Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 23:05   #12511
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
@Neo-ST Oprosti, ali jesi ti pijan? 3300EUR dat za nesto sto ce ti bit na radnom stolu na pola metra od uha? Da uzmes najkvalitetnije zvucnicke monitore, nece te tolko izac, a dobit ces 10x bolji zvuk...

Reko sam ti, za taj tvoj stol su oni mali aktivni Adami D3V... Ovo sve ostalo sto gledas je teski overkill!! Pa to su sustavi za dnevni boravak od 30-40m2, gdje ces lezat zavaljen u kauc na 3-4m od zvucnika i slusat mjuzu...

Usput, evo danas sam imao tulum doma sa klincima na Naimu MuSo Qb2, kockica je bila na pol odvrnuta, al dovoljno da se nismo culi dok smo pokusavali nes pricat... Boravak ima 25m2 i 3.5m visoke stropove... Veci MuSo ti ne bi bio nikako bio dobar jer mu treba puno veci prostor da ga napuni pa ti njega necu ni preporucat... Kupio sam ga i kada sam skuzio da ga nikad necu moci iskoristiti sam ga prodao i ostao na Adam A7x monitorima koji su mi super za ured od 25m2 s obzirom da sjedim ispred njih (setup slican kao taj tvoj)...

Uglavnom... Ne budali i ne bacaj lovu i ne pravi se vazan, kupi ono sto ti treba, a ne ono sto bi zelio imati jer ti ovo sto si gore napisao nece uopce dobro svirati u toj sobi i na tom stolu...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:12   #12512
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nisam pijan niti se pravim važan, prošle su me te faze u životu.
Tomek za zvučnike od €300 (kao što su D3V i oni moji prije spomenuti Kali) kaže da su to jeftinjare i da ne štedim na zvučnicima.
Sad odaberem "prave" zvučnike, i opet ne valja.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 23:16   #12513
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Lourdin Pregled postova
Ovi KRKovi su mi valjda jedna od najboljih kupnji u životu. Ali vjerujem da to vrijedi za većinu kvalitetnijih nearfield aktivnih monitora.

Nikad mi nije nedostajalo basa, niti me vokali umaraju, a najslađe mi je kada Diana Krall šapuće samo za mene
Sad sam vidio da si spomenuo KRK... Moram priznat da su me razocarali kada sam ih usporedjivao... Kada sam kupovao Adame sam isao direktnu usporedbu raditi...

Adam A3x
Adam A5x
Adam A7x (ove sam na kraju kupio, 1000EUR za par)
Adam T7v
Kali LP6 (ove sam kupio pa vratio, bili su oko 350EUR za par)
KRK RokIt7
Yamaha ne sjecam se modela, ali nesto u tom rangu do 1000EUR za par

Uglavnom, Krk mi se nikako nisu svidjeli, bili su previse boomy, zvucna slika bas nekako ni vrit ni mimo... Kali pak ima problem sa visokotoncem koji susti u idleu zbog Class D pojacala... Yamaha mi je zvucala nekako prazno... Adam A3x su mali zvucnici, dobro rade svoj posao, ali nemaju basa, oni bi isli dobro sa subwooferom.. Adam A5x ista stvar, basa nema, treba subwoofer... Adam A7x - e tu nisam vise imao sta razmisljat, dosao sam sa idejom da potrosim 400-500EUR za zvucnike, na kraju sam platio 1000EUR i otisao sretan ko beba... A7x ima Class D pojacalo za bas jedinicu i Class AB za visokotonac... T7v mi se isto nesto nisu bas svidjeli, a mozda mi se nije ni slusali vise kada sam se vec odlucio na A7x...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro Jučer, 23:21   #12514
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Nisam pijan niti se pravim važan, prošle su me te faze u životu.
Tomek za zvučnike od €300 (kao što su D3V i oni moji prije spomenuti Kali) kaže da su to jeftinjare i da ne štedim na zvučnicima.
Sad odaberem "prave" zvučnike, i opet ne valja.
Drugar... ..... ...... 2000EUR za zvucnike koji ce ti stajat na stolu? Si ti popio?

