|
![]() |
#1081 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ne moraš vući molex-e do grafičke nego ga jednostavno spoji direktno na matičnu, valjda imaš koji konektor viška na njoj. A takvi 120mm ventovi(oni sa 2 pina) koliko ja znam ne postoje. Uostalom kako hoćeš, tvoji novci, tvoj izbor. Ja bi ti osobno preporučio ovu izvedbu sa 2 venta, a ako nisi u mogućnosti to izvesti uzmi taj turbo modul. Imaš u temi ATI dojmove ljudi koji su uzeli tu twin turbo izvedbu pa se konzultiraj s njima. Da to je normalno jer sve grafe iz serije 4800 koriste isti grafički procesor (RV770) jedina je razlika u memoriji (GDDR3 i GDDR5). Tako da te to ne treba bunit. Ako ti na kutiji i grafi piše HD4850 onda je to to. Zadnje izmijenjeno od: R@zzoR. 01.01.2009. u 15:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1082 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1084 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
eto ja podigao svoju novu karticu s reklamacije, takodjer sapphire HD 4850 ali kompletno drugacija, dual slot, dosta slican cooler zalmanovom, plava kartica... trenutno u idle modeu je razlika 20 stupnjeva, 43 u odnosu na staru one slot 63 stupnja. sta se tice accelera, kupio sam ga bio prije, zasad ga jos necu stavljat... nego razzor, kak si namontirao jezice na memoriju, a da nije superljepilo tj da mozes skinut a opet da dobro provodi toplinu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Propali User
Datum registracije: Dec 2006
|
planiram uzeti ovu graficku za nekih 15 dana pa jel bi mi mogo tko preporuciti koju.vidio sam da ih na trzistu ima raznih vrsta. konfiguracija: e8400 2Gb ddr2 t220HD volio bih kad bi mogo pokrenuti novije naslove barem na med detaljima raspolazem s nekih 1500kn+/-100kn hvala unapijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#1086 | |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() Naime, ono ti je potrebno samo za naponske regulatore.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ja i sa 4850 mogu vrtit sve na high detaljima, tak da.... ugasio sobno grijanje preko noci, idle temperatura 36 stupnjeva sa stock coolerom... lolchina ![]() @ trooper : sta god da uzmes nek ti niti slucajno nije jedan slot kartica osim ako ne mislis uzimati accelero. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
Propali User
Datum registracije: Dec 2006
|
naravno obavezno 2 slotfan pala mi za oko 4870 za 1400 kn tako da hvala svima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1091 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Uzeo sam ga već i samo jedan 12cm i nakon što sam riješio sve probleme prilikom postavljanja temperature su dosta niže ali sam se zeznuo svejedno jerbo sam morao sa bočne stranice svog kučišta skinuti 25cm vent jerbo od accelera nisam mogao zatvoriti tu stranicu bočnu. E sad mi krivo što nisam ipak uzeo onaj manji Accelero pa eto mogu i ovim putem ponuditi zamjenu za twin turbo a do tada sam bez bočnog venta.
![]() |
#1092 | |||
Yippie-Ka-Yay
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: jedno pitanje. Za CF, kako ide flashanje BIOS-a, ide li to jedna po jedna ili obe istodobno?? I koji mi je model najbolje uzet, tj. od kojeg proizvođača? Da gledam po garanciji ili...??? Zadnje izmijenjeno od: R@zzoR. 04.01.2009. u 13:46. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
XFX 4850 ( poceli su s proizvodnjom) : http://www.techpowerup.com/img/09-01-03/65a.jpg
![]() |
#1094 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Sapphire HD4850 Toxic problem
Moj problem je identičan onome koji je opisan na slijedećem forumu.Dakle,kod igranja neke 3D igre računalo se zamrzne,pa dobijem ili crni ekran ili vertikalne linije.Ponekad nakon 2-3 minute,a ponekad nakon 2-3 sata.Jedina razlika između tamo opisanog problema i mojeg je razlika u grafičkim karticama,no na mnogim sam forumima našao iste probleme sa različitim karticama HD48xx serije. Isprobao sam prvo riješenje navedeno na forumu,ali nije pomoglo.Ne mogu još flashati BIOS jer Sapphire nije još izdao novi za moj model kartice,ali probat ću i to kad dođe pa vam javim ishod. Imam najnovije drivere instalirane,a u obzir bi mogla doći i moja crappy napajanja,iako sumnjam da su ona problem. Pomagajte molim vas ako imate kakvih ideja.
Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel...Was just a freight train coming your way Zadnje izmijenjeno od: Dr. Kec. 08.01.2009. u 15:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Guest
|
Ja ti toplo preporučam BIOS koji sam ja modao, samo ti moraš biti spreman ako pođe po zlu da staviš PCI karticu i fllashaš iz DOS-a... Evo ti ovdje post, do sada svi koji su koristili moj modani BIOS na bilo kojoj sapphire 4850 nisu se žalili... Preporučam ovu sa standard taktovima, pa lako ti to doclockaš koliko želiš, a kasnije možeš i ovu jaču seriju isprobati! ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=19788&page=3 Sretno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Koji od BIOS-a da uzmem? bios,Valg ULTIMATE ili Valg? Je li ih potrebno moddati i hoće li sigurno radit na mojo Toic edition kartici?
![]() |
#1098 |
Guest
|
Originalni je original sa moje kartice (sapphire 4850 HD 625/993), Valg je isti kao i taj, samo je otključan na 800/1300, pa njega uzmi... A ultimate ti radi na povećanim taktovima, tako da njega nemoj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Stvarno ne vidim kako bi ti Valgov bios mogao rijesiti problem? ![]() Iako nije mozda lose pokusati.... Jesi li probao karticu u kojoj drugoj konfi? I je li ima garanciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Guest
|
Nema šta izgubiti... Ipak su to iste kartice, samo je drugi cooler i takt je promijenjen! ![]() A ako mu moj otključani BIOS paše, nek samo javi, i ja mu poštelam da mu radi na taktovima 650/1150, koji su defoultni taktovi za toxic edition... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 | |
Yippie-Ka-Yay
|
Citiraj:
EDIT: I grafa s tim BIOS-om(BIOS od Sapphire Toxic Edition) radi već 4 dana bez prestanka. U igrama sve OK(690/1175). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() U svakom slučaju, program radi na XP-u kao beba (evo sad sam probao), i možeš flashnuti i backupati svoj BIOS bez beda! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Guest
|
Jel nemožeš samo loadati moj bios ili nemožeš nijedan bios loadati? Jesi probao sa GPU-Z-om svoj bios spremiti na HDD, pa ga loadati? PS - Ajde pričekaj par trenutaka, idem ti modati jedan BIOS za tebe, pa da vidimo dal radi.. ![]() EDIT: Evo u privitku ti je raran BIOS za 4850HD, s tim da sam ID stavio da baš bude ATi, jer prošli je učitavao kao Asus (moja Sapphire i dalje nikako da radi kao Sapphire, negu uvjek piše Asus, dok kod frenda uredno piše Sapphire sa mojim BIOS-om)... ![]() A ovo sa bi ti trebalo raditi... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Valg. 06.01.2009. u 00:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
prek GPU-Z sa uspio od 1. ,swe teklo brzo i glatko ![]() al tvoj opet javlja istu grešku hmm? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|