|
![]() |
#1741 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Treba mi za prednji upuh na kucistu 3x120mm, nesto da ima dobre performanse a da nije preglasno, drzao bi ih na cca 1200rpm. Steta da nema vise Scythe gentle typhoon-a, to su bili super ventovi, nisu glasni, a dobre performanse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1742 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Njih moram direktno kod EKWB-a naručit čini se? @ 'rvoje, imao sam te eLoopove, ali nažalost bez PWM-a, i još one najbrže 2400RPM, pa nisam bio baš zadovoljan. Ne zbog ventova, oni su čudo i mlate vazduh samo tako. Nego ih nisam mogao sa ovom Asusovom pločom fino regulirat, a na najnižim okretajima su se fino vrtili - već oko 12001300 Rpm, što mi je za kofnu u idle daleko preglasno bilo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1743 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Takve ventove preferiram - da ih mogu orijentirat kako god želim, ne picikanit protiv prašine, podmazivat jednom godišnje, i ako zatriba drmnit ih na vreli radijator vodenog ako oću itd.... Ove jeftine sleeve mimozice s 1 god. gare mi jako dižu nervni pritisak - njih primam samo kao poklon, za stavit na kejs, utišane naravno
![]() |
![]() |
#1744 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Možda da uzmeš zlatno tele s cca 1200rpm, jes da su skupi i ogavni, ali yebiga... Zlatno tele = Noctua
![]() |
![]() |
#1745 |
Džabe si krečio!
|
Da, Noctua mi je fakat pregadna. Kažem, očekivao sam puno od tih SP-a, i onda nakon kupnje vidim ovo. I pazi, to je sa svima, tvornička greška. Ali neka, oni i dalje na reviewima imaju 96% ratinge i uber-gold-platinum awardove. Pa jebem ti sve te reviewe i lažove. Da mi je znat koliko ih moraju plaćat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1746 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Da ja sam Vardare naručio direkt od slovenaca. Samo pazi, i oni su imali i službeno priznatu grešku na nekim 140mm modelima, mijenjali su svim kupcima...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#1747 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Taj Corsair će bit relativno tih,ali performanse su mu loše. Probaj, testiraj..... Ja sam isprobao hrpe ventova i jedini s kojima sam relativno zadovoljan je jetflo. U svakom slučaju je miljama bolji od Corsaira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1748 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Imao sam dva NF-F12 PWM na grafičkoj 2 dana i prodao ih.Po reviewima i hype-u na netu oko Noctue imao sam dojam da na 1500 okr hlade kao drugi ventovi na 2000okr a čuje se kao da su na 1000okr ali ustvari ne hlade ništa posebno i na 1500okr se čuju više nego SP120 Perf na 1500okr i hlade isto kao SP120. U vezi rattling noisa SP120 čuo sam ga samo dok su bili spojeni na normalne 3-pinske konektore i to samo kad su bili na minimalnoj voltaži i ako sam približio uho na 20cm od njih,kad sam ih spojio na PWM ništa se više nije čulo,ni na najmanjim okretajima. Jesu tebi spojeni na 3-pin konektor ili na PWM i da li ti čuješ taj rattling noise? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
Džabe si krečio!
|
PWM. Problem je što su u upside-down položaju, i taj rattle ti krene oko 1600+ rpm. Jednostavno rotor izadje malo iz centra i mikro-lupka oko ležaja... Evo smećeta... https://drive.google.com/file/d/0B_j...ew?usp=sharing Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 12.01.2016. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1750 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1752 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1753 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
![]() Btw, uzmet ću ove Bitfenix Spectre (non pro), navodno su čak i dobri za te pare... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1756 |
Moderator
|
odvratno su prosvirali i to isključivo u nekom 800-900rpm rangeu... najgore kad mi komp počne u ned po noći mse sken ili šta već ima tjedno i dignu se tik sa nulte pozicije. majko moja kako mrzim taj vikend ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1757 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
![]() O, pa ti frajeru trebaš 140mm fenove, to je milina, možeš ih još sporije vrtit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1759 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1760 |
Banned
|
Idem sutra po ventove za kuciste, mislio sam na kraju uzeti ove ARCTIC F12 PWM CO Double Ball-Bearings Case Fan Šta kazete, jel imao ko ove da zna rec nesto o njima?? po ovome sta sam pogledao po internetu se cine bas dobri, nisu glasni, a imaju dobar airflow, i kvalitetni su. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1761 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
@sphere Ako me sjećanje ne vara, spomenuo si da imaš stock Intelov hladnjak. Nečeš puno napredovati sa zamjenom ventilatora dok ne mjenjaš hladnjak za bolji. Ako tebe brine temperature crvenog tabora, samo daj.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
Banned
|
Dottore Ici cu na vodeno kroz 2 mjeseca, sad ocu rjesit pitanje ventova posto mi to nije veliki trosak, a da jos malo pojacam hlađenje. Sta se tice temperatura grafa radi na 72-73 stupnja, a proc sa stock hladnjakom na max 70. Jel ima ko u vezi hladnjaka da kaze koju posto mislim to narucit danas ako im nisu dostupni u ducanu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Sa svojom i5 (čitaj : ocan na 4,4Gz) ne ide u ovo vrijeme preko 55 stupnja. Barem sam složio tri AP-15 ( dva upuh i jedan ispuh) na 7V preko potenciometra na Fractalu. Moja preporuka da uzmeš vent sa duljim MTFB. S-Flex još 5 godina drži i GentleTyphon nešto više od 2 godine. Imam jedan 140mm NP-P14 FLX koju naprosto obožavam. U planu mi je upotpuniti kolekciju Sanyo Denki San Ace 1011
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1765 |
Banned
|
Pa stavio bi 3 x 120mm naprijed, i iza neki od 140mm, neznam ni sam koje bi, prvo sam gledao cm jetflo al su preglasni, sada sam naletio na ove ARCTIC F12 PWM CO i cine mi se skroz ok, nisu skupi a kolko sam citao kaze ekipa da su tihi i imaju dobar airflow Air Flow: 74 CFM / 125.7 m3/h |
![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Istina, ja sam zabrijo da stanu napred 3x140mm ![]() |
![]() |
![]() |
|
|