|
![]() |
#17222 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Joj bio bi najsretniji kad bi u potočićima bilo vode ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17225 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa skoro pa je i to dovoljno. Uglavnom, gore Lojstek - Daniel, Cuks, Nik i ja. Lojstek je dole blatan (sunce ga je uspilo otopiti već oko 9 kad smo bili na tunelu). Od prelaska ceste počinje snijeg i led. Onaj uspon prije ravnog i lakšeg djela je i dalje pod ledom i sklisko je pun k. To se danas nije odvozilo. Drugi dio prije makadam se otpeljalo. Na makadamu već duboki utabani snijeg - užitak za voziti. Prošli kamenje sve jer snijeg olakšava stvar. U lugarnici skoro pa nikoga. Pojeli popili, popričali i tak. Dolje je odluka pala - 20tka i onda Pilana od Njivica. Znaš koliko je snijega kad su dečki otpeljali one stepenice od Lugarnice prema livadi. Na livadi djece ko priči, ali glavna atrakcija 4 budale sa biciklima ![]() Do Hunjke staza idila, skoro utabano vozilo se malo opreznije, ali užitak do jaja. Pogotovo onaj singletrack. E uživancija. Prednja guma uhvati sve kad zavrneš volan, iako se čini da je sklisko. Nakon Hunjke prema Danjiki opet snijeg, sve super, sanjkanje sa zadnjim kotačem, oprezno ali čak se i skakalo. Na izlazu na makadam ledara žešća, malo niže i pada prva žrtva - Nik. Daniel i ja stajemo, a Cuks produžuje niže i isto pada ali bez posljedica. Nik nije uspio izaći sa sredine makadama jer je led bio i na kraju pao i to nesretno na koljeno. Taman veli da je zaboravio uzeti shinove. Popravili ga i kranuli dalje. Već malo prije Njivica više snijega nema, no blatko je sklisko. Skrećemo na Pilanu koja je pod lišćem i malo mokra i tamo pada druga žrtva - ja. Izgubio grip na obje gume i zabio se u padu sa BB-om u drvo. Sic je ublažio udarac guzici ![]() ![]() Dolje sam lagano išao opreznije, sklizalo se poprilično. Do kraja nitko nije više nastradao. Složili smo se da je bilo ovo najbolje Sljeme do sada. Šteta što Nik nije uzeo GoPro, ali mislio je da će biti magla. Kasnije išli nekim okolnim putem i zadnja 4m tak jasno napunili gume blatom kao što cijelo Sljeme nismo ![]() Kasnije stavim slike, idem si zglob na nozi namazat. Izgleda da je on najjače stradao.
![]() |
#17226 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
bilo je predobro..onaj snijeg koji je pao je dao super grip za penjanje ![]() ![]() i moram pohvalit cuksa kojem tezina na usponu neigra ulogu a spusta se ko manijak ![]() Zadnje izmijenjeno od: danielzg. 31.12.2011. u 15:08. Razlog: zaboravih.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17227 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma snijeg je zakon za vozit, ima dovoljno gripa kad zakočiš, a kad se zaletiš, glisiraš po snijegu. Najbolje je što uopće nije frka past, dapače ![]() Nego, druži li se tko sa Darkosom ili možda zna gdje je? Ugašen mu je mob |
![]() |
![]() |
![]() |
#17228 |
Moderator
|
Evo neke moje slike: https://picasaweb.google.com/Vucomai...10007362821506
![]() |
#17229 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Vrhunska voznja danas, jos ne mogu prezaliti sto nisam uzeo kameru. Gore je super vrijeme, kakva hladnoca...prava suncaona. Tanki sloj snijega (IMHO, vise solike) bio je taman dovoljan za dobar grip tak da se vozilo i po ledu - skoro pa sve , tako da smo Vuco i ja sredili Leustek za cca 1h, a daniel i cuks i nesto brze. Singlica do Hunjke fenomenalna, 20ka takodjer, samo se zanasa zadni kraj i deri, pa i preko potoka koji je malo nabujao ![]() Na makadamu cisti led, svi idu lijevo, ja desno, nikako izaci iz kolotraga - a nemrem si pomoci, stati jos manje, kad sam bio pedalj do sodera sklizne bajk na ledu a ja zaorem koljenom po ostrom kamenju. Iduce 3 minute mislio sam da cu umrijeti od tupe bole u nozi. Skrpam nogu pomocu head (buff) marame, asepsoleta (dez. alkoholne maramice) i maramice vulgaris uz malu asistenciju Vuce i teraj dalje. Nakon Njivica se odvajamo za Pilanu, tu je Vuco zalegao i dobio sic s guza ![]() Jos jednom - vrhunska voznja. Nema teorije da odem vise bez stitnika za koljena - imao sam srece, prosao sam "lišo", nije naoteklo, imam dva reza - crtu od 1.5cm i otisak kamena 1.5x1cm, fini duboki rez. Dobro sam prosao, ove ogrebotine ce brzo zarasti. Donji dio Leusteka, sunce je taman pocelo smeksavati blato: ![]() ![]() Na sredini pocinje snijeg, led, ali kad pukne ovakav vidik na grad... ![]() ![]() ![]() Pri vrhu snjezni pokrivac je nesto deblji, a cuks se junaci pred djecom ![]() ![]() ![]() Pogled kroz granje na zagorsku stranu i skretanje desno na singlicu za Hunjku: ![]() ![]() Prije spusta treba se olaksati (svi he he), neki zauzimaju cudne polozaje uz drvo, a na drugoj slici polozaj sica i izraz lica sve govore ![]() ![]() ![]() ![]() ...izgled mog koljena takodjer sve govori, a kakvu sam grimasu razvukao mogu si zamisliti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17230 |
