Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.08.2015., 12:05   #16321
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Svejedno je ružno, strši i kvari dojam koji ostavlja ostatak interijera.

Ovo je primjer kako to MORA izgledati kod te klase auta. Ako je to već "feature", onda se oko takvih stvari oblikuje ostatak dizajna.

http://www.hdcarwallpapers.com/walls...erior-wide.jpg
S razlogom strši - manje mičeš oči sa ceste. Znam, probao, vidio, velka je razlika - periferni vid hvata puno više ceste kad ekran strši nego kad je zakopan dolje.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 12:12   #16322
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
S razlogom strši - manje mičeš oči sa ceste. Znam, probao, vidio, velka je razlika - periferni vid hvata puno više ceste kad ekran strši nego kad je zakopan dolje.
Periferni vid?? Jel znaš što je periferni vid uopće?

Ovaj ekran ti smeta da uopće vidiš što ti se događa na srednjem i desnom prednjem dijelu auta, pogotovo ak si kao većina vozača takvih auta...metar 60 i ćelave glave i još ležiš u sicu pa ti taj ekran dođe u ravninu očiju...

Okej je za V klasu gdje sjediš visoko, ali u svim ovima gdje praktički sjediš na cesti samo smeta.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.08.2015., 12:28   #16323
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Ovaj ekran ti smeta da uopće vidiš što ti se događa na srednjem i desnom prednjem dijelu auta, pogotovo ak si kao većina vozača takvih auta...metar 60 i ćelave glave i još ležiš u sicu pa ti taj ekran dođe u ravninu očiju...
Pošalji e-mail u Mercedes pa im to objasni, možda ljudi uopće nemaju pojma što su napravili niti su testirali auto s tim ekranom koji "strši"... :facepalm:
Pričaš o ovako vrhunskim autima i koje greške imaju, a uopće ih nisi vozio niti ima smisla da će kompanija kao Mercedes napraviti nešto što nije funkcionalno.
Ajd što kažeš da nije po tvom ukusu, ali da ti zaklanja pogled i sl. to su već gluposti, jer ovakve stvari su dovedene do savršenstva i svaki detalj u tom Mercedesu ima svoj smisao.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 12:30   #16324
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Pošalji e-mail u Mercedes pa im to objasni, možda ljudi uopće nemaju pojma što su napravili niti su testirali auto s tim ekranom koji "strši"... :facepalm:
Pričaš o ovako vrhunskim autima i koje greške imaju, a uopće ih nisi vozio niti ima smisla da će kompanija kao Mercedes napraviti nešto što nije funkcionalno.
Ajd što kažeš da nije po tvom ukusu, ali da ti zaklanja pogled i sl. to su već gluposti.
Ja sam samo komentirao da je interijer ružan, da taj ekran izgleda kao da ga je netko na kraju samo nataknuo i da bi MENI smetao.
Ako se netko našao uvrijeđen što MENI to smeta, nije moj problem

Uzmi tablet od 7" i stavi si ga na vrh komandne ploče pa javi dojmove.

Staro 22.08.2015., 12:33   #16325
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Ne, ti nisi napisao da TEBI smeta, ti si napisao da taj ekran općenito smeta da ti vidiš što ti se događa oko auta (čitaj svoj post), a to možeš znati tek kad sjedneš u taj auto i provozaš ga, a to nisi napravio.
I ja ti opet kažem, Mercedesovi stručnjaci ne bi ugradili nešto što ti smeta.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 13:45   #16326
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Periferni vid?? Jel znaš što je periferni vid uopće?

Okej je za V klasu gdje sjediš visoko, ali u svim ovima gdje praktički sjediš na cesti samo smeta.
A bome si smiješan... Kaj te uhvatilo?

Da majstore, dok gledaš ekran koji "strši" prema gore iz dasha, perferni vid hvata kaj se dešava u prometu, umjesto kad okrećeš cijelu glavu prema dolje da bi vidio ekran ispod razine prozora i dasha.

Nisam uživo vidio "nove" tablet ekrane u Mercedesima, ali vidio sam slično (i vozio) u par drugih autiju i nisam imao nikakvih problema oko zaklanjanja vidnog polja i rubova auta. Tak i tak na svim novim autima više ne vidiš haubu.

Ne kažem da je ovo u Mercedesima lijepo, samo kažem da bi rađe imao ekran koji izlazi iz vrha dasha nego "zakopan" dolje kao u BMW-u.
Staro 22.08.2015., 13:51   #16327
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Dok gledaš u ekran, mijenja ti se mjesto fokusa u očima, kao i osjetljivost na svijetlo/tamu i nema tog perifernog vida koji će ti omogućiti da si fokusiran na cestu, bio ekran gore ili dolje.

