|
![]() |
#151 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Pozdrav, namjeravam u stanu zamijeniti originalno postavljen (prije cca 10-tak godina) UTP kabel cat5e koji vodi od TK ormarića do dnevnog boravka, sa UTP-om cat6, provjerio sam u TK ormariću, svi RJ45 moduli u adapterima su cat6, u dnevnoj utičnicu nisam provjerio ali sam kupio Hagerovu 2 x cat6 utičnicu, do sada je išao samo jedan kabel od TK ormarića (gdje sam ostavio i optički router), ja sam planirao da odmah povučem 2 kabela, pitanje je dali je dovoljno da samo spojim utičnice i adaptere prema standardu (koliko sam skužio najčešće se koristi B standard) ili postoji još kakva "sitnica" sa kojom nisam računao. Mreži kabel je Horoz UTP cat6 23 AWG. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
a kaj fali postoječem kablo ? gigabit sigurno radi, šta če ti više ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@zvonac99 Šta je rekao kolega a pogotovo ako duljina od TK ormarića do dnevnog boravka nije "velika" nema potrebe mijenjati Lan kabel. Druga je stvar ako namjeravaš izvući postojeći na način da sa njime provučeš dva ili dupli Cat6 kabel. Da, postoje "dupli" Cat6 kabeli, nekad je lakše odmah provući dupli a nekad moraš sa 2 normalna jer zapinje. @dadoremix Možda treba dupli link za Internet + IpTv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
@dadoremix Iz razloga što mi je potreban drugi kabel, a ako već provlačim novi kabel ne želim "svaštariti", zato sam planirao odmah zamijeniti i taj stari kabel. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Samo naprijed, odradi kako si zamislio, bitno da kabeli prođu (hint: sapunica), potom "nabaci" žice po 568B standardu, poželjno posuditi i odmah testirati Lan testerom da potvrdiš ispravnost. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|