|
![]() |
#151 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Meni je taj Frizer imao najbolje performanse pri nekakvom silent radu, da ga uopće ne čujem. Zalmane sam uvijek čuo, a ako ih utišam - onda mi budu gori od štok hladnjaka. Usput, što će ti još jedna konfa za geymanje, pa jel to ne možeš prakticirati na svom Maksimusu - Ludimusu? Ja ovu staru oldskul PIII konficu rabim samo za net, OC i čuvanje unucima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Kao što si i sam reko, nečujnost mi je apsolutni cilj, a ventač na 7000Cu se ne čuje kad ga softverski namjestiš, ipak je ispod 27W proc.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#154 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#155 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Došlo vrijeme da polako zaključimo prvi dio zime 2010, i mada se ovo što slijedi baš i nebi moglo svtrstati o neki OC, stavljam screenove u ovu temu jer mi se čini najprikladnijom. Radi se o dvije grafičke Asus X1600 PRO i Powercolor X1950 PRO, koje je vrijeme odavno pregazilo, barem ovu prvu. Ovo ga dođe više kao standard test grafi (čisto da se vidi koliko i što mogu u sintetici, te da ostane zapisano budućim naraštajima) ![]() Sve u svemu, prosječni rezultati. X1600 PRO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() X1950 PRO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kao što je već bilo negdje spomenuto, X1950 se nije dala puno kloknuti-niti GPU niti memorija, dok je X1600 postigla iste taktove za GPU kao i X1950. Zanimljivo, ili možda ne. Palo mi je na pamet da je razlog možda u driverima ili u BIOS-u, odgovor na to će znati neko malo iskusniji od mene. Isto tako, sam obe kartice isprobao pod Scythe Mušašijem, ali su postizale iste taktove kao i sa stock hladnjacima iako je temperatura na X1950 bila cca 6-7 stupnjeva niža. Na Asusici nisam mogao očitati temp jer valjda nema senzora za tako nešto ![]() I na kraju, stvarno sam se ugodno iznenadio ovom X1950 sa X2 hladnjakom na sebi, koji je u praksi nečujan (barem pored ostalih komponenti u mom kompu), a pored toga sam odigrao i prvi nivo BFBC2 na 1024*768 rezi i MID detaljima - sasvim igrivo - nisam mjerio FPS. A i temperature su sasvim OK: ![]() ![]() temp IDLE____________ nakon BFBC2 1.nivo____3DMark06 (3*loop krijesnica i loh nesie) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do slušanja, ma gdje bili ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 30.08.2010. u 14:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Oppa Gangbang Style
|
Dočepao sam se još jedne grafe koju sam malo propustio kroz šake. Jedina napomena je ta da sam umjesto stock coolera na karticu montirao Scythe Musashi. Evo 3D testova: Sapphire HD 3870 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Danas/sutra ću je probati malo nakuriti sa igrama i sintetikom na default taktovima, pa ću dopuniti post sa dobivenim temperaturama. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 30.08.2010. u 14:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidim da procesor obavlja na istom taktu 3DM06 na kojem može vrtit i ostale manje zahtjevne testove (AM3, 3DM01...). Imam osjećaj da za te manje zahtjevne testove ima proc još lufta ~100MHz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Oppa Gangbang Style
|
Tako je, ali ga nisam htio forsirati. Prvenstveno sam htio isprobati koliko ide grafa na sad već poprilično toplom zraku. U ovom slučaju, mi koji HW bod više-manje nije igrao ulogu. Jedino mi nije jasno kako je vantage uspjeta odvrtiti na 877, dok 3D03 ili aquamark nije. Zar je vantage toliko manje zahtjevan od ovih ostalih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Banned
|
Ne, Vantage je zahtjevniji... Ali čudni se putevi ATI-a, i ja sam XYZ puta imao problema sa njihovim karticama i random blesavim rušenjima bez razloga. Dok je kod nVidie bila sasvim normalna stvar, kod manje zahtjevnih bencheva (3DM01, 03, AM3) sam uvijek mogao vrtiti na nešto višim taktovima u usporedbi s Vantageom/3DM06/3DM05... |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Banned
|
