|
![]() |
#11161 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Eto, meni je avatar filmčina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11162 |
Guest
|
QT je meni majstor filma. Da istina je da se referira na klasike sve od Kurosawe , Leonea , Forda , ..ima svega. Ali odličan mu je taj "copy paste" stil. Jednostavno ima "ono nešto". Shansawk je dobar , odličan štoviše. Zašto? Barem meni zato jer su mi nevjerovatno vjerno ocrtani likovi unutra. Od glavnih do sporednih. Emocije od beznađa, depresije kada dospije nevin u zatvor , nadanja , razočarenja pa čak i euforije. Jednostavno kad sam prvi put gledao proživljavao sam zajedno s likovima. Ne može se radit nikakva usporedba između QT i tog filma. QT filmovi JESU GLUPLJI , i to je bit svega. Ali da bi ih se poptuno doživilo treba pogledat neke kultne filmove i klasike svih žanrova koje on , što parodira što kopira. Poštujem da ga ljudi ne vole , ali kad "kritike" o QT opusu dolaze od ljudi koji nikad nisu pogledali nijedan "spahgetti western" , ili francuski noir film onda su te kritike neosnovane i glupe i "promašile su ceo fudbal". |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11163 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
prvo, debelo se slazem sa ovim kako je on friki, pa ljudi to automatski sebi pripisuju kako su friki, pa je to in...... nesto kao marilyn manson koji mi prvo pada na pamet, kao ljudi koji ga slusaju su kul jer on je skeri i nasminkan i ima cudne oci i sav je uuuuu......... itd. meni je dobra njegova glazba, ali samo jer volim poslusati dobar industrijal i hc, i njegova glazba me vuce nekako na to. nego, filmovi od tarantina imaju nesto sto se meni recimo svida. pogotovo trash (vidim da nitko ne spominje death proof, hm), ali meni je svaki njegov film na neki nacin - trash. remek djela? jedino mozda pulp fiction i to samo jer je film oda proslom vremenu koje je postojalo valjda samo na TV-u, plus sto je glumacka ekipa snova. no, ici toliko koliko ste vi otisli je nezahvalno. razlog je taj sto niti jedan njegov film nije - remek djelo. cak niti izbliza. ali mi je svaki bio vrlo zabavan za pogledati, svaki je imao pocetak, imao je razradenu pricu, vidi se i osjeti da je u svaki, ali svaki film ulozeno truda! e, po tome se razlikuje od mase drugih filmova koji se stancaju iz americke kolijevke, holivuda. tako da ono, pogledajte djanga i to je to. generalno necete zazaliti, i to je sve. ali trubiti da je film godine, IMHO nikako. ali reci da je glazba filma odlicno skomponirana uz samu atmosferu pojedine scene, e to definitivno. i tu je pushing jer je film mogao/trebao dobiti nekakvu nagradu za glazbu.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11164 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
E, super odgovori, thanks! Nije da mi se Sh. Red. nije svidio, nego mislim da su napravili preveliki hype oni koji ga turaju pod nos, i da kao nisam pravi filmofil ako ga nisam pogledala blabla, i vjerojatno mi je bio flop jer sam očekivala ne znam šta. Kraj filma je magnificent i njihovo prijateljstvo je predobro prikazano, tak da vjerojatno je bio preveliki hype oko filma da mi je digao letvicu nerealno visoko. I za Tarantina se slažem s Ivan77. Fascinantno je gledati evoluciju jednog režisera kroz godine, kad vidiš koliko je zaljubljen u nešto što još nije upoznao, i kako gradi svoje filmove na komadićima svih ostalih, kako izvlači inspiraciju iz naizgled nespojivih stvari. Filmovi mu nisu ništa gluplji od filmova sa Freddie Prinze Jr. ili Kardashian dinastijom, samo je drugačiji tip glupoga, he leveled up in absurdity. ![]() http://24.media.tumblr.com/X9nZozDde...NZV1o1_500.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#11165 |
Guest
|
Quote od Jarmuscha koji je napravio Mystery Train u topicu o Tarantinu ![]() |
![]() |
![]() |
#11166 | ||
Plebium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
I meni je pobjegao detalj ili dva u kinu ali drugo(i treće ![]() Ovo pogledati ako ste alien fan a nije vam se svidio Prometej. Inaće ovaj film(ovi) će napraviti za Alien isto što i Hobbit(i) za LotR. Over and out ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11167 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
A sad malo o crtiću ![]() Pogledala sam jučer Secret of the wings ili ti ga Zvončica s krilima. Super crtić. Sve preporuke za klince ili za vas ako volite magične crtiće ![]()
![]() |
#11168 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali eto, tko nije pogledao Prometeja, nek pogleda to jer je kraće, a lik ionak samo ide po scenama i govori što se događa i to na puno bolji način nego što film ide. The Punisher - solidni akcić, pogledao ga jer se najavljuje remake ili nešto. Zadnje izmijenjeno od: bambi56x. 15.01.2013. u 18:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11169 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#11170 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11171 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11172 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#11173 | |
Premium
|
Citiraj:
Punisher: War Zone - najgori od 3, ali je isto dobar, i najnasilniji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11174 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Što se mene tiče, na top 10 ljestvici najprecjenjenijih režisera, Tarantino bi se u najgorem slučaju borio za postolje. Forma i prestiliziranost dominiraju njegovim filmovima, s tim da je dosta popalio iz špageti scena i glazbe Leonea i Morikonea (najbolji primjer Henry Fonda i Čarls Bronson iz bilo jednom na divljem zapadu - copy paste za Kill Bill). On se pojavio kao osvježenje s nelinearnom pričom, nekonvencionalnim scenarijima i kul dijalozima i tu je odmah dosegao vrhunac, odnosno pokazao sve što se od njega može dobiti. Njegov talent je prilično limitiran i nikakve kvalitativne pomake, koji kod talentiranih režisera često dolaze u kasnijim fazama, kod njega nije za očekivati. Jedino sve blijeđe kopije nekad efektnih ostvarenja i sve veće potonuće u prestilizirane B akciće s turbopopularnim glumcima. Ali i ta početna ostvarenja previše vrište željom autora da im se prizna (pre)velika vrijednost (iako su zapravo najčečće copy paste) umjesto da ostanu na razini kul zabave. Shawshank Redemption Dobar film i istovremeno jedan od precjenjenijih. Nikako ne može u istu rečenicu s kumom, šindlerom, fargom, razjarenim bikom, dolarskom trilogijom, samurajima, bilo jednom na divljem zapadu i americi, 12 gnjevnih ljudi itd... Al to je već prežvakano s IMDB-om i njihovom ljestvicom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11175 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Sha.Red. je tipičan film u kojeg se jamačno mnogi užive gledajući ga. Dobar zaplet i osjećaj pobjede pravde na kraju je ono što filmu daje draž. Pokušajte zamisliti kraj koji je potpuno drukčiji tj. da novac završi kod bilo koga drugog. Stephen King je ipak meštar.
![]() |
#11176 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Po meni je to sve gore što si napisao jednostavno Tarantinov stil i takvim ga valja prihvatit. I taj njegov copy/paste je tu namjerno, baš s željom da bude uočen. Al opet velim, meni je tak nebitno tko je režirao neki film, nisam tip koji se loži na režisere. Film ili valja ili ne valja. Bitno je kakav osjećaj imam nakon gledanja nečega. A nakon šošenka, osjećaj je odličan bez obzira što kritičari i imdb kažu. Tebi je Fargo bolji, po meni nije ni do koljena jebga. Prežvakano već, al ukusi se razlikuju. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 16.01.2013. u 11:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11177 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Meni je taj war zone čista 2/10, toliko mi je glumac loš, neke scene na razini indijskih booliwood filmova, i ova "pancirka"... treš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11178 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11179 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ne volim ni ja fantasy i sci-fi generalno ko žanr, ali lotr mi je bio super, avatar pogledaš jer ga gledaju svi i ostane na tome. ne volim gledat treš i ne uzbuđuje me umjetnički izričaj treša i ne zanima me pozadina istoga i rodrigez i one njegove gluposti... pa nisam brate retardiran da me slika sa ekrana vrijeđa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11180 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Velim, dao sam subjektivno mišljenje jer me film naprvu razočarao. Savršeno dobro razumijem sada priču, i da, fanATIk i ti ste u pravu glede toga. jebiga, inače u životu gledam puno filmova 2-3 i više puta i svaki puta skužim nekaj novo ![]() ![]() ![]() Al svejedno, film nije ispunio moja očekivanja. Jebiga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11182 |
Antimićanin
|
haha, ne treba, šater ajland sam odprve skužio i film mi je fenomenalan ![]() A moš mislit tek kak ću popljuvat nove Star Warse za par godina kad prvi puta ih pogledam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11184 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11185 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
http://www.imdb.com/title/tt1190539/ pogledao neki dan,nije mi nekako sjeo,malo dosadnjikav,nema neke napetosti,žara.. dao bi mu 6/10.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11187 | |
Premium
|
Citiraj:
A i ja jučer počeo gledati Prometeja opet i kad bi mu i dao ocjenu prvi put bilo bi 4/10 i sad nakon drugog puta bi skinio na 2/10...toliko grešaka, prejadna gluma (Holloway...), religija, mitovi...+ što mu nejde u korist je da je jako, jako sličan prvom AvP-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11188 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
to su meni sve trash filmovi, dobar dio od Tarantnia. razliciti od pocetaka trasha, ali svejedno trash. The Evil Dead recimo, trilogija....... Peter Jackson i njegovi australski pocetci........ sve trash. bolji od danasnjega, no kada prozvaces dosta takvih filmova (naravno, moras biti barem donekle ljubitelj trasha), onda i znas prepoznati trash i naravno da ti se film vise svida. Citiraj:
![]() jesi gledao Machete? ako jesi, zasto onda, ako ne volis trash? ili Death Proof, Planet Terror? cak i Kick-Ass? ili, hm, ne mogu se sjetiti to su meni sve trash filmovi, dobar dio od Tarantnia. razliciti od pocetaka trasha, ali svejedno trash. The Evil Dead recimo, trilogija....... Peter Jackson i njegovi australski pocetci........ sve trash. bolji od danasnjega, no kada prozvaces dosta takvih filmova (naravno, moras biti barem donekle ljubitelj trasha), onda i znas prepoznati trash i naravno da ti se film vise svida.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11189 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ali ovaj iz spoilera ima smisla i ponekad, zapravo vrlo često se svi tako osjećamo... ono mora biti bar nešto, minimum nečega da pogledaš film. mačetu sam ugasijo na pola (što radim gotovo nikada) jer je jednostavno preglup film, danas sam čuo da se spustio kroz prozor po nečijim crijevima... ma daj ono šta je to?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11190 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
to je scena koja će uči u legendu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|