|
![]() |
#14222 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Otprilike za te pare ide i novi seat toledo. Ako hoće nešto manje od 4,65 metara. http://www.seat.hr/toledo/galerija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14223 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
1.6tdi, elegance sa onom dodatnom opremom (koja ga je koštala 1k kn bikoz lager jel) 138 ili MAX 148 ako sam dobro zapamtio. brutalno je dobro prošao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14224 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vise nije tako. Nekima sad vise odgovaraju krediti jer imaju valjda dealove sa bankama. Kes ne znaci nist, osim eventualno kod salonskih auti ili necim slicnim.. 1.6 TDI je vibrator u usporedbi sa konkurencijom. Bar u Golfu 7. Na autoputu mu fali sesta pa se tu vise cuje.. Ne znam kaj Skoda mece, 5 ili 6 brzina u Gofu je samo 5. Jbt. u leru se osjeti na volanu kak vibrira, nije jako al se kuzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14225 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa to ti velim... on je u biti dobio elegance opremu za pare koje je platio maltene sve to. mislim možeš mislit koliko košta paket led + bixenon, 18", park senzori i još je nekaj bilo... uglavnom prvo je bilo nuđenje toga po normalnoj cijeni nadoplate, ovaj reko neću, pa onda ha čujte evo to sve za 1000€ ili ćete čekat, reko opet neću, na kraju ga opljačkalo za 1000kn (tisuću kn) za to sve nadoplate čisto da što prije kupi auto kojeg imaju na lageru. UH ŠTO GA OŽENILO ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14226 |
Premium
|
Tak necemu se i ja nadam. Vec smo kupili Carismu kaj je bila odmah na lageru sa nekih 15 tisuca popusta, onda je bila oko 120k. Vozio auto 7 godina 100% ispravan pa ga razbila tuca brutalno. Kasnije mi je u istom salonu nudio Lancera 1.8, top opremljenog sa 17ticama sa 20 tisuca popusta. Gledo sam kak frajer sklapa deal za Imprezu STi sa vise 50 tisuca popusta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14228 |
Premium
|
Ima stalno nes tak. Zadnji put kad sam kupoval sam isto dobival 10 tisuca na salonski S Cross al i takav je bio 170 i nes k, previse. To bilo pred godinu dana. Problemcic je sto su ti auti cesto top oprema pa i sa popustom budu skupi. Skoda i VW imaju uvijek lager al to su "pomno" slozeni modeli za nase trziste za kojima je potraznja i kod njih se bas i nemre dobit popust jer u startu vec skinu nes sitno i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14229 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Hebote, ja sam jedva tepihe dobio gratis na model Ibize tamo 2008. s lagera kojeg su bezuspješno prodavali tri mjeseca (čovjek navodno odustao), i to na Jankomiru. Bože, kaj su ti ljudi tamo bili tvrdi... No nije ni čudo jer imao sam, kaj, 23 godine onda? Balavac ulazi s kešom u dućan, pogledali me, procijenili i na kraju ni lipu dole. Danas bi se dobro pripremio (na stranu što više nikad neću kupovati novi auto), obukao odijelo cipele parfem, dovezao u direktorovom Volvu i lagano odhebavao sve ponude, jednu po jednu dok ne bi došli do kraja.
![]() |
#14230 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
To kak naletis, dok smo kupovali isto, idemo kod jednih nepuštaju ništa, kod drugih se dogovorimo i uzmemo auto. Nakon mjesec dana zovu ovi prvi kao jesmo uzeli, pa reko jesmo po toj i toj cijeni. I onda odgovor kao " pa što niste rekli, i mi bi vam ponudili tu cijenu". A jbt, kod kog smo bili prvo neg kod vas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14231 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Mene su u ono vrijeme odhebali gdje god sam došao, velim, baš zbog mladosti i neiskustva. Hoćeš Ford, hoćeš Fiat, hoćeš Škode /remetinec, štasni/, hoćeš Suzuki, nigdje ali nigdje mi nisu dali lipu nižu cijenu nego u cjeniku. Neke stvari se nisu promijenile ni danas, npr Ford na Jankomiru. Uzimamo vozilo za firmu, cijena ta i ta, dogovori sim tam, skupo, nije skupo, na kraju je firma dobila Connecta i Focusa karavana za cijenu iz cjenika. Gratis - INA kartica za soma kuna goriva ili tako nešto. Jupi.
![]() |
#14232 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Automobili
Pozdrav. Trazim auto do 4000€, dizelasa. Gledao sam malo Audi A3, Seata Leona ili Golfa 4, uglavnom one s 1.9 TDI motorom. Je li to dobar izbor i koje su vase preporuke? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#14234 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima li tko od vas kakvih iskustava s blokiranjem EGR ventila, ostavio bi ga u autu, ali ga zacepio. Radi se o 2.5 TDI AEL motoru. Svakako ga planiram zatvoriti, ali me zanima kako to ide na tehničkom, necu reci da je blokiran, ali eko test, jel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14235 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ima svakakvih iskustva, neki prolaze eko test, neki ne. Da je EGR ispravan pretpostavljam da ga ne bi skidao/blindirao. Veći postotak NOx-a (što te može rušit na eko testu), veća temperatura izgaranja u motoru i pretpostavljam da će biti i poremećena smjesa benzina i zraka u motoru, a velike su šanse da će i svijetliti na ploči lampica, osim ako se ne zavara nekako kompjuter.
