|
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Točno to. Ali u slučaju portia, na sreću, ljudima ovi njihovi uvjeti ne predstavljaju neke poteškoće. Ako već moraju slat negdje (a moraju, pošto portio nema poslovnicu), onda im je svejedno dali slat uvozniku ili na adresu portia... Ja bi jedino da nešto kupim tamo i da mi crkne, a neda mi se nosit uvozniku, probao osobno odnesti na adresu pošto sam u Zagrebu i neda mi se s poštom natezat i poštarine plaćat... Jedino ne znam što u zakonu piše, dali oni meni moraju prihvatit ako im osobno dostavim pošiljku (i gdje uopće, u links?) ili bi im baš morao slati poštom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
nemas gdje dostaviti u tome i je pojam priče, na adresi di je links je samo registriran u obrtničkom uredu...ako odneseš u links reci ce ti da to nisi kupio kod njih tj poslati ce te ovlaštenom...ako pošalješ linksu vratiti ce ti se paket kuci...o čemu onda vi pričate? sada kakav je zakon, i ako dobro znam taj zakon se ne odnosi na web shopove koji su iskljucivo web shopovi, jer takvi kao portio imaju sve ljepo dobro navedeno malim slovima i ako je navedeno vaš je problem što ne citate i tu vam nece pomoci zakon opet, o cemu vi pričate, imate li konkretno iskustvo ili samo laprdate zakon koji vrijedi za protis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Adresa Portia i Links servisa je ista, dakle imate neispravan predmet kupljen u Portiu, a iz Zagreba ste, trebate samo odnjeti komponentu u servis Linksa, Bobovačka 2, 10 000 Zagreb. Ako odbiju primiti, imate Alfin guide u njegovom sigu. Edit; Jel ti vidiš kaj pišeš, zakon koji vrijedi samo za Protis? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
MiningMod
|
Gilbert ne mozes to napraviti, za komponente koje links nije dobavljac! Odnesi, reci ce ti da šalješ u ovlašteni oni to nece zaprimiti jer oni nisu ovlašteni servis za tu komponentu... Shvati da je samo adresa ista, na toj adresi mogu biti registrirane 2,3 firme a ne mora biti uopce isti vlasnik. Ne znam kakve veze ima links sa portiom...zato nema ni veze sa reklamacijama iz portia... Alfa guide ne vrijedi za portio vec samo za tip protis, tocnije web shopove koji imaju i trgovinu u kojoj mozes preuzeti dio...blabla da na baljezgam vise jer boli me glava Alfa javi se i objasni nam kako to ide sa portiom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |||||||
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Ide ovako. ![]() Ako ustraju da ne može kod njih šalješ im dopis na koji ako ne odgovore ide kazna od 10-100 k kuna. Ako odgovore pozitivno (99.5%) šalješ njima i dopis objaviš javno da se mi ostali ne mučimo. Ako su malo poblesavili odgovorit će negativno i pošto su tako dali pismeni dokaz o kršenju zakona inspektorat će ih čopiti bez imalo problema. Evo na što se pozivamo.... Zakon o Zaštiti potrošača: Citiraj:
i Obvezni Odnosi: Citiraj:
Za neodgovaranje na dopis: Citiraj:
Citiraj:
E i da, vrijedi za njih jer su oni i trgovac (ZoZP) i prodavatelj(ZOO). Nema veze imaju li prodajni prostor ili ne. Edit: Citiraj:
Citiraj:
I još, definicija trgovca.... Iz Istog zakona. Ne piše da mora imati fizički shop. Citiraj:
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link... Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link... Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link... Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 09.06.2012. u 22:56. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
MiningMod
|
Trgovac, portio ili je msan/links/microline? Popravak vrši trgovac a trgovac ako je portio, di on popravlja ako nema servis ili nešto di moze primiti taj dio? I šta npr ako ja na katu u bobovačkoj 2 otvorim knjigovodstveni servis, vi ce te meni dolaziti i nositi komponente jer sam ja na istoj adresi? Sve to ništa zapravo nema logike i dalje tvrdim da ovo gore ništa ne vrijedi u ovom slučaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Nema problema... ![]() Citiraj:
Di trgovac popravlja? Bo, njegova zakonska obveza i problem. Obično šalje uvozniku... ako on postoji, ako ne može probati tvornici, ali u svakom slučaju on je odgovoran prema kupcu za novu stvar/pare. Edit. Mora imati registriranu firmu negdje. Ako ne omogući kupcu gdje da šalje i ne primi na adresi svoje firme ogriješio se o članak 5. ZoZP. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
MiningMod
|
