Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 08:43   #1561
problem_child
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Preko WLAN-a možeš doći od UI-ja modema. Uključi ga WLAN tipkom ili preko korisničkih stranica ako je isključen.
lampica svijetli medutim ssid koji je na naljepnici se uopce ne pojavljuje ali se pojavljuje neki drugi? kao da im je konfa se totalno zblesila....
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:53   #1562
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
Jeli bi se s ovim uređajem dalo spoofati i HTov ont (Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10)?
Citiraj:
evo dobio telemach optiku (na njihovoj infri).

nokia xs-2426g-b.

Malo sam se pogubio u ovome, a skužio sam i da sam krivo pročitao tvoju poruku s Huaweijem... ti sad imaš dvije optike, jedna HT-ova GPON sa zasebnim ONT-om i jedna Telemachova XGS-PON (2Gbps paket)?

Zamjena HT-ovog ONT-a ne bi smjela biti problem s bilo kojim GPON SFP-om, ne samo ODI, jer je dosta kopirati serial, ako se ne varam, ali to je pitanje prikladnije za HT-ovu temu.

Što se tiče Telemacha, isti odgovor kao i dnb-u, kod mene je zamijenjena GPON Nokia, ne XGS-PON. Trebao bi biti sličan postupak ali netko bi trebao to isprobati da potvrdi.
Blagus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 12:41   #1563
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako smijem pitat, zasto telemach 2gbit ne moze na HT infrastrukturi? Tehnicki razlog ili neki administrativni?
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:23   #1564
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Strogo tehnički i teoretski je moguće dati brzinu 2/1 Gbps. GPON ide do 2,5 Gbps/1,25 Gbps (mislim da HT nema u produkciji XGS-PON). Vjerojatno je dobar dio razloga da ne žele konkurenciji dati brzinu koju sami nemaju u ponudi, ali problem je i overselling - taj bandwidth od 2,5 Gbps se dijeli između svih korisnika na splitteru pa bi se doveli u situaciju gdje jedan korisnik ima ugovoreno 80% kapaciteta od 8/16/32/64 korisnika, uz garantiranih 56% (1,4 Gbps, tj. 70% od ugovorenih 2 Gbps).
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:23   #1565
dnb
Registered User
Moj komp

dnb's Avatar

Datum registracije: Nov 2021
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Ako smijem pitat, zasto telemach 2gbit ne moze na HT infrastrukturi? Tehnicki razlog ili neki administrativni?

Vrlo vjerojatno bude moguće kad i sam HT pocne nuditi veće brzine od trenutne. A možda dijelom i tehnički razlog.
dnb je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:52   #1566
problem_child
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Malo sam se pogubio u ovome, a skužio sam i da sam krivo pročitao tvoju poruku s Huaweijem... ti sad imaš dvije optike, jedna HT-ova GPON sa zasebnim ONT-om i jedna Telemachova XGS-PON (2Gbps paket)?

Zamjena HT-ovog ONT-a ne bi smjela biti problem s bilo kojim GPON SFP-om, ne samo ODI, jer je dosta kopirati serial, ako se ne varam, ali to je pitanje prikladnije za HT-ovu temu.

Što se tiče Telemacha, isti odgovor kao i dnb-u, kod mene je zamijenjena GPON Nokia, ne XGS-PON. Trebao bi biti sličan postupak ali netko bi trebao to isprobati da potvrdi.
da da, malo sam ja davao dvojbene info....

mislim da cu probati s nekim od ovih:
https://hack-gpon.org/ont-leox/

ima ih u nekim PL webshopovima za naruciti pa valjda nece dolaziti mjesec/dva kao iz Kine
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:06   #1567
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
lampica svijetli medutim ssid koji je na naljepnici se uopce ne pojavljuje ali se pojavljuje neki drugi? kao da im je konfa se totalno zblesila....
Preko korisničkih stranica/ACS-a možeš postaviti WLAN kako ti odgovara, neovisno o tome što je u bridge modu. Internet, naravno, nećeš dobiti na tom WLAN-u. Ne mogu ti reći detaljnije, ja sam uzeo Huawei umjesto Nokije, ali dok sam je imao nije problem bilo ući u njen webui.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:38   #1568
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
u zadnjih par tjedana trale nadogradnja firmwarea,koja kod nekih (kod mene) niti ip adresa routera niti lozinka nije radila,rješenje je bilo kod mene uz malo natezanja da su pregazili fimwere odnosno ponovo ga učitali i poslje restarta sve je radilo po starom.

-

skalar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno