|
![]() |
#12331 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ima li taj auto ista od opreme? Smijesno mi je kad se kupuju BMWi, Mercevi, Audiji i ne uzme se ni xenon pa ima manje opreme od serijskog Clia npr. Ne kažem za tebe, nego za ljude koji sline i važno im je samo da bude neka od tih marki pa uzmu najjeftinije moguce jer si ga i ovak ne mogu priustit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12332 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Sam kaj moraš imati bar tri auta koja bi išao pogledati jer ono što je dobro se odmah proda a ostalo nije toliko cvijeće. Ja sam s frendom išao i imali smo na listi 8 auta, 2 su se prodala samo kak smo ujutro ušli u grad a ostali su bila upitna govna. Na kraju se vratili praznih ruku jer ni jedan od tih krševa nije bio sposoban dopeljat se do zagreba, doduše to su bili auti do 5000 eura max. Dobar je, samo bi ti morao spustit tu cijenu da bude jako dobar. ![]() Citiraj:
Još gori slučaj - nova trojka F30, pogledaj po njuškalu kak rijetko koji ima xenone. U njemačkoj, natrpan opremom, 318d, bez ikakvih problema s 90k km na satu - 20800 eura a kod nas majstori traže po 30... Zadnje izmijenjeno od: tech. 09.10.2014. u 23:44. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12334 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
To sto svijetle 5x bolje ti ne smeta? ![]() I nije samo stvar u xenonima vec se prica o komplet opremi. 2trhouhsgiuhsdiugerd B: sta je bilo s opelom? neces valjda zadnji pogon? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12335 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Kolega kupio BMW zvijer za 16k ojra (sva davanja sa putem u Muenchen). Ono, ima čak i HUD. Bolestan auto. Treba malo duže tražiti, prije puta, a treba i znati barem nekoga tamo. Na taj način se svašta nađe. Grlom u jagode ne ide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12336 |
Premium
|
Upravo to mi je i smijesno kad ljudi kupe auto za 40+k ojra i boje se da neće imat parsto za xenon koji će riknut jednom u 5 godina. Isto kao i oni koji kupe auto van onog sto mogu platit i nemaju za servise. Zadnjih dva tjedna sam napravio par tisuca u autu sa xenonom koji prati zavoje... Jedna od najboljih stvari koje postoje. Svijetli kao dan i nema mracne ceste. Vraćanje na halogeno je kao da palim petrolejku. Ima jos hrpa korisne opreme kao kamera i seznori naprijed i nazad, handsfree kljuc, radar za pracenje autiju i protiv sudara, automatik, grijanje / hlađenje sjedala, kožna sjedala, ljepsi eksterijer... Uzet srednju višu klasu ili višu klasu auta bez barem nečeg od toga je ko uzet samo štapić umjesto cijelog sladoleda. Druga je stvar kad ljude ne zanima oprema i zele se samo vozit - to priznajem... Ali kad se kupuje Bemvejac za hvalit se, a kupuju se polovni i eBay dijelovi za popravak jer se nema za niš drugo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12337 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Mrak se nije promijenio tisućama godina. Za to što 99,99 ljudi treba za vožnju je obična halogena žarulja i više nego dovoljna. Da živim u Skandinaviji gdje je mrak većinu godine i da imam šumu svud oko sebe i nedostatak ulične rasvjete, onda bi xenon imao smisla. Ovako, čisto preseravanje. Stvarno, auto od 19 000€ pun opreme i onda mu je glavna mana što nema xenon? 700 eura iznosi nadoplata za F30, a komad adaptivne lampe sa xenonom za E90 je skoro 800$. Pa ti mijenjaj onda set lampi ako ti doskoči kamenčić... Je je, jednom u 5 godina. Ako imaš sreće ![]() Kum ima Golf 5, maksimalna oprema dostupna. U prve dvije godine mu je xenon otišao dvaput. Kupio je godišnjaka u Njemačkoj ako se ne varam. Sad zamisli kad ti od plaće otkine cifru za popravak toga jer bez svjetala ipak ne možeš. Neće xenon pomoći u gradu, na brzoj cesti ili autocesti. Nećeš zbog toga prije vidjeti biciklista, pješaka ili životinju koja pretrčava cestu. Svijetli bijelo, a ne žuto i svi se okreću da vide kakav je to novi auto. Zakon...
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 10.10.2014. u 00:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12339 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() A i otom potom kolko se to kvari, vidio na svoje oči originalne xenone u E90 iz 2006. Mislim kvragu ne kupuješ Daciu da ti je svaka kuna problem, ako nemaš love šta te opće ima bit briga za ksenone. Eventualno za one kineske do prvog tehničkog.. ![]() btw: daleko ugodnije je voziti s xenonima u mrklom mraku nego svako malo drkat kratka-duga. Bar meni. A kad mi dolazi netko u susret, nisam primjetio razliku xenon-halogenke, ni jedno ni drugo ne smeta ako je sve po PSu. Čast izuzecima koji smetaju i Boeingu na kojih desetak tisuća metara iznad zemlje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12340 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12341 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
GT-R: Brembo kliješta, AP Racing J-hook diskovi, Carbotech XP10 pločice, Hel sajle, Motul ulje. Zvuči slično no... kliješta prednja 6 (GT-R) vs 4 (Evo), zadnja 4 vs 2. Veličina diskova 380/380 (GT-R) vs 350/330 (Evo)...
![]() |
#12342 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Vozim 13 godina isti auto sa xenonkama, 340 tisuća kilometara sam s njim napravio. Mijenjao sam ih 3 ili 4 puta. Jednom sam morao promijeniti i leće jer su doslovce izgorjele, nije bilo ni traga reflektirajućeg sloja. Ekipa koju zasljepljuju ksenonke su najvjerojatnije vidjeli kineske za naknadnu ugradnju, loše podešene (ne jednom su mi ih loše podesili u ovlaštenom servisu) ili stariju generaciju bez leća. Danas me uopće ne zanima auto bez ksenonki jer sam dosta po noći na cesti. Nekima su halogenke dovoljne, meni nisu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12343 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Neću na zadnji pogon,samo gledam...jedino xdrive... Što se xenona tiče,lako se to stavi...stavio na sedana bivseg,na R-a bivseg...oba s lećom,nikad problema,nikad kvara...tako da lako to ubacim. Inače,ja svaki dan imam druge ideje,sad gledam 318/320D itd ![]() Što vi mislite o FWD vs RWD? Nisam nikad RWD vozio,mišljenja sam da nije dobar za snijeg,no što više čitam o tome na netu "činjenica",vidim da je isti drek,ako ne i bolje imat RWD. Imao sam 2x situaciju na skijanju da su mi se kolege izvrtile s zadnjim pogonom na snijegu,pa mi je to u glavi cijelo vrijeme. Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 10.10.2014. u 10:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12344 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#12345 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne zasljepis nikog sa Xenonima ak su posteni. Nit ih ne skuzis ak je dan. Vise ne kupujem auto bez Xenona, osim ak nekim slucajem kupujem neki jeftinji polovni. Nov nema sansi.. Najbolje je po noci kad su ude u neki zavoj pa vidis sve zivo i mrtvo uz cestu jer su zakretni. Losa strana je kaj se brzo trosi tekucina za stakla jer svaki put opere i farove i kaj se skupe lampe al ne rikavaju nes cesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12346 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 10.10.2014. u 12:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12347 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12348 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
![]() |
#12350 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ma znam,imao sam passata 4motion karavan highline,davne 2004te,i bez zimskih sam prolazio snijeg...al mi je odlazio u servisni mod stalno zbog čipa. nema baš neke velike ponude,pa sam osuđen na zadnji pogon...iznad 20k ne idem,krenuo s 15k...iduci tjedan idem i do zadra pogledat giuliettu,nisam jos odustao od nje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12351 |
Premium
|
http://www.teslamotors.com/models/design Pogon na sva 4, 691 konj... Autopilot... Ogroman, super izgleda. Slin. Najjace mi je to sto se sve updatea preko softwarea. Dali su mu hardware, a tko zna sto ce jos omogucit oko autopilota. Dok sa druge strane trebaš kupit novog Merca, BMW-a, Audija, Volva itd da bi dobio neki novi feature iz slicnog hardwarea. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.10.2014. u 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12355 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Koliko bi vas pristalo na ovakav ukrcaj? ![]() Ona ženska iz Tisnog, Thelma and Louise, bi ovu rampu rasturila ko beba zvečku http://www.news-bar.hr/video/special...ota-iz-tisnog#
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12356 |
The mighty pirate
|
![]() |
#12357 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12358 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12360 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ode danas jos jedan dugogodisnji poznanik. Iso na posao i jedan od dva auto koji su se sudarili ga je odgurnul u drvo, mislim crni Mercedes E. Nije imal sansi u Unicu. RIP Ribica.. http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...la/776782.aspx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|