Da si reko da zelis hifi sustav za dnevni boravak i da te cuje pola susjedstva, da, OK, kupi sta god hoces za tih 3000EUR, da se naci stvarno super stvari...

Ali tebi treba nearfield monitor, a ne pasivni zvucnik!

Ajmo ovako, ako ti je vec budzet 3300EUR, onda si lijepo kupis postene aktivne monitore (moja preporuka su Adam Audio ili HEDD zbog ribbon tweetera - tek sa njima cujes jako precizno visoke tonove)... Onda jos malo ulozi u neki dobar DAC i pasivni knob (recimo ja koristim Mackie Big Knob Passive)... Knob ti je onaj kolut koji vrtis za pojacat/stisat mjuzu - volume up/down... I kupi jos dodatno neke vrhunske slusalice do 500EUR koje imaju odlican bas, i naravno pretpojacalo za slusalice (uzmes bilosta, Topping, FiiO, Shiit, sve je to isti djavo)... Uzmes jos i K&N stalak za slusalice... I dosao si do mozda 2000EUR, a imas vrhunski setup za dnevno i nocno slusanje... Ostatak love meni posalji...

Tvoj najveci problem je ocito sto imas viska para... I to sto trebas setup za na 140cm stol koji je uza zid u maloj sobi...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro Jučer, 23:56   #12515
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Smiri se, kolega samo malo trola. Pogotovo ovaj dio gdje mu AI govori što da kupi
Exy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:59   #12516
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
A još u računicu nije ubacio audiofilske ac kablove (ili kabaove) :D

Upao je duboko, preduboko u "dodat ću još malo..." 100x smo već napisali da je za stolni setup to overkill i predložili aktivne studijske monitore. Al' ne, on hoće da mu skakuću animacije dok sluša muz'ku! I to sa kompa?!

Meni su vumetri bili zanimljivi u osnovnoj, nešto malo u srednjoj i to da ih napravim sam. Sad gasim status ledicu na tvu, monitoru ili preljepim da me ne bode u oči :D

Glazba se sluša, a ako se gleda, onda je to koncert ili snimak koncerta. Za to je onda big tv, ambilight pa i butt kicker za filmove :D

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro Danas, 00:01   #12517
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ali tebi treba nearfield monitor, a ne pasivni zvucnik!
Pa jebo ga ti, kako da ja to znam ?
Meni je zvučnik zvučnik!

Citiraj:
Ajmo ovako, ako ti je vec budzet 3300EUR, onda si lijepo kupis postene aktivne monitore (moja preporuka su Adam Audio ili HEDD zbog ribbon tweetera - tek sa njima cujes jako precizno visoke tonove)... Onda jos malo ulozi u neki dobar DAC i pasivni knob (recimo ja koristim Mackie Big Knob Passive)... Knob ti je onaj kolut koji vrtis za pojacat/stisat mjuzu - volume up/down... I kupi jos dodatno neke vrhunske slusalice do 500EUR koje imaju odlican bas, i naravno pretpojacalo za slusalice (uzmes bilosta, Topping, FiiO, Shiit, sve je to isti djavo)... Uzmes jos i K&N stalak za slusalice... I dosao si do mozda 2000EUR, a imas vrhunski setup za dnevno i nocno slusanje... Ostatak love meni posalji...
Sad se već preseravaš. Slušalice već imam (2 para), dobar DAC i knob u jednom dobijem sa Eversolo A6...sigurno ću kupovati odvojeni KNOB
HEDD sam pogledao, nerviraju me ove LEDice sprijeda i koliko vidim ne mogu se isključiti.
Adama mi je više ljudi preporučilo, no onda opet kreće dvojba...koji... a4v? a7v? a4v+sub ili samo a7v? ili a7v+sub?

Citiraj:
Drugar... ..... ...... 2000EUR za zvucnike koji ce ti stajat na stolu? Si ti popio?

Da si reko da zelis hifi sustav za dnevni boravak i da te cuje pola susjedstva, da, OK, kupi sta god hoces za tih 3000EUR, da se naci stvarno super stvari...

Tvoj najveci problem je ocito sto imas viska para... I to sto trebas setup za na 140cm stol koji je uza zid u maloj sobi...
Eto, hoću se počastiti zvučnicima sa teško zarađenim parama jer živim ko pas koji nema druge poroke osim tehnike, i odmah sam "debil koji će dati €2000 za zvučnike". Tipični balkanski mentalitet.
U realnosti samo želim kupiti nešto s čim ću biti miran do smrti jer ne namjeravam mijenjat zvučnike ko čarape, a nisam ni sam siguran šta da točno kupim. Tvoje podbadanje ne pomaže, a uostalom rekao si da odustaješ i prebacuješ se u "kokice i gledanje" mode...
Kako ćemo ovako naprijed ?

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
A još u računicu nije ubacio audiofilske ac kablove (ili kabaove)
Koliko sam shvatio, samo mi XLR kabeli trebaju.
Btw. zaboravio sam one stalke/spužve za zvučnike da ne prenose rezonancu po stolu...

Citiraj:
Upao je duboko, preduboko u "dodat ću još malo..." 100x smo već napisali da je za stolni setup to overkill i predložili aktivne studijske monitore. Al' ne, on hoće da mu skakuću animacije dok sluša muz'ku! I to sa kompa?!
Pa koje aktivne? Adam?

Citiraj:
Meni su vumetri bili zanimljivi u osnovnoj, nešto malo u srednjoj i to da ih napravim sam. Sad gasim status ledicu na tvu, monitoru ili preljepim da me ne bode u oči

Glazba se sluša, a ako se gleda, onda je to koncert ili snimak koncerta. Za to je onda big tv, ambilight pa i butt kicker za filmove
Ljepota modernih DAC-ova sa vizualizacijama je da možeš, pazi ovo...isključiti vizualizacije ili čak cijeli ekran
Meni ovaj boombox ima spectrum analyzer koji se vrti na ekranu zadnjih 30 godina i legit bi mi nedostajao da ga nema.
Staro Danas, 00:10   #12518
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
@Calypso
Što se tiče KRKova, ne znam.. moji su stari već preko 15 godina mislim, pa možda su u početku bili štogod drugačiji. Ali imaju iza potencimoetre za fino naštelavanje, pa se i tu može poigrati. Također, moji su RP6.

@Neo
A ne znam što bi rekao.. Moj post je više išao u smjeru da za "stolni" setup zaista nije potrebno utrošiti puno novaca kako bi dobio dobar zvuk.
Nekada zna biti i suprotan efekt. Potrošiš puno, ali na stvari koje nisu adekvatne situaciji korištenja.
Recimo, spomenuo si SVS-1000. Njega imam u dnevnoj i uopće si ne mogu zamisliti kako bi to izgledalo da mi je pokraj radnog stola. Odnosno, mogu zamisliti, ali nebi htio to doživjeti u stvarnosti.
I svakako bi podržao ideju kolege Calypsa, jer ono što bi se savršeno uklopilo u tvoj prostor su nearfield aktivni monitori/zvučnici. A razliku između Toppinga i Eversola na nekom blind testu ne vjerujem da bi uspio pogoditi. Jedino priznajem da Topping ima manji ekran, ali opet veselo pokreće VUmetar, te stoji na 30-40 cm ispred tebe, pa ono..

A što se tiče suba na takvom stolnom setupu, vjerujem da ti ne treba. Ako se bojiš za bas, uzmeš veće Adame, npr.
Lourdin je online   Reply With Quote
Staro Danas, 00:12   #12519
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
@Neo
A ne znam što bi rekao.. Moj post je više išao u smjeru da za "stolni" setup zaista nije potrebno utrošiti puno novaca kako bi dobio dobar zvuk.
Nekada zna biti i suprotan efekt. Potrošiš puno, ali na stvari koje nisu adekvatne situaciji korištenja.
I svakako bi podržao ideju kolege Calypsa, jer ono što bi se savršeno uklopilo u tvoj prostor su nearfield aktivni monitori/zvučnici. A razliku između Toppinga i Eversola na nekom blind testu ne vjerujem da bi uspio pogoditi. Jedino priznajem da Topping ima manji ekran, ali opet veselo pokreće VUmetar, te stoji na 30-40 cm ispred tebe, pa ono..
Poštujem.
Imaš neki prijedlog za aktivne monitore (osim tvog KRK-a) ?

Citiraj:
Recimo, spomenuo si SVS-1000. Njega imam u dnevnoj i uopće si ne mogu zamisliti kako bi to izgledalo da mi je pokraj radnog stola. Odnosno, mogu zamisliti, ali nebi htio to doživjeti u stvarnosti.
Eto vidiš, ja badam u prazno jer nemam pojma kako šta zvuči u realnosti. Pa ti sad pogodi pravi setup.
Znači pre jak je taj sub? Ima li koji da bi pasao u malu sobu? Ili da ga skroz zaobiđem i rađe uzmem aktivne monitore sa većim midom (recimo 5-6") ?
Staro Danas, 00:20   #12520
Lourdin
Premium
Moj komp

Lourdin's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Ha iskreno, nisam baš proučavao zadnjih godina kad sam sasvim zadovoljan ovima.
Bilo koji high quality proizvođač je ok. Samo su onda tu bitne preference svake osobe.
Adami svakako spadaju u tu kategoriju, te su hvaljeni posvuda.
KRK, Focal, Kali, Neumann, ATC, JBL.. mislim da ih je Calypso već spomenuo prije.

A što se tiče brojeva, manji broj, manji woofer, uglavnom.
Ovo što si pitao za Adame, 4 ima 4" woofer, 7ica 7". Tako je i kod KRKa, a vjerojatno i kod ostalih.
E sad ne znam koji bi tebi odgovarao. Meni je moj 6 odličan, no možda bi tebi odgovarao veći ili manji, ne znam..
Lourdin je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 00:25   #12521
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Ako ti Adam A7v stane na stol, onda to, bez razmisljanja... Nikakav sub ni ista slicno ti ne treba... I onda si ga podesi za stajanje uza zid (imas sa straznje strane svasta nesto za podesavanje)... Ako se hoces zafrkavat, stavi neke papire ispred bas reflex otvora i malo pojacaj pa gledaj kako lete po sobi...

Ovaj Eversolo mi se cini zanimljiva stvarcica, ali brate kosta vise od Naim MuSo 2, sto mi je nebulozno puno, a nema ni zvucnike... Samo opet, u tvom slucaju, MuSo2 je teski overkill... Usto, dimenzijama nije bas najmanji na svijetu pa i to treba uzeti u obzir...

Ako te muce LED diode na aktivnim zvucnicima, uzmi komad crnog duct tejpa i prelijepi, ono... ne drami bezveze...

Ako te vesele XLR kabeli, onda se sa time spoji Adame... XLR kabeli nisu preskupi...

Bio sam u popcorn modu dok se nisam zagrcnuo kad sam vidio cifru od 3300EUR za stolni setup koji bi realno prije trebao biti u nekom rangu do 500EUR...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro Danas, 00:27   #12522
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

A ne, ne opet još prijedloga za zvučnike! :facepalm:

Prijedlog, uzmi pauzu od svega ovoga, odmori, smiri emocije i vrati se za par mjeseci :D

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro Danas, 00:30   #12523
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Živciraju ga ledice na zvučnicima al' hoće vizualizaciju na streameru. Koji mu je najmanje bitan :D

Sve mi se više čini da nas zapravo uspješno trola već danima, tjednima :D

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge