|
![]() |
#16021 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16022 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Ja sam imao crnu haubu na plavom autu barem 3 godine, i bio sam na tehničkom jer sam mislio na krov staviti crnu foliju. Rekli su mi da bi mi samo upisali u knjižicu da mi je auto višebojan i nikakvih problema nema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16023 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Slika je rezultat 5-sekundne potrage na guglu ![]() Sviđa mi se cijeli taj sistem plastidip-a. Zaštita laka, drukčija boja, lako uklanjanja... Kupio sam polovan auto pa i nisam baš imao izbor boje. Prioriteti su mi bili očuvanost, ispravnost, kilometraža, oprema i cijena. Vidim da ovakvo "umotavanje" nije ekstra skupo pa mi se čini izglednim. Naravno, ako smijem to raditi ![]() EDIT: Dobro bi mu došla neka kameleon boja ![]() ![]()
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. ![]() Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 19.07.2015. u 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16026 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#16027 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16028 | |||||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Smart se također vodi kao višebojan, bez obzira o kojoj se kombinaciji boja radi. Buraz ima onog drečavo zelenkastožutog, pa uredno stoji u prometnoj višebojan. Inače, nekad prije, ne tako davno, dok nije postojala stavka višebojan, boje su se vodile po mupovim kodnim oznakama, kombinacije su bile razne, od slovo+broj, slovo+slovo, broj+broj, broj+slovo, bilo je daleko više boja od ove sad raspodjele po osnovnim bojama, i kad je vozilo (motocikli najčešće) imalo više od jedne boje na sebi, unosio se kompletan naziv primarne (većinske) boje i njegova kodna oznaka te / i iza kodna oznaka druge boje.
![]() |
![]() |
#16029 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Svaka cast, you took one for the team! ![]() Thx, znaci da bi ovo trebalo biti OK? -> http://www.njuskalo.hr/autoelektrika...oglas-15732157 Pise na zadnjoj slici (valjda?) 16/01/14, to znaci da je ipak nova proizvodnja. Uf sto me jadi taj auto, a nece niko da ga kupi ni za 100 jevreja. ![]()
![]() |
![]() |
#16030 | ||
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mojima su napisali i istu dimenziju za sve 4 gume, pa se to naknadno mijenjalo. Prije je i boja bila samo crna, sad je crna/crna. Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16031 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
@jopis I ako se ne varam to je u sklopu redovnog tehničkog besplatno, a inače se plaća 60-tak kn? Znam da su mi prije koju godinu u sklopu redovnog tehničkog besplatno upisali kuku za auto, baba je napisala 34. DA, parafirala, udrila pečat i vozi miško. ![]()
![]() |
#16033 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Ako netko zna, ako na tehničkom sada (redovni tehnički) tražim upis dodatne dimenzije guma (trenutačno imam upisane 205/55/16 i dodatne 195/65/15), a htio bih dodati 215/45/17 (idu kao original za moj auto), da li će mi dopisati na postojeću prometnu ili će ići na novu?
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#16035 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Kad je bilo to 'svojedobno', budući da stavka višebojan postoji tek cca 2 godine, točnije, otkad su uvedene nove prometne i klasifikacija vozila nove vrste (M1, N1, itd.), do tad je bilo kako sam rekao, oznaka boje/kodna oznaka, ili kombinacija ako je bilo više boja na vozilu, sa kodnim oznakama većinske boje i druge po količini. Ovo s gumama se događa samo panjevima koje boli kifla za posao na stp-ima, ili ako se radi prometna u mup-u, pa tetu isto boli uvo za ispravnost podataka. Žalosno je da i dan danas ima masu prometnih sa krivim podacima.... Tako je, besplatno je u sklopu produženja rege, inače se plaća, ovisi što se dopisuje, nisu svi naknadni upisi iste cijene.
![]() |
![]() |
#16036 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=nqXTXk_uIkQ Na to onda ide šarenilo panela. Kažem, vidio sam najmanje 10 prometnih gdje je pisala sam informacija o boji tridiona (karoserije, opet), a boja panela nije zabilježena. Neki su imali crna, neki crna s efektom, a neki srebrna i srebrna s efektom ![]() To je sve bilo u vrijeme prve generacije Smarta.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 20.07.2015. u 10:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16037 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Boje s 'efektom' (tj označavanje boje na vozilima) sigurno nisu uvedene kod tj u vrijeme prve generacije smarta, jer takvo označavanje NIJE postojalo prije 15 godina ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16038 |
The mighty pirate
|
Nisam rekao da se radi o 2000. nego u vrijeme prve generacije, dakle prije druge koja je izašla 2008. ako se ne varam. Sad koja je godina, tko će više znati, ali je li uopće bitno? Greške su ionako česte i tak je svejedno kaj piše za boju. Ne znam u kojoj situaciji uopće netko ide detaljno provjeravati tako nešto
![]() |
#16039 | |
gadget freak
|
Citiraj:
No nebitno, otegli smo polemiku bzvz. Što se tiče ovog o greškama, sve manje ih je, a provjerava se detaljno itekako, na svim stp-ima, na kontrolama prometa, a najviše u mojoj branši kad se dogodi nezgoda. Ti dođeš prijavit štetu, u prometnoj crni auto, a procjenitelj fotografira zeleni.... Moš mislit kak bi naplatio štetu....
![]() |
![]() |
#16041 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pazite sada ovo ![]() znači clio 2 stock 175/65/14 koje sam upregnuo u zimulje, 195/50/15 koje su ljetne... mijenjam prometnu pošto više nema mjesta za štambiljat i velim čovjeku da imam dva seta guma i veli 195/50/15 nemaš sigurno za svoj motor i karoseriju... reko nemam, ali ima clio 1 sport koji je u biti isti qrac od vozila i na temelju kojeg ste mi to upisali upravo tu na ovoj stanici na moje sopstvene oči. eh da tak je bilo prije ovo-ono... ako mi donesete manual auta u kojem to piše ili potvrdu od reno nisan rvacke - ja upisujem, ali nemojte se previše nadati pošto su francuzi škrti sa rasponom guma u pojedinom modelu. suma sumarum ja uzmem novu prometnu/knjižicu vozila i ono idući dan u muriju... kadli nutra upisao frajer jednu dimenziju i to 195/50/15, a stock s kojom sam kupio auto nema nigdje. dok sam čekao u hajnclovoj skužio taj gaf i reko frajeru na šalteru da u biti imam upisanu "ilegalnu" dimenziju dok legalnu nemam i kaj sada? veli on odi tamo di su ti upisali to i nek ti preprave, na to će kolegica sa šaltera do dobaciti - samo pazi da te ne bi na kraju priče poslali na atest za to kaj ti je upisano ![]() uglavnom pitao ekipu po firmi i vele ak me drot zaustavi, pokaži trenutno kaj voziš skupa sa prometnom, a ako si na 14" po zimi pokaži im popis guma na boku vrata i bok. #croatianlogic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16042 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da, čisti idiotizam, al se gleda se dimenzija modela koji voziš, tih godišta, Clio 1 nije isti ko i tvoj. Tehnički si u prekršaju jer moraš na autu imati onu dimenziju koju imaš upisanu u prometnoj, nema +/- niti jednu od dimenzija. ALI ne vidim razloga ako si do sad imao upisanu, a tu dimenziju i oni imaju kod sebe u evidenciji, da i dalje nebi mogao imati Nedavno, prije par tjedana sam bio na tehničkom, pkazao mu dimenzije iz onih uputa za održavanje i upisao je dodatnu dimenziju bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16043 |
The mighty pirate
|
Ajmo nazad na aute aute. Od cure stari razmišlja o novijem autu. Ima Golfa 4 1.4 i sad bi uzeo nešto novije, s više opreme i veće. Prvo što gleda je...drum roll... Golf Plus 1.9 TDI Meni komično jer nitko sa zdravom logikom neće gledati auto s 20-ak godina starim motorom kojeg mora platiti cca 2000 eura više od recimo jednog Scenica 1.5 dci. Radi se o autima 2007-2011. za cifre do oko 7500 eura i do 150 000 km. Neostar ima baš takvog Golfa za 83 000 (2010.) i Scenica za 69 000 kn (2011.) Što se još može naći u toj klasi, po tim cijenama, a da je pouzdano?
![]() |
#16044 | |
Moderator
|
Citiraj:
no dobro, neću brigat oko toga jer je život prekratak, a sa druge strane da se oko ovakvih sitnica brine barem 50% naroda prometnice bi bile sigurnije, a ekipa se vozi maltene sa 3 različite dimenzije istovremeno bez pardona. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16045 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#16046 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() |
#16047 |
The mighty pirate
|
Ma ne prolazi. Mora biti prvi vlasnik u HR. Ono, toliko uvjeta, da svaki ima manu, osim Golfa ![]() Ak sve uvjete zadovoljava, onda je ružan ![]() Fora mi je i Grand Modus, ali isto je naišao na NO WAY ![]()
![]() |
#16048 |
Guest
|
A što će mu MPV? Misli po stare dane imati malu djecu pa da može lako ubacivati dječje sjedalo ili šta? Predloži mu još Nissan Qashqai. 1.6 i 1.5 dci modeli do cca 2009. bi trebali biti u tom cjenovnom rangu. Al' najbolje da si sam traži auto. Zamisli da doista kupi ono što mu predložiš, za svaki kvar će se tebe sjetiti. ![]() |
![]() |
![]() |
#16049 |
The mighty pirate
|
Ma sviđa mu sjediti na višoj poziciji nego dosad, a kad krenu problemi s kičmom i sl. onda je i lakše uć i izać iz takvog auta, pa kad još i svoje starce mora utrpati u auto, onda je i njima lakše ući i izaći. Sve mi se čini da će bez obzira na sve, to na kraju biti Golf Plus. Ima li netko iskustva s njima?
![]() |
#16050 |
Moderator
|
skuplji golf sa duplim otvorima za ventilaciju naprijed ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|