Stvar je apsolutno ista, bio ekran desno ili dolje desno. U oba slučaja cestu više ne pratiš, a periferni vid i njegova percepcija dubine polja su dokazano neuvjerljivi, i na to se ne treba oslanjati pogotovo kad se radi o vožnji.

Sjedni tako u taj C coupe, gledaj ravno i ja ti garantiram da nećeš vidjeti prvašića koji ti dolazi s desne strane, koliko god dobar periferni vid imao, jer ti taj ekran zaklanja dio ceste.

Staro 22.08.2015., 21:49   #16328
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Ajd što kažeš da nije po tvom ukusu, ali da ti zaklanja pogled i sl. to su već gluposti, jer ovakve stvari su dovedene do savršenstva i svaki detalj u tom Mercedesu ima svoj smisao.

Zvučiš kao da si iz rodnog mjesta mog starog, gdje se štuje stodevedesetka više od ne znam čega.
Mercedes nije bezgrešan, nitko nije, svaki proizviđač ima neki problem.
Radar na S klasi im ne radi, zabija se u zidove i druge aute, eto ti na brzaka samo.

Ako ćemo o perifernom vidu, imate HUD, oni bolji su fokusirani kao da gledaš objekt nekoliko metara van auta dakle oči skoro i ne mijenjaju fokus.
Ovo sve je rekla kazala i individualno je, netko od šume ne vidi stablo a netko vidi iglu u plastu sijena.
Ovaj ekran zaklanja dio koji bi trebao biti vidljiv ako je sjedalo postavljeno nisko.
Volvo je imao takve ekrane u S80 pa su odustali od toga, jedan od razloga je bilo smanjeno vidno polje.

evo na brzaka slikica
http://preview.netcarshow.com/Volvo-...03-1600-2a.jpg

i redizajn
http://www.faqih.biz/wp-content/uplo...0-interior.jpg
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 22:31   #16329
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mislim ne ulazeći u dizajn (koji se meni ne sviđa), zašto misliti da su mercedesovi inžinjeri bezgrešni?

štoviše sa ovim novim "valom" dizajna mogu samo misliti kako su podredili sve toj nakaradi koju nazivaju autom.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 22:52   #16330
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ovaj ekran zaklanja dio koji bi trebao biti vidljiv ako je sjedalo postavljeno nisko.
Točno o tome pričam, napokon da netko kuži

Sve komandne ploče imaju silazne linije prema suvozačkim vratima, baš zbog toga da vozač ima veću preglednost.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.08.2015., 22:59   #16331
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
mislim ne ulazeći u dizajn (koji se meni ne sviđa), zašto misliti da su mercedesovi inžinjeri bezgrešni?
Vezano je za geografski položaj

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Zvučiš kao da si iz rodnog mjesta mog starog, gdje se štuje stodevedesetka više od ne znam čega.
Da citiram neke od tamo:
"Ta mašina se tek nakon dvista iljada razradi, tek je unda pravi!"

http://www.kenrockwell.com/190d/images/6243-big.jpg
Staro 22.08.2015., 23:02   #16332
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma jasno da je vezano
Staro 22.08.2015., 23:21   #16333
dashko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Svejedno bih danas volio naći jednu stodevedesetku poštenu da provozam ko čojk.
dashko je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 00:25   #16334
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Može li se kakav "ok" autić kupit za oko 2000€?
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 00:37   #16335
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Zašto bi sve što oni naprave bilo bezgrešno? Zato jer je to mercedes?

Taj tablet koji iskače je jedna od ogavnijih stvari koje sad rade, danas vidio novi klijo sa tim stršećim ekranom i mogu reć da je to katastrofa, onaj bmw i volvo sa slike su primjer kako se to elegantno može rješit.
A priče o tom da je bolja preglednost jer je više i da je bolji periferni vid su gluposti, ama baš ništa ne bi trebalo stršat i smetat vozaču, ni krunice, parfemi, CDi, ništa. Amen.
To što ljudi više ne znaju koristit kartu dok voze i gledaju u taj ekran više nego u cestu nije problem tableta nego ljudi.

Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Definiraj ok?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 08:05   #16336
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Ja sam gledao prije dosta vremenao ovo link Viđao sam ga na cesti i uvjek je bio svježe opran. Čudno da nema volan od sportinga..
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 08:54   #16337
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Malo šale.... čuo sam da vozači Fiata idu u raj, zato jer su pakao već prošli
Staro 23.08.2015., 13:04   #16338
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
A postoji neki poseban razlog zašto bi kupio mk1 pljunta za 2000 eura? Mislim možeš, taj prodavač bu bio jako jako sretan.
Za te novce ide i punto 2, a i nađe se clio 1.2 koji je par stepenica iznad po izgledu i udobnosti naspram te kutije gore.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 13:20   #16339
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
a i nađe se clio 1.2 koji je par stepenica iznad po izgledu i udobnosti naspram te kutije gore.
Sva sreća da se o ukusima ne raspravlja

+ francuz je

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 13:22   #16340
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Mislim da je ovo neki audi...jel vam se sviđa kako sam ga sredio?

esc je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 13:37   #16341
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ovakav Puntač je najbolji Puntač...

Staro 23.08.2015., 13:47   #16342
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
ekipa, može preporuka nekog limara koji dobro radi? Trebao bih sanirati hrđu od ispod, na kraku šasije?

Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 20:07   #16343
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Tip se zove Edi, ali mislim da je blizu Zagreba, da nije baš u Zagrebu.
Ali ne bi me čudilo da ti bude skup, pošto momak stvarno jako dobro radi, a znaš šta to znači.
turbojc je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 20:13   #16344
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Takve stvari ne bi sanirao kod nekog u garaži, jer nemaš garanciju ni niš... pa ako se pojave problemi, onda si nigdje.
Pogledaj si Dampini d.o.o. , mislim da su u Buzinu
Na fejsu sam vidio neke njihove radove i stvarno izgleda odlično auto kada ga srede.
Staro 23.08.2015., 20:14   #16345
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

imam ti ja tu na kvartu oke lika, ako ti pešča odgovara
Staro 23.08.2015., 20:49   #16346
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
To vas ja pitam

Može od Edija broj i od ovog lika u republici pešča )

Dampinija sam izguglo...

Moze i na pp..

Tenksača....

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 23.08.2015. u 21:10.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 21:31   #16347
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Definiraj ok?
Pa ono, da ide auto, da nije sad baš smece. Trebao bi mi za posao 15 min tamo 15 min nazad svaki dan + ostala voznja tu i tamo.

Nešto tipa Golf 3, Puntać ili tako nesto mozda?

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Ja sam gledao prije dosta vremenao ovo link Viđao sam ga na cesti i uvjek je bio svježe opran. Čudno da nema volan od sportinga..
Evo ovako nesto bi mislim bilo posve ok, ima li itko jos kakvu preporuku za autic za oko 2000€?
Staro 23.08.2015., 21:32   #16348
Nybelung
Guest

Citiraj:
Može se svašta naći. Od otprilike 2000.-te prema ovamo: Ford Focus, Peugeot 206, Opel Astra, Renault Clio, Nissan Almera, Fiat Punto, Fiat Stilo, Mazda 323, Citroen Xsara, Hyundai Accent... Baš svašta ima, a glupo je reći da neke modele ne gledaš jer svaki auto tog godišta i te cijene ima mane i treba ga dobro pregledati.

Još starijih auta imaš masu... Npr. možeš čak kupiti BMW 5 ili Audi A6, ali spremi još sigurno 2000 eura za započeti popravke.
  Reply With Quote
Staro 23.08.2015., 21:52   #16349
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Ma nebi te velike aute, glavno da je u dobrom stanju da nista vise nista ne treba ulagat i da malo troši.

Imam ja BMW 3 u garaži ali je rega 5000kn i trosi 12l tako da se toga pokusavam rijesit.

Anyway, hvala na listi, pogledat cu si sve te malo pa vidit. Ako itko jos ima kakvu preporuku ili koju rijec da pazim na nesto ili bilo sta slobodno napisite.
Staro 23.08.2015., 22:40   #16350
dashko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Ma nebi te velike aute, glavno da je u dobrom stanju da nista vise nista ne treba ulagat i da malo troši.

Imam ja BMW 3 u garaži ali je rega 5000kn i trosi 12l tako da se toga pokusavam rijesit.

Anyway, hvala na listi, pogledat cu si sve te malo pa vidit. Ako itko jos ima kakvu preporuku ili koju rijec da pazim na nesto ili bilo sta slobodno napisite.
Pošto bemvejac, može neki detalj? (u PM ako ne ovdje.)
dashko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno