|
![]() |
#1203 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
tocno, zadnje dvije godine im je "selling point" sto manji "F" broj, a koji nema veze sa pravim F brojem na foticu. Dok ne pocnu stavljati fizicki vece senzore, trenutno smo na vrhu sto se moze izvuci, nece nijedan novi a ni postojeci mob dati neke posebno bolje rezultate dok god koriste postojece senzore, neki malo zamazu oci sa hdr-om, koji u masu slucajeva napravi neprirodniju sliku nego bez njega. mali napredak su dva senzora (BW i color) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Gabre: vrh ce biti kada netko prvi smisli senzor s odabirom otvora blende recimo. I onda imas recimo izbor 1.7 po losim uvjetima a veci otvor za recimo macro (bye bye shallow field of depth) ![]() Citiraj:
Ovo sto si linkao nije amazon seller i moras ih pitati koji su njihovi uvjeti (ako vec ne pise u opisu itema negdje) Tu ti pise seller: http://i.imgur.com/Sp4Ve0M.jpg
![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A di je on napisao da nije moguce stavit veci senzora? Trenutno softversko riktanje slike ne donosi neki ocigledniji napredak, granice postoje, sljedeca etapa bi trebala bit povecanje senzora.. Svi znamo za N8, 808, 1020, najbolji primjeri mobitela sa velikim senzorom.. Naravno Panasonic CM1 kolje sve njih sa monstruoznim 1" senzorom.. Moguce je sve, bez brige, samo kupci pate na debljinu uredjaja, cim tanje tim bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Sremium
|
Tanki mobovi su trend a daleko do toga da je G6 debeo. Meni je ok. Mislim da će svakako naći način da uvale veći senzor pa čak i na tu debljinu. Vjerojatno će biti lagana izbočina kao na lumijama ali opet ne vidim problem, pogotovo jel se ionako preporučuje koristiti maskicu. Veliki izazov će biti i omogućiti recimo 4x (ili veći) optički zoom.....Vjerujem da ćemo to sve vidjeti u narednim godinama. Iako već sada mobiteli mogu komotno zamijeniti obične fotiće za neko turističko i obiteljsko fotkanje. Za sve ozbiljnije od toga ili za posao ionako se mora posegnuti za DSLRom. Ali praktičnost kameraphona je nezamjenjiva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1211 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Ma meni bzvz taj trend, ja volim "osjetiti" mob hahaha u ruci i u dzepu.. Kako ovo krivo zvuci ahhahahaha... Ma mobovi imaju okej kamere, obicne digitalce ce zamijeniti ako vec i nisu...al dslr je dslr, ja bas razmisljam o nabavi novog, al treba neke novce nabavit... Powered by LG G6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
malo mi je nerealno da se od mobitela očekuje DSLR kvaliteta fotografija, doduše kako sam već i pisao u ovom threadu istina je da G6 u lošijim svjetlosnim uvjetima ima preveliki grain u auto modu, no dobar se dio šuma može eliminirati u manualnom modu.. ovo je za moj pojam odlična fotografija s jednog mobitela, fotkano u mrklom mraku na jednom našem otoku, detalji u skrinšotu koga zanima.. tapatalk ju nažalost osakati pa nije baš reprezentativna.. 😀 plus moram priznati da nisam primjetio neku razliku u trajanju baterije na V10T.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Sremium
|
Svi mobovi dižu ISO previše kad se slika na auto u mraku. Tako da preporučujem manualno kad je mrak ili jako slabo svjetlo. Naravno, što bolja kamera/otvor blende to će biti manje šuma na određenoj ISO vrijednosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Banned
|
Ne znam koliko citam komentare po nasim i stranim forumima ekipa ocekuje takve fotke... Kakva je cuda fotograf national geographica opalio prije 3 god sa iP 5s covjek nebi vjerovao, puno toga je i u osobi iza kamere... Powered by LG G6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Sremium
|
