|
![]() |
#17192 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma ne bih nikad rekao da ima takvog đubreta samo sto metara dalje od ilice ![]() Strašno, trebali smo desno skrenuti tam di sam išo provjeriti, ali ovo je bilo zabavnije ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17193 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Ajmo onda u 9 kod tunela. Ako odemo u 10 otici ce nam cijeli dan, ovako smo bar nesto usparali na vremenu ![]() Nesto me koljeno zateze pa vjerujem da cu danasnji trening preskocit tako da bi za sutra trebao bit bar 99% spreman. @destro - ima li razlike sa marzem na pitchu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17194 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ima razlike, nije 6cm viši, to sam nakoso mjerio (budala, šta ćeš), ali je razlika svejedno velikih osjetnih 3cm. Bio sam na grmi ali za moj ukus je bilo presklisko i sve, manje skokiće sam radio, al muda mi još nisu poprimila onu standardnu veličinu ![]() Ma ovaj marz, pa to je neopisivo koliko je prednji kraj bolji od pikea. I nema tandrkanja više sa zrakom i floodgateom. Brakedive mi je ogroman, ali to me ni najmanje ne brine ![]() Inače, u trenutnom setupu je bajk negdje sitno oko 15kg. Preko 15.2 sigurno nema, a ispod 14.5 isto nema. Vagu nismo mogli fiksirat nigdje, a nit smo ocijedili vodu sa bicikala i sprali svo blato. Ne brine me težina, ali i dalje je ugodno vidjeti tu lijepu brojku ![]() Sa fox36 mogu skinuti minimalno 300g u odnosu na marza, a ako se riješim joplinke i tu ode još 300g. Bude na profesionalno vaganje išao i kad skupim lovu za tubeless. Moram okozit i tog jarca ![]()
![]() |
#17195 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Hehe, meni je najbolje da se prestanem zamarat sa kilama. Bilo je krasno isprobat felta sa 13,5 kila al jbg, bit ce bolje. Trenutno mi je cilj nabavit neki bolji straznji kotac jer mi je ovaj pri kraju, a isto namjeravam slagat tubeless ali to cu kad budem imao vremena, zivaca i novaca. Mada sam ga vec radio pa mi nije neki problem, za pola sata-sat sve slozim ako imam materijala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17196 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
OK, znaci subota tunel 9h..palo je 6cm novog snijega, taman da se moze voziti po onoj ledani - bar se nadam. Prognoza za prvih 5 dana u 2012. godini je pusiona, temp.idu u plus, juzina i kisa - taman da se otopi sav snijeg i da imamo blato do koljena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17197 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dečki, kad onda sutra ? 9 ili 10h tunel ? I jedno i drugo mi je muka za dići se ![]() EDIT: Nik mi pročitao misli...
![]() |
#17200 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ako se obavi jedan veliki servis godišnje da li trebaju onda i mali servisi? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17201 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
moji foxovi vec 2 godine nisu vidjeli servisa i jos su super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17202 |
Moderator
|
Šta će ti mali ako napraviš veliki (kad je u velikom uključen i mali) ? Gle, to je pod mus ako želiš da ti dugo vilica radi kako treba. Možeš ti imati vilicu 5 godina bez da si je otvorio. Raditi će. Ako se voziš stalno i offroad po blatu, snijegu, ledu, prašini. Nemaš kaj razmišljati. Vrhunske stvari trebaju održavanje da bi ostale raditi vrhunski. Za prosječnog bajkera koji vikendom ode na sljeme ili jarun, realno treba jednom godišnje napraviti ovaj najmanji servis. Prašnike kad počne jako sliniti. Bushinge kad dobije luft.
![]() |
#17204 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
@Vuco: ima li smisla kupovat gumice za Damper i servisirat ga ako locout radi i rebound? uspija san nac relativno povoljno Enduro seals, a ulje cu ocito morat platit 170kn (sa postarinin) jer nisan nigdi nasa alternativu. jel moran na jos nesto obratit pozornost? jer vila malo hrapavo radi i nevraca prvih 5 do 10mm hoda i malo lipi. i jedno pitanje za sve, koliko vam disk prolazi blizu vile? meni prolazi poprilicno blizu izmedju 1mm i 2mm nemogu ni izmirit, to je odokativno evo i slike: http://imageshack.us/g/703/imag0440p.jpg/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17206 |
Registered User
|
meni je isto takav mali razmak i sve 5,nis ne grebe...tak su predvidili ovi iz foxa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17207 |
Premium
|
ne grebe ni meni al je uzasno blizu pa pitan kako je vama jer recimo da negdi zapnem malo sa diskon i da ga skrivim malo zapet ce za vilu i eto belaja ![]() al ako je to normalno onda ok. iako ovako i onako neman sta napravit u vezi toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17208 |
Registered User
|
moras biti stvarno sreckovic da tak spigas rotor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17210 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ne znam kaj da ti velim. Ja sam kupio skoro 2 godine staru vilicu i samo sam promijenio ulje u lowersima da bude friško. Prekontrolirao prašnike i bushinge i to je to. No ja sam znao tko ju je vozio i koliko i jel rađen servis i kada. Neka ti netko otvori vilicu da se vidi u kakvom je stanju vilica iznutra. Jesu li možda pogrebani stanchioni vilice, s obzirom da veliš da je ljepljivo. Prekontrolirati spužvice ispod prašnika kao i same prašnike i općenito stanje ulja u lowersima. Probaj vidjeti gdje zapinje (damper, zračna opruga, bushinzi ili prašnici sa stanchionima) pa sukladno tome otkloniti stvar. Fox mora raditi mekano. Osim onih sa FIT damperom, oni znaju malo lošije raditi, ali navodno je to od 2011 i 2012 rješeno. Nadam se da ti je problem samo u ulju u lowersima (tj. nedostatku istoga). To riješiš sa 20-30mL friškog ulja za vilice kojeg kupiš za 80kn litra. Za damper je važno pogađati viskoznost, za podmazivanje bushinga i vodilica je manje važno jel 5, 7,5, 10 ili 15W. Za disk je normalna stvar. To ne brini. Neće ništa biti nit disku nit sa kočnicom.
