Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2011., 23:47   #16981
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
ponesem ja pumpu za shock nije problem, wrench force pumpa, precizna je, usporedio sam ju sa manometrom sa kompresora koji mjeri do 10 bara i u dlaku su isti pritisak pokazali na vilici (ne, nisam vilicu pumpao na kompresoru)- ne sjećam se više točno brojke
pumpa do 300psi-a, podjele su po 10psi-a

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 25.12.2011. u 23:52.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 00:05   #16982
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
koje gripove uzeti? ove koje sada imam su izlizani i treba ih zamijenit pa gledam malo ergon al mi se neda dat 200kn za gripove.
Ergon je gay. Ako voliš deblje gripove, uzmi Lizard Skins Northshore, ili ODI Rogue.
Ako želiš pimpat bike, ovi su extra lijepi
http://www.proteajaska.com/index.php...oizvod&id=1250

Ugl. uzmi si neke s lockringovima, ono kad se vrte gripovi zna bit zajebano.

Meni su osobno sic, pedale i gripovi vrlo važni, jebiga to su mjesta kontakta tijela s biciklom (osim ako si Nik onda i downtube kad ti doleti u glavu) i to mora bit ultra ugodno i imat funkciju, jebeš nekad estetiku.

Oglas
Staro 26.12.2011., 00:08   #16983
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ja imadoh na svojem odi yeti...
čudesa od gripova
ljepilo se na sve, uključujući i znojne ruke
definitivno ću ih imati na budućem bajku

nisam mogao a da ih ne pohvalim opet ! mislim da to zaslužuju !
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 00:11   #16984
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Max, imam GE1, dobio sa feltom, gripovi su me iznenadili kolko su dobri, ali na uskom volanu su mi smetali ovi jezičci na rubovima.

Sad sam za probu stavio one drek-smeđe spec, a onda ću opet GE1 pa ću moći dati točan sud. Ovako iz par vožnji, deblji su od ostatka gripova koje sam probao al ne previše i to točno po "udubinama" u dlanovima, tako da sjedaju odlično. Ak mi neće pasati ići će u prodaju za 100kn, inače su ko novi.
Staro 26.12.2011., 00:13   #16985
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

^^

Kao što rekoh, Ergon je gay
Staro 26.12.2011., 00:15   #16986
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Preporučam ove koje je sile linkao u proteu... Najbolji gripovi koje sam dirnuo...
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 00:19   #16987
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ovi CB su gej, ko i sve CB, počevši od joplinke i pedala.

Staro 26.12.2011., 01:40   #16988
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 02:36   #16989
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Provjerio sam dal se može sa ovom lezyne shock drive guma napumpat. Može, i potrebno je relativno malih ~5min

Ovaj UST obruč mi je tak uhvatio alberta s jedne strane i ne pušta van, bojao sam se jače čupat da gumu ne strgam. Sad mi guma stoji nakoso :/

Ma samo da se opet ne ispuše ko ove 3 prije. Da, treća zračnica je nutra sad
Staro 26.12.2011., 08:54   #16990
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Fala na odgovorima.

Ja sada moram obavit jedan poslic i nadam se da cu stic na vrijeme do tunela.

Jos na bajku moram zamijenit sic stangu i malo sredit kokpit. Zamijenit polotaj rucica na volanu
zgmmax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2011., 09:19   #16991
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Ovaj UST obruč mi je tak uhvatio alberta s jedne strane i ne pušta van, bojao sam se jače čupat da gumu ne strgam. Sad mi guma stoji nakoso :/
Isprazni gumu, namazi rubove alberta sapunicom i onda napumpaj. Na taj nacin ce ti sjest kako treba.

Max, vidimo se u 10:20.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 09:44   #16992
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Ne da se guma dolje čuks. I ne pomaže sapunica, isprobavo sve

Vidimo se
Staro 26.12.2011., 09:53   #16993
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Sretno dečki na Sljemenu , ja idem na cestovni đir za pol čuke , a u srijedu mi stari proširuje obruče da mogu stavit latex zračnice. Vele da je to ko tables , baš me zanima kak se ponašaju

Max ja ti preporučam spužvaste gripove iz MP za 35 kn. Acor je proizvođač. Ultra udobni , ne trgaju se i jako lagani (34 grama s plugovima). Ak ti se ne svide bar nije problem zato kaj su tak jeftini.

Destro , ja sam imao problem sličan kad sam slickove montirao , ja i buraz svaki sa 3 montirača i jedva smo stražnju stavili nakon 2h i to tek nakon kaj smo natrpali sapuna , katastrofa.
Staro 26.12.2011., 10:09   #16994
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova

Ne da se guma dolje čuks. I ne pomaže sapunica, isprobavo sve

Vidimo se
Onda mascobom namazi rubove gume.

