Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2026., 17:59   #1531
kiki86
Tehničar
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
moj prodajni mi je rjesio 6 mjeseci za 1€ i bon u intersparu za 60ak€, ovo 2. je nes smuljavio, a ovo 1. je bilo oko bozica jos akcija, neznam jel i sad. imam njegov kontakt ako oce netko probat preko njega....
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2026., 14:57   #1532
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
Nemoj samo prihvaćati ponudu 1mj za 1eur, ne sjećam se kad sam vidio manje od 3, obično bude 6, a sretnici dobiju i 9mj.
Mislim da 12mj daju samo za trio paket.
idite preko kompare.hr i tamo će vam složiti najbolju opciju.
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2026., 13:05   #1533
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav ekipa,

planiram preći sa t-com optika, telefon i tv na telemach trio optiku. Da li je netko od vas vas bio korisnik tcoma i da je prešao na telemach? Kakva su vam iskustva? Ima li kakvih negativnih strana u odnosu na tcom? (da li možda ograničavaju brzinu interneta - znam da je to a1 prije radio, kakvi su što se tiče skidanja sa torrenta itd.). Da li moram na još nešto pripaziti? Ima kakvih caka?

Još jedno pitanje, pretpostavljam da se najbolja ponuda može dobiti ako ti njihov prodajni predstavnik dođe na vrata ili je ista stvar telefonski i uživo?

Molim Vas za pomoć i savjete. Hvala puno

Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 28.02.2026. u 13:41.
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2026., 23:40   #1534
Zmajur
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Evo mene opet...pa da ponovim

Znaci, uzeo sam Rune optiku i Telemach internet uslugu 1000/500. Naravno dobio sam šrot od rutera (Zyxel). Nazvao sam korisničku službu, dali su mi potrebne podatke, pa sam ujedno izbacio njihov ruter.

Sada trenutno ide ONT - DECO BE65 Mesh Sustav

E sada, mozgalica.... otvaranje portova. Tu sam zapeo, odradim sve u DECO aplikaciji, testiram, sve closed...

* WLAN adresa se poklapa sa MY IP adresama ( valjda nisam iza CGNAT)
* Deco NAT Forwading odrađen, adresa kompa rezervirana Portovi otvoreni
* Windows firewall, portovi otvoreni, podešeni pa čak i firewall i ugašen za probu

Sve u svemu, online port check stranice pokazuju zatvorene sve poznate ujedno sa mojim portovima i sa stalnim čeprkanjem raznih opcija.

Nemam drugi ruter da isprobam, pa pitam jel do Deco dustava, mene ili Telemacha...
Mozda bih uzeo neki cheap NAS, al ae bojim da bi bio samo lokalno...
Zmajur je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2026., 14:15   #1535
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
evo dobio sam produženje premium paketa za 1godina - 1 euro mjesečno,2 godina 44,90 eura,po defulu je prva tri mjeseca 50%,postupak je bio sljedeći,tražio sam izračun izlaznine (orginalni ugovor je trebao trajati do 23.7.2026,u međuvremenu sam dobio ponudu od a1,
50% prva godina 2godina 46eura,vračaju kompletnu izlazninu)kad sam to spomenuo na telemahu mi je rekla gospođa da će me netko kontaktirati unutar 24h i ponuditi bolju ponudu što se danas desilo,u daljnjem razgovoru,mi je rekao da samo njihova služba je ovlaštena
za tu ponudu prilikom produženja ugovora i da reagiraju kad firma primjeti ozbiljnu namjeru prelaska konkurenciji.

