|
![]() |
#16051 |
Guest
|
Mi imamo Plus 1.6 već 8 godina, a za cca tjedan dana stari ide po još jedan 1.9 TDI u Njemačku. Što te zanima? ![]() |
![]() |
![]() |
#16052 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Koliko je to realno udoban auto na 16"? Neke mušice i problemi na koje treba paziti i sl. fore na koje se može nasjesti kod kupnje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16053 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#16054 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
http://www.pohrani.com/f/23/Dk/29uJPRIk/untitled.jpg Sesnaestice su po meni najbolji kompromis svega na nekom kompaktu ili manjem auto. Od cijene do udobnosti, potrosnje itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16055 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#16056 | |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
![]() btw odzada na gepeku stoji TDI, bice kupia na kakvom stocnom sajmu i prilipija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16058 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Btw. jel ti tvrd auto s tim gumama? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16059 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Hebe lud zbunjenog. Meni za clio 2 u prometnoj pise 185/55/15, a dodatno je prvi vlasnik upisao 195/50/15. U novoj prometnoj sve uredno prepisano, ali ne daju nijednu drugu dimenziju, dakle 14" mi nisu spomenuli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16060 | |
Guest
|
Citiraj:
Ali za lagani cruising je dušu dao. Majka često vozi bakice iz ulice do tržnice ili doktora i sve su oduševljene. Vrlo lako se ulazi u auto, a prostor prozračan. Vrlo ugodno je i sa 4 odrasle osobe unutra. Ja inače patim malo od klaustrofobije, izbjegavam npr. Audi A3, ali u Plusu se osjećam kao da sam vani. ![]() ![]() Koliko je meni poznato Plus nema nikakvih specifičnih mušica. Ono na što trebaš jako dobro pripaziti je servisna knjižica i kilometraža. No papirna knjižica sama po sebi ne vrijedi pišljiva boba. Pri dnu vjetrobranskog stakla imaš broj šasije po kojem obavezno moraš provjeriti svakog Golfa. Pogotovo ako je TDI. Ta tri slova su iz pakla izašla. Mi smo prošli jedno 20 dizela s oglasnika i kod nijednog se prometna, servisna, i stanje u automobilu nisu poklapali s podacima u servisu. Zato naš TDI dolazi iz Njemačke, a benzinca smo novog novcatog kupili. ![]() Ako ne voziš puno, i ne voziš često po autocesti ja bi u startu prekrižio TDI-a. ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16063 | |||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ha gle tvrđi je nego na balonkama, ali mijenjam tu tvrdoću u odnosu na upravljivost i generalni hendling u bilo koje doba dana. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16064 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Da se razumijemo, 195/50/15 je odlicna dimenzija. Auto je kupljen uz brdo opreme i da, dosao je sa alu felgama (meni riceburner dao celicne ![]() Vise me je zanimalo 195/45/16 (ili neka slicna, ali 16"), al to su me isto odhebali jer kao nema na kompu te dimenzije, iako neki tamo clio 2 trophy dolazi s tim gumama. Naravno, nepotreban trosak na gume i povecanje potrosnje goriva o kojem ja ne razmisljam, ali je plus kod prodaje auta nekome tko pati na to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16065 |
Moderator
|
meni su htjeli kao nadoplatu za te 185/55/15 alu uzet nekih 4-5k kn kad sam kupovao klio... reko oke frende je da ga uzimam ne 7g kredu, ali za te pare očekujem speedline magnezij, a ne random francuski alu (koji je generalno osjetno teži od 14" čelika, a vjerujem i 15"). godinu nakon sam naletio stvarno ogromnom srećom na kolegu sa rkh koji je prodavao iste te orginal felne za 1k kn sve 4, što je malo brijem i za današnje pojmove, a kamoli prije 6-7g. 195/45/16 je serija na bilo kojem ph2 sportu, ne samo trophy-u... ph1 je imao 195/50/15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16066 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Imao sam sliku negdje na mobu gdje je lik stavio dvije oznake: ostavio je SDI ali je ispod nalijepio GTI. Budem baš potražio da stavim. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16069 |
Premium
|
Nesretnici s dodatnim dimenzijama guma za Clio 2: Nazovite CVH (tehnički odjel) dakle ne STP, dajte podatke o vozilu i pitajte koje dimenzije mogu ići na vozilo. AFAIK, 175/65/14 / 185/55/15 i 195/50/15. Samo za usporedbu, Renault zastupnik će vam reći da mogu samo 175/65/14 i 185/55/15. Nakon usmene potvrde od strane CVH da dimenzija može ići na vozilo, odite do STP-a i tražite da vam se upiše ta dimenzija. Ako ju u STp ne mogu naći u bazi ili tvrde da ne može na vozilo, recite da provjere sa CVH. Ako to obavljate unutar redovnog tehničkog, onda je besplatno. Ako ne, onda to košta 105 kuna. Been there, done that - prije 3 mjeseca. ![]() Kupio oriđiđi Renault alu felge 15" (OVE) s praktički novim Continental Eco Contact 5 195/50/15 (DOT 10/14) za 1500 kuna. Beat that ![]()
![]() |
#16074 |
Premium
|
![]() |
#16075 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() |
#16077 |
Moderator
|
tako i ja razmišljam... mislio sam dugo hoću ostavit 15ice i staviti gore zimske pa onda mijenjati na alu svake sezone čisto da auto uvijek mi lijepo izgleda, ali razum je prevladao ipak na stranu uže dimenzije za zimu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16078 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16080 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Pa što će biti alu felgama par sezona? Čemu služi boja na njima nego da zaštiti materijal? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|