|
|||||||||||
|
|
#12751 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@Neo Mislim da si omašio pola fudbala, jer si uzeo nazivno hifi zvučnike koje ces drzati na stolu okolo monitora. Hi-Fi zvučnici su konstruirani, proizvedeni i testirani i na kraju ugađani u hifi okruzenju, znači neki prostor i u tom okruzenju daju najbolji zvuk. Studijski monitori su konstruirani, proizvedeni i testirani i na kraju ugađani u studijskom okruzenju (obično stoje kraj monitora) i u tom okruzenju daju najbolji zvuk. Ti imas studijsko okruzenje i uzeo si hifi zvučnike, zasto? Ali ok, bolje i ovi Dali nego one Epose za 2ke ![]() |
|
|
|
|
|
#12752 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne znam kako da ti odgovorim na to, pa sam morao pitati pametniju inteligenciju ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. Danas u 12:05. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12753 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Zasto me zadnji post ne cudi... Ali da sve se svodi na to da si uzeo nesto sto vise spada u dnevnu sobu nego ovo sto ti imas. Zvucnici su ok al nema basa , i da uzimas sub to nece ni izbliza zvucat kako bi trebalo (opet znam jer sam imao taj setup). Wiim Amp Ultra je po meni bacen novac u ovom slucaju, jer to pojacalo ne vrijedi te pare i bok. Da si uzeo Eversolo + neke aktivne studijske zvucnike sa vecom membranom (Kef LS50 ili Coda W na primjer) dobio bi bolje definiran zvuk sa kvalitetnijim komponentama. Mikrofon je u ovom slucaju totalno bacanje para (inace Wiim Pro ima rudimentarni room correction...cisto informativno). Al sta drugo ocekivat od osobe koja vec 2 tjedna vise vjeruje svom AI "prijatelju" nego nama tu na forumu a istovremeno tu ispituje za savjete i naravno uvijek kontra napravi. Rezime onih videa sto sam ti poslao (nakon sto si mi poslao PM) i da si pogledao od pocetka do kraja ti je trebao dati vise osvjestenosti o tome sto ti zelis i sto je bitno za tebe i da sto drugi misle nije bitno jer se taj sustav treba dopasti upravo osobi koja to sve i ima pred sobom svaki dan i slusa svaki dan - dakle tebi. Ali ako se ti sam nemozes odluciti jer si tolko nesiguran karakterno (kaj usput tvoje masivno koristenje AI-a i odbijanje detaljnijeg proucavanja sustine materije dodatno pogorsava) a s druge strane si tolko zeljan nekakvog odobravanja okoline. Izvini al to je vec prcanje clanova ovog foruma u mozak - bio ti Moderator na PCE ili ne (zapravo to stvar samo dodatno pogorsava). No hovewer - sad kad si to kupio , sta je tu je - nije da ce zvucat lose u toj konfiuguraciji i tom prostoru ali da si mogao bolje proc za te pare - jesi. Ak si ti sretan - i mi smo jer je sagi konacno kraj. ![]() |
|
|
|
|
|
#12755 |
|
49%winner
|
Ako kolegi ne bude mrsko, neka napravi room correction s mobitelom i usporedi to s mikrofonom. Zanima me vrijedi li to 100 eura jer sam svoje setupove odradio s mobom. Tri cak stovise (pixel 6a, pixel 7 i huawei p20), a rezultat je bio maltene isti. Pa me ful zanima koliko mikrofon tu igra razliku.
|
|
|
|
#12757 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
|
|
|
|
#12758 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Kako bilo, budem ti napravio usporedbu. |
|
|
|
|
|
|
#12759 |
|
49%winner
|
Ma ako ces vracati, nemoj ni raspakiravati, ozbiljno. Da te ne jebu s povratom itd. Uostalom, ako zadrzis setup, onda se mozemo opet cuti. Ja bi volio probati mikrofon, al ne mogu dati te pare samo da bi dobio pedalj bolje rezultate recimo. Drugi problem je dal bi to bio cuo s obzirom na moje usi, prostor i zvucnike. Cinjenica je da mi zvucnici zvuce osjetno bolje ako ih usporedjujem bez i sa correctionom i to odradjeno s mobom - i to mi je vec ogroman korak naprijed. Ovo je Wiim built-in feature u njihovom mobilnom appu, nije nesto za preporuciti ako nemate Wiima.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. Danas u 14:30. |
|
|
|
|
|
#12760 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|