Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 11:36   #12661
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Igrom slučaja imam i susjeda koji tvrdi da može čuti razliku između pojačala A i AB klase. Klasu D komentira kao da mu nakon 4 hladna gemišta ponudiš čašu tople vode.

Paaaaaa...sad....riskirat cu da me se malo pokaki ali mislim da ako pricamo o Class AB vs Class D treba uzeti u obzir naravno i cijenovni razred pojacala. Class A nemogu komentirati jer nikad nisam isprobao (bar ne doma na duze vrijeme) ali izmedu NAD 3020 v2 (D), Wiim Amp (D) s jedne strane te Marantza PM6007 (AB), Yamahe A-S501 (AB) i NAD 316BEEV2 - u kombinaciji sa starim Grundig Box 450 Professional pa kasnije Dali Oberon 1+sub kombinacijom defitivno preferiram Class AB pojacala. Jednostavno imam osjecaj da dozvoljavaju siri spektar zvuka i da zvucnici prodisu punim plucima uz manje napora i na nizoj razini glasnoce. Imao sam kroz godine cuti razne kombinacije u shopovima i kako se dize cijena ja u kratkorocnom slusanju (1-2 sata) sa raznim zvucnicima iskreno nisam neku vecu razliku u zvuku mogao cuti izmedu Class AB i Class D pojacala iz iste cijenovne kategorije i od istog proizvodaca. Chifi Class D pojacala koja se nadu po 100 Eura nebih u isti kos stavljao iako mogu za jeftiniji desktop setup zvucat sasvim pristojno.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:05   #12662
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Paaaaaa...sad....riskirat cu da me se malo pokaki ali mislim da ako pricamo o Class AB vs Class D treba uzeti u obzir naravno i cijenovni razred pojacala. Class A nemogu komentirati jer nikad nisam isprobao (bar ne doma na duze vrijeme) ali izmedu NAD 3020 v2 (D), Wiim Amp (D) s jedne strane te Marantza PM6007 (AB), Yamahe A-S501 (AB) i NAD 316BEEV2 - u kombinaciji sa starim Grundig Box 450 Professional pa kasnije Dali Oberon 1+sub kombinacijom defitivno preferiram Class AB pojacala. Jednostavno imam osjecaj da dozvoljavaju siri spektar zvuka i da zvucnici prodisu punim plucima uz manje napora i na nizoj razini glasnoce. Imao sam kroz godine cuti razne kombinacije u shopovima i kako se dize cijena ja u kratkorocnom slusanju (1-2 sata) sa raznim zvucnicima iskreno nisam neku vecu razliku u zvuku mogao cuti izmedu Class AB i Class D pojacala iz iste cijenovne kategorije i od istog proizvodaca. Chifi Class D pojacala koja se nadu po 100 Eura nebih u isti kos stavljao iako mogu za jeftiniji desktop setup zvucat sasvim pristojno.

Naravno da se neće uspoređivati najjeftinije jedne klase sa najskupljim druge.
Nemoguće ih je razlikovati i bitnije je da je pojačalo dobro izvedeno. Sva 3 mogu zvučati izvrsno. Samo što su neki uvjereni ako je A klasa da je to odmah i najbolje.
Juan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno