|
![]() |
#12721 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Da prekinemo ovu seriju sa gumama... Znam da ovo nije motor tema, ja ih ne volim ovak i onak, ali ovo je prvi motor sa turbom. Cestovna verzija preko 200 konja, track verzija 300. Za divljake. ![]() Zakaj tak ne zvuče auti sa motorima veličine ovog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12722 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
2. Nije prvi motor s turbom i da ima turbo kojeg nema 3. Ne zvuče zbog broja okretaja te duljine i načina izvedbe ispuha 4. Zvuci hebeno dobro da |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12723 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 05.11.2014. u 03:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12724 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
![]() Citiraj:
![]() zadnje su u super stanju,prednje pogonske su ipak više poderane i imaju manje ripne ali su još dobre,stare su 4-5godina u ljeti po najvećim vrućinama cvile po zavojima,kao u američkom filmu,u zavoju samo po gasu,neće izletit dok drifta i cvili ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12725 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12727 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12730 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni je cetvorke izgledaju dobro. Izgleda mi napeto i svida mi se s guza.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12731 | |
Premium
|
Citiraj:
Isto tako sam samo jednom na ulici vidio 458 Italia, ne u Hrvatskoj. I prije koji tjedan dva za redom jedan za drugim. Zna se ciji su. ![]() Potpis potpis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12732 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Kod mene je obrnuto... vozio E60 530xd, Audi A6 3.0 TDI Quattro i Mercedes E350 4Matic prije pet-šest godina u međusobno dosta kratkom vremenskom razdoblju. 530xd apsolutno najbolji po osjećaju vožnje, Audi jako blizu (pogotovo u zavojima), a Mercedes (koji je imao najviše opreme od sva tri) ne bi kupio ni pod razno. Sad, to je čisto moj dojam i vjerojatno bi bio totalno različit među raznim modelima i segmentima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12733 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Sad će svi reći francuz sranje ovo ono, ali za taj novac navedene marke po nekom osjećaju ne mogu doći ni blizu. I gotovo je sigurno da mi idući auto neće biti švabo, sve dok ne korigiraju omjer cijene i kvalitete te dok ne prestanu naplaćivati svjetla u prtljažniku i takve pizdarije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12736 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12737 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12739 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
5. RALLY SHOW SANTA DOMENICA http://akk-svetanedelja.com/index.ph.../lista-prijava prekoracili smo 100 prijava!! SHOW je zagarantiran na najjace! jos tri tjedna do najveceg rally spektakla u hrvatskoj! ![]()
![]() |
#12740 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne bih se složio. Vozim Clio nakon Fabie i po opcijama se ostali mogu sakriti pred Renaultom. Ne znam nudi li netko toliko opreme danas kao što Renault nudi. Jedino što mi se ne sviđa je da GT paket ne dolazi s dizelima ![]()
![]() |
#12741 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Izbacili su uopće mogućnost xenona kod megane-a, u vrijeme kad je to nešto najnormalnije i u klasi ispod za doplatiti, a kamoli ovdje. To je idiotski i sramotan potez. Ili tebi nije paradoksalno platiti megy rs-a 250.000kn i imat halogenke gore?
![]() |
![]() |
#12742 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Vec deset godina vode takvu politiku kod RS modela. Clio 2 182 u cup verziji je isto dolazio okrljasten bez automatske klime, el. Siceva i slicnih pizdarija. Megane 2 rs je isto tak, r26r cak nije imao iza ni pravo staklo vec neku plastiku. Ozbiljni su shvatili weight reduction. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12743 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ako nije onda mi ga nije zao ![]()
![]() |
![]() |
#12744 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() C2 cup je cup verzija i zna se zašto je to tako, megy 2 rs je imao xenone i ostale điđe miđe, r verzija se također zna zašto je okljaštrena, lap time prije svega, isto tako i svi ostali cup ili r modeli koji su olakšane verzije luksuznih rs-ova, ali što im je to trebalo da se odreknu luksuza na megsu 3ki, ne znam, a mislim da ni oni sami ne znaju....
