|
![]() |
#11701 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne baš, za viksu je dobro za po doma, ne.
![]() |
#11702 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Martyzd jesi na kraju uzeo nešto? Ajmo ekipa mišljenja za Sony Oled 55A1? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11703 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2018
|
Ne, cekam BF! (ionako ce mi spojit internet+tv za 2-3 tjedna). U međuvremenu cu do Emmezete/Elipsa u Zadru bacit oko Javite ako uleti kakva dobra akcija Poz Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#11704 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Mojim starcima sam uzeo Sony 55XF8096 za 5900kn u Sancta Domenici (akcija + popust 10 za newsletter). IPS je što njima odgovara zbog takve sobe, boje su izvrsne, motion i procesuiranje slike as good as it gets, naročito za tv signal, a android obavlja svoj posao. Oni su prezadovoljni, puno tv-a za malo novaca. Imao sam jako sličan tv (55xe8096) i meni nije pasao zbog crne boje u mračnoj prostoriji - IPS je tu jako loš i xe9005 je jako dobar. Nemam ih side by side da usporedim 60 i 120hz, ovako po sjećanju, nije bila neka ključna razlika. Ali sigurniji sam sad s 120 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11706 |
Banned
Datum registracije: Aug 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11707 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Uff onda ipak bolje ici na 55". Rekoh ako je isti broj zona onda bi moglo izgledat bolje na manjoj diagonali. Steta sto nisu stavili na akciju 55sk9500. Oledb8 i nije tako strasno skupmji a ipak ima nemjerljivo bolju sliku. Sa oledom postoji opasnost od burn in a navedeni lcd ne vjerujem da bi bio dugo na postolju ako bi imao izrazeniji bleeding ili dse. Bas neki dan gledao kod frenda sammy 65mu6402 i tv ima jako izrazen dse tj iz aviona se vide razlike u osvjetljenju ekrana po visini od ruba do ruba, kao stupovi. Pitam ga kako ti to ne smeta a on kaze sta me briga, bitno da je slika svijetla. Kontrast isto tako na tim ips-ovima zna biti kriminalno los a ponekad ipak ok. Valja dobro odvagnut. Je vrijedi na onih 6800 jos dodatni popust 10% ako se registriram Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 03.11.2018. u 12:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11708 | |
Banned
|
Citiraj:
Ja bi u tom rangu definitivno razmotrio i Philips model 8303, Panasonic FX780 i Samsunga NU8000. Svi veoma dobri televizori, u nekim segmentima čak i bolji od Lg-ja SK8500.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11709 |
Premium
|
Ako uopce sto kupim jer jos se lomim. Morat cu pogledat testove za doticne. Panasonic vjerujem da je ok ali malo me odbija to sto je edge led. Philips je isto tako. Fald na LG-u ipak obecava vise a i dizajn mi je subjektivno najbolji LG + funkcionalnost smart tv (iako nije andrija) smart remote mi djeluje na lg-u najkorektnije odradjeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11710 | |
Banned
|
Citiraj:
Što se tiče FALDA na tom Lg-ju skoro kao da ga nema..Pored toga ima i lošu uniformiranost panela. A da uzmemo u obzir, da imata Panasonic i Philips osjetno bolje procesiranje slike nema dileme šta uzet.. Jer ionako imaju svi jednak kontrast , prikaz boja, jedino ima Lg nešto malo bolju svetilnost, ali u praksi se to uopšte ne primjeti.. Ali imata uopšte Philips i Panasonic osjetnu bolju ostrinu slike..Tako, da ako oduzmemo taj polovni FALD kod Lg-ja onda su Philips i Panasonic svakako bolji odabir..Pravi FALD bi ti trebao vidjet kako izgleda na Philips modelu 8102 ili Sonyu XE/XF9005 ili Samsungu Q9..A ne taj FALD što prikazuje taj Lg. Nešto bolji je model SK9500 ali tamo je več druga cjena i opet dobijaš recimo Sony model XF9005 koji je svakako bolji..Tako, da moja preporuka ide definitivno Philipsu ili Panasonicu..Jedino ako ti znači više sam rad smarta, bolji daljinski itd..Onda Lg. https://youtu.be/YJ242IYygLQ The local dimming feature on the SK9 000 is not responsive enough. It reacts too slowly to moving highlights, and the dimming zones turn on and off too late. It is very similar to the Vizio M Series 2017. We do not recommend using the 'High' setting. 'Medium' or 'Low' work best depending on personal preference. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11711 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@maby nadrobio si gluposti u prosla 2 posta da boli glava. Samsungova ulazna serija serija da je ista ili bolja od LG-a koji je skoro vrh ponude prije OLED-a. I onda jos prepisao da je taj LG usporediv s nekakvim vziom, je..te kakve gluposti. Ne laži. Sent from my LG-H870 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#11712 | |
