|
|||||||||||
|
|
#962 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ex gamer Mutahar stavlja stvarne troškove ejaj establišmenta u prikladan kontekst. Vezano za recentna anthropic veselja. https://youtu.be/HrfAHSUSMJA
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#963 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Pls pls daj koji detalj, ako nije tajna. Moj employer vapi za ovako nečim! |
|
|
|
|
|
|
#964 | ||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#965 |
|
Premium
|
"We should be able to give you the right answer just once. We should know what you meant and..." https://www.bitchute.com/video/Nb0WDhNNzPnf
|
|
|
#966 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Project Glasswing. |
|
|
|
|
|
|
#967 | ||||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Samo da ne izleti kod opet van. Citiraj:
--- Citiraj:
|
||||
|
|
|
|
|
#968 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Miriši mi na poskupljenje AI usluga https://www.bug.hr/umjetna-inteligen...-poskupe-58787
|
|
|
#969 |
|
Premium
|
> which uses a smaller set of questions that have been more thoroughly vetted. I djeca u školi bi radije popis od 20 mogućih pitanja nego popis od 40. Coconut, to mora ići gore. Mislim da su možda kalkulirali kako će moći izgurati dok ne dođe do neke ozbiljne optimizacije u tehnologiji, i pitanje je kako ta računica sada izgleda. Kada krenu dizati cijene mislim da možemo biti sigurni da su izmaksirali sve kreditne kartice.
|
|
|
#970 | |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 22TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x8TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#971 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
šta ljudi vole srati po uspješnim ljudima, uvik mi je to bilo smiješno. Potpisa je par dobrih ugovora, pa se sad pokušava lika pokopati da odu ti ugovori kvragu. Šta je nova u svijetu? Tko to puši? Ja sigurno ne.
|
|
|
#972 |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Ne moramo ni ti ni ja vjerovati u to kaj se piše i priča o njemu, ali dosta je pogledati par njegovih intervjua i jasno je tu nekaj ne štima, a i ne bi bilo prvi ni zadnji put da se svom silom promovira osoba koja laže, dok zine, pa se kasnije svi čude kako je firma propala. Kaj se potpisivanja ugovora tiče, možda je u tome i najveći problem, jer od potpisivanja do realizacije nije bilo konkretnih pomaka i napretka, dok se i dalje pjevaju borbene kak cvate cveće u preduzeće, a u međuvremenu se i konkurencija angažirala.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 22TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x8TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Premium
|
A niko mythos ne spominje? Citiraj:
https://red.anthropic.com/2026/mythos-preview/ EDIT: A je NEO-ST, nisam vidio mea culpa |
|
|
|
|
|
|
#974 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#975 |
|
Premium
|
San Altman je očita tech bro marioneta. Što se tiče tog mythosa, ako je to sve 100% istina, djeluje apokaliptično. Ali opet, ako može naći sigurnosne propuste, onda bi logično bilo da ljudi s time mogu pregledati svoje sisteme i iste popraviti. Ali ne, opasno je, pa bolje da se pristup limitira na tech poštenjake. S izlikom kako su ljudi jednostavno previše zli kako bi dobili to na raspolaganje. S druge strane, ako je to većim dijelom PR, opet štima da što manje njih dobije tome pristup, tako da cijela priča potraje.
|
|
|
#976 |
|
₿
|
Ako je Mythos stvarno toliko moćan, onda im cijela priča o quantum-resistance problemu SHA256 algoritma pada u vodu, jer prvo šta će nekome pasti na pamet je hakirati neku banku i sebi isplatiti par milijuna... Mislim da ove regionalne banke neće biti na listi "tech poštenjaka". ![]() |
|
|
|
|
|
#977 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
26. februara sam dobio otkaz ugovora nakon dosta godina rada u jednom stranom poduzecu.. cijela industrija gori.. trenutno osim mene u mom bivsem poduzecu je preko 100 ljudi dobilo otkaz, a u jednom drugom oko 350.. sve zbog AI i automatizacije.. nisam mislio da ce doci tako brzo, ali kad te na neradan dan nazovu i kazu da se vise ne moras logirati, na prvu bude zajebano.. ali imam nekih zaliha para jer sam bio placen van prosjecno, pa me sad samo zanima pecanje i opijanje i svasta nesta jer u mojih 36g života odradio sam šta 99% nikad neće.. 12 zadnjih godina sam bio slobodan možda 7-8 vikenda od 52 u godini, sve se radilo, praznici ovo ono, bez pitanja nekog.. uglavnom iz moje perspektive nakon otkaza zbog Ai, bacam se na keramiku, zidariju, sađenje cvijeća.. šta ogd.. jer sve na kompu Ai će zamijeniti vrlo brzo.. svima sretno bilo, i bez Terminator/Skynet scenarija edit: u ugovoru nista se ne spominje oprema, komp, laptop i 4 monitora koja su mi dali a sad ih traze natrag.. nema sanse da ih vratim, ko ih jebe i njih i Ai.. sestra mi ima obrt i njena djeca su taman za skolu, dajem sve njima formatirano naravno.. idem da ih zajebavam maks za opremu, ionako bi neko od IT odjela u njih to uzeo, bolje cu ja Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 09.04.2026. u 21:15. |
|
|
|
|
|
#978 |
|
Premium
|
Evo kratkog pregleda moje borbe s lokalnim qwen 3.5 9B modelom. Više od 9B kvantizirano na 4 bita ne stane na moj antičku GPU. Radi to OK, ali pretpostavljam da je manje inteligentan a više dementan Stane mi i 20k tokena u kontekst, što i nije samo po sebi toliko loše.Kako bilo, slažem nekakvu simulaciju u ngspice preko QUCS-C frontenda. I došao sam na ideju kako bih u parametre simulacije ubacio varijablu. Čini se logično da bi to trebalo radi. Na taj način bi se lijepo dalo dijagrame fiksirati na to da prikazuju točno N perioda bez obzira na frekvenciju signala. Povuci potegni, neće i neće. Nije u stanju izračunati korak simulacije kada mu tutneš varijablu. Pitam ja svog lokalnog frajera da mi predloži neko rješenje i potvrdi on kako sam ja to složio OK i da bi trebalo raditi. Onda nakon nekoliko iteracija počne inzistirati na tome da moram jedan od parametara simulacije fiksirati. To sam i radio od početka, dao mu screenshot da potvrdim, ali ne. Frajer inzistira da to treba napraviti. Ima tri parametra, jedan od kojih računa on the fly. A kako ne vidi varijablu, kalkulacija za preostali parametar ide ili u 0 ili nan. Onda odem na internete dodatno pretraživati, i nađem kako developer QUCS-S frontenda potvrđuje kako varijable u parametrima simulacije nisu podržane. Zalijepim ja taj komentar frajeru, ali ovaj i dalje inzistira kako to radi, samo treba pravilno konfigurirati i po treći put mi daje iste upute :/ I to sve događa na svega 30% iskorištenog konteksta. Očito "razumije" problematiku i sintaksu, ali zaglavi u tom nekom fazonu i ne mrda. Očekivao bi čovjek da nakon više izmjena informacije bi trebao postati fokusiraniji, eliminacijom doći bliže zaključku. S ovakvim načinom rada, troubleshootanje je jako otežano, da ne kažem nemoguće. S time da s ovim modelom imam solidna iskustva u pogledu toga da kada nešto "ne zna" tako i kaže. Iako izgleda da se to pretežito odnosi na neke informacije za koje spekulira da su mogle nastati tek nakon cut off date.
|
|
|
#979 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Daj mi molim te, ako nije problem, reci je li ta firma ful agresivno zapošljavala u periodu 2022-2023? I da li su baš naveli AI kao razlog dijeljenja otkaza? Na kojem si radnom mjestu radio?
