|
![]() |
#12961 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Mile ja se sad ne sjecam jel ti imas Punta s lecom u faru ili bez lece. Ako je ovo prvo ajde jos ali ako nemas lecu to ce svjetliti svuda samo ne na cestu. I drugima ce smetati naravno. Ako imas lecu probaj staviti vjerujem da ce biti bolje od obicnog ako se snop namjesti. Naravno za tehnicki moras paziti, kod nas ne prolazi auto sa xenonom ako nema automatski nivelaciju i pranje farova. Ako hoces boju sto bjeliju ganjaj 4300k xenone, sve vise od toga to je plavicasto.
![]() |
#12962 | |||||
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Trenutno u desnom faru je leća kao zatamnjena ili šta već (čitav far kao da je zatamnjen), ali taj će biti zamjenjenim novim originalom. Upravo taj far sam stavio umjesto jednog koji je propao i nisam mogao usmjeriti leću kako treba. Citiraj:
Citiraj:
U suštini želim veći intenzitet svjetlosti i to je sve. ![]() Naravno, farovi nisu matirani niti izgrebani, u tako nešto ne bih stavljao ksenon jer znam koliko meni takvi papci idu na živac i smetaju kad mi dolaze u susret. Citiraj:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12963 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ima manje auti sa tim ksenonima nego prosle godine kad ja od 5 auti imal jedan kod neme u Zagorju dok u Zg vec manje. Ove god. ih vidam puno manje.. Svi novi kamioni ih imaju. Vidam ove stranjske nove Volvoe, DAFove i sl. Imaju cuda od lampi i izgledaju odlicno.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.12.2014. u 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12964 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
@Milentije Onda kreni u nabavku kad stavis taj novi far, svjetlit ce ti bolje. Leca je ipak leca. Susjed moj ima takvog Punta i isto se zalio na kratka svjetla, to im je vjerovatno mana. @Magarac Da, ja isto vidjam te kamione nove sa svakakvim svjetlima-brutala. A cuj, bio je red da naprave to jer ipak vozaci kamiona provode cijeli dan na cesti.
![]() |
#12965 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
tako sam i napisao,,, pitanje stoji, dali bolje svjetli zamjenski xenon ili nb ultimate? Ženin audi a6 ima leće ali nije imao xenone kad je kupljen pa je prijasnji vlasnik stavio neke neznam kakve zamjenske i s njima sam isao na tehnicki i kazu mi da posto a6 postoji sa xenonom a i imam leću, a zamjenski nema veliko K odstupanje nema problema na tehnickom i ne moram nista vaditi da bih registrirao niti se bojat izvanrednog teh od strane policije. samo me pati sta bolje svjetli da vidim hocu vaditi zamjenske i staviti nb ili nek stoji kako je |
![]() |
![]() |
![]() |
#12967 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#12970 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Golf V , da ili ne ? Stari planira uzeti to cudo,nagovaram ga na sesticu jer je ljepsa a i dosta skuplja,a nisam cuo jos losih iskustava sa peticom ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12971 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Stric mi ima 5-icu, 2.0 TDI 140 KS, 220 tis. km. Prošli tjedan mijenjan dvomaseni zamašnjak, lamela je još uvijek originalna na njemu. Mijenjani amortizeri i diskovi prije par mjeseci (prvi put). Ovlašteni servis je htio mijenjati letvu volana, na kraju je ispalo da je problem bio u krajniku. Bilo je sitnih problema, u unutrašnjosti se jako brzo haba ručica mjenjača i prekidač svjetala. Kad smo kod svjetala, koju god H7 žarulju stavim, dugo ne traje, najviše godinu dana. Izbjegavaj sportski ovjes, nije namijenjen za vožnju po hrvatskim cestama. Seleni mijenjani dvaput. Navodno je motor osjetljiv, ali nisam imao loših iskustava ili nekih problema, dan danas pali otprve i ne vidim da lošije vuče, dimi ili nešto slično. Ali da li bi ga opet kupio... vjerojatno ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12972 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
A valja i pogledat šta se nudi po sloveniji i njemačkoj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12973 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Nekome možda će zvučati smiješno, ali danas svaka osoba nema vremena za sitnice onda kuka po novčaniku. Ja sam to radio na Polo 9n. Ima naviku pregoriti H7 žarulje i na pola godine. Ovim metodom dotrajao je 3 godine.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12976 |
Premium
|
Golfa gledamo najvise radi lake prodaje kasnije sto je eto odmah povezano sa visom cjenom kod kupnje. Znaci nije bas dobitak ta petica,sto se u tome rangu moze naci cijenom,kvalitetom,izgledom i ajmo reci sto laksom prodajom ili zamjenom kasnije ? Sestice vidim nema ispod 10 tisuca eura,isto dosta dobro drze cijenu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12977 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pa nisam baš tak zaboravljiv da to gledam svaki put ![]()
![]() |
#12978 | |||
Extrema Thule
|
Citiraj:
Imaš dvokomorni far sa dva H7 žarulja? Kod mene je H7 normalna i H15 dnevna/duga. H15 ti dođe 290kn po komadu. Citiraj:
Citiraj:
Dizelske petice nisam ih našao u dobrom niti u savršenom stanju. Ja sam ih tražio i svakodnevno obišao. Najvažnije je redoviti servis i ne uzimati od uvoza. I da ne mjenjaju gradaciju ulja koju je propisao proizvođač. Npr. sa 5w30 na 5w40. Gledaj da nije voda napunjena do čepa, stanje gume dovoljno govori kakav je vlasnik. Može biti da je ganjan ili loš špur ili nemar. Odeš kod ovlaštenog i za 200kn provjeravaju sve detaljno. To vrijedi ako je auto kuljen u Hrv. Neki nisu ni htjeli kod ovlaštenoga nego kod lokalnog mehaničara. Od uvezenog auta nije baš pouzdano jer nemaš pravu kilometražu osim na papiru carinskog uvoza. Tu trljaju masne pare. To su bapske priče.