Ok, od sada kupujem u portiu i molim boga da nesto krepa...jer moram ovo probati Hvala i nadam se da cu jednom uspijeti isprobati tu metodu a ukoliko netko bude imao nesta za reklamaciju u portiu neka se molim vas ovdje iznjasni da vidimo jel ce to upaliti i proci i kako ce se uopce odvijati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 | |
Registered User
|
Citiraj:
I iskreno, nadam se da ti se neće ništa pokvariti. Čisto onako - dobronamjerno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
To je adresa linksa, uvoznika... ovo je adresa portia: Portio Informatika d.o.o Bobovačka 2 10 000 Zagreb
![]() |
#165 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Kao što sam već napisao na prošloj stranici: Citiraj:
Ovaj dio di spominjem slanje u Portio je vjerojatno prije funkcioniralo pošto vidim da se od tamo paketi počeli vračati. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Registered User
|
Onda tražimo dobrovoljca kome se vratio paket da pošalje dopis. Nije bitno ako je poslao dalje kod uvoznika. Bitno je da je njihov kupac, da ima problem i njihov odgovor da ne žele primiti. Ima li tko? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo pohvale. Naručio jednu komponentu pred dva dana, danas oko podneva stiglo. Platio kod preuzimanja, sve pet ![]() Još da ovako "brzo" svima stigne.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Kod mene isto, narucio LAP u cetvrtak navecer, dobio potvrdu narudzbe za 5 minuta, I evo danas (srijeda) stigao laptopu OS. Sve 5, brzo, efikanso, platio otkupninom (dostava besplatna (prkeo 1000kn) Overseas). Sve pohvale za sad.
![]() |
#170 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Kako nemoze? to je upravo sto sam ja napravio, portio navodi links kao ovlasteni servis za gotovo sve brandove koje portio ima u ponudi. tamo dam odnio ssd, dobio papir "reklamacijska primka" i tu je sad došla komunikacija links prema portio. links ima moj ssd a portio mi je mailom poslao ponudu za isti taj artikl ili neki drugi. MORAM pohvalit portio danas. Zamolio sam ako je moguće mijenjati moj ssd za neke druge artikle. Točnije : napajanje, mis i podlogu. Odobrili su mi i upravo sada mi salju postom to doma. Moje je samo bilo da neispravan artikl odnesem u ovlašteni servis (links) oni su dalje sve riješili. Svaka im čast meni su maksimalno ušli u susret sa tom "zamjenom" artikala! Pohvala. ![]()
![]() |
![]() |
#171 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Odavno smo ustanovili da je Portio Linksov web shop i normalno je da je Links naveden kao servis za svu njihovu robu.
![]() |
#175 | |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Zaboravio sam reci da je i obradena. ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
mogao si njima jedan mejl poslati i pitati umjesto da mi tu nagađamo koliko će ti zaračunati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | ||
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Mislim ono nije razlika neka, ali sam tako mogao naruciti i u Linksu zato pitam opcenito kako to ide. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
MiningMod
|
a opcenito ide ako je npr protis u pitanju da ništa nejave i da ti naplate po novoj cijeni ![]() ali kod portia mislim da je to korektnije, i da ce ti iako je poskupilo doci po cijeni kojoj si ubacio u košaricu |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Dosta sam stvari uzeo u Portiu, malo su aljkavi sto se tice odgovaranja na mail, desilo mi se da sam narucio za frenda procesor,hdd i vga (petak prijepodne), popodne na kavici jos jedan kolega me zamolio MBO i memoriju da mu narucim (petako popodne posaljem mail). Uglavnom u drugoj narudzbi sam napomenio da sam vec narucio to jutro kod njih pa ako mogu sve zajedno da salju da nedolazi odvojeno,nije mi problem par dana pricekati, placanje poduzecem. U ponedjeljak stize mail kao odgovor na prvu narudzbu da je roba narucena. U utorak dolazi mail da je roba poslana. U srijedu dolazi prva narudzba. Od druge ni traga ni glasa, kontam da nemaju pa narucujem mbo i memoriju u Protisu u srijedu ujutro. U cetvrtak stize paket iz Protisa. U petak dolazi paket iz Portia, naravno da ga odbijam, saljem im mail s izvinjenjem jer nisam nikakvu potvrdu narudzbe dobio za drugi paket a ni obavjest da imaju ili nemaju. Kasnije sam jos par puta svasta-nesta narucivao iz Portia, par puta sam dobio odgovor na narudzbu, par puta nisam. Ali im sada dajem vremena 10tak dana jer im teta na mailovima malo zabusava izgleda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|