![]() |
![]() |
#12745 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Sljedeće će biti da nema mogućnosti doplate za 2 dodatna držača čaša ili veću pepeljaru. Rekao sam već prije što mislim o xenonima. Idiotski i sramotan potez? Svašta. Najveća mana kod Renaulta mi je to što nema dovoljno pretinaca za odlaganje stvari, bar što se tiče Clia i Meganea. to mi je idiotski i sramotno. Stavim ENC u rupu ispred mjenjača i osim kemijske mi više unutra ne stane ništa. Ima 2 držača za čaše, i to različitih veličina, u koje ne stane 0.5l boca, nego samo 0.25 i 0.33 limenka. Pretinac za rukavice je pod takvim kutem da kad ga otvoriš, samo sve klizne prema tebi, a prostor za odlaganje na armaturi kod suvozača je toliko uzak da gore ne može stajati ni račun od benzinske. Takve stvari su meni jadne, a ne ova izdrkavanja oko xenona. Za xenone mi je svejedno. Vidim dovoljno s halogenkama, a kad ne vidim, imam duga i onda opet vidim. U zadnjih par dana sam imao rute Slatina - Bjelovar kroz Grubišno Polje i Slavonski Brod - Požega - Pakrac. Nakon 19h, mrkli mrak. Duga svjetla sam palio samo kad sam vidio da mi netko dolazi iza zavoja s dugim svjetlima. Vožnja 80-90 cijelim putem. Opet kažem, po meni xenon nije potreban normalnom čovjeku, pa ni kad se hoće ganjati po ovakvim cestama, a tko hoće Megane RS, sigurno neće odustati od njega kad čuje da nema mogućnost doplate za xenon.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.11.2014. u 00:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12746 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Baš to, netko tko uzima tako snažan auto za divljanje po stazi, sigurno gleda ima li ili nema xenon ![]() ![]() Šta kakva trebica zna što je okretni moment, Nordschleife... ![]()
![]() |
#12747 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Ne mogu se služit da xenon nije potreban prosječnom vozaču. Iako neki auti imaju dobre farove pa se može s kratkim svitlima vozit 80-90-100 km/h, većina ih nema toliko dobre, a dakako da ima slučajeva da su farovi na novom modelu lošiji. Da nije tolika razlika u cijeni (gledam sad baš za Golfa, 10 tisuća kn naviše), puno bi se više kupovalo. Pogledajte kolika je razlika u svjetlosti xenon vs halogen http://en.wikipedia.org/wiki/Headlamp#Burner_types |
![]() |
![]() |
![]() |
#12748 |
gadget freak
|
Nije xenon nikakvo izdrkavanje nego povećavanje pasivne sigurnosti dok voziš auto, jer je vidljivost daleko bolja. Niti si ti shvatio poantu u smanjivanju opcija (xenon je samo bio najočitiji i najčešće spominjani primjer, pogotovo megane2 vozača koji su imali namjeru kupiti megs3) u opremi automobila cjenovne klase 150.000+ kn, očito.... A ova priča o vožnji rutom brod-požega-pakrac pod kratkim svjetlima navečer, reći ću samo facepalm... Što dokazuješ? Da imaš vid kao sova ili da si neki prodriver što si vozio rutom gdje je prosjek min. 1 nalet na divljač dnevno (područje oko pakraca) sa vozilom u zadnjih 5 godina? GG for you, to ti se zove bis, a ne činjenica za pohvalit, inače duga svjetla služe da bi imao bolju preglednost pri višim brzinama na otvorenoj cesti, a i vozaču koji ti noću dolazi u susret je kudikamo lakše uočit nadolazeće vozilo iz suprotnog smjera ako je svjetlosni snop duži, kao što je slučaj sa dugim svjetlima.