__________________ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12979 |
Premium
|
Dođi kod mog strica pogledati peticu. Prvi vlasnik, redovito servisiran, picajzla ga vozi. O ganjanju dovoljno govori činjenica da je na 220k km nije potrebno mijenjati lamelu. ![]() I ne, ne prodaje ga još. ![]() Nego, kakvi problemi s klapnom gasa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12980 |
Extrema Thule
|
Usisa. Pojavi ti žuta lampica check engine i preko dijagnostike ustanovi klapna / leptir gasa. Počinje nenormalno troši goriva. 180 eura naručeno iz DE i vozi. Kod nas je traženo 3600kn bez ruke.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12981 | |
Premium
|
@Dottore to je standard procedura,provjeriti na svim mogucim mjestima/papirima,samo eto kao sto ti kazes uvijek se nade za provuci kojih 300 tkm od kupca ![]() Samo problem sto je kao sto rekoh nema ispod 10 tisuca eura sto je malo puno,kakav auto konkurira petici cijenom,kvalitetom i eventualno lakom prodajom/zamjenom kasnije ? Citiraj:
Ako proda kojim slucajem,cujemo se ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12982 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji gledaju za koliko će prodavati auto prije nego ga uopće kupe, pa plate auto 1000E više da bi ga kasnije prodali za 500E više nego bi neki drugi. Bar kod normalnih auta, u ovom slučaju najobičnijeg auta C segmenta. A ovo za prodaju octavije, poprilično je jednostavan razlog zašto ne ide, prevelika je cijena. Kao i kod svega (mobiteli, laptopi, krave, traktori), i auti idu bez problema ako je cijena korektna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12983 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Koji još auto za gledat pored golfa V? Bilo koji kompakt godinu dvije mlađi za istu lovu. Kad sam kupovao auto sam isto gledao golfove, i nakon nekog vremena sam odlučio da neću plaćati hrvatski porez na svetu kravu. Zna se što je golf, al stari moj kod nas ljudi i za neodržavane krame traže puno. Naravno da onda ljudi koji paze auto traže još više, jer nisu ludi dat dobar auto za manje nego netko drugi kramu. Da ne dužim, pogledaj Meganea, Focusa, Ceed, I30, Octaviju, Note, Mazda 3, Auris 307, AR 147, AR156, Astru, C4... Ako ti se neki od njih svidi, odi na specijalizirane forume tih proizvođača i pitaj ljude koje su mane navedenih modela. Po manama pregledavaš auto prije kupnje i to je to. Malo istraživanja, dobar pregled prije kupnje i kupi se super auto. I naravno, ruši cijenu. E da, ako daš 1500 eura manje za Meganea kod kupnje, onda ga za 1500 eura manje i prodaš, u odnosu na Golfa. Tako da to držanje cijene je povezano s tim koliko si i platio. Meni je kod auta bitnije da je što pouzdaniji i da se meni sviđa, nekako će se već prodati. Kupio sam ga radi sebe, a ne radi potecijalnog novog kupca.
![]() |
#12984 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo baš prije sat vremena skoro doživio nesreću u prometu, ni kriv ni dužan. Ulazim u kružni tok, pustim dva auta, sve čisto reko idem unutra. Kad ono, ženska u golfu dvojci presiječe kružni preko one izbočine s dva kotača, izgubi trakciju i drift bočno na mene. Sva sreća da nisam ušao do kraja već sam odmah po kočnici i izbjegao za dlaku. Kad sam vidio gume sve mi je bilo jasno, mislim da je slick u F1 mila majka spram ovih. I normalno, takve policija neće kazniti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12985 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da kupujem kompakta i da sam ljubitelj dizla, broj jedan bi mi bio Toyota Auris, onda neka Mazda, Bravo 2 1.6mjet, Hyundao (Kia) Prvo gledaš da auto nije uvezen, uvezenom autu su OBAVEZNO skidani kilometri, kako god ti se auto činio dobar, posebno ova "tražena" roba tj. švapski auti |
![]() |
![]() |
![]() |
#12986 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12987 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12988 |
Premium
|
To što ti firma štedi pa imaš drek gume je tvoj problem, kao i zadrtost da ljetne gume imaju nešto tražiti na cesti zimi. Da se razumijemo, bratić mi je imao šest godina stare zimske sa šarom kao da je maloprije iz tvornice izašla, pa se klizao kada bi netko spomenuo kišu. Ali to je bio problem loših guma, ne problem zimskih guma. Objasni mi onda zašto ja nemam probleme sa klizanjem sa Michelin Alpinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12989 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Samo sam podijelio "near collision" experience ![]() Ma nisam uopće išao u tom smjeru- zimske/ljetne jel'. Više sam išao u onoj, ajmo ove s kramama opasnima po život drugih ( doslovno ) puštati, a poštene ljude j.. za ispuh, za dubinu šara guma, za colažu, za ovo za ono i kažnjavaju gdje stignu. To mi malo smeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12990 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Ne razumijem ljude koji voze aute sa losim gumama, pogotovo sluzbene. Svjesno upravljas tudjom imovinom i odgovaras za sve kaj se dogodi, a znas da nevalja. To vise nije pitanje niti voditelja voznog parka, niti direktora nego tebe i takvim ljudima bih oduzeo vozacku zauvijek bez prava na povrat i/ili zalbu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|