Banned
|
Citiraj:
Gdje sam napisao za Samsunga ulazne serije..? I šta znači vziom..? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11714 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Sad je u kombinaciju preporuke ubacio i Panasonic, da se baš ne skuži... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11715 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11718 | |
Banned
|
Citiraj:
Možeš doči kod mene pa ču ti stavit jednog pored drugog, pa češ poslije vidjet koji je bolji..Probačemo u mraku i po danu. Svi televizori koje sam nabrojao u postu prije su kvalitetniji nego taj Lg..! A ti imaš pravo na svoje mišljenje.. A što se tiče još Philipsa i Panasonica. Moraš, da znaš da imaju Philips i Panasonic osjetno" bolji slikovni procesor napram Lg-ja, pa i panele imaju slične..Philips ima isto Nano Cell panel, a Panasonic ima Cinema Display panel. Poslije ima Lokal Diming Pro koji radi odlično i bolje nego FALD kod Lg-ja..! Tako, da ako ima televizor bolji procesor i isti panel, zašto uzimat slabiji televizor..? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11719 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Znači, išao sam na Philips 65PUS7803 jer sam se sa starim TV-om navikao na ambilight. Zadovoljan sam TV-om, 4K slika je savršenstvo upogonjeno novim P3 procesorom. TV također ima jack 3.5mm koji mi je potreban radi bežičnih slušalica, a ostali TV-i nemaju taj izlaz (samo optički). Slika na SD kanalima je gledljiva, ali sam se trebao dosta poigrati opcijama da dobijem dobru sliku. Tu mi je pomogao Darkov kalibracijski kanal iz kojeg sam kopirao neke postavke. Android je brz, nemam nikakvih problema, Kodi sam instalirao i radi savršeno, ostale aplikacije također rade bez problema. Android je TV verzija tako da se ne mogu sve aplikacije instalirati, ali nemam tu potrebu. Malo sam neodlučan oko opcija mijenjanja kontrasta ovisno o svjetlosti u prostoriji te opciji peglanja pokreta tako da su mi te opcije još uvijek pod upitnikom kako ih držati. Kod peglanja pokreta vide se artefakti, ali mislim da niti jedan TV nema to savršeno riješeno. Uspoređivao sam sa Sony XF9 serijom i ima iste probleme. Jedini veeeeeliki minus je zvuk. Na tvorničkim postavkama je zvuk kao iz kante, kao iz najgoreg zvučnika za komp, plehnat i nema dubinu. Pojačavajući baseve i smanjujući treble, dobio sam kakav-takav zvuk, ali i to je daleko od zvuka kojeg sam imao na starom 42'' Philipsu iz 2008.g. I još k tome, na glasnijim scenama bas krči, zvučnici krče... odvratno. Krčenje prestaje kada isključim DTS TruSurround opciju, ali tada gubim prostornost zvuka. Za te pare mogli su se malo više potruditi oko zvuka. Ako imate specifična pitanja, pucajte...
![]() |
#11720 | |
Banned
|
Citiraj:
Samo jedna ispravka.. Nije P3 nego P5. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11721 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Za Panasonic se slažem, ali za bilo koga ko će gledati SD program, a ne samo Full HD ili 4K, Philips ne bi trebao doći u obzir, po svemu što sam čitao na netu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11722 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Već sam vise puta spominjao, ali evo opet: LG super UHD tj. SKxxxx modeli imaju isti procesor slike kao njihova OLED linije i jako je dobar. Sent from my LG-H870 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#11723 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2018
|
Citiraj:
Ja imam 55SK8500 i sve u vezi tog tv-aogu ti reci. Imam i Soni 55XE 7005, Samsung 65MU 9002 i plazmu nekad the best bay, Samung D8000. Ovako stoje stvari, ovo ti pisem iz licnog iskustva i onog sto vidim svojim ocima, jer se vec mesecima, danima igram sa ovim tv-ima, a ne neko sto ovde pise na osnovu necega sto je procitao na nekom forumu, ili ti nekoj recenziji, koje su ama bas do nijedene neupotrebljive u stvarnom zivotu i eksploataciji tv-a. Sony bez obzira sto je najslabiji od ovih modela ima najbolju sliku u SD kanalima, kao i na HD kanalima jer imam i satelitski VU Zero 4k resiver, pa znam o cemu pisem, a imam i android boksove, medju kojima je i vrhunska Nvidia shilds, placam i Netflix i Real debrid na Kodiju, tako da mi je sve skoro sto je aktuelno od flmova, serija i sportskih dogadjaja u svim rezolucijama dostupno. Lg SK 8500 ima najslabiju sliku na sd kanalima, a u rangu je na HD kanalima sa Samsungom iz proslogodisnje serije 9 koeg sam platio 2500e, medjutim SK 8500 je najbolji u HLG HDR rezoluciji kao i u Dolbi vision tehnologiji i tu mu ni Sony ni Samsung ne mogu prici, a plazmau ne uzimam u obzir jer previse mracna i dobra je samo nocu za gledanje. Sony