|
![]() |
#11222 |
Guest
|
http://www.imdb.com/title/tt2166834/ Kako je dobaaaar bio ![]() ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dar..._Strikes_Again Ja bi bio hepi ko bebica hehe ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11223 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Officer Down (2013.) ono...kao zanimljiv sam,imam mix flashbackova i sadašnjice u storylineu,imam neočekivanju radnju pič*e i sitne ruske mafijoze al svjejedno nekak...meh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11224 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Here Comes the Boom Ima prelol scena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11225 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() U filmu nitko ni glasa povisio a kamoli da je bilo neke akcijske scene sa pucnjavom ![]() tako da mi je taj film ostao u sjećanju kao jedan od gorih!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11226 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
To je baš čudno, pošto se film reklamira i vodi kao nabrijana akcijska pucačina puna nasilnih scena, hm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11227 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11228 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11229 | |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
![]() Odlično je sjeo sinoć, epic fajt sa Supermenom ![]()
![]() |
![]() |
#11230 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11231 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
baš gledam django unchained i ne kužim po čemu je film zaslužio imdb-ovih 8,7... Valjda to što nisam ljubitelj tarantinovih djela.... fil po moje ne zaslužuje više od 5-6....
![]() |
#11232 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Pogledao i ja jučer djanga i svidio mi se, jedino premalo radnje ima za film od skoro 3 sata. Ako na film gledaš kao na posvetu leoneovim i drugim špageti westernima, onda je film dobar. Glazba standardno dobra u tarantinovim filmovima, a Samuel L J je rasturio svoju ulogu.
![]() |
#11233 |
Guest
|
|
![]() |
#11234 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
MAlo gledam, lurkam pa se ne mogu oteti dojmu ... Da li se to samo meni cini ili su ocjene na IMDb-u poceli frizirati?! Prije je gdje koji film zasluzio >8.0 i to je onda filmcina, a sad svaki isprdak pobere dobre ocjene.
![]() |
#11237 | ||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Slažem se sa ovom infografikom (tm by Jutarnji) uz ogradu da Djanga i Deathproof nisam gledao. ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Što sam gledao: The 51st state - meni bezveze film, dosadna akcija Walk the Line - izvrstan biografski film snimljen prema biografiji Johnnya Casha. Witherspoon zasluženo pobrala oskara, a i Joaquin Phoenix je izvrstan. Fascinantno je da su sve u filmu sami otpjevali, odmah sam morao nabaviti i soundtrack. Ridicule - solidan francuski film. Vrti se oko dosjetki (eng. wit) na kojima se dobrim dijelom temeljio društveni život francuskog plemstva prije francuske revolucije. Zanimljivo, ali ipak fali štofa da bi bio vrhunski film. Lake Tahoe - meksička drama, nije me baš oduševila, pomalo zamorno... Offret - posljednji film Andreia Tarkovskog. Puno filozofiranja, puno monologa, malo radnje. Ima vrlo zanimljivih dijelova, ali dobrim dijelom ipak dosadno. Vidjet cu kakav ce biti za 10 godina. The Score - krimic sa Robert de Nirom i Edwardom Nortonom u naslovnim ulogama i Marlonom Brandom u sporednoj ulozi (njegova zadnja uloga). Sva trojica odradila su vrlo dobar posao, prica je solidna, film u cjelini vrlo dobar. Thin Red Line - (anti)ratni WWII film u režiji Terrencea Malicka. Nakrcan je zvijezdama tako se pojavljuju Sean Penn, Nick Nolte, John Travolta, Adrien Brody, Woody Harrelson, a pri kraju filma i George Clooney. Film nije sama akcija nego ima dosta "filozofskih" dijelova o ratu kao takvom, prirodi itd. kako to vec ide kod Malicka. Sa 170 minuta poprilicno je rastegnut i mozda ne bi bilo lose da je malo kraci pogotovo u tim filozofskim dijelovima. Film odlicno pokazuje kaos rata, psihicko stanje ljudi, dvojbe sa kojima se ljudi u takvim situacijama suocavaju. Kelly's Heroes - brainless ratna WWII akcija/komedija. Clint i Telly Savalas pljackaju zlato iza neprijateljskih linija. Meni poprilicno dosadno