|
![]() |
#1711 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Sapphire 4850 dual slot
Kakva je buka coolera na kartici, može li se kontrolirati vrtnja? Nacitao sam se komentara i pola ih brije kak je tiho pola kak je uzasno bucno cak i u idle-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
teh masta
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam jedan problemčić sa temperaturama na dobivenoj novoj HD4850. Naime, sa stock pasivnim kulerom temp gpu/MEMIO/shader je u loadu dostizala i 100/140(?)/110(?)°C, kaj je puno previše, pa sam odlučio stavit Accelera S1 + 120mm vent. Nakon zamjene paste i montiranja S1, temp gpu je pala na ugodnih 40 u idleu i 60° u loadu. No ono kaj me muči i dira je da temperature MEMIO i shadera nisu uopće pale u loadu, dok su idle MEMIO/shader cca 78°/60°, iako sam probao i bez ježeka na memoriji te sa ježekima. Ono kaj mi je još čudnije je to da temp MEMIO i shadera nije uopće pala i sa dva 120mm venta montiranih na S1 za probu, dok je temp. samog gpua pala za jedno 2-3° kaj mi se čini logičnim ![]() Sad moje pitanje je, da li je moguće da je došlo do kvara senzora, ili su to realne temperature kaj mi se čini krivim, jer temp od 100°+ mi se čine puno prevelkima? Zaboravih napomenut da tokom testiranja kartice nije došlo do artefakata, frame dropova i smrzavanja slike. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1713 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ja sam nakon 10 godina presao na ATi... i moram priznati da je XFX HD4850 meni bucna za popizdit... A uzeo sam je samo zbog toga sto GTS250 nisu imali na lageru... Lako sto je bucna u igri, za to me bas briga, imam slusalice... ali u windowsima je prebucna... Kolega ima GTX 275, u igri jednako bucna kao i moja, ali u windowsima se njemu vent skoro ugasi, dok se ovo moje njesra nastavi vrtiti za popizdit... Probao sam je downclockat, ali s time dobijes mozda 2-3 stupnja manje, i skoro nista buke manje... Ja se vracam na zeleno cim otplatim sve rate... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: alen.s. 02.07.2009. u 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Trenutno se druzim sa jednom karticom iz ove serije , po grafici na kuleru radi se o modelu Club 3d : http://www.club3d.nl/products/produc...?product_id=48 Iako kuler ne djeluje kao nesto uvjerljiv , vrlo je dobar , u windowsima se vrti na oko 1000 okretaja i vrlo je tih a kartica se drzi u raspodnu 45-50 stupnjeva , a nakon neke 3d torture poput COD-a ode do 68 , to mi se cini dosta prihvatljivo , a mozda i senzor laze ![]() Regulacija venta rucno kao da ne funkcionira , overclockat necu jer vec i na defaultu je kartica overkill za ostatak konfe ( x2 na 2.8 i 2 gb ddr2 i 17'' monitor 1280x1024 ) i u to sam se uvjerio najbolje kad sam odvrtio sintetku i dobio samo par stotina bodova vise nego sa 3850 i 9600gso , ali bar sam prebacio 10 000 u napokon . Ali COD i sve na naj i bude milina za gledati i igrat . Mozda se ova kartica i duze zadrzi kod mene , prvo sam bio malo skeptican jer pak ostatak konfe definitivno nije na razini ove graficke ljepotice i to pogotovo proc koji ocito ju ne moze zadovoljiti , al dobro se uklopila u konfu , cak i fortron 350w se pokazuje kao dovoljan . |
![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Pa, ta grafička može 3d Mark stock negdje do 11500, znači još 15% gore. Totalno mi je smiješno kad ljudi govore da se kartica ne može iskoristiti do kraja. 85% iskorištena kartica je sasvim u redu, rezerva snage za ključne dijelove, kad uletiš u dim i sl. Zapravo, rekao bi da nije overkill uopće, nego neki minimum za normalno korištenje. Da držiš proc na stocku, onda je malo overkill... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Jednio je loše kaj ti grije ostatak kučišta ako je kučište zatvoreno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Nije steta , dobra je konfa ![]() Moj sud za 4850 karticu je da je odlican proizvod , pogotvo sad sa rezovima cijene , mislim da jos poprilicno vremena ce drzati se za igranje , uz naravno odgovarajucu podrsku ostatka konfe . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1721 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Slicno pitanje oko temperature kartice
Imam ATI-evu Radeon 4850 (gigabyte), kupljenu prije godinu dana, s garancijom od 24 mjeseca, dakle jos 12 mjeseci(http://www.productwiki.com/upload/im...50-400-400.jpg). Konfiguracija mi je ugrubo AMD Black edition 5000+(otklj.) dignut na 3.2 Mhz (orig. 2.6Mhz), Gigabyte maticna, 4 Gb RAM-a(Supertalent 800),2 Hard-a(250 Seagate+640 WD),Tv kart.. -Vista x64. Problem je sto mi je temperatura kartice dok mi rade windowsi oko 84 C, a kad igram neku igru 100 C. ![]() Sad me zanima koliko je to opasno i dali da nesto poduzmem(neki savjet..) ![]() -Hvala.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Delpiero. 11.07.2009. u 16:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Why so serious
