|
![]() |
#17072 |
Guest
|
Kod frenda ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17074 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Vozi neko vrijeme na benzin samo... I onda odi na servis za plin da ti pregledaju dizne i da ti sloze mape ponovo...
![]() |
![]() |
#17075 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17076 |
Guest
|
Evo kaze meho mali remen ispod zupcastog da je otiso, treba ga promijenit. Sad kaj to znaci ne znam |
![]() |
![]() |
#17077 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
AKo nije do toga, možda su ti začepljene benzinske dizne-preproručam korištenje 100oktanskog benzina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17078 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Do plina je ziher. Ili je isparivač pun ulja ili su membrane otišle kako je kolega iznad rekao. Imao sam isti problem, samo kaj nisu imali membrane za stari isparivač pa je bio rastavljen i počišćen i onda je neko vrijeme bilo ok.
![]() |
#17079 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17080 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ekipa kak cesto morate pumpat gume? Ja jednom mjesecno gume s alu felgama jer izgube oko 0.2-0.3 bara, a zimske na celicnim svakih 2-3 mj i izgube oko 0.2. Nekak mi se puno cini za alu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17081 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#17082 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
BTW, kod mene u manualu piše svakih mjesec dana provjeriti.
![]() |
![]() |
#17083 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ja zar par godina gledam kada budem morao uzeti "obiteljski" auto, ili ponuditi puncu da uzmem/otkupim/stvorim-unuka(čicu) za Focus ST, ili neki Mazda 3 Sedan, Focus RS...kada se dragoj nikako ne dopada EVO, a meni san snova. Ali je zato zaljubljena u Mustanga pa ako dovoljno raširim posao, za nekih 5-7g da nastavim obiteljsku tradiciju 5.0 motora ![]() ...što sada kada pogledam, ja ne znam definiciju obiteljskih auta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17084 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Mnogima je ružan, meni osobno je FN2 bio jedan od ružnijih auta u tri pm, ona unutršanjost mi je bila toliko bljutava... Ali nakon par vožnji, zaljubiš se. Vjerujem da je tako i s novim CTR-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17085 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Idem uskoto u nabavku zimskih guma pa da pitam sta bi ste vi od ponudjenog uzeli. Dimenzija 205/55 R16 - Dayton DW510 - 44 € komad - Matador SIBIRSNOW-MP92 - 49 € komad - Sava ESKIMO-HP - 52 € komad - Sava ESKIMO S3 - 49 € komad - Sava ESKIMO S3+ - 49 € komad Zadnja dva kompleta Eskima S3(+) su mi nekako bili sugavi u odnosu na ono sto se prethodno prodavalo pod tim imenom. Trosile su se nenormalno. Doduse u pitanju je bila dimenzija 185/60 R14. Zimske bi bile, naravno, vozene samo zimi. Dayton je dno dna, ali sam ga stavio na spisak jer ulazi u finansijske okvire. Matador do sada nisam koristio pa bih zelio cuti vasa iskustva. Eskimo HP je stari imao na Octaviji, ali sam slabo vozio taj auto tako da nemam ni sa njima nekog iskustva. Jedino sto vidim je da su losije za potrosnju u odnosu na S3(+). Kakva su vasa iskustva sa njima? Zahvaljujem. Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 03.10.2015. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17087 | |
Adrenaline junkie
|
A zašto? Jesi li vozio ili samo čuo od nekoga pa sam ponavljaš? Imaš li neki komentar, šta nije u redu sa njima. Vidim da je na ADACovom testu 2014 bila na 12. mjestu (195/65 R15), ali isto tako vidim i da je komentar kontradiktoran: Citiraj:
EDIT: Uspio sam naci i ADAC 2015 test zimskih guma u mojoj dimeziji. http://www.tyrereviews.co.uk/Article...205-55-R16.htm BFGoodrich gForce Winter, Micheline Alpine A5 i Sava Eskimo HP jedna do druge (prosijek za sve tri je 5.6). Razlikuju se u odredjenim situacijama, ali po prosjecnoj ocjeni su iste. ![]() Kod mene je Alpin A4 (ovi u ponudi nemaju A5 u ovoj dimenziji) tacno duplo skuplji od Eskimo HP... Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 03.10.2015. u 15:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17088 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Autozeitung testirao zimske gume za 2015 http://www.autozeitung.de/sites/defa...elle-Daten.pdf Michelin A4 dobro drži svoje zube ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17089 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Zapravo najveće razlike su kočenje po mokrom, gdje se jedino može opravdati razlika u cijeni i spasiti život. Kad se maknu one bezdimenzijske vrijednosti (zna li netko što točno oni boduju tu ? Subjektivni osjećaj vožnje ili što), ispadaju realno male razlike po bodovima, dok je u cijeni cca 30% razlike između najjeftinije i najskuplje.
