|
|||||||||||
|
|
#1171 | |
|
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Sad je ROI banana. A šta je bilo sa ROI kad je bio na 126k prošle godine? |
|
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
SMH - VanEck Semiconductor ETF QDVE - iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF BRYN - Buffetova dionica za stabilnost, oni ulažu u željeznice, energetiku, Apple AMZ - prevelik da propadne, dobar mi se pokazao u koroni Miješano su ETF-ovi i dionice, ETF-ovi agresivnije u čipove i softver. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#1173 |
|
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja sam dobro prosao na ASML + 73.92% u godini dana. ![]() 30% stavljam na MSCI world 20% na S&P 500. U zadnje vrijeme stavljam 10ak posto na Realty Income. I onda ostatak na razno. Vecina na DHL, Einhell, UPS, Biomarin, DroneShield, Nike, Bayer & Xiaomi. Sad cemo vidjeti kako ce to ici. Prosli mjesec sam investirao 800e u Global Semiconductors pa cemo vidjeti kuda ce to ici. Ne mesetarim previse nego ulazem dugorocno. |
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Kad smo kod loših strategija, moj prvi ulazak u kripto je bio naravno na ATH pa sam iduće 3 godine bio u minusu Ali kako tada nisam prodao izgubio sam "samo" vrijeme, ROI je na kraju ispao dobar, ali je potrajao duplo duže nego je trebao da sam znao iti 20% o kriptu koliko znam danas. Također 90% altova koje sam kupio (a kupovao sam ih realno čisto kao APP) nikad nisam naplatio, niti ću, ali zato sam i tu revidirao strategiju, ovaj ciklus sam imao 10-15% portfelja u altovima, a idući planiram 0-5% max A kad smo kod boljih strategija... kroz prosinac 2025. (naravno promašio vrh ciklusa u studenom) sam kompletan kripo pretvorio u dolar i sad čekam dno za dolare pretovrit u btc, koje ako sve ostane u sličnim cikličkim parametrima očekujem krajem godine![]()
|
|
|
|
#1175 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2019
|
Imam plan za klinca početi odvajati neke novce sa strane - pa ćemo vidjeti jel će se novci danas-sutra iskoristiti za njega, ili za zatvaranje kredita ![]() Plan je 500 EUR mjesčeno rasporediti po 100 EUR u:
Vidite li kakvih razloga zašto je ovo dobro ili zašto je loše ili višak čak? Možda bi bilo bolje smanjiti broj mjesta za ulaganje, ali ostati na istoj cifri (500 EUR/mj.). Ovako mi se čini na prvu dosta diverzificirano, malo ima ovih "novih" stvari, malo klasičnih (ZB fondovi), a gledam na neki period 10-15+ godina. |
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zasto tolika diverzifikacija? Vec sa VWCE fakticki ulazes u svjetsku ekonomiju, sa VUAG dodajes jos malo izlozenosti prema S&P500. Sto ce ti sljedece 3 investicije donijeti, kako mislis nadmudriti Vanguard nakon 15+ godina? |
|
|
|
|
|
#1177 |
|
tiki
|
ZB Future 2040 - jesi pogledao prospekt fonda? Ulažu u ETF-ove i samo ćeš se preklapati sa tvojim ETF-ovima, uz visoku naknadu (1,75%). A prinosi su im oskudni, mogu misliti što će biti kad pred kraj se prebace više u obveznice, neće ni inflaciju pokriti ZB Bond Select - ovi ili ne pokriju ili jedva uspiju inflaciju pokriti, a naplaćivali bi ulaznu naknadu i sebi bi uzeli 1,2%. Radije tih 100 eura stavljaj u čarapu Finax i strategija ulaganja - čemu? Kao što kolega reče, nepotrebna diverzifikacija. Eventualno ako ti je do ulaganja u hrvatsku ekonomiju možeš odabrati takav fond, npr. OTP indeksni, HPB dionički i sl. I dodati kakav kripto long term (BTC) |
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Al ga komplicirate.. Pa stvarno kao što kolega kaže, većini će neki od all world etf-ova pokriti sve što treba da investicija bude dovoljno diverzificirana po svim aspektima, sektor, geografija... Ulažete li u koje small cap dionice? Meni je zasad kraken robotics izrazito zanimljiv. Uzeo sam 300 dionica uz prosječnu cijenu od 3.7$ Ja primarno rokam dca u vuaa etf, btc, krknf i 3. Stup iz bruto plaće. Volio bih kupiti uncu zlata ove godine. @shamtam vwce za klinca ti je sasvim dovoljan Eventualno dodaj finax pepp jer njega klinac ne može samo tako jednostavno isplatiti i to je penzioni prozvod |
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
kupuj zlato i prst u uho |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2019
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() OK, čini mi se da onda ostaje VWCE i VUAG. Eventualno ću za sebe i ženu početi uplaćivati i DMF i PEPP, ali za početak T212 i VWCE i VUAG. Živjeli ![]() |
||
|
|
|
|
|
#1183 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
a ista je stvar i sa tradingom, jedino je tlaka izvlačenje para, moraš verificirati payment metode, pa će ti onda lakše biti izvlačiti novce, u protivnom trebaš čekati par dana.
|
|
|
#1184 |
|
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
ok, a ima neki benefit od t212 il ibkr onda? mislim u odnosu na revolut. na revolutu sam na premium paketu pa imam 5 mjesecno trgovina bez naknada. razmisljam krenut negdje pa da ne selim nakon par mjeseci drugamo ![]() |
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mogu, upravo sam preko Geminija popravio svoje očetničke greške. Ukratko, gore desno klikneš na tri točke i onda ideš na izvezi, te odabereš ETF-ove koje si sada izvezao, nakon toga su ti u meniju običnih ulaganja koje možeš prodati. Nemoj raditi rebalans. Nego, na koji način uplaćujete novac u Trading? Preko Google Paya navodno ima 2000€ fore bez naknade. |
|
|
|
|
|
#1194 | |
|
hungry, for a little more
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ja uplaćujem na Binance u Francusku preko SEPE i pare sjednu za 1 i pol sekundu bukvalno. Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
|
|
|
|
#1196 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Može a nemora biti instant. Erste po defaultu nije instant plaćanje, ali možeš promijeniti da bude instant. Revolut je po defaultu instant plaćanje, i kada prebacujem na svoj tekući to je odmah vidljivo. Primanje je obavezno za banke, znači ako ti netko pošalje kao instantno, to tvoja banka mora odmah proknjižiti. |
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Premium
|
HR banka ako prebacujete na t212 uzme naknadu za SEPA transfer. Zaobilazni pravac je prvo revolut top up pa onda sepa na trading 212. Ali nije instant, i to samo kad uplaćujem na t212 račun, vjerojatno zato što treba neko vrijeme da se to proknjiži, treba kojih sat ili dva. Kada si s revoluta vratim lovu na pbz sepa transferom, to bude iste sekunde. |
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Sve države koje imaju EUR su obavezne primati instant transakcije i nisam primjetio da negdje ne radi. Ono gdje se javljaju problemi su transakcije prema Mađarskoj, Švedskoj, Poljskoj itd., tj. ovima koji su u EU ali nemaju EUR. Prema njima Instant SEPA uglavnom ne radi. |
|
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Premium
|
Ne naplaćuje se ako Revolut nadoplatiš putem bankovne kartice, to je drugi vid nadopune zato sam i napisao Revolut top up a ne SEPA transfer na Revolut. Napuniš karticom direktno ili putem Google/Apple pay i onda pošalješ lovu s Revoluta na brokera, to je badava. Cilj je izbjeći SEPA transfer iz HR banke da se ne plati naknada. I da to je 20-30centi, al na 10-15-20 godina bih više volio da je ta lova u nekom fondu a ne banci u džepu |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|