|
Razmisli kolko može 100°C biti opasno, i još dodaj nekih 110°C naponskoj regulaciji, malo pojačaj vent pomoću softvera i to je to za par stupnjeva dole!! Ili kupi S1 ili Musashi....nema ti druge! Nepostoji gori hlanjak od ovog kojeg ti imaš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Dakle, 8-pin uticnica za napajanje je na 4850 grafickoj, a utikac koji dolazi iz napajanja je 6-pin pa koristim 6na8 pretvarac koji sam dobio uz graficku. Kartica radi ko urica, no zanima me koja je tocno razlika izmedju ove kombinacije i one u kojoj 8-pin dolazi direkt iz napajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1726 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Radi se o Gainward GS HD4850? ![]() U ovom slučaju se radi o navlakuši, pošto kartica troši i koji 5-6W manje od referentnih modela. ![]() 6 pinski PCI-E po specifikacijama može pružiti 75W, s time da su mjerenjima dokazali da može dati i više od 100W. 8 pinski PCI-E po spec. može dati 150W, ali nisam našao kolika je stvarna brojka. Kada se uvodio ovaj konektor, bilo je riječi da će koristiti 4 +12V žice i 4 ground, ali s vremenom su sve izvedbe bile 3 žute i 5 crnih. Tako da razlike gotovo da nema između oriđiđi 8pinkog i 6/8 adaptera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Guest
|
Pozdrav momci! Tražim neki pasivni cooler za svoju gigabyte 4850 jer mi je sadašnji prozujao, a kako komp služi za HTPC treba mi nekaj tiho. Jedino me zanima dal ima negdje hladnjak koji bi sa jedne strane išao na blok od grafulje, te da ga heatpipeove vode na drugu stranu na kojoj mu je blok za pasivno sa hladjenje. Neš tipa ovo http://eprim.org/2008/12/18/graphics...zalman-vnf100/ To bi trebao jer mi je airflow katastrofalan sa strane gdje je gpu, dok mi je sa druge strane odličan! A isto tako bi htio neš kaj mi efektivno zauzima jedan slot (da mi ne prekrije jedan pcie port). Jel ima kaj kod nas za kupit? |
![]() |
![]() |
#1729 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
neznam da li ima toga ili slično za kupiti kod nas, ali mislim da ti takvo nešto neće biti dosta za 4850. Barem ne takvo hlađenje, da zauzima samo jedan slot i da je pasivno. Ali ko zna možda neko zna... možda vani |
![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Guest
|
Pa ne treba zauzimati "1 slot". Samo da je sa druge strane! Pogledaj opet sliku. |
![]() |
![]() |
#1731 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
da vidio sam Kad sam ja tražio prije par mjeseci nešto za svoju 4870, nisam naišao da ima takvih coolera za kupiti u Hrvatskoj. Probaj dati oglas, možda netko ima a da mu netreba. Probaj zamijeniti HD4850 za HD3870 Ultimate. Ako je za HTPC i ne treba ti jača a možeš još i novaca dobiti uz nju. A tu je i ebay pa... Ali opet kažem, mislim da će ti bez ventilatora na hladnjaku biti prevruće u kućištu, obzirom da se radi o 4850 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
entropija je neizbježna
Datum registracije: May 2009
|
evo mog problema kojeg nikako da skužim imam samsungov 2032mw monitor i club 3d hd4850 svaki mi se put hebena rezolucija sa 1680x1050 pomakne na 1440x990 ali na monitoru a ne i u windowsima to se događa svaki put kada ugasim igricu ili upalim komp dobivam rezultat da stisnem info na monitoru i vidim da je rezolucija 1440x900 a stisnem na propertise i setting na desktopu i vidim da je rezolucija na 1680x1050 i najviše me nerivra što mi se desktop extenda dakle proširi pa mišem moram micat desktop preko monitora ja mislim da je to do dvi to vga adaptera pošto nisam imo dvi kabal molim da mi pomognete ako možete ikako
![]() |
#1734 |
Banned
|
http://www.formel.hr/artikl.php?id=5012 Neko je trazio pasivno ladenje te grafe,pa da se zna di ga ima za uzet! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
stavi nove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1737 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
ja sam imao jednog i jedino što je uspio hladiti je bila 7600gs s tim da je vent od frizerke pirio i po tome. nema nikakve šanse da s tim hladiš 4850 ni s propuhom da puše direktno po njemu,isprobano s x1950xt,x1950 pro i nula bodova. jednom rječju hladnjak je katastrofa. ak me sječanje dobro služi platio sam taj hladnjak cca 350kn kad je izašao i u to vrijeme je bil na x1650 i to je išlo kak tak jer se opće nije igralo nek je bila torrent mašina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |
Why so serious
|
Citiraj:
Pa stavi na 50% pa nebude temp 95°C nego cca 85, jesi smiješan, kuriš bezveze karticu a vent jedva da se okreče...bar ti nebi buka trebala smetati dok igraš! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|