|
![]() |
#1021 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
To znači da ne trebaš kupovati drugi hladnjak. Na Intelovom montažnom setu koji dolazi s hladnjakom malo je veća rupa za kvačice pa ih možeš pomaknuti za montažu na s1155. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Gdje kupit noctua s12a 120 mm ventove u hrvatskoj? Trebam 2 komada za kuciste
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#1025 |
Premium
|
Evo narucio 2 komada noctua nf s12a pwm iz opric-a i slucajno nabasao na ovo jucer i nisam mogao odolit i uzeo i to za 120 kn Link Jedan bum odmah puknuo na Evo 212 umjesto cm xtrafloa a drugi bum vidio jos |
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
pozdrav moze pomoc pri kupnji ventilatora, znaci imam kuciste logic a32 http://www.logicconcept.pl/a32/products/case/ ima mjesta za 3 ventilatora prednji i stranznji po 100mm i bocni 120 mm sad ako moze neka preporuka koje i gdje u splitu kupiti a da nisu preskupi i jeli bolje da bocni upuhuje ili ispuhuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Imaš u Linksa AC F12 za 45kn (4 pinski 12cm vent uštekaš direkt u matičnu) http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.172 i SCYTHE Kaze Jyu SLIM za 49kn (3 pinski s 4 pin molex adapterom, 10cm tanko izdanje). Budući da su dva modela 1000rpm i 2000rpm, odaberi ovog bržeg da radi barem nekakav propuh. http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.202 Onaj AC je kvalitetniji zbog FDB ležajeva, a kod 10cm ventova i nemaš neki izbor (Scythe nije škart, ali Kaze Jyu ventovi imaju najjeftinije sleeve ležajeve). Šta se tiče grafičke: 1. ako je pasivno hlađenje na njoj okreni bočni vent da puše prema grafi 2. ako ima ventilator okreni bočni vent da ispuhuje van kučišta 3. ako ima turbinski ventilator (ovakav "oklop" gdje izbacuje zrak iz kučišta) okreni bočni vent da puše prema grafi ![]() BTW popuni opcije pod "Moj komp" u svom profilu
![]() |
#1029 |
Banned
|
Kolko vidim otraga je predviđeno mjesto za montažu 80 ili 92mm ventilatora. Na bočnu stranicu ti ne bi preporučio da stavljaš ventilatora jer će ti samo zvrndat (bočna stranica). Nažalost, to logic kućište se ne ističe ničim u odnosu na najjeftinije kućište, koje košta 70 kn, osim obojanom unutrašnjošću, koju si platio 80 kn. ![]() Links ima u ponudi tri 92 milimetarska ventilatora, jedino što vrijedi je Kama Flow 2 http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.186 Ovi Arctic Cooling TC (temeparature control) se mogu koristiti samo za ispuh (otraga) te se pri 32°C vrte na minimumu, a pri 38°C na max pa nije svejedno gdje staviš senzor. p.s. nadam se da taj svoj komp ne voziš na MS napajanju kako piše. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1031 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Hladim CPU sa CM212EVO hladnjakom i planiram staviti novi vent Također me zanima vent kao i The Man-a, samo ovaj na 2000rpm, pa ako se netko susreo sa dotičnim da ovdije podjeli svoje iskustvo... išao bih na: http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.348 ili čak na: http://www.links.hr/?naziv=ventilato...kl=050.908.355 Coolermaster jetflo je nešto skuplji, ima bolji air flow, ali lošiji air pressure, pa što mislite koji je vent pametnije kupiti? Išao bih na links iz razloga da ne moram naručivati i placati poštarinu za jedan vent |
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Idi na sajta, bit će ti sve jasno kad uzmeš jetfloa u ruke. A i kod venta za hladnjak ti airflow neznači ništa ako isti ne penetrira hladnjak. I što će to 2k vent? Ajde da ideš na pwm verziju još nekako, ovako ne.
![]() |
#1033 |
Premium
|
hvala Pupo! nisam niti skužio da je 3pin vent, onda bi bolji izbor bio ovaj na 2400rpm jer je 4pin pa neće stalno vrtiti na max broju okretaja? ili ako ima nešto pametnije preporuči neki vent koji bi dobro išao uz CM EVO, a da je moguće kupiti u linksu, jer mi se ne da naručivati izvan Broda samo zbog jednog venta |
![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
Premium
|
Da li je excalibur boljii od ovog scythe grand flexa na 2400rpm? Ako su tu negdje onda bi radije uzeo novi grand flex, jer dok platim poštarinu ispadne me isto, samo sto ovog dobijem novog i nemam zafrkancije oko slanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Guest
|
da li je stetno za ventilator zaustavljati ga prstom dok radi? |
![]() |
![]() |
#1038 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Znam da je čudno, ali molim preporuke za tihe 80mm ventove Trebam 3 komada, i na žalost moraju biti 80mm ![]()
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1042 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
pa nije čovjek nigdje niti napisao da se vrti na 2k rpm, baš suprotno - napisao je da se vrti na 1k rpm...PSU-ovi imaju integrirani voltage controller i ako se na 1k rpm, čuje Grand Flex nije baš nešto. U istoj sam dilemi (krcka vent u starom Seasonicu), pa sam se nakon puno čitanje odlučio za GentleTyphoon 1850, vidjet ćemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Slazem se s pupom, oni ventovi na D14 su ultra hvaljeni a nisu nimalo tihi a iskreno i ne pusu bas nesto ![]() ![]()
![]() |
#1045 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Da li mi možete preporučiti neki dobar tihi vent da nakeljim na svoj freezer 7 pro (intel)? Hladi e5200 na 3,5ghz, ali postaje bučan na 2600rpm i proc ode na max 70c. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
Premium
|
Radije uzmi novi hladnjak. Taj frizer je low end mašina i kupovat mu novi propeler je bacanje para.
![]() |
#1047 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Premium
|
Imao sam jednom 92mm hladnjak (Katana 3) i nikad više.
![]() |
#1049 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije kupovine novog cijelog hladnjaka ili venta treba utvrditi: - jeli hladnjak očišćen (pogotovo između "listića") - postaje bučan na 2600 rpm, jeli se i prije vrtio oko te brzine ili je od nedavno, ako je od nedavno - možda je vrijeme za skinit / rastavit, očistit, stavit novu pastu - jeli ostatak kompa očišćen od prašine, bitno zbog strujanja zraka i adekvatnog hlađenja - ovo 2600 rpm je max. po specs za origigi vent, znači da iz nekog razloga neuspjeva ohladiti proc, jesi li se možda zabunio sa 3,5 ghz (origigi je 2,5ghz), ako je u pitanju overclock smanji malo |
![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja bi upravo napravio što kolega Nikky spomenuo. U potpunosti slažem iako Freezer 7 Pro još dobar hladnjak u doba socketa 775.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|