![]() |
#12749 |
The mighty pirate
|
Ja samo znam da imam problema s vozačima auta koji imaju xenone, pogotovo kad mi dolaze iz suprotnog smjera na takvim neosvjetljenim cestama. Na 5 metara od njega, ne vidiš apsolutno ništa osim zasljepljujuće bjeline. Zato me ne čudi što se ekipa nađe u grabama jer počnu paničariti i naglo koče i trzaju volanom jer ne vide cestu više. Nisu samo kineski xenoni u pitanju, nagledao sam se Audija, BMW-a i Mercedesa viših klasa, a i vozača ispred sebe koji svakako reagiraju na pljusku xenonom ![]() Ako se već brže vozim kroz takve dijelove u tim uvjetima, dižem farove na max visinu. Kod xenona nema te mogućnosti ako se ne varam. Ne moram ništa dokazivati, imam zadovoljavajuću preglednost i brzinu prilagođavam tome. Da ne vidim dovoljno daleko i dovoljno široko pod kratkim svjetlima, vozio bih ili pod dugima ili plakao za xenonom. Nisu svi auti isti, nit su svjetla ista, nit svi isto vide. Badava ti i xenon ako imaš u kabini light show od ekrana, gps-a, mobitela i sl. izvora svjetlosti kad se ne možeš dovoljno dobro koncentrirati na pojave na cesti i oko nje.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.11.2014. u 02:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12750 |
Premium
|
Budući da mi ispiti skoro dolaze imam inspiraciju pisat po forumima. ![]() Kao prvo, xenon sam naveo samo kao prvi i očiti primjer. Nisam htio ulaziti u to dal je potreban ili nepotreban. I nisam ga spominjao samo za RS modele nego općenito za Renault. Ajmo u povijest. Može i RS. Clio II RS dolazi serijski sa xenonima. Clio III RS 197 dolazi sa opcionalnim xenonima. Clio III RS 200 i Clio IV nemaju xenon ni kao opciju. To nema veze sa redukcijom težine nego je samo odluka Renaulta o novčanoj štednji. Cup verzije i ostala malo više "hardcore" specijalna izdanja su imale s razlogom maknute sve điđamiđe, ali to je bio feature - ne nedostatak. Smiješno mi je vidjeti kad čovjek kao glavne nedostatke spominje premali držač za cugu ili nezgodan suvozačev pretinac, a opcija naručivanja boljih svjetala o kojima ovisi kvaliteta i sigurnost noćne vožnje nije ni približno velik problem. Nema ni sustava za automatsko kočenje u gradu radi sigurnosti ni radarskog tempomata, a ni nadzor mrtvog kuta. Nemaju jačeg dizela od 130 konja, imaju preslab EDC pa ga mogu pakirat samo sa dizelašem od 110 konja. Nema jačeg benzinca od 130 konja, na pol puta do RS-a. Govorim za Megane, jel. Infotainment sustav je arhaičan, Arkamys zvučni sustav je sketchy. Kad je Megy III tek došao imao je opciju bixenona sa praćenjem zavoja... Megy II ph. II je imao serijski leće sa halogenkama, kao sad III ph. II. Laguna ima još manje opreme, a trebala bi biti luksuznija. To su samo opcije, a još veći problem od svega navedenog je kvaliteta izrade. Laguna je srednja žalost kad ju usporediš sa konkurentima. Unutrašnjost pogotovo. A inženjerski vrh je neskladno uparivanje čudnog dCi motora od 150 konja i 6 stupanjskog mjenjača sa čudnim omjerima. Motor kod kretanja djeluje kao benzinac, ispod 2000-2100 okretaja nema skoro ništa snage, po gradu se ubacuje u prvu brzinu u situacijama kad svi drugi dizelaši koriste drugu. Kad usporedim Passat CC i njegov motor od 140 konja sa Lagunom, imam osjećaj da CC ima najmanje 180 konja u usporedbi sa Laguninih 150. Ne znam kako se obična Laguna ponaša u vožnji, Coupe se lijepo drži na cesti ali motor joj... Nisam VW ljubitelj da tu ne bude diskusije, doma imamo tri francuza, a dva Renaulta... EDIT: Slažem se za ovo sa zasljepljivanjem od strane xenona, pogotovo od Mercedesa. Dvaput sam i blicao E klasi misleći da ima upaljena duga bi-xenon. Skoro sam sletio sa ceste kad mi je on blicnuo nazad. ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 07.11.2014. u 03:23. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|