je znaci najbolji u HD i SD slici, ali ima VA panel i cim se pomeris malo vise u kut, pobledi mu slika. Na HDR satelitskim kanalima, Sony je slab i potamni mu slika, a i Samsung bez obzira sto ima i HDR i HLG, nema tu ostrinu na pomenutim kanalima. LG SK 8500 ima i fenomenalan remote kontrol tj daljinski, kao i izuzetno dobre zvucnike, Samsung je tu dosta slabiji, a Sony katastrofa sto se tice zvuka i bez priklucenja na AV resiver je ocajan. Ako nesto treba od dodatnih informacija iz prve ruke, pitajte, inace, da dodam da sam cak i placao kalibraciju ali od mog oka nema bolje kalibracije, tako da sve sto pisu na forumima, lepo se uputiti i imati neke osnove, ali samo vase oko to moze presuditi i niko vise, Mislio sam i Oled da kupim, B7, dugo ga vagao ali se malo uplasio od tog famoznog burning-a, a verujte da se malo boljim podesavanjem slike, te razlike mogu drasticno smanjiti i nema tu neke WOU razlike medju vrhunskim markama, vec su nijanse u pitanju, hvala i pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11724 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11725 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Molio bih da netko napiše osobna iskustva za: Panasonic TX-49EX600E/603E https://www.displayspecifications.com/en/model/430aa3f Nekako se uvijek vraćam na ovaj model, pročitao sam neke relativno loše i dobre recenzije, pa sam u nedoumici, ali mene zanima osobno iskustvo nekoga tko ima ovaj model i koristi ga neko vrijeme. Cijena je povoljna, a pošto ne tražim nešto ekstra mislim da bih mogao biti zadovoljan s ovim Panasonicom. Može i za - Panasonic TX-55EX603E https://www.displayspecifications.com/en/model/c57ba3e Vidim u SD imaju i ovaj novi model - Panasonic TX-55FX550E https://www.displayspecifications.com/en/model/7aad15ca Ovaj kao da je lošiji po specifikacijama od ovih predhodnih, a skuplji? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#11726 |
Banned
|
Opet grijesis.. Oled modeli imaju alpha9 procesor, dok imaju modeli SK proslogodisnji Alpha7 procesor.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11727 |
Premium
|
alpha 7 je proslogodisnji procesor ali to ne znaci da je los. Inace ima ga jos i ovogodisnji oled b8 dok vise serije LG oled ovogodisnjih modela imaju alpha 9. Meni taj famozni proc slike i nije najbitnija stvar ako je panel responzivan dovoljno, ako je dobar kontrtast i bez dse i bb nedaca. Usput, gdje si iskopao da Lg sk8500 ima najlosiju uniformiranost ekrana? Philips ako ima nano ips onda sigurno taj panel potice od LG-a ionako. Po meni je daleko najbitnije ulovit dobar primjerak panela a sve ostalo je sporedno. Nekad davno kad sam kupovao televizore dofuram doma isti model tri primjerka, najboljega zadrzim a dva vratim. Eh to su bila vremena.. levca05@ Sto se tice plasmi ne znam koji model imas ali kod njih je zapravo kvaka koliko je panel svijetao. Kako sam imao vise komada od panasonica (imam jos uvjek) znam jako dobro da se isti modeli ponekad poprilicno razlikuju u svjetlini slike. Ne znam jel to zbog nacina i vremena koristenja ili su u startu takvi. Stariji modeli panasonic plasmi (negdje do g20-g30 modela) imaju pak relativno slabasan prikaz crne boje koji i nije puno bolji od prosjecnog lcd-a, ako je uopce. Medjutim kada imas dobar primjerak sa dobrom svjetlinom, g30 ili noviji jedini pandan koji moze konkurirat takvom televizoru je oled ili eventualno lcd sa dobrim fald-om Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 03.11.2018. u 22:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11728 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Uglavnom to je jako solidan mobitel za prosjecnog usera. Nema nijednu izrazenu manu, ali ni prednost. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11729 | |
Poboljsana verzija
|
Citiraj:
Smart funkcije zaboravi jer je hardver preslab da vrti android. Slika SD signala je tako-tako. Daljinski zna biti malo mušićav. FHD i UHD prikaz je sasvim solidan za taj jeftinij razred. Ako ga misliš spojiti na komp ili neki android box nije loše. To samo pod uslovom da daju neki veći popust od npr. 30% kao što je bilo za vrijeme SP-a, pa te taj 50" model izađe ispod 2000 kn. Uz tu povoljnu cijenu i s 5 g. garancije je po meni isplativ za nekoga tko nije zahtjevan korisnik. Mislim čak da taj 50" model ima VA panel. Ima kontrast - 4000:1/5000:1, ovisno koji te panel zapadne, a ostali modeli isvi imaju - 1200:1, i oni su sigurno IPS paneli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11730 | |
Poboljsana verzija
|
Citiraj:
Uz promo kod od 10% tv stoji 3150 kn uz petogodišnje jamstvo, što nikako nije loše. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|