Uredno na tim recenzijama gdje su fotke ispale vrhunske piše koje su postavke koristile i onda neko s drhtavom rukicom okida okolo na automatici i kuka kako mu fotke nisu onako dobre kak je očekivao... Osim tehničkog znanja bitno je i "oko" za detalje, za dobru kompoziciju, slično kao i kod fotkanja s profi fotićima..sami aparat ne znači puno ak je antitalent fotkao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Ja sam bas jutros u mraku vanka slika par slika, nemam pojma jel do mog blica al to je bija uzas. Toliko lose da sam pomislija da blic nije ispravan |
![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Banned
|
Ja blic ni ne koristim.. A mob radi dobre fotke samo treba malo imati i pojma o sucelju kameru.. Nego killuminati usporedbe radi obicno sam na 80% baterije bio sa 2h i 30 min SoTa sad sam jedva na 1h i 20min tak da nisam sretan novim updateom.... No vidjet cu kroz par dana. Powered by LG G6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Pa bez blica mi je sve crno. Nebitno jel ja znam ili ne znam (a ne znam), blic mora osvjetlit koliko toliko. Ovo je bilo kao da sam slika kroz maglu. Posla sam ti pa mi bas reci sta mislis Zadnje izmijenjeno od: android-split. 11.08.2017. u 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Banned
|
Tek sam sad procitao tvoj komentar kolega hahaha zapravo sam se bio nadovezao na jedan komentar sa druge strane i da vratit cu se ja na V10L jebo ovo nema tu kruha. Ne svida mi se baterija. Powered by LG G6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | ||
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
nesto si ti mene krivo skuzio. Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
u svakom slučaju, još nije došlo vrijeme da smartphone u potpunosti zamijeni ozbiljan fotić, a lako moguće da ni neće.. da frajer dođe snimat, ne znam, svadbu s nekim mobitelom, taman da je zadnji flagship, kaj bi mu čovjek rekao? osim nogom u guzicu.. 😀 s ovim zadnjim se slažem u potpunosti, džaba vrhunska tehnologija ako ju korisnik ne zna iskoristit, nema smisla za kadriranje/zlatni rez, editing i kaj ja znam kaj sve ne.. danas su svi fotografi, a sve se svodi na point'n'shoot, instagram fotografi kak ja znam reći.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Banned
|
LG mobiteli - 2. dio
A sta im reci evo za sve vas kaj vam kamera na G6ici ne valja treba ju znat iskoristit... Link ja imam canon eos 1100d doduse malo ga je i pregazilo vrijeme, al bas zato i ne komentiram sucelje kamere smartphonea jer ocekujem sliku tek toliko da nekom nes pokazem i to je to...nne koristim pol tih gluposti u sucelju kamere.. Meni najbolji sot dosad bio 7h i 30+ min sad sam na 62% i 2h i 29 min pa nema sanse hahaha vracam se ja na L Powered by LG G6 Zadnje izmijenjeno od: devaa. 11.08.2017. u 18:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Ak se ne misle selit na veći senzor, nek dodatno srede IMX377/8 i uspjeh je zagarantiran al pod uvjetom da znaju kaj rade ![]() Velim, veći senzor donosi napredak na foto polju, oni koji imaju znanja, iskoristit će potencijal hardvera do kraja a oni koji (Xiaomi mi5s) nemaju, ti ne znaju kaj propuštaju.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Premium
|
Citiraj:
stvarno V10t nije battery friendly, tek kad sam obratio veću pozornost nakon jučerašnje prepiske, skužim sot jedva preko 4h, makar su, ruku na srce, bili popaljeni wifi, data, lokacijske, brightness 100%, reko zajebi.. skinuo LGUP i H87010l_00_OPEN_EU_OP_0622.kdz pa čim stignem flešam nazad.. http://imgur.com/a/afhHs |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | |
Banned
|
Citiraj:
Mislim da cu se i ja vratit na L mada je zasad sot okej 77% 2h i 30 min... Os zaljepit tu link di si skinuo ? I tenks 😝 ![]() Powered by LG G6 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Premium
|
ne volim te teme, stock ftw w/app drawer i V10 wallpaperom, čim jednostavnije, za eksperimentiranje imam G3 sa zadnjim resurrectionom 7.1.2, verzija od 6.8. 😎 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|