Moderator
|
Nek si ti prošao dobro. Slike su odlične. Dobro je meni počela i završila ova 2011-ta - u snijegu ![]() Kako me sic u pak pogodio, to nisu istine...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17231 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Hehe, odlicne fotke ![]() Bilo je predobro danas. Jos jedanput sam shvatio da je to to sa Feltom, odlicno mi je sjeo. Skacem i gdje ne treba ![]() Ona voznja po ledu je bila mrak, srecom nisam se razbio, al zato Nik je. Jbg, bit ce bolje. Bitno da nije nes gadno previse ![]() Vuco me mrzi, al pametno je bilo sto smo ranije krenuli ![]() Pilana mi se svidja, lijepa staza ali nazalost i dosta kratka. Bajk sam prao skoro pola sata u haustoru, uzas. Taman smo se zasvinjili kod tunela ![]() Evo i pokoja slika, opaki neki momci. Cuvajte se njih u sumi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17233 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Fine fotkice, zeka peka. Shoshy i ja smo oderali 2 kruga na Dotki za oproštaj od 2011. Prvi onaj klasičan šetnica-singltrack-brzi spust do kanala-nazad na klupice, a drugi od klupica šetnicom skroz do početka spusta-strmi spust desno-kanali-klupice. Na singlici na usponu ima odurno puno blata i lišća, a brzi spust i nije prebrz jer blato previše koči. Drugi krug mi je zato bio predobar, fakat mi se sviđa Kona, i bilo je fora skakutat i zabacivat zadnji kraj po blatu. Sve u svemu, odličan dan. Oprali obojica bajkove na Miramarskoj za 9kn. Doma se nažderao i sad idem odspavat malo.
![]() |
#17234 |
Premium
|
Dobro je koljeno, mogu gor-dol po stepenicama bez bolova, malo pecka i skroz lagano boli ali s bocne/vanjske strane, Uzeo sam pincetu i skarice, dezinficirao i odrezao onaj visak koze - sad imam rupu 1.5x2cmm ![]() ![]() Sad samo da se posusi, zakrasta i na bajk - omozda sutra opalim rekreativni krug Dotka/Maksic da vidim kak se koljeno ponasa ako necu imati pametnijeg posla. Kak cu fino slaviti NG sa zasukanom nogavicom ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 31.12.2011. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17235 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Lako noc sile, ja sam si red bull zveknuo, a brijem da cu ih jos par (vjerojatno s votkom zacinjenih) do kraja noci zveknuti ![]() Ovo govno od 2011 smo zavrsili sa finim voznjama. tako treba ![]()
![]() |
#17236 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17239 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Ekipica,takodjer sve najbolje u novoj godini i da se sto prije zaboravi stara. Imate pozdrav od mene i moje drage iz Zadra.
![]() |
#17241 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
sretna nova godina svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17242 |
sto da napisem ?!
|
sve najbolje i najsretnija nova godina ! ![]() ![]() 200 da je Čuks down ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17244 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=65993 Uff , jebenica bajk , jednog dana...
![]() |
#17246 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Jutro ekipo, sve naj u novoj, puno zdravlja i km ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17248 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Dobro jutro ekipa. Sve najbolje u Novoj i nadam se da ste pošteno proslavili ![]() U novoj ne želim, već znam, očekuje nas na tisuće kilometara, zabave, smijanja, malo padanja i tako toga svega ![]() Ja prelazim u stanje hibernacije što se bicikla tiče najvjerojatnije, sad će ispiti za 3 tjedna pa da probam sve riješiti na faksu, a onda ide "semestar slobode" ![]()
![]() |
#17249 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17250 |
Premium
|
Svima sve najbolje i od mene u 2012. g. ...sad bi najradije puknuo najavu za prvo ovogodisnje Sljeme, ali moram sutit dok mi koljeno ne da zeleno svjetlo (a nadam se za vikend). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|