|
|||||||||||
|
|
#12841 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Možda daje zvuk na tv preko bluetootha jer je Wiim stereo pojačalo? Ali onda bi trebao poslati stereo i preko hdmi... Aj probaj se poigrati sa izlazom zvuka u opcijama tv-a... |
|
|
|
|
|
|
#12842 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Nisam mu ja spajao, dosao sam na spojeno. Ucinilo mi se zgodno probat ga kod sebe doma, sa mojim kabelima da bar njih iskljucim kao problem, a trebat ce mi audio sistem za dnevni, pa da cujem i vidim kako funkcionira. Kod njega sam prebacivao audio na TV-u na hdmi i optiku (i na wiim isto) ali nije bilo zvuka. Ugas/upal nisam probao 😃 Javim kad uspijem sve spojiti u miru pa cu biti i pametniji sa pitanjima Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12843 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#12844 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Kažem, i meni smrdi na PCM u slučaju optike jer ako mu šalje višekanalni zvuk onda je wiim gluh ko top jer ga nije dekodirao. |
|
|
|
|
|
|
#12847 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
U imenu fajla je sve... Ukratko, sve 3 snimke su snimane sa UMIK-1 mikrofonom, jer je to jedini omnidirekcijski kvalitetni mikrofon kojeg imam, a on je ujedno kasnije korišten i za kalibraciju. Za kalibraciju s mobitelom je frequency range bio defaultni (40-4000HZ). Za kalibraciju s mikrofonom sam range ograničio na 70-1200Hz, da ne ispegla previše krivulju i ubije karakter zvučnika (Juan, evo ti ujedno i odgovor na tvoje pitanje). Room correction se može ograničiti tako da ti ispegla određeni raspon, a ostalo ne dira, baš iz razloga da ne ubije previše npr. duboke ili visoke (ako zvučnici imaju dobar woofer/tweeter i želiš zadržati njihov karakter). Također mu možeš ograničiti magnitudu korekcija u dB (staviš tipa max gain 5dB i nigdje ti neće podebljat ili stanjiti krivulju za preko 5dB). Imao sam negdje i sliku krivulje, ali jebat ga sada, ne mogu je nigdje naći, no zato imam nešto bolje, screenshot iz Wiim-ovog room correctiona gdje se točno vidi koje je frekvencije za koliko podesio nakon kalibracije sa UMIK-om (isto u Drive folderu gore). Preporučam slušati sa šta kvalitetnijim slušalicama, no valjda znate da ćete i onda dobiti totalno drugačiji dojam nego da ste to čuli uživo... Dapače, ovako kad sad slušam ove snimke, jedva da primjećujem uopće neke razlike. No, uživo mogu potvrditi da se razlika itekako čuje. Pitanje je samo hoće vam se kalibrirani zvuk sviđati više od stocka, a to opet ovisi o subjektivnom dojmu, tretiranosti sobe i milijun drugih faktora, tako da... jel se isplati bacit €120 na mikrofon? Ne znam. ![]() Meni je osobno bilo zabavno proći kroz tu kalibraciju i vidit šta mikrofon misli o mojoj sobi, tako barem imam neku objektivnu referentnu točku koja nije moje uši, a ako mi se kalibrirani zvuk ne sviđa, lako se poigram sa PEQ... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12848 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@OuttaControl Još jedna stvar, nemoj baciti to "origigi" napajanje, možeš ga prepakirati u neko drugo pvc kućište, nebitno sad jeli baš iste izvedbe sa utikačem, primjer > https://kronos.hr/kutije-razne/8649-...815x465mm.html https://www.tevetron.hr/hr/proizvod/...-65x92x57/6348 ili klasična, primjer > https://holex.hr/product/km-g410-kut...m-ip54-gainta/ https://kronos.hr/216-kutije-razne?o...duct.price.asc https://culic.net/product/kutija-pvc...uvodnice-ip-56 samo je bitno da "iznutrice" mogu stati i nekako učvrstiti u novoj kutiji. Po slici ne mogu procijeniti stvarne dimenzije. |
|
|
|
|
|
#12849 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
C7 kabel u ducanu, otvoriti napajanje i izvuci te pokidane pinove (obicno je komad plastike na saraf), provuci C7 kabel kojem prethodno odrezes uzi dio kroz jednu od rupa, zice prespojis i izoliras na njega ![]() https://www.hgspot.hr/strujni-kabel-...retail-vrecica
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#12850 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma ima raznih "a je to" rješenja za njegov slučaj, samo sam predlagao rješenja koja liče na nešto ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12851 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jasno, ovo s kabelom je zapravo najjeftinije, a vjerojatno ga vec i ima doma ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#12852 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Hvala i sad si me i iznenadio. Čudi me što si samo ti registrirao da se radi o baffle step kompenzaciji. Duboki tonovi čija valna duljina je veća/šira od prednje ploče zvučne kutije se šire omnidirekcionalno (4pi), dok se svi tonovi koji imaju kraću valnu duljinu šire usmjereno = 2 pi. Mensečinida si ti imao potrebu da budeš duhovit na naš račun. Ali neka ti je sretno i uživaj u glazbi. BTW: još nitko nije odgovorio na moje pitanje zašto bose 301 imaju žaruljicu umjesto indukcijske zavojnice ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12854 |
|
Premium
|
Spojio sam wiim doma optikom i radi iz prve. I njegov i moj imaju Samsung One connect (kutija u koju se sve ustekava). Moj je Frame, njegov ne znam koji je ali je valjda svejedno. Sutra cu probati sa hdmi ali vjerujem da ce isto raditi. Na TV-u nisam nista trebao namjestati osim prebaciti zvuk na optiku. Na pojacalo sam spojio Audac Ateo4 zvucnike (oni ce ici u 2.1 sistem u kuhinju/blagovaonicu, moze se vidjeti nekoliko stranica unazad) Prostorija je cca 13m2, skoro kvadratna. Ok mi zvuci ali za moj gust pita vece zvucnike ili sub. U odnosu na tv zvucnike je naravno svemir. Dodatni drowback je komoda, za koju je moja gospođa mislila da ce mi biti super, ima prostor za zvucnike, pa to naravno moram ispostovati ![]() ![]() Digao sam ih kasnije na knjige za nesto bolji zvuk. Za siru sliku tv treba na zid ali me gorespomenuta jos nije dovoljno upilala. Komoda je iz Zare ako se ne varam Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|