|
![]() |
#1742 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam par pitanja u vezi ove kartice koju sam kupio prije 6 mjeseci http://www.gigabyte.com.tw/Products/...GV-R485ZL-512H Ona je došla sa Zahlman hladnjakom i odma sam skužio da se ventilator vrti stalno na makslimalnoj brzini tj. nemože se ručno(RivaTuner,CCC) namjestiti brzina ventilatora. Neznam kako je kod vas, ali kod mene je prebučna, kao da imam tornado u kompjuteru. Sad me zanima mogu li ikako namjestiti brzinu ventilatora jer je ovo stvarno prebučno? Imam još jedno pitanje, a tiče se drivera, koji su najbolji za 4850 karticu. Probao sam sa ovim novijim, točnije 9.5, ali imam osječaj da su stari bolje radili. Koji driveri onda najbolje rade na ovoj kartici? Hvala!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1744 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1745 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
ma kakav smartfan ![]() dvije žice iz ventilatora na PCB grafe, jel tako znači nema pomoći i smanjivanja broja okretaja softverski pogledaj tu na ovom linku pod hlađenje, meni je jednom pomoglo (inače na linku ne rade slike) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1746 |
Registered User
|
Softwerskim se putem nemože sigurno, jer sam sve probao. Sad neznam koji je najbolji način od ovih ponuđenih na linku:
Još mi samo recite u vezi drivera, koji su najbolji za HD 4850 jer ovi noviji 9,5 slabije rade? Ups vidim da mi je odgovorio netko, Xtreme-G 9.4, kakvi su to, nisu sa ATI službene stranice??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1747 |
Oppa Gangbang Style
|
http://zalman.com/Eng/product/Product_Read.asp?Idx=205 otprilike ovako nekako ovo je fanmate 1 a ne fanmate 2 ali je isti qnjurac edit: eh da, ovaj drugi kraj Fanmate ne uključivati na konektor CPU hladnjaka (kao na slici di ti piše 3-Pin CPU Connector na matičnoj), nego na 3(2)-Pin konektor od grafičke ili neki fan connector ma MBO. Da nebi bilo vrućih i skurenih procesora ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 20.07.2009. u 15:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1748 | |
Why so serious
|
Citiraj:
Jednostavno u links i kupi za 25kn FANMATE i riješio si se muka i buke! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Da se malo ubacim u temu Ova kartica (Club3D) s Thermalright HR-03 coolerom isijava 46/66 °C (idle/load) uz jednu Scytheovu 12-icu na 400 RPM ... necujno @1m Ukratko divota za usi, ne trosi jako puno struje i najnormalnije pokrece sve naslove ... sto vise za pozeljeti od grafe ![]()
![]() |
#1750 |
Banned
|
To su dost visoke temp... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1752 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
kak nebi bile visoke temperature, pa 35 stupnjeva je vani ![]() ova moja se kuri trenutno na 48 u idle, a normala joj je na uobicajenoj sobnoj temperaturi od 24 nekih 33-34 stupnja puh sto je vruce ![]()
![]() |
#1753 |
Señor Audiophile
|
Kao sto rece kolega Gile to je ipak 400 RPM u pitanju. Naravno ovo se moze i poboljsati ... Kada Slipstreamovi odu na 1900 RPM situacija je sljedeca 32/38 °C (idle/load) ![]() ![]() ![]() Na ovoj drugoj (load) slici se jasno vidi da je kartica bila u 99% opterecenju, ali zbog hladjenje u tih par sekundi koliko treba za izlazak iz igre temperatura je vec pala za 3-4°C.
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 30.07.2009. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Señor Audiophile
|
@Majo: Onih 66°C je bilo u sobi BEZ klime (a vani 35°C), te su SVI ventovi na 400-500 RPM (znaci necujni sa 1m). Na koliko RPM-a je tvojih 6 bilo (racunam i CPU cooler)?
![]() |
#1758 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1759 |
Señor Audiophile
|
Znaci svi ovi ventovi na koliko su RPM? Ne hladi grafu samo njen cooler, vec i svi ostali ventovi u caseu. Njen cooler samo radi razliku u temperaturi u odnosu na okolinu (temp unutar casea). Drugim rijecima, ako je meni 30°C u sobi i 40°C unutar casea GPU ce bit npr. 60°C, dok recimo ako je kod tebe 20°C u sobi i 30°C case, GPU ce bit recimo 50°C (karikiram). To je ta razlika (delta) u odnosu na okolnu temperaturu, koju heatsink ostvaruje.