ja sam recimo nedavno uspio s gtx260 izvrtit na vantageu 820/1350 dok 06 nema šanse da ide na tolko, ali zanimljivo je da svi testovi osim onog firefly testa prolazili bez problema na preko 800/1300 dok bi u ovom firefly uvijek zaštekalo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#163 | |
Jack of all, master of none
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Banned
|
heh..ali fora je da kad je meni na 105 vantage prolazi na onim taktovima dok u 06 one kriejsnice zahebu, probat ću s 110 pa vidjet....to nije puno...ako se ne varam mislim da ja maX to držao na 130 s onom gtx280 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
|
![]() |
#166 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
el_nino
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Oppa Gangbang Style
|
To je bilo prvi i jedini put u životu da sam 3Dmark2001 odvrtio "ručno", test po test, tako da bi igrajući se malo time, rezultat vjrovatno bio i nešto bolji. Za drivere piše, zadnji Catalyst 10.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
|
Citiraj:
![]() Što je na kraju bilo sa legendarnom Bladrejđicom? ![]()
![]() |
![]() |
#170 | |
el_nino
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
al nisi reko kaj je to voltmodana safirka? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Oppa Gangbang Style
|
Prije ljetne pauze, imao sam priliku malo sintetitestirati još jednu grafičku i to ovu: Sapphire HD4830 1GB GDDR3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 30.08.2010. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Oppa Gangbang Style
|
Za ovo su krivi Kličko i Solis (ko mi je kriv što je krivo stao)
Tražio sam neku postojeću temu, kamo da ovo smjestim i prva koje je isplivala je ova. Je da je od zadnjeg posta prošlo podosta ali neka... Obzirom da su dvojica iz naslova prebrzo svršili, imao sam poprilično vremena do Mirkeca i njegovog umirovljenja. Radi se o jednom E1400, nedavno nabavljen sa ebaya. Prozor otvoren. E1400 (2.00 GHz, 512 Cache, 800 MHz FSB) Validacija na 4100 MHz ![]() wPrime na 3940 MHz ![]() PiFast na 3900 MHz ![]() SuperPi na 4000 MHz (lagani 100% overclock) ![]() PCMark05 3850 MHz ![]() Toliko za sada, nek se nađe zapisano za buduća pokoljenja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Počelo je počelo lagano. Zadnjih par dana je dosta hladno, a pošto je ovaj tjedan stigla nova konfa a prekjuče i brutko red je bio malo i isprobat stvari kako dišu. komp je ovaj iz profila, a nekidan sam se ponovio sa Thermalright Silver Arrow. Nije mi to bio prvi izbor, ali cijena je bila i više nego povoljna pa sam ga uzeo. Pa prvo par slika TR Silver Arrow aka Brutko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() par slika na ATX ploči ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i na kraju najbolja slika ![]() ![]() Privremeno kućište je neki mali čiftek, nemogu zatvorit stranicu ![]() Sesija: konfiguracija: Intel 2500K pod TR Silver Arrowom i Deltom, Gigabyte Z68X-UD3P-B3, G.Skill RipjawsX 1600, 7300GT, Corsair TX850. Ovo mi je prva sesija s tim komponentama pa sam imao mentora ![]() setup: ![]() ![]() Ništa specijalno nije rađeno, stavljena je delta i otvoren prozor. Temperature su bile zadovoljavajuće iako smo totalno zaboravli pratit konstantnije. rezultati: takt: 5.43Ghz ![]() superpi 1M: 6.880s ![]() superpi 32M: 6m 25.523s ![]() pifast: 13.74 ![]() aida: ![]() Pa tako, nek se ovo smatra otvorenjem zimske sezone, nemojte bit mlaki i štedit na naponu! ![]()
![]() |
#178 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma to nije ATX ploča, nemože bit ![]() Hladnjak je mrcina, ljepo si se ti opremio HWom iznenada, osim što neznam tko ti je uvalio kučište to. Uzmi si stackera sa trznice za 500. ![]() Reze ok, koliko uspoređujem na hwb cini se onak, prosijek, mislim da se ti štediš za prave temperature . Ili te taj mentor štedi ![]()
![]() |
#179 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() S efikasnošću ću se igrat sljedeći put, ovo je bilo maltene na 24/7 windowsima.
![]() |
![]() |
#180 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas