|
![]() |
#17821 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Kad je već tema o autima, ako netko ima golfa keca da mu trune u dvorištu u zagrebu i okolici, preporučam se, treba mi za dijelove, pogotovo interijer/gepek ali ne ograničavam se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17822 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Fora mi je kak je tip opisao ubrzanje od One:1 - "almost unpleasant" ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17823 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Koenigsegg states that the car has a top speed of 410 km/h (255 mph), is capable of reaching 100 km/h (62 mph) in 2.8 seconds, 300 km/h (190 mph) in 12.3 seconds, and a speed of 400 km/h (250 mph) in less than 20 seconds. Koenigsegg also claims that the acceleration from 150 to 250 km/h (from 93 to 155 mph) requires 3.2 seconds Nestvarne brojke, 0-400 za manje od 20 sec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17825 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
U biti ima automatski mjenjac ko skuter ili ? na koju shemu to radi ? https://www.carthrottle.com/post/eng...out-a-gearbox/ ovdje je objasnjeno al nisam bas tocno sve pohvatao ? On krece s elektromotorima i kvacilo je u principu otkaceno tj motor puni baterije, kad predje 50 kmh kvacilo hvata i tu motor daje cistu snagu + i elektromotori ? Ili motor tu sluzi iskljucivo kako bi jos jace pogonio elektromotore?
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 16.11.2015. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17826 |
Premium
|
Znači ima direct drive sa fiksim prijenosnim omjerom od 2.85:1 ako se ne varam. Maksimalna brzina je 408km/h i to je limitirano limiterom okretaja na motoru, na 8250 rpm-a je blokada. Dakle i elektro motor i benzinski motor su spojeni fiksno uz prijenosni omjer 2.85:1 što bi značilo (lupetam brojke sad) da ako je auto na 120km/h na 3000 okretaja, da će uvijek biti na 3000 okretaja, nema tu druge treće šeste brzine pa da se broj okretaja smanji. Tu ulogu ima elektro motor jer on u principu od nule ima ogromni moment i sposoban je pokrenuti auto. Njihov benzinski motor razvija maksimalni moment od 2700rpm-a do 6200rpm-a Dakle do nekih 2700 rpm-a treba "pomoć" i tu uskače elektro motor. Hidraulic coupling služi da se motor "otkvači" s pogona, da bi auto mogao stajati bez da se motor ugasi, čim auto malo krene, ona kreće sa zatvaranjem i motor prenosi snagu zadnjim kotačima. Osim toga, služi da se na leru pune baterije (osim kočenjem iz vožnje). Na nekih 50 km/h ona je potpuno zatvorena i "all hell breaks loose" ![]() 50km/h je 1000 rpm u regeri. Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 16.11.2015. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17827 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Javna dražba državnih vozila. Ne kuzim kak im se za neka vozila isplati licitacija, brijem da bi dobili vise para da ga daju u CIOS. Sa popisa mi niti jedno vozilo nije upalo u oko da je neki dobar deal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17830 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17831 | |
|
Citiraj:
Cekaj motor direktno okretajima sa radilice pogoni osovine preko zupcanika uz pomoc elektromotora nakon 50 kmh ? Zasto onda to nije moguce u danasnjim automobilima , tj napraviti automobil bez mjenjaca kojem takoder elektromotor sluzi iskljucivo da pokrene automobil? Tj kako se tog dosad nije nitko sjetio ? Znam da je debilno pitanje al brate mili ovako gledajuci nije ni ovo sto su oni napravili znanstvena fantastika ![]()
![]() |
![]() |
#17833 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Treba to i realizirat. Za ovaj auto je trebalo dosta pametnih ljudi i novca da se poslozi a malo tko to ima. Auto industrija ide svojim tempom i cesto ne daju puno paznje ovakvim projektima jer im ne odgovara... Koenigsegg i Rimac, oba vrh u svojim podrucjima su trebali da se Regra realizira.. Za jeftin auto bi trebalo puno vise novca za razvoj od Regre. Kad dode vrijeme bit ce i toga. Da nova Astra ima unutrasnjost ruzniju od stare????? Tesko da moze bilo kaj bit ruznije od onolko tipki i jeftinog star wars looka. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.11.2015. u 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17834 | ||
Premium
|
Citiraj:
Kad imaš motor koji raspolaže sa 1200-1500 nm od 2000 okretaja, onda je to izvedivo. Osim toga, problem bi bio kod većih brzina, zamisli da si recimo na 100kmh već na 4000 okretaja, pa poludio bi na autoputu. Citiraj:
![]() Usput, dijagnostika za Volvo mi radi, pa kad se dogovorimo dođeš. Ja sam svog pogledao, niti jedna greška ![]() Edit, sjećam se da je bila neka rasprava o ulju, evo napravio sam 8000km, fali mi dva deci ulja. Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 16.11.2015. u 18:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17835 |
|
![]() |
#17836 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Da se vratimo na plin u Bihacu. Nakon ugradnje se ide na servis u zg gdje za 50€ se dobije sva papirologija za atesta u HR. Xulos meni zaigrao audi a4 karavan 2012. dizlo....idu za 10-11 iljada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17838 |
Premium
|
Di ima tri godine star A4 za 10 tisuca eura? Taj je u tri godine izgubio 3x na vrijednosti kaj je suludo, gdje god prodan u EU... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17841 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
Drugo pravilo kod kupnje preko oglasa: jedno je šta traže, drugo je šta će dobiti. A i 150 iljada nije ništa za švabu koji je star 3god i koji se servisirao u službenom servisu dvaput na godinu. Unutrašnjost koju svi gledaju ko referencu je maltene u tvorničkom stanju ukoliko unutra nije ISIL bio. Mašine su dns vječne a elektronika u nepisanom pravilu umiru sa vremenskim trošenjem a ne kilometarskim. To čak ide i za automatske getribe. Kolko znam daje se garancija na godine a ne na kilometre za njih. Testiraju se na broj šklljocanja tj izmjena...onaj ko je radio 50k na godinu zicer se nije hebavao po gradskoj vožnji. Uvezao sam prije 2 god A klasu sa 200.000...utegnut ko djevica. Napravio u firmi 80.000 ni najmanjeg u problema šta se tiče elektronike i mašine. Gazda firme e klasu novu taxi ja 350.000....isti slučaj ko i gorenavedeni. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 16.11.2015. u 22:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17842 |
Premium
|
I da ima takvih auti, vjerojatno ima, toga se docepaju prekupci prije nego sto i dodu u oglas. Pogotovo u ovim krajevima gdje su 90% kupovina, prodaja polovnih kod nas preprodavaci od hobista do profica.. Ne sjecam se ni jedne privatne osobe kaj mi je dosa pogledat zadnja tri auta kaj sam prodaval... Vec sad imam dva u redu za SX4 a jos ga ni ne prodajem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17843 |
našikan pravim haos
|
Zato odeš kod prekupca(salona)... Kod njih ide cijena dolje isto ko i kod svakoga. Obično salon ima svoj servis koji zamijeni sve dijelove podložne habanju i trošenju sa km(remenice, filtere, gume, itd) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17845 |
našikan pravim haos
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17846 |
|
Ma nista audi, to je toliko skucen automobil da je to strasno, barem A4, sjedio sam u par serija ukljucujuci i najnoviji i prdac nema mjesta za izac. Olimpijada ne dolazi u obzir nikako, a i ruzni su mi.Radije bmw 3.
![]() |
#17848 |
|
Hijooj, tvoj neukus sto se tice merca necu komentirati, osoba kojoj je renault avantime lijep auto nema problema s iskrivljenim felnama nego stvarnoscu ![]() ![]()
![]() |
#17850 |
|
Ne volim ni ja to inace, al na ovom mi bas nekako dobro izgleda ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|