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2026., 20:32   #1536
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
evo dobio sam produženje premium paketa za 1godina - 1 euro mjesečno,2 godina 44,90 eura,po defulu je prva tri mjeseca 50%,postupak je bio sljedeći,tražio sam izračun izlaznine (orginalni ugovor je trebao trajati do 23.7.2026,u međuvremenu sam dobio ponudu od a1,
50% prva godina 2godina 46eura,vračaju kompletnu izlazninu)kad sam to spomenuo na telemahu mi je rekla gospođa da će me netko kontaktirati unutar 24h i ponuditi bolju ponudu što se danas desilo,u daljnjem razgovoru,mi je rekao da samo njihova služba je ovlaštena
za tu ponudu prilikom produženja ugovora i da reagiraju kad firma primjeti ozbiljnu namjeru prelaska konkurenciji.
Priče za malu djecu, lažu čim stignu... Prije koji mjesec ja isto napravio, kontaktirao telefonski i putem email-a, dostavio im konkurentske ponude (dostupna mi optika od HT i Telemacha i A1 kabel) i ništa, nitko se nije trznuo s njihove strane...
Predao zahtjev za prelazak kod HT-a (kada sve zbrojim isto mi ispadaju kao Telemach, ali imam i osnovni Netflix uključen) i dalje me nitko nije kontaktirao, pa evo me kod HT-a naredne dvije godine. Pristao bih čak i na to da su mi ponudili 6 mjeseci za 1€, nisu mi dali. Samo 3 mjeseca 50% popusta što mi je smiješno bilo.
Neka i dalje tako postupaju, meni je svejedno jer koristim svoju opremu i jedino što gubim je kod promjene operatera je pola sata vremena kada dođu prespojiti optiku i prikopčati svoje uređaje...
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2026., 23:59   #1537
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Koliko sam skužio oni ti otkažu cijelu uslugu i sklope novi ugovor. To je ok za ove koji ne koriste telefon. A kako dobiti povoljniju ponudu da ti ostane isti broj telefona?
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2026., 02:43   #1538
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Priče za malu djecu, lažu čim stignu... Prije koji mjesec ja isto napravio, kontaktirao telefonski i putem email-a, dostavio im konkurentske ponude (dostupna mi optika od HT i Telemacha i A1 kabel) i ništa, nitko se nije trznuo s njihove strane...
Predao zahtjev za prelazak kod HT-a (kada sve zbrojim isto mi ispadaju kao Telemach, ali imam i osnovni Netflix uključen) i dalje me nitko nije kontaktirao, pa evo me kod HT-a naredne dvije godine. Pristao bih čak i na to da su mi ponudili 6 mjeseci za 1€, nisu mi dali. Samo 3 mjeseca 50% popusta što mi je smiješno bilo.
Neka i dalje tako postupaju, meni je svejedno jer koristim svoju opremu i jedino što gubim je kod promjene operatera je pola sata vremena kada dođu prespojiti optiku i prikopčati svoje uređaje...
prvo bitna ponuda za drugo telefonski nisu htjeli ni čuti:

u mailu je pisalo 3mjeseca 50% popusta.

nakon što sam tražio izračun izlaznine i objašnjenje da mi je a1 dao bolju ponudu danas ujutro me nazvao djelatnik dao ponudu i ugovor koji sam potpisao:

sadržaj ugovora što dobijam:

i kako i koliko plaćam:

i smanjen mi je račun sa 44,90 eura na 16,20eura valjda ovih 6 dana,jer stari se ugovor poništava (trebao je trajati do 23.7.2026)novi počinje od danas.

pouka priče je kad ti je sve dostupno onda bar 2 mjeseca prije isteka ugovora treba početi se raspitivati kod svih i dati im vremena da se jave sa povoljnjijim ponudama,
svi operateri imaju nekakvu službu kod nekih je lakše dobiti ju kod nekih teže koja može davati bolje ponude,samo ne čekati zadnji mjesec ugovora i da si osuđen na ono prvo što ti se ponudi,
izlaznine iz ugovora od 3-4 mjeseca ,će ti svi operateri ponuditi da će ti vratiti preko potrošačkih kartica,konzum -a1,telemach -špar i sad mi je a1 ponudio ina kartice,
u prva dva slučajeva povrat mi je bio veći za 50kn od stvarne izlaznine svaki puta.

