|
![]() |
#1351 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
jedino ak u paketu dolazi i vata za uši ![]() @Sam imaš ovdje brdo ventova na testu, pa vjerojatno budeš našao nešto što ti odgovara. EK je izbacio "svoje" ventove, EK Vardar pa možeš biti testni kunić ![]()
![]() |
#1352 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Sam Fischer Imaš u Zola u sigetu Scythe Minebea 119x25mm Middle 1600 rpm DBB. Jedino kaj nisu PWM... Cijena doduše nije baš mala, ali kvalitetnije od tih ćeš teško naći u HR, možda neka Noctua kod Oprića no one koštaju jednako ili više. Ak ti ventovi vise sa rada, mislim da ti je DBB jedina opcija... Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 02.01.2015. u 19:40. Razlog: dodavanje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1354 |
Premium
|
Imam dva komada, odlični su, laufaju već godinama, nema nikakvih zvukova tipa mlinac za kavu ili slično, do 1000 rpm su jako tihi. Jedini drawback je ako reguliraš brzinu preko Speedfan-a; smanjivanjem broja okretaja u PWM modu se javlja lagani brum, potrebno je izabrati voltažnu regulaciju... Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 03.01.2015. u 11:17. Razlog: izmjena |
![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma već sam sa Ninom dogovorio ova čudesa, pa me živo zanima kako će to performati. Hvala Vam svima na informacijama ![]() Btw, hawkere, sad mi je jasna tajna tvojih niskih temperatura, meni je tišina ipak jedna od bitnijih obilježja računala ![]() Trenutno me živciraju vibracije ovih hardova, mislim da ću ih morati izolirati/utišati. Vent iznad 1600 rpm mi uši grebe, na 3000 bih potpisao kapitulaciju ![]() Gledam ovaj Linusov build i slinim. Čak ga je otfurao kod tipa sa silentpcreview.com na testiranje u videu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#1360 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
vec na 1000 rpma nisu tihi ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1361 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
|
Buka mi je i strastveno parenje dvije muhe na zidu ako ih ja cujem dok spavam ![]() ![]()
![]() |
#1363 |
Premium
|
Hawker Ne postoji 120 mm vent koji je na 1500 rpm nečujan. Ne postoji nečujan ni na 300 rpm. Pogotovo ne ako imaš 4 ili više komada u kanti. Pupo; xulos Dečki, sonari šišmiša kao i oni na podmornicama su šepavi mravi u odnosu na vaš sluh. Ono kaj hoću reći, malo objektivnosti u odnosu na percepciju buke nebi bilo na odmet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
|
Citiraj:
![]() ![]() Sve sto pisem u svojim postovima govorim u svoje ime, dakle ako je meni nesto bucno na 800 rpm onda je meni bucno, a sadomazo spike scythe na 3k rpma su svima buka, to je objektivno. Jedino mom kolegi ne smeta cm excalibur na 2k rpma kraj glave al on je ionako cudan tip ![]()
![]() |
![]() |
#1366 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
![]() Preletio sam par reviewa, sve su bile max ocjene... A vidjet ćemo. Uzeo sam ove najjače b12-4 kojima je max 2400rpm, iako ih ne planiram vrtit preko 800-900 u idleu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Premium
|
Ma nema frke, vidim da si već naručio ali svejedno pročitaj (ako već nisi) ovaj tred, možda ti pomogne za dalje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=262194 Po mom mišljenju, možda bi bolje bilo da si naručio B12P, prvo zato što su PWM pa imaju veći raspon rpm-a tj. sa njima je mogući niži minimalni broj okretaja, drugo zato što si i sam rekao da se vjerojatno nikad neće zavrtiti punom brzinom... Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 03.01.2015. u 12:30. Razlog: dodavanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Inače, to je greška uzimat najjače pa ih onda spuštat. Kod nekih ventova se onda pojavljuju problemi zbog modulacije i rada na rubu minimalnih okretaja. Citiraj:
Recimo meni je smješno malo kako dio ekipe tu na forumu ali i po netu uzdiže noctuu u nebesa, a ista se čuje možda samo malo manje preko 1200okr nego neki drugi ok vent u pola cijene. Svojevremeno se ekipa hvalila kako drži iste na 2K rpm-a i da je dead silent.
![]() |
![]() |
#1369 |
Banned
|
Jbg,ja volim ucinkovitost,a rad ventovi ultra kaze su odlicni za tu namjenu jer su jeftini i ucinkovitiji od noctua etc... Buka je jedini side effect. ![]() Ja planiram stavit 4 komada na nepton 280l push pull. ![]() Testiram jednog spojenog preko fan controllera.1000rpm je gotovo necujan,prvi znaci buke su na 1600,a na maks 2900 je bucan ali tada baca ogromne kolicine zraka. Sasvim dobra opcija za 60Kn,pogotovo za veci OC. jedino treba pazit na debljinu jer su 38mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1370 | |
Premium
|
Citiraj:
A ovi sa 2k ili više rpm i to na 4 ili više ventova istovremeno su gluhi kao topovi ili tako trolaju da bi ih Peter Jackson trebao angažirati za sljedeći nastavak Gospodara Prstenova... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
![]() A što se tiče ovih Noctua, to je placebo, jebiga kada si je toliko platio, mora biti premium i nečujan kako god ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Aloha, imam Raijintek Ereboss i osim kaj badass izgleda dobro hladi i tih je. Well, trebao bi biti tih al ima problem ![]() Naime, vent cvili. Nije problem u ležaju niti u brzini vrtnje nego imam osjećaj kao da ima problem sa konektorom na matičnu. Zvuk je jednoličan i bo frekvenciji i po glasnoći. Nije preglasno ali smeta, pogotovo ako je tiho u sobi. Zvuk kao da postane malo viši svaki put kad mičem mišem. Isto tako ako rukom zaustavim vent zvuk je i dalje prisutan još koji pola sekunde i onda prestane i počne čim vent kao da dobije struju i počne se vrtiti. Jel je u pitanju nekakva EMI - neam blage, samo tražim rješenje i ideje kaj bi to moglo biti. Hvala! EDIT: Evo potrudio sam se i snimiti kratki video sa zvukom koji iritira. Isto tako znam da su mi ventovi dosta glasni al to zahvalite Twin Turbu na grafi i maksimalnim okretajima na dotičnom ![]() https://www.youtube.com/watch?v=ZEpv...ature=youtu.be
![]() |
#1377 |
|
155 kn bi dao za vent nikad, pa taman da mi svira fugu u d molu od bacha. Noiseblockeri blacksilent 2 su najtisi ventovi ikad i jedni od najbolji ventova koje sam imao ali platio sam ih 50 kn i to je max sto dam za vent. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 | ||
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Hmmm, kaj sad tu napraviti, to je onaj 140mm vent od Raijinteka koji se ne može nabaviti tako lako... Jedino da šiknem gore neki 120mm vent umjesto toga a da je tanak ko Raijintekov (13mm) ![]()
![]() |
![]() |
#1379 |
Premium
|
Mario92 Rađintek ventovi su smeće... Mislim da imaš Scythe 120x15. Guglaj malo... Dali baš mora biti 15 mm debljine ? Koliko sam skužio, raster za pričvršćivanje venta na kuler je 120 odnosno 105 mm, a gumeni knebel ionako prolazi samo kroz prvu flanđu venta. Dakle, spiči gore 120x25 vent, bitno je samo da ima open frame, tj, da da mu flanđe nisu spojene. Ako pametno izabereš vent, nećeš biti penaliziran niti bukom niti temperaturom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Premium
|
Yeah, right, baš me zanima gdi to ima Cors AF140 po 50 Kn sa kojim hladiš napajanje ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|