|
![]() |
#16471 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#16472 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@ Vuco Vjerojatno je tako. Kako se do sada nisam zamarao s BB-ima, tako o njima nisam imao pojma. Onda sam skicnuo specifikacije od rame i vidio pise BB30, onda sam skicnuo svoj pogon i vidim vanjski lager...onda sam pogledao BB30 standard - onda sam se tek zbunio ![]() Nakon sto sam se naguglao, pogledao par ponuda ducana s BB-ima, pogledao par filmeka i naisao na adapter koji si linkao i kad je sve to dobrano odstajalo, te kad sam na koncu otisao u garazu na drugi photo session i napokon skuzio koji je moj BB - tek tada mi je sve sjelo. OK ili mijenjam lagere ili komplet GXP osovinu...to je ono sto me je zanimalo. Kad vec spominjete Fox-a - moj poceo sliniti, i to fino. Sva sreca pa je bajk pod garom....eto sto se dogodi kad se vozi na najjace ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16473 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja sam zaboravio reč da imam isto Firex GXP pogon , i meni se lijeva kurbla bila odšarafila u vožnji , a nakon onog spusta na 39-ci je počela lijeva kurbla kvrckat i to fino. Na ljeto bum vjerojatno uzeo FSA afterburner 2x9 pogon uzeo , 3-ći zupčanik u šumi nikad nisam koristio , na cesti isto dosta rijetko.
![]() |
#16474 |
Avocado
|
Lovro, provjeri si da ti nije prašine ušlo između osovine i kurble. To se i meni dogodilo, stvarno treba jako zategnut kurblu. Cijelo sljeme je prošlo bez otpuštanja, ali se počelo čut kvrckanje, pa sam rastavio sve i očistio, pa ćemo vidjet dalje. ![]()
![]() |
#16475 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@Nik Trebal bi ja doma negdje imat GXP BB od XX pogona. Dobro ti je Vuco rekel, na Cannondale rame ide adapter 68mm ili 73mm (razlikuje se za Sram i Shimano crankove), osim ako nije neki njihov SI ili SL hollowgram. Sve kaj te zanima si možeš pogledat na dr. Cannondale. http://www.cannondale-parts.de/epage...971/Categories |
![]() |
![]() |
![]() |
#16478 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja da sam na tvom mjestu, uzel bi neki rabljeni ili ako ja nadem ovaj moj gxp bb i vozi ga dok pogon ne da svoje. Onda kupit neki bb30 i miran si. Javim ti ujutro ak uspijem pronaci. Taj bb nije bio nikad ni montiran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16480 |
Premium
|
Zaboravil sam napisat, ako netko hoće tu iz foruma, imam Thomson Masterpiece sic štangu 30.9x350mm. Napokon ošo Epic. Nikad više na FS. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16481 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
sta ti se je tak zgadio fs?..sad ces ici na xc bajk ispod 9kg? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16482 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16483 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
prava pila ce to bit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16485 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Ako mu se prije nešto titanijsko ne razleti ![]()
![]() |
#16486 |
Premium
|
Salvarez obavezno stavi sliku kad bude gotov. Koju ramu imaš? Koje XC rame valjaju , oko 1000kn rabljene, cca 1.5kg? Meni je moj Canyon stvarno super , al je težak i na knap sa veličinom. Svako malo si moram sic dizat zato kaj sam rast počeo , tak da na prolječe moram vjerojatno ramu mijenjat. Gledam Scale , XTC ili nešto slično.
![]() |
#16487 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#16489 |
Premium
|
Ekipa jel se može stavit single speed na kranc kotač? Imam Giant Rocka koji služi za ić do dučana i na igralište pa da stavim SS i rigrid da se ne zajebavam se brzinama koje skoro pa ne rade. I jel se sa pogona mogu skinut 2 zupčanika i stavit samo 1?
![]() |
#16491 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sad sam dobio poruku da mi je Marz testiran na najjače zadnjih mjesec dana i da je ok. Najs ![]() (a taman prihvatio Shermana kao svoga ![]() edit: http://vimeo.com/33447397 Baš je dobar video lik složio (iako mi se i ne čini baš neki madafaka rajder ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 12.12.2011. u 18:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16493 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Danas sam pokusao rasarafiti pogon, i opet nije islo, zapeklo se posteno, a posto mi je servis 200m od kuce - pravac majstoru. Covjek mi je u roku keks rastavio kurble s posebnim alatom, i to je dobro upregnuo misice...tako da bi bez alata to rastavi nikad, odnosno ostetio bi ziher BB s kvazi alatom. Dijagnoza - desni lager otpjevao svoje, ima lufta i vrti se grubo. Sutra (po mraku nista ne diram) slijedi pokusaj izbijanja lagera, bez alata naravno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16494 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16495 |
Premium
|
Ma bolja mi je 55ica, nebih je uzimao nazad da nije ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16497 |
Premium
|
A šta bi bilo pošteno? Kod Shermana mi samo fali da ga mogu spustit i normalno vozit spuštenog (ovaj princip je sličan kao ETA, ok je samo za uspone i penzija po gradu). 55 ima sve. Zadnje izmijenjeno od: murina. 12.12.2011. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16498 |
Avocado
|
Ak ti stvarno trebaju te TST kerefeke za ono za što je bajk namijenjen, a to je brdo, onda stvarno... ![]() Sve što ti treba je rebound i compression namještavanje. Ništa više za onoliko koliko se mi svi tu vozimo. Ova podešavanja su možda zgodna, ali stvarno nemaju smisla i samo kompliciraju servisiranje, održavanje i općenito tebi život. Al ak te veseli... ![]() Radije se vrati na uturn i onda deri, bar znaš da će uvijek raditi ![]()
![]() |
#16499 |
Premium
|
E vidiš tu je caka. Želim da je dobra za niz brdo, da je dobra na ravnici i da je dobra za skokove. Za skokove mi je bolja vilica sa manje hoda (pod skokove mislim na onaj drtić u Maksimiru i slično). Naravno da bih želio Talasa 36 recimo ili Lyrika ali ta želja košta puno puno više ![]() Ali da ne laprdam puno, bit ću pametniji kad ga montiram i kad odvozim tri vožnje a ne ode u kujac. Sad (navodno) drži već mjesec dana uz silovanje na najjače. Naravno, i dalje je otvorena opcija da uzmem Shermana ili refund ako pr'ne ![]() Čuks, šta si našao? Vidio sam jednu 55 TST2 na DB, friško od Zmijoljupca, nije valjda ta? Ili je Zgmmaxova z1, pa se praviš grbav kao i sa ramom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16500 |
Premium
|
Rama dolazi za 12 dana pa nek bude malo iznenađenje. Taman poklon pod bor. ![]() Niš od mojeg BB-a, to je za Šinamo kak bi moj sused rekel. PF-91 Krivo sam ti rekel, taj BB mi je od Shimano XTR pogona ostal. Sorry Zadnje izmijenjeno od: salvarez. 12.12.2011. u 20:59. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|