Ja i max cemo vjerojatno kasnit, pa ako nas nema 10-15 min od vremena vaseg dolaska krenite gore bez nas, mi cemo doc.
Staro 26.12.2011., 10:37   #16995
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Decki, ima nekog ko nebu sutra mrtav od sljemena za jednu dotku?
Shoshy je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 15:46   #16996
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
na slemenu je bilo super sankanje sa bajkovima...steta sta ima samo do pola sljemena snjega pa je druga polovica sankanje na blatu..al nema veze....
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 16:16   #16997
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
na slemenu je bilo super sankanje sa bajkovima...steta sta ima samo do pola sljemena snjega pa je druga polovica sankanje na blatu..al nema veze....
Di ste na kraju završili ?

Mi smo dolje na 12-icu išli. Gore u lugarnici je bila ludnica, nisam imao volje sjediti, a i već je prošlo 13h odavno pa je trebalo i doma stić.

12ica je isto vozljiva bez većih problema, jasno sporije nego inače, ali dok je kotač na utabanom, sve super. Gore je snijeg utabani (začuđujuće), sredina lišće i na kraju je bilo opako blato koje je prskalo svuda. Na kraju još i kiša nas uhvatila tak da sam bio mokar do kože.

Nik, za sutra još javim, trebam si barem trenirku oprat i bajk. Ako nećemo baš odmah rano ujutro ići, mogao bih stići sve.
Staro 26.12.2011., 16:32   #16998
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
išli smo po 18 pa 20, bar mislim, tak su dečki govorili
danas je bilo super
valjali smo se ko prasci al nema veze

moram editirat snimku malo, izbacit dosadne dijelove pa ću uploadat, al jasno se vidi da me max sabotirao na jednom dijelu
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 17:43   #16999
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
stvarno je poseban dozivljaj vozit se po snijegu..ko malo dijete si sretan
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 17:49   #17000
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

A nitko ne priča o mojim gracioznim letovima i saltima?

Prebrzo sam se danas htio spuštati pa sam platio danak kad se sa makadama krene prema kanalima na 18-20. Ono famozno mjesto gdje su Renesis i Sile probušili gume. Isti onaj kamen, kak je bilo fino sklisko, a ja imao dost veliku brzinu izgubio sam grip i kotač je naletio na taj kamen, ali ne direktno neg pod kutem i bacilo me tak da sam par metara dalje ostao poklopljen bajkom. Sva sreća ništa strašno, okrenuo se i zakotrljo preko lakta koji me ipak malo boli no ništa strašno, ekvivalent kad se pukneš doma u stol ili štok vrata.

A drugi je bio zbog moje gluposti na početku kanala, išao sam hvatati onu moju famoznu liniju preko svog kamenja, no em je mokro em je lišće i to dvoje u kombinaciji nije dobro. Ak je netko zapazio onaj korijen jednog drveta što strši, njega sam pogodio desnim dijelom trbuha, malo iznad kuka. Sva sreća pa nisam jako jer sam već kočio do tog mjesta.

Uglavnom: nemoj se vozit na najjače kad je vrijeme katastrofa. :/

EDIT: zbog ovoga i onih loših doskoka na grmi mi pitch nikako nije legao, koliko god on dobar bio... Sad mi je dosta šugavog vremena i čekat ću ljepše vrijeme.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 26.12.2011. u 17:55.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 18:18   #17001
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Ja nakraju ipak isao gore, stigo napravit sve kaj sam morao.

Dojmovi su mi da se bajk penje lakse nego norco, na usponu me nije bacao na ledja. Od podesavanja sam Imao samo ukljucen pro pedal nisam niti ukljucivao floodgate na vilji. Bajk koliko sam osjetio nije bobao i ponasao se je ko i HT.

Gore sam dopumpao shock na 200psi (tolko je u tablici za moju kilazu) i krenuli dole. Taman je poceo i padati snijeg i bilo je bas super za voznju
Do jedno pola brda je snijeg, a dalje je blato. Jos nas je i kisa pratila od jedno polovice sljemena tak da smo bili mokri skroz.

Bajk je za dole brutala, barem po ovakvom vremenu

Bumo vidli kada bude suho kakav je. Jos jedi o moram dopumpat vilju jer sam ju uspio bottomirat i sredit do kraja polozaj rucica na volanu.
Staro 26.12.2011., 19:29   #17002
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Meni je bilo super. Islo mi je na zivce guranje bajka po snijegu kad smo krenuli dole tj. na pojedinim dijelovima gore pa sam ga nabacio na ledja i udri misko. Pravi all mountain tip

Buduci da mi se ujutro nesto izjalovilo kasnio sam za ostalima. Od tunela sam krenuo u 11:30, a na vrhu sam bio za 1:10 min.

Kad sam vidio koje je blato nakon prvih klupica moral mi je pao ispod nule. No, kako sam napredovao prema vrhu snijeg se poceo pojavljivat pa mi je onda bilo ipak malo lakse.

Sve se dalo izvozit, cak sam se uspio popest i preko stengi ali na njihovom drugom dijelu sam zapeo i tu sam morao malo gurat. Tu se ne moze uzet potrebni zalet jer je presklisko.

Uspio sam izvozit uspjesno i onaj dio poslje izvora gdje je jedan od zajebanijih nagiba tako da sam na kraju gore bio prije njih koji su otisli ranije preko Tigrovog oka. Max je dosao iza mene 20-30 min.