![]() |
![]() |
#17211 |
Premium
|
Skuzajte na poduzen postu, ovo je odgovor vuci tako da ostali nemorate citat ![]() Je vuco u pravu si i do sad si mi da masu dobrih savjeta koje san i poslusa samo nisan uvik pisa odi. Odlucija san se za ovog Fox-a jer san ga dobija relativno povoljno, trazija san 150mm al ste mi rekli da mi je dosta i 140mm ako je dobra vila. (do sad san vozija Toru 302 ako se sicas) Da pojasnim stvar zasto san uzea ovog Foxa, uzea san ga iz razloga jer san dekintiran totalno i nisan vozija biku ima 2 miseca oprilike i neman para za kupit sve sta ocu nego moran prvo prodat nesto da bi si moga nesto kupit (ukratko tranpin), isto tako volim radit rukama, sta znaci da ovaj servis ocekujen sa odusevljenjem jer do san na biki san radija sve sam, uz neke tvoje savjete naravno. Sa ovim Foxom nemoran minjat kotace sta mi je isto doslo ka velika prednost jer san ocekiva da ce mi do sad upast neki posal i da cu si moc priustit vilu sa novim kotacima al eto nisam i tko zna kad cu... Koliko san cita po netu to sta lipi je do loseg ulja (u opisu nekih ulja cak pise da sprijecavaju ljepljenje), nadam se da hrapavo radi radi prasine u dusterima, a sta se tice bushinga mislim da su dobri jer vila nema lufta. Stanchioni nisu pogrebani to san odma pogleda i izgledaju u odlicnom stanju. S obziron da cu minjat prasnike i stavit Enduro (33$ sa postarinom) necu se sad trudit provjeravat u kakvom su ovi stanju nego cu odma minjat. Ovo oko ulja te nisam posve razumija. Na stranicama kazu da Damper-side oil bath ide 160ml i u Spring-side oil bath 30ml Fox green ulja i to je sve sta treba, a u Air Chamber ide Fox fluid 5ml i to je jeftino (2$). Problem mi je nac Fox green 10wt po internetu ljudi kazu da je to Torco RSF i da nevalja koristit bilo koje ulje jer onda vila losije radi, ljepi (ka kod mene) itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17212 |
Moderator
|
E moj Smarty. Svako ulje će podmazivati i sprječavati ljepljenje elemenata. Ako je ljepljivo, ili nema ulja ili je puno nečistoća. Zamijeniti. Prašnike također obrisati i podmazati. Za stanchione sam mislio na unutarnji dio, koji se ne vidi. Pogotovo taman ispod prašnika znaju biti potrošeni (nije da igra neku ulogu, ali ružno izgleda). Iako opet skrivaš vilicu ko zmija noge, po svemu napisanom, imaš open bath vilicu. Takav Fox je realno najbolji Fox kad ga se servisira i pazi. Mana mu je upravo to što se to ulje može lagano onečistiti (enduro prašnici sa uljnim semerinzima će puno pomoći). Najvažnije je da pogodiš viskoznost ovoga za open bath. To je za damping i to je najvažnije, da si ne poremetiš rebound i kompresiju. Za podmazivanje bushinga u lijevoj nozi manje važno koje je ulje, glavno da je za vilice da ne pojede neš. Također i za zračnu komoru. Pogledaj si viskozitet Fox-ovog tog Green fluida. Postavio sam tablicu na dropbike-u. Naravno da ga je moguće zamijeniti sa Torcom, kad su od njih uzimali ulje i rebrandali ga u svoje. Samo kaj nit Torco nećeš moći naći kod nas. Silikolene, Maxima, Castol moš naći kod nas. Gledaj viskoznost po cSt pri 40°, a ne W gradaciju. Ja damping ulje kod sebe nisam dirao, jer sve dela kako spada (rebound poglavito). U lowerse sam stavio Silikolene Pro RSF 7,5W (nešto kao Rockshox 15W), a isto sam stavio i u zračnu komoru. Makar tamo ekipa stavlja ono ulje za getribu jer je gušće, meni i ovo fino odrađuje stvar. Ne pušta, radi mekano i bok. Kad ću mijenjati damping ulje, vjerojatno ću staviti 50:50 omjer 7,5W i 2.5W, taman bi trebalo tako nekako ispasti da se pogodi viskozitet Fox green-a. U tablici piše Fox Shox, ali ne piše koji. Pogledal bum na netu koje ulje stavlja ekipa.
![]() |
#17216 |
Premium
|
@Vuco: mislija san da san vec napisa o kojoj se vili radi. Fox 32 Float 140 RL evo i koja slika http://imageshack.us/photo/my-images/14/sam0088v.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/11/sam0089.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/580/sam0090t.jpg/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17219 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sam imao dobru volju ic gore, al doso sam u pol 6 doma i jos sam se malo zarakijo jer di god sam se okrenuo je bilo "Ti si Max? Da. Ajmo na rakiju." ![]() Sve se bojim na sta ce licit danasnje noc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17220 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Mmmm da, nije bilo realne šanse da ću ustat u 7. Idemo Shoshy i ja na Dotku, u 2 se nalazimo kod Maximira, ako neko hoće, ili 2.15 klupice pred Dotkom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|