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 06.03.2026. u 02:49.
Staro 06.03.2026., 09:03   #1539
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
pouka priče je kad ti je sve dostupno onda bar 2 mjeseca prije isteka ugovora treba početi se raspitivati kod svih i dati im vremena da se jave sa povoljnjijim ponudama,
svi operateri imaju nekakvu službu kod nekih je lakše dobiti ju kod nekih teže koja može davati bolje ponude,samo ne čekati zadnji mjesec ugovora i da si osuđen na ono prvo što ti se ponudi
Dakle, još jednom, nisam čekao da mi istekne UO nego sam krenuo u pregovore zadnja dva-tri mjeseca trajanja UO jer su me oni počeli zivkati sa "odličnim" ponudama i tada sam skužio da sam pred istekom.
Kao što sam i gore napisao, poslao sam im ponude od drugih operatera jer su mi sva tri dostupna, i ne, nisu se ni trznuli. Pa sam predao zahtjev za prebacivanjem misleći da će se tada nešto zakotrljati i da će me zvati ta famozna "služba za zadržavanje" pošto sam tu na forumu pročitao da je bilo takvih primjera kontaktiranja tek nakon predaje zahtjeva za prelaskom, ali i dalje nula bodova.

PS. kako kolega tu iznad kaže, ako je to otkazivanje cijele usluge i uzimanje nove od istog operatera, to sam mogao napraviti ali nisam jer sam htio zadržati fix broj zbog određenih stvari...
Staro 06.03.2026., 22:51   #1540
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Dakle, još jednom, nisam čekao da mi istekne UO nego sam krenuo u pregovore zadnja dva-tri mjeseca trajanja UO jer su me oni počeli zivkati sa "odličnim" ponudama i tada sam skužio da sam pred istekom.
Kao što sam i gore napisao, poslao sam im ponude od drugih operatera jer su mi sva tri dostupna, i ne, nisu se ni trznuli. Pa sam predao zahtjev za prebacivanjem misleći da će se tada nešto zakotrljati i da će me zvati ta famozna "služba za zadržavanje" pošto sam tu na forumu pročitao da je bilo takvih primjera kontaktiranja tek nakon predaje zahtjeva za prelaskom, ali i dalje nula bodova.

PS. kako kolega tu iznad kaže, ako je to otkazivanje cijele usluge i uzimanje nove od istog operatera, to sam mogao napraviti ali nisam jer sam htio zadržati fix broj zbog određenih stvari...
isto ti radi i a1 ,kod produženja,a i t-com je tunegdje,mi kao korisnici se moramo prestat bojati promjene operatera pogotovo ako je optika dostupna od sva tri ako je sve dobro posloženo što se tiće kvalitete na sva tri operatera je skoro pa identično,bio sam na sva tri,odlučujuća je samo cijena ,promjrna operatera znaći 5 minuta natezanja telefonski oko ugovora i -zadnje, 3min tehničara u stanu pogotovo što su uštede ako gledaš na rok od 24 mjeseca ogromne,u mom slučaju sam imao vjerojatno sreću da mi je ovaj na telefonu ponudio da će predati zahtjev budemo nazvali službi za zadržavanje,pa je pozitivno riješeno,vjeruj bio sam stvarno spreman preći na a1 ,jer mailove su mi počeli slati prije 2 mjeseca "ko nagrađuju vjernost sa 50% prva tri mjeseca" nekih tri ,4 puta sam ih nazvao i dobijao identične odgovore kao i u tvojem slučaju,i onda su me nazvali iz a1 i dali ponudu od 50% godinu dana ,,druga godina 46 eura plus bi skinuli po mobitelu po jedan euro tako bi me druga godina koštala isto,i preuzeli bi u potpunosti izlazninu,dogovorio sam se da me nazove za 24h ,s namjerom da prvo saznam izlazninu s obzirom da mi je dosta vremena ostalo do kraja ugovora,i onda sam nazvao telemach i on je poslao zahtje za izračun izlaznine,i više radi uljudnosti sam pitao kao da dam njima šansu dali mi može poboljšat ponudu,na što mi je on odgovorio da on osobno nemože ali može poslat zahtjev drugoj službi koja će me kontaktirati unutar 24h sa novom ponudom,što se desilo drugo jutro,sve što sam ispričao ovome preko telefona očito je razgovor zapisivan ili sniman tako da mi je odmah ponudio ovu ponudu ,a ja sam objeručke prihvatio,zato velim treba imati malo strpljenja ,zadnji puta kod prelaska mi je rekao da imam pravo 6 mjeseci prije isteka ugovora produljiti ugovoru slučaju nekakve akcije koja je povoljnija od ove koju imam ,ako spojim kad sam počeo zvat sve zajedno je trajalo 2 mjeseca,jedino je bilo sigurno da za 3 mjeseca 50% popusta sigurno neću ostati kod njih. velim više je sve slučajno,usputno ispalo nego sa nekom ozbiljnom namjerom,ali očito da postoji služba koja može spuštat cijene ponuda.

