|
![]() |
#17851 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Toliko o nekvaliteti Renaulta. Nekad te priče više govore o vlasnicima i njihovoj sreći i/ili odnosu prema održavanju auta, nego o autu samom. Znam jednu ženu koja vozi Passata starog 9 godina i 10 puta joj je crkavao na cesti (nekoliko puta na sred raskršća, par put usred pripizdine u Gorskom kotaru i slično). A kod nje je od prvog dana tj. naslijedila ga je od starog kad nije imao nego godinu dana, redovito održavan u ovlaštenom, sada nema nego 180k km. Kaže da bi ga najradije prodala, ali da se pokvari svaki put kad ga poželi staviti u oglasnik ![]() ![]() S druge strane, jedna činjenica koja će zaboljeti prave "njemcoljupce". Mercedes je kupio licencu za 1.5 dci motore od Renaulta ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17852 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
koliko se da spustit cijena kod kupovine auta na njuskalu, ako se uzima auto za cca10k eura ? ako imam 10k eura dal da gledam one od 11 ili 12k? kako se postaviti kod kupnje? planiram u blizoj buducnosti uzet civic 1.4 starog 4-5g ili fiestu/clia s full opremom starom 2-3 g za tu lovu pa da se znam kako sto bolje proc |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17853 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Što se tiče Civica, gledaj ih na Hondinim forumima. HFC, ili Honda klub, dosta često ekipa zna malo spustiti cijenu '' hondašima '', tako da bi ti možda netko i spustio malo cijenu ako bi ga riješio Civica. A za Renault ne znam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17854 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Apsolutno, jer ljudi su debili pa im se ne da servisirati svoje nove aute. Cista je nesreca sto su im auti porikavali, i sto proklinju Reno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17855 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Pomislim a je vam mečka, 90ks dizelić, do stotke skoro 14sec i max brzina 180km/h. Stvarno si taj Mercedes svašta dopušta u zadnje vrijeme.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17859 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#17860 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17862 |
Premium
|
![]() |
#17863 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
E kuiš,ubo sam novu pilu.Meca joj ime AAA dajjj neee s...rriii!!!! Da da Zakon Šta je ispod haube? Pa...znaš...to ti je ultra super zakon motor iz Renola. Premium...hebenica.Bitno da je nišan ispred... ![]()
![]() |
#17864 | ||||
našikan pravim haos
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() A komercijalisti idu na tečajeve šta učiniti kada mu se nađe hrpa keša na stolu ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: trouble. 17.11.2015. u 13:59. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17865 | |
Premium
|
Citiraj:
Al ok, Mercedes ionako prodaje uglavnom ime, izgled i kvaliteta interijera a ne to kakav je motor pod haubom. U svakom slučaju čak i s tim motorićem nova A klasa je miljama od one stare, kratke a visoke šta je sklona prevrtanju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17866 |
našikan pravim haos
|
MIslim ima više motora u ponudi jel tako? Tko želi jači doplatit će za jači. Za nekog ko želi od semafora do semafora za 4L/100km dobar je i ovaj sa 90ks. Bio bi problem da su napravili takvog benzinca sa još manjim momentom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17867 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#17869 | ||
Premium
|
Citiraj:
Na stranu što je to dovoljan motor za bar 95% vozača i kojima jači motor ni ne treba, ovo je super varijanta kako uštediti brdo para, povećati gamu i zaraditi više. Citiraj:
Ima previše balkanaca tamo, ali oni nisu ciljani Mercedesovi kupci. ![]()
![]() |
![]() |
#17870 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Nisu bas ni mercedesovi dizli iz starih A klasi neki biseri, pogotovo slabije varijante, pa da bi trebalo plakat ta njima. Rafiniranost 0 bodova, medu najsporijim autima na cesti a ni potrosnja nije nes posebno.. Nema se tu kaj puno zalit za njima. Mene samo cijena smeta kod tih auti, nis drugo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17872 |
Premium
|
![]() |
#17873 |
našikan pravim haos
|
Nemrem suditi pošto ih nisam kupovao nove. A180 naš ima 110ks,normalno se ponaša na cesti,ima momenta za preteć bilošta od srednjevozećih objekata na cesti. Grad 7 litara,autocesta sa 140-160 6.4 a stara cesta 3.5 litre na 100. MIslim da je čisto dovoljno za auto star 9 godina. Sad bumo ga načipali za 30-40ks jer je zapravio ista mačina ko 200 CDI samo sa reduktorom snage. E to se onda u sasvim finu mašinu za garenje(sjećam se samo Golfa4 TDi 150ks) a i potrošnja ide za 15% dolje. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 17.11.2015. u 15:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17874 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Osim toga ljudi baš nemaju riječi hvale za unutrašnjost CLA, navodno je neudoban i sama kvaliteta unutrašnjisti nije baš dobra. Upiši na google images :"cla door gap" Majko mila izgleda ko fušarenje na najjače. Citiraj:
Reduktor smanjuje okretaje osovine i povećava okretni moment. Dakle taj motor nema reduktor snage, nego ima drugu mapu Ti ćeš ga remapirat pa će mu ecu raditi pod drugačijim paremetrima, tj motor će imati više snage. Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 17.11.2015. u 15:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17875 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
Ima ljudi koji imaju para,trebaju auto za kćer,neće da bude pre jak,oće da bude nov i nije mu problem na kćer potrošiti 32 soma eura. Osim toga vidim da niste upućeni na sistem osiguranja u DE za mlade vozaće. Razlika novi vozać mašina 90ks i novi vozać mašina 150ks je maltene duplo ako ne i više para ![]() Uvijek sam govorio i govorim,to šta vi nemate 32.000€ za baciti ne znaći da drugi nemaju. Jer da drugi nemaju,taj auto se kao takav ne bi proizvodio. True that. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 17.11.2015. u 15:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17876 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#17878 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Opet predrasude? Frend/poslovni partner, je uzeo ženi novu A klasu, o kojoj se ovdje već drugu stranicu razvlači priča, A180d, to je također 1.5dci unutra, samo 80kW izvedba, platio ga je još 'malo' više od 32kile jer je htio (i može si priuštit budući da mu je to treći auto u dvorištu) extra opreme gore. Kao prvo, boli ga ona stvar što je renolov dizel unutra, kupovao je auto koji mu se sviđa (ženi ![]() Kao drugo, zašto bi bio mamlaz ako kupi auto od 90 ili eto konkretno 109ks za 32+ kile eura? Zato što može? Zato što mu za drugi ili eto opet konkretno treći auto u kući ne treba jači/veći? Ekipa na ovim prostorima očito mora shvati da je od generaliziranja slaba vajda i da ak vidiš nekog u autu golf klase koji košta ko top opremljena škoda superb nije ga baš svatko uzeo na kredu od 10 godina ko primarni auto....
![]() |
![]() |
#17880 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Dakle ako netko ima za bacit i baci 32k eura za auto koji je sfušan, ima motor koji je preslab za taj model auta nije mamlaz? ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|