i bezveze, nije mi dovoljno zabavan, a niti dovoljno ozbiljan. Jedino sto mi se ajde svidjelo je posveta spaghetti vesternima pred kraj, pogotovo glazba (potpisuje Lalo Schifrin). X-Files - Mulder i Scully opet se bave zavjerama, izvanzemaljcima itd. I nije mi baš nešto jer mi je taj dio bio nekako najdosadniji kada je riječ o seriji. Män som hatar kvinnor/The Girl with the Dragon Tattoo Flickan som lekte med elden/The Girl Who Played with Fire Luftslottet som sprängdes/The Girl Who Kicked the Hornet's Nest - jako dobra trilogija, fino su prenijeli literarni predložak na film. Jedino što sam prekasno shvatio da postoji i miniserija iz koje su zapravo napravljeni filmovi i koja traje nešto duže. Sad mi je žao što nisam odmah išao gledati miniseriju. Halloween - ne znam kako da nazovem ovaj film nego glupim (mozda bedastim). OK, nisam niti očekivao neki film koji bi mogao zagrijati mozdane vijuge, ali preko nekih stvari nemoguce je preci. Znam da je to kao kultni horor, ali neke stvari su uvreda zdravom razumu The Insider - vrlo dobar film Michaela Manna sa Pacinom i Croweom koji mi je nekako prosao ispod radara. Radi se o insajderu koji razotkriva duhansku industriju. Good will Hunting - izvrstan film, uhvatio sam ga sigurno 5-6 puta na televiziji i nikako da ga odgledam do kraja. Izvrstan Matt Damon kao i Robin Williams. Cider House Rules - solidan film, ali nista specijalno Revolver - Guy Ritchiev film koji je pomalo zastranio. Film bi bio i akcijski sa cool efektima i dijalozima i zelio bi imati neke skrivene poruke i jaku simboliku, medjutim to ne funkcionira bas najbolje i dobar dio onog sto sam gledao na ekranu moglo bi se opisati kao zbrka. Dip huet seung hung/The Killer - hongkoški akcijski klasik - John Woo je redatelj i Yun Fat-Chow kao plaćeni ubojica u naslovnoj ulozi. Naravno u maniri zanra gomila pucnjave, ali i humora. Mrvicu ga nagriza vrijeme, ali ipak vrlo dobar film. Crossroads - pomalo dječji glazbeni film o klincu iz New Yorka koji traži izgubljenu pjesmu Roberta Johnsona. Dvoboj gitarama sa Steveom Vaijem na kraju je epski. Backyard Poster/Backyard - zanimljiv meksički film o nestancima žena u Juarezu, gradu kojeg samo granica dijeli od El Pasa u USA. Prema podacima iznesenim na kraju fbrojke u filmu odgovaraju stvarnosti što je stvarno zastrašujuće. Suchwiin bulmyeong/Address Unknown - tipičan korejski film, seks sa životinjama, mučenje istih, incestuozni odnosi, ali još dodatno upakirano u setting američke prisutnosti u Južnoj Koreji. Vrlo dobar. Ye Yang/The Banquet - kineski spektakl sa zgodnom Ziyi Zhang u naslovnoj ulozi. Scenografija i kostimografija su impresivni (iako ne vjerujem da su povijesno tocni), kamera isto jako dobra, ima jako dobrih kadrova i film opcenito dosta polaze na vizualni dojam. Gluma je isto na visini. Obracuni se odvijaju u stilu Tigra i Zmaja. Meni je i prica bila zadovoljavajuca (bazira se na Hamletu) tako da mi je i film u cjelini vrlo dobar, da ima malo vise mesa oko price bio bi i bolji. Waterloo Bridge - WWI ljubavna prica smjestena u London. Glume Robert Taylor i Vivian Leigh. Nije mi se svidio predug uvod u cijelu pricu, previse treba da se stvari pocnu zaplitati, a i onda slijedi poprilicno banalan zaplet. Kraj je pomalo neocekivan i mislim da dize film. Great Expectations (1946) - izvrstan klasik UK kinematografije, jedna u nizu filmskih adaptacija snimljena prema istoimenom djelu Charlesa Dickensa. David Lean je još jednom odlično obavio posao. The Edukators (2004) - odličan mali film o antikapitalistickim aktivistima koji djeluju pomalo u stilu 60-ih te se dovedu u svakojake nevolje. Još jedan film u kojem glumi naše gore list - Stipe Erceg i to sasvim solidno. Za redatelja Hans Weingartner jos nisam cuo, ali obratit cu pozornost i vjerojatno pogledati jos koji film. Dead Poets Society - ovo je vec klasik sa Robin Williamsom u naslovnoj ulozi. Uglavnom pomalo neobican srednjoskolski profesor nadahnjuje ucenike da budu ono sto zele. The Fountain - zanimljiv film koji se odvija na nekoliko razina i kroz nekoliko priča. Teško ga je pohvatati pogotovo ove imaginarne dijelove. Ima zaista odličnih kadrova, samo pomalo previše tih CGI imaginarnih scena za moj ukus. Big Heat - krimić iz '53 u kojem se nepotkupljivi policajac bori protiv mafije. Noir klasik Fritza Langa kojeg se svakako isplati pogledati. The Woman in the Window - još jedan jako dobar film noir Fritza Langa sa Edward G. Robinsonom u glavnoj ulozi. Simpatičan kraj. Random Harvest - romantična drama iz '42, na momente pomalo previse melodrame, ali svejedno izvrstan film. La choses de la Vie - izvrstan francuski film Caludea Sauteta. Michel Piccoli i Romy Schneider odlični u naslovnim ulogama. Symphaty for Mr. Vengeance - još jedan tipičan predstavnik korejske kinematografije - brutalno nasilje, pomalo poremećen humor, glavni lik kojem sve ide nizbrdo. Inače prvi iz poznate Oldboy trilogije. Na momente ga je pomalo teško pratiti jer neke stvari su na gledatelju da sam zaključi. The bride came C.O.D. - romantična komedija sa Cagneyem i Bette Davis u naslovnim ulogama. Nije neko remek djelo, ali u cjelini sasvim OK zabava. Moartea domnului Lazarescu - Zanimljiv film, ali i dosta zahtjevan za gledanje zbog dokumentarističkog stila i spore radnje. Ono što me zbunilo je to što je film okarakteriziran kao komedija. Zaista ne vidim elemente komedije (pa ni crne komedije) u ovom filmu. Ovo je realno prikazana kronologija jednog umiranja čak ne bih rekao u Rumunjskoj nego na Balkanu. Glavni glumac odglumio je odlično, a i ostatak ekipe bio je na visini. Dogville - vrlo dobar i neobičan film Larsa von Triera. Nicole Kidman odglumila je jako dobro. Spoorloos - vrlo dobar nizozemski triler iz '88 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11238 |
Guest
|
Pogledao Svećenikova Djeca. Preporuke. Dobra komedijica i par put sam se fakat dobro nasmijao ![]() |
![]() |
![]() |
#11240 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11242 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Filmovi su izrezana miniserija. Nije da im zbog toga nešto fali, ali radije bih da sam pogledao dužu verziju. Wiki kaže: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11243 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11244 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
|
Pogledao i ja jučer djanga i svidio mi se, jedino premalo radnje ima za film od skoro 3 sata. Ako na film gledaš kao na posvetu leoneovim i drugim špageti westernima, onda je film dobar. Glazba standardno dobra u tarantinovim filmovima, a Samuel L J je rasturio svoju ulogu.
|
![]() |
#11245 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
u duhu tarantino rasprave sinoć pogledao sedam psihotičara... e to je fakin zabavno i smiješno i krvavo i bizarno i generalno pametno.
odlična gluma, odlična radnja i jedan od najboljih twisteva koje sam ja gledao u zadnje vrijeme. Zadnje izmijenjeno od: syss. 20.01.2013. u 19:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11246 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11247 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11248 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Per un pugno di dollari (1964) Per qualche dollaro in più (1965) Il buono, il brutto, il cattivo. (1966) Django (1966) Lo chiamavano Trinità... (1970) C'era una volta il West (1968) Ima ih još, ali ovi su za prste polizati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11249 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Django Unchained Odličan!!! Sve ostalo je rečeno već u threadu. Dakle, gluma, i mjuza (da, rep je super stajao uz Jamie Foxxa!), i priča i baš sve. Leonardo DiCaprio i Samuel L Jackson stvarno ne znam tko je više nadmašio sam sebe... Afrocentrizam i obrnuti rasizam? No, to je Amerika koja svoju cijelu povijest zahvaljuje crncima a daje im samo jedan mjesec u godini. Citiraj:
Looper - Django Unchained Odličan!!! Sve ostalo je rečeno već u threadu. Dakle, gluma, i mjuza (da, rep je super stajao uz Jamie Foxxa!), i priča i baš sve. Leonardo DiCaprio i Samuel L Jackson stvarno ne znam tko je više nadmašio sam sebe... Afrocentrizam i obrnuti rasizam? No, to je Amerika koja svoju cijelu povijest zahvaljuje crncima a daje im samo jedan mjesec u godini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11250 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
|
u duhu tarantino rasprave sinoć pogledao sedam psihotičara... e to je fakin zabavno i smiješno i krvavo i bizarno i generalno pametno.
odlična gluma, odlična radnja i jedan od najboljih twisteva koje sam ja gledao u zadnje vrijeme. |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|