p.s. moja solucija prije ponude a1,je bila preći na iskon 3 mjeseca bez ugovorne obaveze istrpjet brzinu 300 + tv ,i onda se vratiti na telemach kao novi korisnik.

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 06.03.2026. u 23:27.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2026., 23:03   #1541
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Mene su bili zvali za relativno manji iznos, samo zato što sam tražio izračun izlaznine. Kolega vjerojatno nije imao sreće doći na red, možda je navala na izlaz Ups, ovo je telemach, u mom slučaju je bio iskon u pitanju.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2026., 00:16   #1542
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:

p.s. moja solucija prije ponude a1,je bila preći na iskon 3 mjeseca bez ugovorne obaveze istrpjet brzinu 300 + tv ,i onda se vratiti na telemach kao novi korisnik.
Pajdo, nemoj se ljutiti ali nemrem ovo sve citati bez tocke, zareza ili proreda…
Neka si ti zadovoljan i to je to.

Samo, daj please odgovori, imas novi tel. Broj ili ti je ostao stari kod produljenja pretplate?

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 07.03.2026. u 10:40.
Staro 10.03.2026., 12:04   #1543
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
frend bi presao na telemach se dobiju kakve pogodnosti. Ja sam dobio za euro 12mj.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2026., 21:44   #1544
DAndrey
Registered User

DAndrey's Avatar

Datum registracije: Jul 2014
Pozdrav ljudi,

Znači uzeo sam Telemach optiku 1000/500 preko Rune infrastrukture (Zyxel ruter). Kada je njihov ruter spojen sve radi uredno, problem nastaje kada svoj ruter (Ubiquiti Cloud Gateway Max) spojim direktno na ONT i upišem podatke za PPPoE (telemach optika preko RUNE koristi PPPoE) koje sam dobio od korisničke službe.

Naime, veza je uspostavljena i radi ali nikako da prijeđe brzinu od 350/400... Deep packet inspection i druge slične postavke su isključene, MTU je na 1462. Kada radim SpeedTest vidim da CPU od routera ide na 80% pa bi zaključio da je problem do njega ali ako taj isti ruter spojim na HT optiku 500/250, također preko PPPoE dobijem punu ugovorenu brzinu tog priključka 550/250 sa CPU-om od 40%.

Ima li neko iskustva sa Ubiquiti PPPoE i našim operaterima? Možda je nešto sa njihove strane?
Probaom sam staviti Zyxel u bridge mode tako da je ONT -> Zyxel -> Ubiquiti CGM ali uvjek isto.
Staro 10.03.2026., 21:54   #1545
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mozes li pingat 1.1.1.1 i 8.8.8.8? Mtu 1492? Neki drugi obican router tplink na ont ili na bridge za probu?
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2026., 10:40   #1546
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Pogledaj ovo: https://community.ui.com/questions/U...5-b7f592ee9692

Čini mi se po tome, i po tome da ti CPU i na HT-u radi na 40%, da taj Max ili uopće ne podržava hardverski offload ili mu smeta nešto (VLAN, QoS, IDS...). Bez offloada ti može pomoći samo jači CPU, a za razliku HT-Telemach probaj usporediti MTU.
Blagus je online   Reply With Quote
Staro 13.03.2026., 14:01   #1547
DAndrey
Registered User

DAndrey's Avatar

Datum registracije: Jul 2014
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Pogledaj ovo: https://community.ui.com/questions/U...5-b7f592ee9692

Čini mi se po tome, i po tome da ti CPU i na HT-u radi na 40%, da taj Max ili uopće ne podržava hardverski offload ili mu smeta nešto (VLAN, QoS, IDS...). Bez offloada ti može pomoći samo jači CPU, a za razliku HT-Telemach probaj usporediti MTU.
To je bilo to, hvala! Prije probavanja PPPoE konekcije dodao sam jedan Traffic Rule koji limitira brzinu jednog VLAN-a prema WAN-u. Hardverski offload je imao kvačicu cijelo vrijeme, što je upućivalo na to da je aktiviran ali nigdje ne piše da čim se doda bilo koji Traffic rule u sučelju, HW se automatski gasi u pozadini i time je bila limitirana brzina PPPoE konekcije.