|
|
|
|
#980 | |
|
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
ja sam bio Inplay trader za sve moguće sportove koji postoje, obzirom da imam preko 12g iskustva u tome.. nikad na bolovanju bio.. ali AI je bitniji nisu naveli nista, ali nase unutarnje saznanje je Ai, jednom od najjačih svjetskih kladionica upravlja AI, kladis se protiv AI i to je zajebano.. obzirom na ugovor nisu nam nista morali reći.. zato i zadrzavam opremu, smatram ih supcima.. tako da, svi koji navijaju za Ai, trebaju dobro razmisliti šta to ustvari znači edit: jedan sam od rijetkih koji je dobio telefonski poziv, ostali su dobili samo email da vise ne rade .. a to što smo svi imali otvorena poduzeća radi primanja uplata iz inostranstva, njih nije briga.. pa se sad ti zajebavaj dok zatvoris sve |
|
|
|
|
|
|
#981 | |
|
₿
|
Citiraj:
Prijatelj koji je cijeli život programer i živi od toga je prije par godina ismijavao AI (kao i svi mi), no danas priznaje da dio posla delegira AI-u i samo provjeri jel ovaj dobro napisao. Kaže da kod koji bi prije pisao tjednima sad završi za 2 dana i da mu više nema smisla sve ručno pisati. To je trenutna realnost. Tko god zabija glavu u pijesak, ako želi preživjeti, mora je izvući iz pijeska i početi učiti kako LLM modeli funkcioniraju, osnove prompt dizajna, mane/prednosti raznih modela, itd. No, ja ne bih tek tako odbacio ljudski faktor. Kvalitetni LLM modeli su svi u vlasništvu centraliziranih firmi, šta bi moglo tvoje CEO-ove dovesti vrlo brzo u gadnu situaciju, jer: 1. Zamijenili su ovisnost o ljudima (programerima) sa ovisnošću o LLM modelima jer im je to trenutno profitabilnije 2. Firme-vlasnici tih modela imaju cjenike i cijene koje će se povećanjem potražnje - povećavati, a povećavanjem ovisnosti o istima se povećavam i potražnja za istima 3. Na kraju bi se CEO-ovi mogli dovesti u situaciju da će LLM programiranje plaćati jednako ili više nego programere kojima su dali otkaze 4. U firmi će morati imati još par ljudi koji će pregledavati taj "AI slop" od koda i rješavati probleme koje AI ne može (ili ih je stvorio) 5. Prije ili kasnije dolazi do "flippeninga" - cijene LLM programera su sada veće od plaći za ljudske programere 6. To malo ljudi šta im je ostalo u firmi sada shvaća da ovi više ne mogu bez njih, i počinju dizati svoje cijene i uvjete 7. CEO-ovi su odjednom u problemu o kojem u početku nisu baš razmišljali |
|
|
|
|
|
|
#982 |
|
Premium
|
A i sam kažeš da s obzirom na ugovor mogu šta hoće. Činjenica je da kompanije nije briga za ljude i njihove situacije, nije to ništa novo. Mislim da se AI momentalno koristi kao izlika za ispuhivanje balona do kojeg je moralo doći. Ovako ispada da su pod kontrolom situacije, unapređuju, inoviraju bla bla a zapravo se šutiraju hrpu ljudi da bi naredna dva dana dionice išle gore 0.5%. Neo samo ti analiziraj prednosti i mane postojećih modela. Dobro ih proanaliziraj, jer u ponedjeljak dolaze novi revolucionarni modeli. Ciklus promjene tehnologije je u IT bio oduvijek opscen, ali ovo je skroz suludo. Realnost je ta da se ljudi mogu odlučiti ne natjecati s tim sranjem, ima prilike u realnom sektoru koliko hoćeš. No dobro, možda ima više potrebe nego prilike ![]()
|
|
|
#985 |
|
Vocna iglica u mudante
|
lose su ugovori sastavljeni, imam ugovor koji mogu vamo uploadat na 32 stranice pa da mi kazete jel moram opremu vratitit, a ne moram prema ugovoru .. iskreno, moja zadnja firma igra na emociju, ko ih jebe.. zar ne.. i tako ce biti.. ovo je jos prerano doba, i tko iskoristi prednosti moze biti u prednosti, prema zakonima, ali zakoni postoju kurac.. thx |
|
|
|
|
|
#987 |
|
Premium
|
Predlažem da ubaciš ugovor u AI pa neka ti kaže što raditi s opremom Kod nas bi inače, od par frendova koje znam da su im htjeli nenadano uručiti otkaz, tražili prvo da dođu u ured, tako bi kao imali kontrolu nad laptopom u momentu udjeljivanja otkaza. Iako u tim slučajevima je bilo sve jasno, oprema je bila zaduživana i trebalo ju je vratiti. Osim ako su zajebali u svojoj evidenciji pa nisu ni sami znali tko šta ima, što je isto bio neočekivano čest slučaj.
|
|
|
#988 |
|
Vocna iglica u mudante
|
jesam vec prije mjesec dana.. i rekao je da nista ne pise u vezi opreme.. mogu vjerovati AI, alii mogu se sjebati s tuzbom.. kome vjerovati? vjecno pitanje zar neđ edit; nisam glup brate ![]() edit2: jedan od zadnjih mailova, rekli su da ce mi se javiti Informatin Security Governmenet team, koji isto nabijem na kurac, ah da? edit3: prvi sam od otkazanih radi Ai, mene imate da pitate za sve sve, zar ne Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 09.04.2026. u 22:22. |
|
|
|
|
|
#990 | |
|
₿
|
Sheldon kaže (nije samo njegov research nego su podaci izvučeni iz llmfit skripte koja ima rang listu modela za sve GPU-ove): Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|