![]() |
#14236 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
"Ono što ponekad stvara nedoumicu je plaćanje PDV-a. Ova stavka razlikuje se ovisno o tome kupuje li vozilo fizička ili pravna osoba. Fizičke osobe ne plaćaju PDV, jer je on već plaćen u zemlji EU u kojoj je vozilo kupljeno. Ukoliko je vozilo kupljeno od pravne osobe u sustavu PDV-a te je i izdana faktura sa iskazanim PDV-om kupac ima samo trošak PP-a, dok ukoliko kupuje vozilo za koje nije izdana faktura sa PDV-om dužan je u RH osim PP-a platiti i 5% prijenosa (od kataloške vrijednosti vozila)." Mislim da nema oduzimanja ddv-a pa dodavanja našeg porez plaćaš u državi u kojoj si ga kupio, ako je riječ o EU Pri uvozu plaćaš namete |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14237 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Fakat ne znam što i kako radi EGR ventil (nisam baš s auto mehanikom na ti), al sam po preporuci mehaničara i par frendova, odmah čim sam kupio auto dao isti zatvorit. Nikakve lampice ne svijetle, potrošnja normalna. I eko testove prolazi. Vele i da auto manje dimi kad se to napravi.
![]() |
#14238 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Pogotovo ako se baš jako na 1.9TDI ložiš, onda se možeš još jače z****t. Golfa 4 izoliraj, uzasno male šanse su da nađeš normalnu četvorku, pola je uvoz, pola ima 3M kilometara itd. Kako god bilo, imaj 4-5k kn backupa za popravljat da si ziher. Sve su to prekupci, dileri. Za razliku od ovih kaj uzimaju za 200k nove aute ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14239 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
4-5000kn na TDI dizlu je jedna dizna ak ju moraš mijenjat. Ak je bitna potrošnja i dosta km ja bi išao na plin/benzin. Fiat, VW, Bmw, Merc provjereno rade odlično na plin i nema problema s njima. Na benzincu može klip imati "pola cm" lufta pa bude palio i išao, al na dizlu nek malo padne kompresija radi km, nek dizna dobro ne radi, eto problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#14240 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da, 19000€ je dizna... A preporučiš čovjeku koji kupuje auto do 4k € da kupi Bmw ili Mercedes.
![]() |
#14241 | ||
Premium
|
Citiraj:
A blokirao bih ga jer po pričama više škodi nego što pomaže, pa reko zašte ne. Ali vidim stvarno svakakvih iskustava. Za EKO test čitam da se gleda stupanj zacrnjenja, znači tu bi trebali padati oni koji troše više ulja nego goriva, a i oni koji nemaju dovoljno svježeg zraka u cilindru (EGR zaštopan u otvorenom položaju, pušta ispušne plinove nazad u cilindar), pa ostaje dosta nesagorenog goriva ![]() Citiraj:
![]() Znaci veliš ostalo je normalno, koji motor je u pitanju? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14242 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
EGR je recirkulacija ispušnih plinova, navodno da poboljša kvalitetu ispuha da može zadovoljiti Euro neku normu. Na 200 tis km sam ga morao zamijeniti (600 kn ako se dobro sjećam) jer je puštao ulje. Do tada, a ni poslije nisam čuo za njega. A prošao sam 350 tis km (1,9 TDI Passat 2001). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14243 |
Moderator
|
Dio ispušnih plinova vraća u ulaznu granu i sa friškim zrakom ulazi u cilindar gdje se koristi ponovno za izgaranje. Smanjuje emisiju NOx plinova tako što smanjuje temperaturu izgaranja u cilindru (ta niža temp onemogućuje stvaranje NOx plinova). Makneš EGR, iberlauf, DPF i auto odma ima 20% više snage koliko mu čistog zraka ulazi i izlazi ![]()
![]() |
#14244 |
Premium
|
Jep, vrača ispušne plinove i sa tim imaginarno stvara da imaš manji radni obujam motora, a sa time i manje zagrijavanje i potrošnja, a i manje NOx-a, što Vuco veli, što ima dosta smisla kod rada u leru i na nižim okretajima, tako je i namjenjen da radi. Samo oduvijek je bilo poznato da je teorija jedno, a praksa drugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14246 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14247 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Ovako nesto npr samo provjeri km ili kupuj sa servisnom knjizicom http://www.njuskalo.hr/auti/ford-foc...oglas-14613370 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14248 |
Premium
|
"It also doesn’t operate during idle, because the presence of exhaust gases at idle tends to cause uncontrollable rough running." Bome istina, a ja u zadnje vrijeme imam nemiran rad u leru, ne uvijek ali hoce on to cim je topal, kad je hladan miran je (drzi malo veci gas pa nema problema), ici ce on uskoro na blokadu, nema mu pomoci. Kako mi to promaklo do sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14249 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ..ili nacrtati bradu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14250 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pocni pusit, pit i drogirat se i izgledat ces starije za par godina kad ces kupovat auto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|