Sada dobivam 920/480 (uz CPU na max 50%) što je i za očekivati jer se sa PPPoE gubi malo brzine.
Staro 13.03.2026., 19:58   #1548
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Telemach - Optika

Mozes li za kraj molim te pingat 1.1.1.1 i 8.8.8.8? Zanima me ping telemacha na Ht-u u Istri hvala

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 13.03.2026. u 20:07.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:25   #1549
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Nakon perioda testiranja mogu potvrditi da se na Telemachovoj infrastrukturi Nokia G-2426G-B može zamijeniti sa svojim ONT-om.
Koristim SFP GPON stick ODI DFP-34X-2C3 sa AliExpressa.
U teoriji, radit će sa bilo kojim ONT-om (SFP ili kutija) na kojem se mogu kontrolirati HW i SW verzije koje se šalju OLT-u, ne mora biti ovaj SFP.

Za uspješno spajanje treba ispravan serial, ispravna HW verzija koja se sastavlja od podataka s naljepnice i ispravna SW verzija koja piše u web sučelju Nokije.
Equipment ID (GPON_ONU_MODEL) možda nije neophodan, ali nisam testirao bez njega.

Za ODI stick, firmware je M110_sfp_ODI_220923FS.tar sa linka: https://github.com/rajkosto/RTL960x/...I_220923FS.tar

Aktivni slot treba biti prvi (slot 0). Najsigurnije je flashati firmware kroz web GUI dva puta (da se zapiše na oba slota) i onda prebaciti na slot 0:
Code:
nv setenv sw_commit 0; reboot
Konfiguracija ide ovako:
Code:
flash set GPON_ONU_MODEL 0000000000G2426GB
flash set GPON_PLOAM_FORMAT 0
flash set GPON_PLOAM_PASSWD 00000000000000000000
flash set GPON_SN ALCLxxxxxxxx # piše na naljepnici: S/N
flash set HW_HWVER 3FExxxxxxxxxyy # piše na naljepnici: ONT P/N (12 znakova) + ICS (dva broja)
flash set OMCC_VER 160
flash set OMCI_FAKE_OK 1
flash set OMCI_OLT_MODE 3
flash set OMCI_SW_VER1 3FExxxxxxxxxxx # piše u web sučelju (14 znakova)
flash set OMCI_SW_VER2 3FExxxxxxxxxxx # staviti isto za obje verzije
flash set PON_VENDOR_ID ALCL
flash set VLAN_CFG_TYPE 0
flash set VLAN_MANU_MODE 0
Ako se konfigurira kroz web, VLAN treba postaviti na Automatic.

Na svom ruteru tagirati VLAN 1500, klonirati MAC s naljepnice i koristiti DHCP.
Paziti s MAC adresama jer DHCP server ponekad kod promjene novoj adresi ne da lease. Lijek za to je ugasiti optiku i pričekati 10-ak minuta.

Ako ne radi, provjeriti VLAN tablice:
Code:
omcicli mib get 84
omcicli mib get 171
Obje naredbe moraju vratiti, između ostalog, i VLAN 1500. Ako su prazne a status O5 stoji stabilno (u narodu poznato malo netočno kao "fake O5"), krivo su postavljene HW i SW verzije.

U slučaju kemijanja ako vam nešto zapne, najsigurnije je pričekati 10-ak minuta jer njihov OLT voli blokirati port u slučaju krivih podataka, pogotovo kod uzastopnih pokušaja.
Nakon toga prvo spojiti Nokiju kao potvrdu da port radi prije ponovnog spajanja svog ONT-a.
Blagus je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno