|
![]() |
#16351 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Glas za puntača benzinca, u svakom slučaju ako ćeš kupovat auto gledaj benzince, manji su mačak u vreći od starih dizela sa puno km. Čak bi dodao hyundai accent, od 4 ljudi kaj znam svi ih hvale osim frendice al ona je očito ulovila loš primjerak jer joj je čak i kod na ključu (ili bravi) uspio krepat... Doduše frend prodaje škodu fabiu 1.4 pa ako si zainteresiran javi se ![]()
![]() |
#16352 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Može ako imaš link na oglas pa ću pogledat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16353 |
Strichek Moderator
|
http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-fa...oglas-16236333 Kao sto vidis nedavno je registrirana, a frend prodaje jer je naslijedio drugi auto inace ne bi.
![]() |
#16357 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kao da mozes uzet nesto "ozbiljno" za 2 kile evra, uzmes nesto ceg ima ko kenje na cesti zbog raspolozivosti mehanicara i dijelova i sto trosi prihvatljivo i ajbok. Punto, Clio, Polo, Fabia...s nijednim neces susjedu natjerat slinu na usta, boli te briga samo da vozi...
![]() |
#16358 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Pa baš to i tražim, ništa ozbiljno, glavno da ide ali i da nije sad baš smeće. I to isto, da ih ima ko kenje zbog dijelova i mehaničara i naravno da ne troši puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16360 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16361 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
1.4 MPI ima jednu manu, a to je da fakat dosta trosi i van grada, a unutar njega u spici moze i 14L na 100km povuc a da se nimalo ne ganjas. Accent ak se da za te pare, super kola. Mislim da im je jedina mana letva volana od tih starijih (tvornicka greska koju su mogli na gari zamijeniti bez davanja).
![]() |
#16362 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16363 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16364 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vidio sam ih vise sa 200 000+km i zapravo sam se najvise cudio tko bi placao to gorivo toliko. Auto ide i generalno su lagani za servis, motor nije olicenje snage al za grad gdje nemas svaki dan 4 suvozaca od 100kg svaki, dovoljan. Frendovi imaju Favoritku sa tim motorom vec 20godina valjda. Auto je uredno servisiran. Ide bez ikakvih problema i auto je pouzdan. Tebe covjek syss treba uzeti sa jakom rezervom. Hoces dobro, ali totalno ga useres u prezentaciji svojih ideja ![]()
![]() |
#16365 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
sad ćemo elaborirat tvoje postove druže ceki ![]() 1. auto ide - ne ide ![]() 2. servis - gutao ulje skoro ko bengu, propišala brtva glave motora pa trebalo onda nježno s njim dok ne prođe neko vrijeme i onda opet na servis na zatezanje dotične 3. pouzdanost - nije ![]() 4. 12-14l gradske vožnje ništa čudno dakle sdi auto koji nije ni dizel, ne ide s mjesta, troši nemilice benzina i još k tome se kvari (oke ovo zadnje možemo uzet kao olakotnu okolnost), ali brate mili... realan sam, nisam nagao i NE NAPADAJ ME!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16366 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Niti jednom benzincu na kraćoj relaciji u gužvi nije problem popit više od 10 (čitaj 12-13-14) litara Focus 1.6 benzinac Kuća-poso-kuća - prosjek 13.6 litara Nije duga relacija, stani kreni stalno i to je to S druge strane, do Dubrave po Zelenom valu i Maksimirskoj mi je prosjek bio ravno 6 litara. 1.4 i 1.6 (bez turba) motori su jako pouzdani i generalno ljudi s njima nemaju problema(u mojoj kući ih je bilo bar 5 i sa niti jednim nikad nismo imali problema, općenito benzinci bez turba su milina za održavanje, osim potrošnje ![]() Da usporedim potrošnju Focusa sa 2.0 dizelašem(163ks) od 1667 kila + automatik Ista relacija, isti uvjeti, stani kreni - 8.5-9 litara |
![]() |
![]() |
![]() |
#16367 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo da se i ja malo javim u ovoj temi. Naime 10.7. sam kupio dugo željenu Astru J pa da napišem ukratko neka iskustva ![]() Radi se o SportsTourer modelu(karavan), 2013. godina(facelift-aktualni model), 1.7 CDTI 130KS Oprema je Active(posebna edicija te godine, ima sve skoro kao i najjača Cosmo, u sitnicama je razlika). Automobil je kupljen sa 54000 km i do sada sam napravio 4000 i prezadovoljan sam. Potrošnja smiješna(prije imao Astru G 1.6 16V benzinca), ovjes odličan, udobnost, zvučna izolacija. Držanje ceste je super, motor ima snage kad treba potegnut i ide odlično. Od opreme stvarno ima sve što treba, te za jednog Švabu to je avion oprema ![]() Ugl. sve u svemu ja sam prezadovoljan pa eto ako netko bude zainteresiran za takav auto slobodno me može pitati ![]()
![]() |
#16369 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Rođakinja vozi takvu škodu (za trenutak sam pomislio da je njena u oglasu ![]() Mada ona radi puno km po gradu (samo po gradu i vozi) i brdo kratkih relacija, doslovce i na wc ide s autom, potrošnja je između 8 i 9 litri, preko zime povremeno se popne na 10. Je i to puno, ali ona fakat vozi samo po gradu. Kupila rabljenog, i u pet godina jedini ozbiljniji kvar bila je ta famozna brtva i ravnanje glave. Daleko je to od savršenog auta, ali eto, za malo para i jeftino održavanje ![]()
![]() |
![]() |
#16372 |
Premium
|
Jesam, ali nedovoljno za neku procjenu. Ma i ona ima tesku nogu, vozi kocnica gas konstantno. A ona se jos zali da joj puno trosi ![]() Zanimljivo ja da sam i ja neku verziju tog motora vozio u feliciji, bas 1.4 ugradjen s fabije i prosjek na godisnjoj razini je bio 8l, ali uz dosta otvorene cedte i autoceste.
![]() |
#16373 |
Strichek Moderator
|
Mislim da bi potrosnja, pod uvjetom da nije neka bjesna, trebala bit sekundarna stvar kod auta od 2k ojra, bitnije je da kvarova i eventualnih servisa bude sto manje i da su djelovi dostupni i jeftini odnosno birat auto na temelju toga.
![]() |
#16375 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Da uskocim u vezi Clia, roditelji su imali Clio 2, i sada oboje voze po jedan Clio 3 (sto govori koliko su zadovoljni), svi su benzinci 1,2. Ukratko, prezadovoljni su, kuca posao, malo trosi, jeftino odrzavanje, ulje i diskovi su jedine stavke koje su se mijenjale ![]()
![]() |
#16376 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa to joj i ja stalno govorim, 6-7.000 koliko godišnje napravi i nije puno, a auto je fakat jeftin za održavanje. Nešto puno kvarova nije ni imala. Njezin je jedino loše opremljen, nema daljinsko, ni klimu, ni podizače stakla, tako da ga bu teško utopila.
![]() |
![]() |
#16378 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam Pola s tim 1.4 motorom, vozim se kombinirano, sela juzno od Zagreba i pokoji zalet u grad. Ide dovoljno da se ne vucem između semafora i da se mogu ukljucit na Rotor ![]()
![]() |
#16379 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako se ne varam, taj 1.4 MPI 50KW se škodinog porjekla baziran na starom škodinom 1.3, dok je ovaj u polu VW. 1.4 16V je druga priča. Dakle, nisu isti motori. 1.4 16V je ista glava kao na polu.
![]() |
#16380 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kad se već piše o autima o 2k eura, prijatelj trenutno traži nešto u tom rangu i zapeo je na Mazdu 323 1.8, benzinac s 84 kW. Ima netko iskustva s tim ? Misli odmah plin unutra stavit što se potrošnje tiče. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|