|
![]() |
#1472 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Šipke? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1473 |
Guest
|
naravno...da bi nabavio pravu opremu, nisi smio biti debos...to je privlacilo hc gejmere, ali na zalost za blizzard je bio vazniji zov novaca |
![]() |
![]() |
#1474 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Sto se tice profesija: Djele se u dve grupe, Gathering: skinning, mining te herbalisam. Crafting: tailoring, blacksmithing, enchanting, jewelcrafting, inscription, letherworking, engineering i alchemy. Prve su odlicne ako startaš svog prvog lika i nemaš previše para, znaci svo cveće, metal i koža koje skupiš staviš u AH prodavat i imaš lovu. Nema brige. Znaci uzmeš rudarenje i cvečarenje i svo cveče kaj skupiš staviš prodat. Dodatni plus je da od majninga dobivas extra staminu (više hp-a kaj tebi ko tenku nije loša stvar) a od herbalizma dobiješ heal over time, istina i bog ne hila previše, ali dosta ![]() Nakon toga sve ove crafting profesije na low levelima (sve ispod 90 trenutno) nemaju nekog pretjeranog smisla, jer vecina opreme se "preraste" odma i nema smisla kupovat drugu, a tu su i heirloom itemi. Kasnije svaka profesija ima neki bonus koji ti daje (mizeran) boost liku. Na max levelu najvise para vrte Jewelcrafting i Enchanting, samo to zahtjeva najvise vremena. Nije pretjerano tesko ni sam Blacksmithingom niti tailoringom nesto zaradit, ali ipak puno manje, kao i letherworking i Inscription (koji je opet prica za sebe i najprofitabilniji je na pocetku svake ekspanzije i to do razine apsurda). Od svih krafting profesija smatram da je Alkemija najprimjerenija za lika koji levela i "paše" svim klasama, a na max levelu se može i koja kitna jednostavno zaradit. Osobno imam sve profesije, jedina zalost mi je kaj nisam imal volje zajebavat se sa Inscriptionom na pocetku pa sam taj vlak s nofcima propustil ![]()
![]() |
#1476 |
Premium
|
Bar radi mining, tj. smelting. Nemoj prodavati barove, prodavaj gole orove. Ja sam zarađivao kad sam farmao rude po 1k/sat... Znam da sam jednom kupio choopera (mount) za 3 dana.. Tako nešto. Košta 14k. I nije nakit onaj koji je dobar, nego JC ti radi gemove ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 02.12.2013. u 11:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
N0teb00k n00b
|
Citiraj:
![]() Uzmi cvečarenje i rudarenje - pa dok dodjes na max level odbacis recimo cvečarenje i uzmeš draguljarenje. Sto se tice dohodka prilikom levelanja to ti je puno isplativija opcija, jer ce te draguljarenje isisat od para prilikom levelanja. A dragulje i nakit nit ces prodat a 99% toga niti sam iskoristit, a sav drač i ruda će na ovaj ili onaj način otič.
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 02.12.2013. u 12:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A nekak mi se ne da skupljat cveće ![]() ![]() ![]() Da uzmem guljenje kože? To mi nekak više paše . . . malo bradu okrvavit ![]() Gemove se isplati prodavat il ipak ne? Moram to malo proučit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Premium
|
Onda niš od toga. Dok ja dojdem do lvl-a 90.... kom opanci, kom obojci. A kaj je s BS-om? mining i Bs il mining i guljenje kože ![]() I ko kaže da ja kompliciram. Dobro da sam pital. Poželim radit gemove pa ispadne da od toga nema koristi, nakit...niš. Na kraju bum cvećke skupljal ![]() A kak poslije nabit iskustvo u ench ili JC? Ak je to zahtjevno radije ću s manje para polako napredovat al tražim nešto od čega ću imat koristi i prije 85 lvl-a. Iznad 50 l 60 npr. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1481 |
Premium
|
Kompliciraš ponovo ![]() Uzmi ono šta misliš da češ izlevelati.. Sve je potrebno. Ama baš sve je korisno, smao ovisi o tome šta hočeš. Hočeš raditi gemove ili ih kupovati, hočeš prodavati materijale i imati profesije samo za novac, hočeš skupiti prave recepte pa izraditi EPIC armor (Plate ili mail) pa probati prodati, i zaraditi dosta love, hočeš si raditi potione (vrlo korisni kasnije) itd. Ovisi o tebi. I previše nelogično zaključuješ. Paladin koji bere cveće... Nije to RL da ti se ljudi smiju, herbalisam je jako dobar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
Premium
|
Ma zezem se ![]() Ja bih na kraju epic armor al ak to nemrem prije 90 lvl-a onda me ne zanima. Ja bih nešto što se može koristit bar oko 70. lvl-a. Ak bih za prodaju onda je bolje da stalno curi pomalo nego ništa do 70. lvl-a. Ak bih enchant i neki nakit za pojačat se onda bih radije manje zarrađivao putem pa da kasnije mogu unaprijedit oklop il oružje. nisam siguran što se sve može jer miješam WoW, Morrowind i Oblivion ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Herb se ne isplati jer je stack 15g atm, mining se isplati ali dosta botera ima tako da i to je so so. To je Cca 45g stack, skinning / mining je dobar ne isplati se uzimati profesije di se proizvode itemi posto LFR daje veći item Lvl a i taj bonus Šta daju nije Big deal. Ja ti preporučujem pusti golde sad kasnije počnes botat i gg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
N0teb00k n00b
|
Dok levelas najvise se isplati prodavat sirovine. Nikakav epic oklop ne ocekuj da ces kraftati prije lvl 90. Prodavaj sirovine koje skupis levelajuci. Na lvl 90 ak ces igrat samo napustis jednu od sakupljackih profesija i sjednes ispred ah i kupujes sirovine za novu. Ili ih sam nafarmas. Ovisno koju odaberes. Al to je daleko pa se oko toga ne bi zamaral ja sad.
![]() |
#1488 |
N0teb00k n00b
|
Da, ako ce ti kraft uopce i trebat. Kolko ce trajat? Ovisno kolko golda imas i dal je sve na ah dostupno. Mozda sat-dva. Mozda par dana da polovis sve materijale. Najisplativiji su relativno rano u ekspanziji, a da si sam sad ides kraftat opremu popusis i vremena i golda previse...
![]() |
#1490 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Evo mining i herba....u dva dana od nule do 25og levela skupljeno 1000 golda. Nema više problema s time, prije je bilo gadnije pogotovo u vanili |
![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Premium
|
Hvala! Kako rješavate problem praćenja (na karti) samo jedne sirovine. Mislio sam skupljat i kože al ispada da je bolje cvećke i rude. Nekaj bum si i spremil za kasnije ![]() Baš volim kad brzo doznam što mi je cilj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Mozes aktivirati pracenje i mininga i herbalizma odjednom |
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
SKINNING - svaku zivotinju koju ubijes mozes skinat ( oderat kozu) to se nemoze pratit jer nema potrebe posto skupljas s mrtve zivotinje , nakon sto pokupis stvari koje baca. MINING/HERB - mozes pratiti jer su to profesije za skupljanje. ja ti preporucujem SKINNING/MINING da uzmes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Premium
|
Super! Hvala ![]() Mislim da neću imati pitanja neko vrijeme ![]() hvala svima još jednom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|