![]() |
#17091 |
Extrema Thule
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17092 |
Adrenaline junkie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17093 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ako si mislio na mene ![]() .. prvi dojmovi nakon Save S3+ 86T koje sam vozio zadnje dvije sezone (imale su još 1,5-2 mm do graničnika, ali su bile banana po mokrom) su da je Conti TS puno tiša i mekša guma. Ovih par sati vožnje laganoj kišici na temperaturi od +6-7 stupnjeva mi nije značio ništa jer vozim lagano dok ne upoznam kako guma diše.. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 03.10.2015. u 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17094 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
Meni te naljepnice o oznaci buke, potrošnje NIŠTA NE ZNAČI. Kad ljudi gledaju 72dB od Contija i odmah dignu paniku, odjednom kažu prebučna nego UG9 sa 69dB. Mislim, ljudsko uho neće toliko razlikovati ni za 3dB. Uživaj na Conti, vrhunska guma koju drži već tri godine na prvom mjestu
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17095 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nisam to ni gledao (nalje o buci ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17096 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17097 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17098 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17099 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Osobno sam po zimi morao putovati ponekad i prvi rao ujutro sa sela u Zg, gdje nisi mogao skužiti gdje je cesta a gdje jarak koliko je snijega znalo napadati. Svih tih 17 godina sam se povodio logikom da je najbolja najuža dimenzija predviđena za taj auto i klasa Save koja perfektno obalja svoj posao. Jedan ovakav dan kroz zimu je dovoljan da opravada montirane zimske gume. Ležanje po mokrom i po suhom za zimu mi i nije bitno, jer ionako se radi drugih nemreš voziti ko po ljetu. A te spomenute razlike u ležanjima i potrošnji kao i jačini buke, 99.7% ljudi neće primjetiti u svakodnevnoj vožnji. Ne znam nikoga tko je na istom autu u istim uvjetima isprobavao zaustavne putove nekoliko različitih marki guma i uspoređivao rezutate i dal su stvarno takvi kako su nam (ne)realno prezentirano. Zato mislim da je Sava za zimu ili neke slične (BF, Fulda itd) odlične za 99.8 % vozača |
![]() |
![]() |
![]() |
#17100 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() ista mi se sada shema sa jos uvijek ljetnim kompletom. goodyear duragrip. smece, ja nemam druge rijeci jer koliko sam ja nepouzdan sa tom gumum bilo kada na kisi........ i nebi nista rekao da su one meni po suhom kao save po snijegu, da se pouzdas. ne, ova smeca skripe kod jaceg startanja, cvile zapravo i nikada nemas osjecas da te guma drzi nego da ti korigiras i prilagodavas sve u voznji tako da ostanes na cesti uz regularnu dozu sigurnosti. svakako igra ulogu guma. save su IMO jos uvijek vrlo ok izbor, mozda HP, ali ih nema u maloj dimenziji kakva meni treba (175), ali da osobno razumijem skuplje gume - itekako.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|