![]() |
#1760 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Preslab CPU
Kupit ću povoljno polovnu ATI 4850 karticu. Imam stroj sa Intel 2180 i 2GB RAM-a. Čitao sam da je taj procesor preslab za tu karticu. Budući da sad nemam love za daljnja nadograđivanja, a najviše profitiram sa kupovinom grafičke zanima me šta to znači "preslab procesor". Dali to znači da na ne može razviti svoj puni potencial npr. umjest 50 fps imat će 40 ili to znači da će mi igre zastajkivati, imati lag itd? Nemojte me sad ismijati ali radije pitam nego da se zeznem. Overclock baš ne daje dobre rezultate jer Gigabyte 945GCM-S2C neće preko 2.5GHz jer mi onda nestane sata disk iako sam fiksirao frekvenciju na SATA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1761 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
1) CPU ti nije preslab 2) 945 cipset nije namijenjen za OC i plafon mu je oko 260MHz FSB 3) Sto je to fiksiranje frekvencije na SATA ? ![]() ![]() 4) Ako te bas prca u mozak OC procesora i memorije, kupi si nekakvu P35 plocu i izgazi dobro tog E2180, vrlo je jednostavno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Hvala. Ako sam dobro razumio 2180 bez overclocka je sasvim OK za ovu grafičku i neću imati problema? OC me uopće ne dira. Bitno mi je da se ono što igram(uglavnom COD2,4,5, AA3, CS) vrti na preko 40fps u rezoluciji 1280x1024 na nekim "media" postavkama. Na žalost love za još jednu investiciju(MB) nemam premda mi prijatelj kaže da je šteta vrtiti 2180 na tvorničkim postavkama. Da mislio sam reći da sam zaključao PCIe sam sam zaboravio šta je točno pisalo u BIOS-u. E da hoće li chieftec od 400W to držati? Ima 14A i 15A na 12V relayu(valjda sam se dobro izrazio) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Jack of all, master of none
|
[quote=Hasta;1393996]Hvala. Ako sam dobro razumio 2180 bez overclocka je sasvim OK za ovu grafičku i neću imati problema?quote] Naravno da je i više nego OK pošto Radeon 4850 u kombinaciji sa E2180 smaže 1280x1024 rezu za marendu. ![]()
![]() |
#1764 |
Señor Audiophile
|
Par zanimljivosti vezanih za standardno hladjenje ove kartice i temperature koje dolaze s njim: ![]() Ovako izgleda termalna slika PowerColorove HD4850 kartulje (IDLE - LOAD): ![]() ![]() Koristena konfa je ovdje (Q6600), a termo disipacija IZGLEDA ovako (IDLE - LOAD): ![]() ![]() Izgleda da ipak nisu tako hladne kao sto se cini(lo), pogotovo s tim "single socket" hladjenjem ![]() Jos zanimljivije je za vidjeti koliko temperature ostalih komponenti ovise o koristenoj grafulji (LOAD): ![]() ![]() Izvor BeHardware
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 30.07.2009. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1766 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pozdrav svima! Jel zna netko možda u kojoj trgovini u Hr bi se moglo kupiti XFX 4850 sa dual slot hladnjakom? Gledao sam po nabavi i zvao da bi na kraju ispalo da svi imaju single slot hladnjak. Može eventualno preporuka za neku alternativu do cca 900kn. Unaprijed hvala na odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1767 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Kakvo sranje od testa ![]() Inače-imam jednu grafu koja je gemišt između 3450 i 3470 u DELL-ovom stroju (i to u skučenom i malom SFF kućištu bez ikakve dodatne ventilacije) i temperature navedene u testu nemaju veze sa zdravim razumom... 99c ![]()
![]() |
![]() |
#1768 |
Guest
|
Temperature na testu odgovaraju kao da dijele vodeno hladjenje sa nuklearnim reaktorom! lol |
![]() |
![]() |
#1769 |
Guest
|
Možda su grafama poskidali hladnjake? ![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
o da, vec sam se i ja poceo brinuti jer ima single slot hlađenje i grije mi cijelo kuciste...mislim da ce pasti AC S1 ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|