|
![]() |
#11341 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#11342 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
čudno, my bad ! ![]() oke, neke kardinalne stvari su u globali jednake (stop je stop itd.), ali sitnice... moja greška ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11343 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nije problem ni njima ovdje ni nama tamo. Sitnoce su više kozmetičke - trake za vožnju par ljudi u autu i slične stvari (na stranu što i razne države imaju malo drugačije zakone).
![]() |
#11344 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Propisi su svugdje isti. Razlike mogu biti u načinu obilježavanja i nekim sitnim pravilima ali temeljni propisi su isti svugdje kao što je Iggy rekao.
![]() |
![]() |
#11345 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Tipa mozes skrenuti desno i pod crvenim. Kad sam bio u Vancouveru bilo je sokova i hvatanja za glavu prvi dan :-D .
![]() |
#11346 |
Moderator
|
Šokovi su tu svaki dan kako ovi azijati ''voze''. Žena me na parkingu neki dan pobrala skoro, ostao auto u R a zabrijala da je u D. ![]() Al da skretanje desno na crveno je ovdje dozvoljeno, kao u lijevo ukoliko je ulica u koju želiš skrenuti jednosmjerna. Pa fore sa treptećim zelenim. Reko dobro koliko dugo to tu traje ![]() Pa onda neke pune linije smiješ prelazit neke ne ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 09.08.2014. u 21:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11349 |
Moderator
|
Imaš križanja kod kojih su semafori posve automatizirani tj vremenski su određene izmjene crvenog i zelenog te kod njih zeleno uvijek svijetli konstantno. Drugi tip križanja je kod kojih pješaci diktiraju koliko će dugo trajati zeleno tj kada će se promijeniti iz crvenog u zeleno i kod takvih zeleno uvijek trepti. Dakle ako nema pješaka koji će stisnut tipku da pređe cestu tamo može zeleno bit upaljeno i treptat pola sata ako treba. http://blog.webfoot.com/2006/11/22/f...-green-lights/ To je večinom kod križanja gdje ceste nisu jednakog protoka vozila i u pravilu cesta koja se uključuje ili siječe kod takvog križanja nema semafor već stop znak dakle iako tebi blinka zeleno može se desit da auto iz suprotnog smjera prođe križanjem. Evo ti jednog takvog križanja https://www.google.ca/maps/place/282...3b4a90c573694b
![]() |
#11350 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
To je normalno u Osijeku i jako korisna stvar. Od kad sam u Zg nikako da se naviknem da ne trepte, redovno kroz debelo zuto prodem, al zato vam zuto dva puta dulje traje (valjda). Jednostavno to treptanje puno bolje uocis i pripremis se na zuto itd..., ovo odma zuto je šok ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11351 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Što uzet za jedno 40-50k kn? Da je dobro, pouzdano, da malo troši, da nebankrotiram svaki puta kad idem na regu i tak to. ![]() tnx Citiraj:
![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 10.08.2014. u 10:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11352 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#11353 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni je jos bolja fora ovi counteri, dakle lijepo ti pise koliko sec traje zeleno i nema nikakvih sokova, prodjes kroz crveno samo ako si totalni debil ![]()
![]() |
#11354 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Ma meni nisu, ipak puno bolje vidim boje i svjetlo nego brojke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11356 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Pa ta trepćuća zelena je imao i Doboj još prije Velike Vode. ![]() BTW Moram nafatat ovu firmu sto odrzava semafore u Doboju da implementiramo ovo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11357 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Većina manjih gradova u Hr ima treptajuće zeleno umjesto dugog žutog. Osobno mi je to bolje rješenje jer se u Zg previše nade polaže u to beskrajno žuto. Naravno, i sam sam nekoliko puta prošao tako na crveno. Kad smo već kod teme semafora, i inače su me živcirali oni na kojima pješak treba pritisnuti tipku da bi mu se upalilo zeleno (iako bi mu možda i trebalo biti zeleno), ali otkad sam kupio bajk, nerviraju me 10 puta više. Hebote, pedaliram Zagrebačkom, normalno je zeleno u smjeru istok-zapad, ali pješacima crveno. Uvijek prije semafora gledam preko ramena i ako nitko ne skreće, ravno kroz crveno. Doduše, manje je drame ako se vozi sjevernom stranom. Di sve u Hrvatskoj ima raskrižja na kojima crveno pali radar ako se vozi preko 10-tak preko ograničenja? U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ih znam nekoliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11358 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
treptajuće zeleno je dobro,ovo sa sekundama koliko traje zeleno je isto dobro,to sam vidio u jaski |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11359 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11360 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
VAG (polo, ibiza, fabia u tdi izvedbama), puntaci, klijaci...sve sto se kod nas masovno prodavalo pa servisera ima ko u prici i ponuda dijelova je povoljna..
![]() |
#11362 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-rom...oglas-11603162 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11366 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() Šta ti voziš, ako se može znat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11367 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#11368 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Najvise me "zacudi" kad prođem na žuto i još 2-3 auta prođu iza mene. Jos sam davno reko da ce me Punto ili stara Corsa kostat auta. Vozimo se iza Corse koja silazi sa autoceste sa upaljenim desnim zmigavcem i kruzi iznad po petlji ulijevo i ne gasi zmigavac. Prestrojava se u lijevu traku za skretanje lijevo, upaljen desni zmigavac. Oprezno cekamo i ajde da prodjemo kraj nje kad skoro vec staje u lijevoj traci. Dodjemo prednjim dijelom auta do njegovog retrovizora i lik manicno okrene volan udesno ravno u nas. Ostalo je 5 cm izmedju desne ograde i jos 5 cm lijevo od njegovog auta kad nas je skuzio i kad smo se svi zaustavili. Pa skoro sam flipnuo. Corse i Puntaci ili rade totalke ili su najsporiji u prometu. Cast izuzecima. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.08.2014. u 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11369 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |