|
|||||||||||
|
|
#1561 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Malo sam se pogubio u ovome, a skužio sam i da sam krivo pročitao tvoju poruku s Huaweijem... ti sad imaš dvije optike, jedna HT-ova GPON sa zasebnim ONT-om i jedna Telemachova XGS-PON (2Gbps paket)? Zamjena HT-ovog ONT-a ne bi smjela biti problem s bilo kojim GPON SFP-om, ne samo ODI, jer je dosta kopirati serial, ako se ne varam, ali to je pitanje prikladnije za HT-ovu temu. Što se tiče Telemacha, isti odgovor kao i dnb-u, kod mene je zamijenjena GPON Nokia, ne XGS-PON. Trebao bi biti sličan postupak ali netko bi trebao to isprobati da potvrdi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#1564 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Strogo tehnički i teoretski je moguće dati brzinu 2/1 Gbps. GPON ide do 2,5 Gbps/1,25 Gbps (mislim da HT nema u produkciji XGS-PON). Vjerojatno je dobar dio razloga da ne žele konkurenciji dati brzinu koju sami nemaju u ponudi, ali problem je i overselling - taj bandwidth od 2,5 Gbps se dijeli između svih korisnika na splitteru pa bi se doveli u situaciju gdje jedan korisnik ima ugovoreno 80% kapaciteta od 8/16/32/64 korisnika, uz garantiranih 56% (1,4 Gbps, tj. 70% od ugovorenih 2 Gbps). |
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2021
|
|
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
mislim da cu probati s nekim od ovih: https://hack-gpon.org/ont-leox/ ima ih u nekim PL webshopovima za naruciti pa valjda nece dolaziti mjesec/dva kao iz Kine |
|
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Preko korisničkih stranica/ACS-a možeš postaviti WLAN kako ti odgovara, neovisno o tome što je u bridge modu. Internet, naravno, nećeš dobiti na tom WLAN-u. Ne mogu ti reći detaljnije, ja sam uzeo Huawei umjesto Nokije, ali dok sam je imao nije problem bilo ući u njen webui. |
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
u zadnjih par tjedana trale nadogradnja firmwarea,koja kod nekih (kod mene) niti ip adresa routera niti lozinka nije radila,rješenje je bilo kod mene uz malo natezanja da su pregazili fimwere odnosno ponovo ga učitali i poslje restarta sve je radilo po starom.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|