|
![]() |
#1082 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Slična stvar je bila i kad su izašle prve 5850. Ja sam ju ulovio za 1800 kn, jedan forumaš (nećemo imenovati) za 1400 i nešt sitno kuna, a onda su poludile cijene i ošla i do 2500kn. Ako netko prodaje, ima pravo stavit koju god cijenu želi. A uostalom, šta mi vrijedi što na nabavi piše manja cijena, ako ne mogu kupiti po toj cijeni nigdje. Prodavači, ne dajte se ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1083 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Btw, sa ovim novim Trixxom dobih i ja kontrolu voltaze, bar djelomicnu, mogu sa 1063mV dic do 1150, naravno postoji ali ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#1086 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Haha, kak da ne, ubiti može za koju godinu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1088 | ||
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja iman informaciju da će u Adrie doć sljedećih dana, a dali su mi je upravo oni ![]()
![]() |
![]() |
#1090 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
reko mi je mario iz magazinrs-a da 5850 vise nece biti...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1092 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Te kartice su opasne za tržište. Sumnjam da će se to nabavljati. Gledam malo cijene u Njemačkoj i cijene su 108 EUR 5850 i 85 EUR 5830. Drže ih samo mali shopovi a ovi veći eventualno HD 5830.
![]() |
#1093 | |
Guest
|
Opasne ili ne, izgleda da ih nema više. Na Newegg-u su Out Of Stock, a nestaje ih i po EU: Citiraj:
Ali možda Sapphire ipak ima još koji čip viška.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1096 |
Premijum
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#1098 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Kakve to ima veze sa napuhanim ciframa za polovne kartice? Nevjerovatno kako imate želje opravdati cifre od 1100+ kn za polovne kartice... FYI kartica kakvu ti prodaješ dva tjedna, nova se prodavala po 1120 kn, ako ne i manje. HD6950 je 1500 kn, dakle 1100-1200 kn bi bio rang polovne, ispod ide HD5870, tek onda HD5850. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1099 | ||
Premijum
|
Citiraj:
kada su te kartice najjeftinije bile osjetno iznad 2kkn. Naravno da nebi. Zasto bi trebao dat nekome dva mjeseca staru karticu u pola cijene? Da ispadnem cool na forumu? ![]() Svi su pametni kad treba kupit karticu, a kad oni prodaju nekako cudesno se svi sloze sa trenutnim cijenama. ![]() Citiraj:
ispod cijene pa da mozes kupit da zavrsi za koji dan na njuskalu, a slobodno se raspitas malo kakav sam prodavac/kupac, nikad nikakvih i ni sa kime problema. Takoder se slazem sa potonjim, EOD, LP Zadnje izmijenjeno od: HCS. 06.05.2011. u 21:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Opet pročitaj što je napisano. Mogu ti i dodati da tvoja ili bilo čija HD5850 ne vrijedi više nego nova HD5830 - njih još ima. Također ovo sa EOL ne pušim, treba pričekati. Vidiš, ne shvačaš osnovu, a to da je ovo PCekspert forum, a ne njuškalo. To što ti koristiš ovaj forum za prodaju i kupovinu, u to ne bih ulazio, vjerovatno i zato takvo razmišljanje imaš. Sretno tebi u prodaji kartica, sada je najbolje da prestanemo se raspravom da se tema ne počisti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Premium
|
Nebitno sad ovo sa EOL i stanju na lageru, cinjenica je da je ludost traziti 1100-1200 kn za polovnu HD5850 kada su i prije stizanja ovih novih revizija u trgovinama bile nove po toj cijeni. U krajnjem slucaju to je i krsenje pravila prodaje na ovom forumu. Također pored nove HD6950 1GB za 1500kn mislim da polovna HD5850 stara 1-2 god nema sto raditi iznad 1000kn. Proporcionalan tome je i odnos perf. Da ne spominjem HD6870 za manje od 1400kn, nove. http://www.nabava.net/trazilica.php?q=hd+6870&x=0&y=0 O situaciji sa buga mogu samo reci - onaj tko je uzeo tu karticu ocito nije upoznat sa trenutnom situacijom. Vrlo nepromisljena kupovina. Zadnje izmijenjeno od: bluefluid. 06.05.2011. u 21:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ok. dečki, fino ste zaspamali ali ovo ipak nije thread ni o 5830, ni o kupovini grafe nego o 5850 ![]()
![]() |
#1103 | |
Premium
|
Evo dobra recenzija: Sapphire Radeon HD 5850 and HD 5830 1GB Xtreme Video Cards Review Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav, dogodil se "šlus" na mojoj 5850 kartici, zanima me jel opće ima nade za nju, il ju mogu u smeće bacit.Kak imam poteciometar spojen na zalmanov vent, odpojile su se tj odlemile one 4 male žićice od potenciometra; tak da je kabel visio u kućištu, kak sam ga primil da ga izvučem van(naravno bil je pod naponom tj spojen na ploču) izgleda da je dodirnul grafu, komp se zgasil a vent na grafi se počel vrtit full brzinom..Upalim komp, slike nema na monitoru, vent se vrti na najvećem okretaju.Grafa stoji u kutiji sad, pošto nemam jamstveni list od grafe ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 | |
15/JG52
|
Citiraj:
Digni sistem sa drugom grafom (dok je ova 5850 u sistemu) pa je probaj sflešati, možda bi moglo pomoći ako je samo BIOS s*eban. Ako ne... edit: ako nisi siguran u ono što radiš potraži pomoć. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
btw samo zato jer nemas jamstveni list ne znaci da ne mozes dobit garanciju, ovisi o ducanu u kojem je kupljena, ali nekad samo po serijskom broju na njoj mozes dobit garanciju, tak je meni bilo za jednu maticnu plocu u linksu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja sam imao isti problem. Nije to do kartice, iako sam i ja mislio da je kartica otišla 100%. Meni se to dogodilo nakon (vjerovali ili ne) ''promašaja uštekavanja miša u USB port. Malo sam nakosio.'' Komp se ugasio i odmah grafa na 100% vrtnje. E, sve sam vadio van-unutra; ista stvar resetiro BIOS, već prekrižio nedavno nabavljenu HD5850... poludio sam, da bih na kraju ištekao 24 PIN napajanje iz ploče, uštekao 5-6 sekundi poslije i upalio se komp, vent na grafi sve normalno, slika na ekranu, još sam si na kraju rekao da sam majstor i platio si pivo. ![]() Probaj to, možda pomogne. Ako i ne, u svakom slučaju isprobaj grafu dalje, ne znaš 100% što je riknilo. (Ako je nešto riknilo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Pozdrav ekipa i ja sam ponosni vlasnik ati 5850-tke, zanima me koji su vam ovak najbolji driveri za ovu karticu? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|