|
![]() |
#152 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#154 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Temperatura danas kod mene oko 15h u hladu 32 stupnja,a na suncu preko 35.Dok sad počne 6.mjesec i dok se sve zagrije i navikne na vrućine,onda ćemo osjetiti razlike na komponentama.Zato se treba pripremiti,spuštene rolete u sobi,zidovi se budu zagrijavali,a na poslu je koma,lim se zagrije i vruće je ko u peklu xD Ventilator da puše po sobi prek dana na low ili medium i po kučištu navješat kolko je god moguće ventova raznih veličina i onda bi to bilo uredu kaj se tiče hlađenja/temperatura.Rekli su na Tv da će ovo ljeto biti jako vruće ako ne i najsušnije do sad.Evo dokaza,već je počelo... Oni koji će imati ili imaju dobro rashlađenu prostoriju i kučište,neće imati problema. Dal bi bilo dobro promjeniti pastu s proca i stavit frišku i novu za ljeto? Da se još malo poboljša prijenos topline i hlađenje. Btw.koja je najbolja? Cijena nije bitna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Gledan malo ovu svoju temu i temperature: Citiraj:
![]() ![]() Trenutno me najviše muči NB, jer mi je zimi ono smeće od zujalice bez problema držalo temp na oko 55 pri 1500-2000 RPM (čitaj: jako jako tiho), a sad za držat 55-60°C treba svako malo "upalit" full brzinu, dakle 5000-6000 RPM i ta buka me jako iritira. Al investiran u kuler, ako nabavim šta na tržnici....
![]() |
![]() |
#159 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
trenutno cpu 33 @ stock (na 3,3 je 37) ... promjenio sam nedavno pastu, a sad čekam sonic tower... pa će biti niže... i temp grafe u idile je 4 stupnja niža 56 - 2 x 120mm ventovi prave propuh... jedino je disk 3 stupnja viši, vjerovatno jer sam ga skoro popunio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
ja ne kuzim kak su vam procevi tak hladni 30-tak stupnjeva kad je temp zraka 25-30c :S |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#162 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
bilo bi lijepo da se svaka temperature potvrde sa ss-om coretemp-a (za 65nm) i realtempa (za 45nm) te cpu-z/everest prozorom da se vidi voltaza i takt.(?) iako senzorima nije uvijek za vjerovat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#164 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Još otkad sam imao E2140 mislim da je nešto gadno zabrljano sa senzorima na E21x0. Nemoguće da se ti procesori toliko griju...Ja sam sa TRU120 imao 80C load, što je nemoguće. Sjedio je na procesoru kako treba, isprobano više puta, u loadu je cooler mlak. Tako da...nešto je tu mutno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Naravno, isprobano, sve je mlako... Za ovog E8400 znam da ne stoji dobro sa TRU-om, al onaj je sigurno dobro sjedio, tak da temperature preko 60-70C na tim postavkama su teško moguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Sad netko naivno vjeruje, pa misli da je normalno da temp cpu-a budu nize nego vanjske a pod zracnim hladnjenjem je... Meni temp skacu iz dana u dan - iddle je sad negdje 37c po jezgri (voltaza je 1.3 u biosu - 1.92 do 1.8 prema cpu-z - sve vishe sam fasciniran s vcore loadline funkcijom na gigabyte plocama - a fsb i taktovi kako pishe). U orthosu je islo to na 54 do neki dan, sad nebih rekao da bude ispod 58-60... Sve prema coretempu i everestu, a realtemp ima razliku mozda 1c prikazivanja tak da bi rekao da gigabyte ima i te sonde oke. U sobi je inace poslijepodne i 35c, bez pretjerivanja. Danas je prvi put proradila klima ![]() edit. lazem - fsb je 515, dakle na 3.6. prije 2 tjedna sam smanjio taktove, ali nisam updejtao na moj komp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Banned
|
Evo bas sam sad pukao orthos na 3ghz 1.35v u biosu, cpuz pokazuje 1.26v, trenutno pokazuje 67 and rising... za pola sata zaustavljam i idem promjenit pastu i cooler ocistiti pa da vidim hoce se sta spustiti evo vec je na 69 :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Temperatura procesora(mjerena na ploci, totalno irelevantna) max 40 celzijusa CoreTemp temperature max 58 celzija Temperature PWM-a max 55 celzija ![]() Sapphire HD3870 Toxic max 61 celzij ![]() Nirvana NV120 na 1200rpm konstantno, Centurion 5 zatvoren i u stolu. Ispitano Ortosom i ATT 3D rendererom koji najbolje zakuri grafu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Banned
|
Evo mene nazad, bome sam imao sta i vidjet ![]() Kada sam skinio vent od coolera docekalo me ovo ![]() Ajd ocistio sam to, zamjenio pastu i odlucio se na blagi mod stock coolera, umjesto njega sam stavio 80mm vent iz Chieftec 360w napajanja i spojio ga na 7v. ![]() Finalni proizvod izgleda ovako : ![]() A sada malo o temperaturama. Kada sam zadnji puta vrtio sa stock coolerom temp su dosle do 74c i onda se je komp restartao. Sada to izgleda ovako: ![]() U svakom slucaju, ja sam zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
uff, ova GTS-ica koja mi je danas dosla baca vruci zrak otraga vanka ![]() al mogu reci da je sasvim oke grafa, ne kuzim cemu su se svi rjesavali tih kartica ![]() sa procom na 3.2GHz na taktu 650/1550/2000MHz je bacila 11k 3Dmarka 2006 i 4600 3Dmarka Vantage (samo 200 slabije od 8800GT) |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
dakle radi se o mojoj konfi koja se može vidjeti pod moj comp CPU je mobilac @2.4 GHZ @ 1.85 V ![]() sad po noći kad je cca 15 - 20 stupnjeva: IDLE MBO 30 IDLE CPU 41 IDLE GPU 37 LOAD MBO 32 LOAD CPU 46 LOAD GPU 56 a ovakvo je stanje u compu ![]() layout kučišta je katastrofa pa nemogu posložit kablove i protok zraka je 0 bodova pa je bočna stalno otvorena ![]() ali bez brige za vikend dolazi TT Kandalf black pa će se to riješiti ![]() sutra kad će bit po najavama vani 35 stupnjeva ide test ![]() u sobi nemam klimu ![]() PS jesam napravio overkill sa napajanjem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() prime oko 10 min, al ne dizu se vise. moj komp. big typhoon je dobio drugi vent koji se vrti do 1700 kad je testirano (njegov originalni mi nekak nije bio drag). pasta je as 5. kuciste ima 4 venta od 120 (ne racunam napajanje). svi ventovi su spojeni na potenciometar (na max kad se ovo vrtilo) a buduci da mi je load 100% jedino kad testiram nes bit ce tise nego sad. u sobi je 24°c. mislim da je taman. idle nije bas za pohvalu, 35-40°c, kako koja jezgra. mozda jer se komp ne gasi po par dana. u biti ga gasim samo kad nes sprc.. pa ga bas moram gasit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|