|
![]() |
#12721 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Davno je netko stavio i ove bajkove od YT Industries. Za 1500e nude dobar bajk, wicked sa 150mm: http://www.yt-industries.com/shop/in...oduct&info=162 Dobra oprema, čak bih rekao i super za tu lovu (nešto u stilu Canyona). I kad se stavi PDV i carina opet super jeftino ispadne. Samo kaj ne šalju u HR (treba pitati zapravo na e-mail, ali mislim da sam ih prije pitao pa da je odgovor bio njet), pa se treba preko Slovenije to zrihtati (Aleš će uzeti neš sitno love ako se to kod njega naruči, pa se može i tako).
![]() |
#12722 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Prelijep bike. Opet sam se zaljubio. Damn! ...a znam da nemam love za tak nes ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12723 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
tomiotok, komotno možeš cepat 1000kn za te eliksire, čak i više, pogle po DB kako ljudi precjenjuju kočnice, hayes nine su ubibože, m48x su isto u nebesima, ko fol diskovi povećavaju cijenu pa je 700kn za par opravdano. Moš mislit. ![]() Nedavno sam bez problema prodao deore535 svoje za 500kn par. A za ovu dječurliju na forumu uvijek stavi u startu 200kn veću cijenu, ako je netko stvarno zainteresiran javit će se, a deci odmah moš reć da ćeš im spustit 200kn ![]() EDIT: Vuco, osobno mi ovakvi linkovi ne ulijevaju povjerenje kakvi su na tom bajku... Tome u prilog tvoj focus koji škripeta. Iako jako lijepo izgleda bicikl. Ajd me molim te odvrati od misli da takav link ne valja ![]() tomiotok, eto upravo se na DB pojavili elixiri R za 1200kn. Tak da stavi komotno cijenu od 1400, spomeneš da su nove, još ak koju fotku okačiš i kvazi spustiš cijenu na 1200 i prodat ćeš sam tak ![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 02.09.2011. u 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12724 |
Moderator
|
Takvi su linkovi na svakom Specializedu, pa ne vidim zašto bi to bio problem. Specov FSR, odnosno Horst link je zaštićen patentom samo u USA, a u ostatku svijeta se mogu normalno raditi rame na tom principu i prodavati (no prodaja u USA je zabranjena inače se plaća patent Specializedu). Proizvođači u Njemačkoj pogotovo vole Horst link - Canyon, Rose, Focus, Univega etc. Isto tako jedan Lapierre ima sličan link kojeg su oni nazvali OST (vjerojatno je jedna sitnica različita od FSR-a i odma se dopušta novi patent; Tipa Trekov ABP i Split pivot koji su isti vrag, samo je razlika što je na vanjskoj strani - chainstay ili seat stay). A kod mene kvrcka jer se bajk vozio podosta, a prije pola godine mi se potrošila blazinica/puškica na nižem prihvatu shocka pa je počelo kvrckati, a i tamo je zakret shocka dosta velik (super bi bio tamo iglični ležaj kao što si ti napravio). Nisam mijenjao (iako dođe ~100kn) jer sam tad već uložio reklamaciju, ali nisam računao da ću čekati novu ramu preko 10 mjeseci pa je tako i ostalo. Luft je sad popriličan (osjeti se na prstima kad se diže sic) pa i krcka više. Nova blazinica i riješen problem, ali opet čemu. Nova rama je navodno na carini u Zagrebu već par dana, ide do Bjelovara nakon i onda valjda tu, osim ako se ne zaletim u BJ pa da tamo dogovorim sa šefom što ćemo i kako ćemo. Svaki bajk (neovisno o tipu suspenzije, može biti isti proizvođač, a razlike u modelima velike što se tiče problema sa takvim nekim sitnicama koje znaju ispizditi ljude, pa moraš mijenjati ležajeve svakih 5 mjesci) može imati problema, samo što rijetko tko govori išta loše o bajku kojega je platio nekoliko tisuća kuna/dolara, pa svi šute i govore samo pozitivno o biciklima. Nitko ne priča da Remedy 08/09 puca na headtube-u jer onaj internal cable routing radi probleme (dok njega nije bilo, sve je bilo ok relativno, barem što se tiče headtube-a). Jebiga, moja puškica je izdražala godinu i pol vožnje i nekih 4500km, onda se razvio luft. Može i bolje, ali može i lošije dosta. Sad su opet počeli stavljati polimerne bushinge u rame. Dobar primjer je ovaj novi Ibis Ripley 29, ali ima i prije tih koji su počeli raditi sa time. Jeftinije im je nego zatvoreni ležaj (iako za krajnje korisnike puno teže za naći, a proizvođač sigurno neće davati rezervne djelove po cijenama od tipa 2$ koliko realno dođe takav jedan klizni ležaj .
![]() |
#12725 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Taj YT je toliko jeftin da je sumnjivo. X9 oprema, Revelation i Monarch? Pa već to troje košta 1500€. 13,5 kg sa svim time? Neko tu nekog laže. Taman skupim para za takvo nešto dok uđemo u EU ![]() Ili naručim na bratićevu adresu u Novo Mesto pa mi on to preko grane dofura. Step 1 - skupljaj pare Step 2 - naruči bike Step 3 - ....... Step 4 - PROFIT!!! ---------- Vuco čitao sam na Pinkbike-u da Specializedov patent na Horst link vrijedi još samo ovu godinu, te da će uskoro se moći prodavati u US bajkovi bez plaćanja naknade Specu, kao i da to originalno nije Specov patent nego da su ga oni otkupili prije x godina. Bajkovi s takvim linkom podliježu plaćanju naknade Specu ako se prodaju na tlu US-a, ali nitko te ne sprečava da ga naručiš s CRC-a recimo i uvezeš u US bez ikakvih dodatnih troškova prema Specu. Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 02.09.2011. u 15:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12727 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Razlika je što ovi nemaju 5 modela po opremi kao Canyon, nego jedan. Vidiš da je sve ~X9 oprema i od SRAM-a. Nema niš drugo, samo su 3 veličine bicikla i to je to. Tu je ušteda. Ne kupuju 100 komada Revelationa, 100 komada foxa sa 150mm hoda i 100 Sektora, već samo 300 komada Revelationa. Tako je i sa ostalim, a onda bude to i jeftinije. Suspenzija im je provjereni Horst link/FSR kojeg ne plaćaju, rame iz Tajvana (dobro, to danas svi imaju)... 2008 ili 2007 je bio Focus HT bajk kojeg su svi za ~7000kn (ili manje) kupovali jer je imao jako dobru opremu a među ostalome je i napred bila Fox vilica koja je stajala 1000€ sama u slobodnoj prodaji. Citiraj:
![]() |
![]() |
#12728 |
|
Decki, uskoro idem u nabavu po u-lock pa me zanima imate li kakvih preporuka? Znam da je najbolja zastita da je bike uvijek pored mene, ali ponekad sam primoran ostavit ga samog na par minuta pa se zelim osigurat koliko mogu. Razmisljam o Trelocku BS 610 (600 kn kosta u DSG-u) . Ima li sta bolje za te/manje novce? EDIT: jel bolji ovaj od BS 610? Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 02.09.2011. u 16:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12730 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Jedina zamijerka je sta mi se je nakon nekog vremena ona plastika koja stiti kljucanicu i mehanizam odvojila pa sam ju morao zalijepiti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12731 |
|
Tnx max. Nekako me najvise vuce onaj Kryptonite New York STD (16mm je debljina u profila) sto sam ga naveo gore. Cca 600 kn sa popustom za cash u ciklo centru. Koliko sam vidio ljudi su dosta zadovoljni sa njime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12732 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Kryptonite ima 10 cm kracu "ruku" (20 naspram 30 cm) meni je neki puta bilo kratko i tih 30cm, a kamoli sa ovih 20. Jer treba obuhvatit i bajk, a bome i stup/stangu/drvo uz to pa bi ti mozda tih 20cm bilo kratko |
![]() |
![]() |
![]() |
#12734 | |
Registered User
|
Citiraj:
Treba iskoristiti činjenicu da oni daju odličnu opremu nabacanu oko te rame koja kakva je da je izdržat će godinu-dvije, a nakon toga sve dijelove da prebaciš na nešto drugo ili prodaš opet si u plusu. Canyon u svjetskim razmjerima stvara sve veći renome, na pinku se često spominje, na bikeradaru je u reviewima redovito označen kao "best bang for the buck", super cijene, mat crna boja koju svi vole, i udri. Cuks naruci si nešto od Abusa s e-baya ili preko bike-discounta, oni i Kryptonite su jedino čemu bi ja dao povjerenje. Ili ovo http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=5987 jer je kompaktnije, praktičnije, lakše se transportira a jednako jako ili jače od U-locka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12735 | |
|
Citiraj:
Odoh sad na trening pa cemo se kasnije dog za sutra. Mogli bi se nac pa da idemo zajedno do tunela |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12736 |
Registered User
|
Moj prijedlog je 10 kod tunela, pol 10 kod fontana na Trgu Burze pa lagano. Ekipa s DB-a se isto nešto dogovara za 10, pa odemo u čoporu, veće su šanse da će netko biti sporiji od mene na taj način. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12737 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ekipo, da li ima tko kljuc za skidanje kazete, 185 IS to PM, prednji adapter, 2 zračnice s francuzom viška i 5 min vremena ? Placam pivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12740 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Santa Cruz Blur LT - neovisno o opremi, nekako sam `ladan prema tom bajku. Nomad - malo toplije, ne pale me santa Cruzovi i bok. Spec Enduro - svidja mi se izgled, kazu da je tromo krme, ali da se ok penje...Avid leti s bilo kojeg bajka i to prvom prilikom (citaj: cim skupim pare). Lapierre Zesty 514 - prodano, al´ ako netko drugi da pare - lagano prelazi "razuman" limit koji bi dao za bajk. Ne palim se na egzotiku, trazim radni stroj za sumu, peri-deri...ne vidim se na De5tr0yerovom Yetiju da ga hebes ![]() Commencal Meta AM - kad sam vidio kak izgleda prvo sto mi je palo na pamet je Pitch, moze proci ![]() Inace Commencali, S. Cruzovi i Yetiji - ne vidim se na tim biciklima. Nemam neki razlog. To je jednostavno tak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12744 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#12745 |
Registered User
|
Bilo bi fenomenalno kad bi netko od onih pozera s DB-a prodao ramu od Pitcha meni pa da prebacim sve dijelove i imao bi stroj, mater ti 125626 u garažama a jednog jedinog sam na Sljemenu vidio. Nik, za tebe bar nema bojazni, ti bi Dema ispedaliro na Sljeme, slažem se da bi ti nakon Fuela jedan Remedy sjeo fantastično. Mislim da slično mislimo i da kad si neš zacrtaš da to tako i bude, nikakvi Nervovi ni pizdarije, uzet ćeš Remedya ziher. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12746 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12748 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
2-3 k km), i naravno Elixire. Zivo me interesira kak ce izgledati novi okvir, cijena i oprema za te pare. -->
Kad sam kupovao Fuela Ex8, gledao sam Pitcha pro, ali nisam imao pare za njega pa je pao Fuel (i s Fuelom sam prekoracio planirani limit).
Kad bi bilo Pitcha pro bio bi u velikoj gabuli sto uzeti. Za iducu sezonu moci ce se nabaviti Ptchevi ali samo comp, pro su rasprodani (info Ales i Protea). @Sile Remedy 8 je tocno to kaj meni treba, jedino sto odmah treba mijenjati kotace (ili barem straznji, jel nece dugo ---> 2-3 k km), i naravno Elixire. Zivo me interesira kak ce izgledati novi okvir, cijena i oprema za te pare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12750 |
Moderator
|
Ja sam nekak hladan prema Pitchu kak je Nik prema Santa Cruzu. Jednostavni mi za 13000kn nudi prelošu opremu. Znači čak niti prosječnu, već lošu. Ok, zamijeniti 1-2 djela, al cijeli bicikl baš i ne bih mijenjao jer to je još 5000kn gore, makar se svi kleli u geometriju. Nekad je imao super geometriju, al to je bilo prije 3-4 godine kad je izašao. U zadnje dvije godine su ga svi sustigli, da ne velim i prestigli. Još dok je imao Pike-a i Xfusion shock je mogao proći. Sad imati bajk od 13000kn, a gore Sektor TK i Ario shock. Sorry, drugi ipak već i tu nude 3x bolje stvari (Fox ili Rev + Monarch ili RP2/23). Remedy 2012 ima opušteniju još geometriju, a s obzirom da mi nemamo neke strme uspone, kut vilice tipa 66-67° može proći bez po frke. Samo treba vidjeti koliko će koštati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|