Bilo je dosta ljudi gore, ergela nam je zaista lijepa. Sve fulke

Vepar je polozio test za uzbrdo, a isto tako i za nizbrdo. Jako sam zadovoljan

Evo i pokoja slika
Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 26.12.2011. u 19:49.
Staro 26.12.2011., 19:52   #17003
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Super slike Cuks.

Žao mi je što mi tuđi planovi useru vikend ali šta ćeš. Slučajno sam sreo Destroyera i Jed2ia na Gračanskoj, izgledali su ko da im je bilo zabavno XD
Kasnije od Maxa detaljni izvještaj na cugi. Još se čeka Jed2i s videom, da vidimo ko pije a ko plaća.

Destro ne budi ljut i najbolji (ja) padaju ponekad. Baš ste mi bili kul svi u blatu.
Staro 26.12.2011., 19:58   #17004
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Bili smo ko krmci. Vepar je ljepse od mene izgledo

Zaboravih gore napisat, al bilo mi je tesko gledat Destroyera kako leti, pogotovo prvi put prek onog kamena. Ocito mu danas nije bio dan.
Staro 26.12.2011., 19:58   #17005
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

A gle Vucu kak gleda bajk na predzadnjoj slici

Jed2i kad ce video?
Staro 26.12.2011., 20:05   #17006
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Destro ne budi ljut i najbolji (ja) padaju ponekad. Baš ste mi bili kul svi u blatu.
Ma nisam ljut, samo frustriran. Došo doma, oprao sam se cijeli kak si me vidio tamo, dakle novčanik, mobitel, pokaz, SVE sam oprao ko debil. Jebeno. Ostao bez moba, ostao bez pokaza, ostao bez novčanika, a roba se teško pere u tri pm.

Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Zaboravih gore napisat, al bilo mi je tesko gledat Destroyera kako leti, pogotovo prvi put prek onog kamena. Ocito mu danas nije bio dan.
Bit će bolje drugi put
Staro 26.12.2011., 20:22   #17007
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Nek si ti ziv i zdrav. Sad se dobro odmori, zasluzio si
Staro 26.12.2011., 21:07   #17008
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Samo da napišem da je Max potpuno pogodio sa Endurom, jer on nije neki baš da će ići napadati najveće uspone, ali sve ostalo će ispeljati kao iz šale.

Probao sam malo bajk, položaj je sad već klasičan za AM/enduro bicikle. Dobro je netko rekao, bajk je labudica. Dosta me iznenadio zapravo taj dugi wheelbase. Ono, volan ti je blizu, a guma napred ohoho.
Kad je shock otvoren i prelazi se preko nekih manjih prepreka uz pedalanje, osjeti se da ima 160mm hoda i da to nije XC bajk.

Sve u svemu, jako lijepi bicikl i mislim da će biti Max zadovoljan poprilično.

Destrov Pitch, iako je 620mm dug, nije mi se činio tak velik. Kad se zaključa shock, može se peglati poprilično brzo po cesti. Svidio mi se bicikl.

Mi smo danas išli odvojeno jer osim kaj sam ja imao posla kasnije, opet mi je trebalo za Sljeme 5h pa smo pičili blizu doma da ispadnemo. Lugarnica je bila puno ko tenk, rađe se sjednem na 20min neki drugi put.

Nik, za sutra pojma nemam. Nit sam oprao još robu nit niš, bicikl je pun blata i lišća tak da sumnjam da ću sutra ikamo, jedino se možda popodne odlučim negdje zapičiti. Sorry. Ako se neš promjeni, javim ti na mob
Kad si ti mislio krenuti sutra ?
Staro 26.12.2011., 21:33   #17009
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Mene možda muči na spustu "neagresivna" geometrija bicikla u odnosu na X6. Pošto je haro opremljen shockom kraćeg ETE nego stock, onda se automatski i kut vilje smanjio, i to je sad vrlo mali kut, rekao bih cca 65° od oka, kad se stavi pitch pored jasno se vidi odstupanje. A stvarno me nekako i baca bajk naprijed previše. Kako planiram stavit 160 vilju naprijed, valjda će i to doći na svoje. Ako ne, lako prodam Vuci ramu kad mu se sviđa
Staro 26.12.2011., 21:48   #17010
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Znači bilo vam je zabavno. Ovaj Danijel je kralj kakvog nema , svaki put ista obleka , kak se ne smrzneš u toj jaknici i spd šuzama?

Destro kaj se tolko živciraš , ti si bio već 100 puta na sljemenu i kolko znam nisi imao puno padova. Ja sam u 4 spusta pao 7 puta , i to jednom da nisam imao ful face bi si na pola glavu prepolovio, a ovak nisam ni osjetio udarac. Nek Sile potvrdi , on je vidio kak sam plivao svako malo

I jel svi sad imate ff kacige? Stvarno ja se nebi usudio na sljeme ić sa kahlicom , pogotovo kak se vi divljački vozite.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno