|
![]() |
#14611 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Tako sam i ja dobio upisane sve dimenzije koje legalno mogu ići na auto, 5 ili 6 dimenzija, a prije je bila upisana samo jedna, i to kriva ![]()
![]() |
#14612 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ajmo malo na klime se vratit Meni u auto zasmrdi kad se prebacuje iz klime na off i klima on. Šta se preporučuje, na servis pa neka ga raskopaju ili može i kakav sprej to riješit? Sječam se da su postojale 2 opcije.. ovaj koji se u kabini aktivira i neki na cijev pa se napune otvori ventilacije Ali bio danas u kauflandu i ništa nisam našao, a u zimi su prodavali takve sprejeve. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14613 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Makar ti mala šansa da se riješiš smrada. Kupi novi filter za kabinu, izvadi stari i onda bez njega protjeraj taj sprej. Nakon toga stavi novi filter. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14616 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Onaj sprej kaj se stavi u auto i pusti da auto radi ne rjesava neugodne mirise jer to znaci da su se gljivice vec razmnozile i to treba tretirat drugacije. Ne znam 100% rjesenje al jedno od njih su nekakva sredstva koja idu u otvore. imam dva pitanja za vlasnika: 1. dal vozis stalno s klimom i/li dal gasis klimu kad i auto? 2. Nadam se da nisi ti platio auto pa si primoran vozit tu ljepotu ![]()
![]() |
#14617 |
Premium
|
Pa ja vozim recimo stalno sa klimom jer koliko sam skuzio kroz zimo po kisi se magle prozori bez klime, a potrosnja je skroz ista (naj ozbiljnije) Al sad kad je zatoplilo otvorim prozor a klima off, i kad ju upalim, zasmrdi i kontra. Sad u ljetu valjda bude razlike Ovo sa sprejom sonax sam jednom tretirao u svojoj astri a nissan juke je službeni auto škola Jest da je ljepotan al dobro se vozi i parkira. A kad si unutra boli te briga kako izgleda. Jedino sto stvarno na tu veličinu auta malo je mjesta unutra, ford fiesta ima vise mjesta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14618 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima za kupiti u autodijelovima i pjenu u spreju. Ima dugu savitljivu cjevčicu i na vrhu mlaznicu koja baca u svim smjerovima. Uputa kaže da se to nagura duboko unutra u ventilacijsku cijev, špricaš i izvlačiš pomalo. Na kraju ta pjena kao otopi prljavštinu i poslije je izbaciš ventilatorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14619 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
@dadoremix Po zimi i kiši se stakla magle ako ti brtve ne brtve dobro. Ja palim klimu samo kad je vani 35+ i nikad mi se stakla ne magle. Naravno, ventilacija stalno radi minimalno, ali bez klime. Clio mi ni nema klimu pa bi po tvojoj logici stakla morala stalno biti zamagljena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14620 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
nije ni cudo sta je ta klima budjava kad radi non stop.ni ja nemam problema sa mokrim staklima.ventilatori pice po sajbi uvijek i nikad se ne zamagli |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14621 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ne razumijem ljude koji to rade, a to moj tata isto radi. Nafrlji klimu da bi odmaglio po zimi, umjesto da stavi na toplo, raspuše prvo da se odmagli i onda samo konstatno drži da lagano puše toplo (tipa 1. ili 2. brzina puhanja) po šajbi, s toplinom u rasponu između maksimalne i srednje vrijednosti, ne mora nužno biti na najvišoj postavci. Stara konjina se neda uvjeriti, jer 'ebiga, ipak je tu 30 godina razlike u starosti, pa se on po defaultu naravo više "razumije" u to i ne bi prihvatio savjet da mu život ovisi o tome. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14622 |
Premium
|
Ne kuzite.. sad ču razjasnit A situacija mi je ista i na opel astra H moj , i službeni nissan juke Po zimi Ako je bez klime, na bilo kojoj brzini, počinju se maglit zadnje staklo haube i vrata zadnja (zadišeš, pogotovo ako je auto pun, to vam je ista situacija ko da ste u hladnom autu, a on nije upaljen, nakon 5-10 min zamaglite ga) Upalim klimu, nestane, i to ništa jako puhanje, normalno kao i bez Ista situacija se dešavala i na astri H ako je bila klima off Sa time da napomenem, astra je po defaultu tirala klimu, ako si išao ECO mod onda je gasio, a preporuka proizvođača je bila klima 24/7 bila zima bilo ljeto. (nissan isto tako ima u knjigi) E sad, vozio sam naravno i aute bez klime, i gle čuda, oni tih problema nemaju. I nitko baš to nezna razjasnit zašto je to tako. Vlage nema u auto, tako da taj dio nije. Uglavnom danas kupio u lidlu m5 sprej za klimu, pa da probam malo unijet svejžinu, ako nebude to uspjelo, u utorak neka se na servisu pozabave sa time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14623 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
E moj dado, svima koji se voze stalno sa klimom kad ju ugase staklo se magli. Tesko je rec dal ima vlage u autu, osobno mislim da ima jer se inace ne bi maglilo ali je zanimljivo da se svima koji se voze ko ti dogadja ista stvar. Auto nemoze isto trosit jer je veci otpor i po zakonima fizike to je naprosto nemoguce a uz to slabije ide. Ko ima iste simptome bacite oko na onaj mackin silikonizirani pjesak i carape. Ja sam to probao ove godine i jedino kad su mi se stakla maglila je bilo kad sam pokisli usao u auto, stvarno radi. Klima se pali po potrebi, ne znam kome i zasto pada na pamet imat ju stalno upaljenu... I da kao sto rekoh, zbog stalo upaljene klime koja se ne gasi par minuta prije gasenja auta sistem je pun gljivica i sad je to jako velik problem kompletno eliminirat.
![]() |
#14624 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Čudne su vam te klime... Bože kakve nesreće danas u kvartu, pa to je za nevjerovat! Kak ljudima uspije izletit na ravnom, i onda ili se zabit u stup, ili se prevrnut, i to sve pri qurcu od brzine...?!?! Suho, toplo, savršena vidljivost - sve savršeno - ali zato mega krš i lom! Prolazim tim mjestima više puta dnevno i nikad ne bih pomislio da je tu moguće tak izletit, pa čak i da ideš 250... Čarobnjaci! Naravno ni B od "bijesnih auta" na koje tako sikću isfrustrirane hrvatske babetine po socijalnim mrežama.
![]() |
#14625 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Rješenje za smradi gljivice je da treba klimu gasiti prije nego gasiš auto, pojačati ventilaciju dok ne prestane puhati toplo i vlažno. Tak ja radim godinama i nikad nikakvog smrada niti slično |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14627 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14629 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kad si sad spomenuo nadopunjavanje, bilo bi zanimljivo cuti sto drugi kazu o tome. Naime, htio sam jednom si nadopuniti klimu i bas bio sreo jednog poznanika koji je inace izvrstan auto mehanicar, a brat mu se bavi klimama klasicnim, ne auto. I ja reko aj da ga pitam da mi nekog preporuci za nadopunjavanje i njegov odgovor je bio: ma jesi ti normalan, kakvo nadopunjavanje, to je izmisljotina i prodavanje magle, samo ce ti jos raz*ebat sve kad ti jednom otvore sistem. Jesi kad nadopunjavao sistem u frizideru ili skrinji itd., ako nigdje nije puknuto nesto pa da curi onda nema kuda niti otici plin iz sistema, nemoj ni za zivu glavu ic to radit. Naravno odustao sam tad bio od nadopunjavanja i onda sam se malo jos raspitivao i od jos par ljudi cuo da je to cisto prodavanje magle i da ako je sve uredu (nigdje ne pusta plin) da nemam zasto nadopunjavat sistem ikada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14632 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
hmm...ne znam kako da kažem. Evo danas sam napunio rezervar, trošio sam 9,7 l/100km (Citroen C3 1.4 Vti 95 KS), i ne dira me. Prošli put je bilo 8,8 l/100km...jbg, ovaj put je sve bilo grad. Da je i 11,7 l/100km, meh, ne zanima me ![]() Odrastao sam sa BMW 7-icama, starim...stari mi je davno vozio Bmw 750il v12 5.0 s 300 KS+, a to je pilo da ne govorim koliko ![]() ![]() Sada baš vozio 120 km, malo sa curom otišao đir, i ne mogu se zamisliti da mi je toplo u autu...jednostavno, klimu stavio na 18-20 i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14633 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ja palim klimu samo ako je vani 30+ i ako vozim rute od pol sata i više. Maloprije stigao kući,trebo sam grijanje. ![]()
![]() |
#14635 | |
Premium
|
Citiraj:
To ne mora značiti da će doći do pojave gljivica.
![]() |
![]() |
#14636 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-s8...oglas-14602606 Umro sam. 1.6 diesel *AVION MIG*. 80kW. Ovo mora da je najunderpowered moderni auto ikad. Pogotovo ako uzmeš u obzir da ima 1600kg. Nemrem vjerovat da je netko nakrcao svu opremu, a odabrao motor sa kosilice... Nemrem vjerovat da uopće nude takav motor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14637 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
S80 je po meni najdraži model i pravi užitak voziti.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14638 |
Premium
|
odličan auto ali puno preslab motor. Kako im uopće pada na pamet stavljati takve slabe motore u aute? Makar je škoda u toj underpower kategoriji još gora. Octavia 1.2tsi 86 KS, Superb 1.6 tdi 103ks, a našlo bi se još.
![]() |
#14639 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Realno, koliko je to, 110ks, 1ks na 14kg? Pa i nije baš preslabo. Meni bi to bilo taman. Ne vozim se brzo, a i pazim na ekonomičnost + volim dobar paket opreme. Gibe moar.
![]() |
#14640 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Preslabo je svim ovim semafor racerima ovdje. Ak nema bar 1ks na 5 kg, ne valja. Traktor najobičniji ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|