Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2014., 11:07   #9541
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Ali sam se sad nauživao sat ipo vremena vozeći se po snijegu, svuda . Još e sve neočišćeno, milina. I opet su me S3+ jako ugodno iznenadile
Od mene dva savjeta za S3+

1. Na vrijeme skinuti, ne dopustiti da se kuhaju na toplom vremenu.
2. Na vrijeme zamijeniti novima kad se potroše.

U petak krećem s posla, izlazim iz sporedne ulice na glavnu i zadnji kraj pleše ko ištvan varga. Po profilu, taman bi trebale odvoziti ovu sezonu, možda i nešto više. Po performansama sam ih u subotu zamijenio. Moja je velika greška bila kaj sam ih vozio po ljeti.
Staro 26.01.2014., 11:12   #9542
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Početnik i zadnji pogon-no way kombinacija koja vodi katastrofi
ECHO je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2014., 12:31   #9543
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Dobro Jopis ti si zapeo za kocku odma
Stare w201 ili kocke sam se sjetio odma, nebi bila losa ni stara rwd sierra, neki volvo, opel omega...nije bitno
Staro 26.01.2014., 14:22   #9544
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Dobro Jopis ti si zapeo za kocku odma
Stare w201 ili kocke sam se sjetio odma, nebi bila losa ni stara rwd sierra, neki volvo, opel omega...nije bitno
Pa logično da sam zapeo ako si je prvu naveo
Moraš shvatit da su to sve stare drlje, da su to auti kojima je grip bio i po suhom malo stran pojam, a kamoli mladom neiskusnom vozaču po snijegu, rekoh već, to je suicid.
Za početnika, a da je rwd, ti je zakon 200/240d 123 linije, imaš rwd i auto koji ne ide, pa treniraj
Staro 26.01.2014., 15:07   #9545
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Početnik i zadnji pogon-no way kombinacija koja vodi katastrofi
Pa nece vozit 300 kmh, meni su najbolje iskustva (kad san pocima vozit) bila sa strim w123 i e30 na sirini bez prometa, sve do 50 km/h je ok, a dobro te osvjesti koliko ne znas, i koliko mislis da je lako auto iskontrolirat, pogotovo rage bez snage i LSD. Naravno overkill je ic u promet, pa i s fwd i testirat.

Ne znan zasto se dize tolika panika, ima lima opet kazen ne sa stojom izigravat Loeba.

Na temu
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 01:05   #9546
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Na temu
Sve se bojim kako mu gume nisu cavlirane.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 01:49   #9547
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Netreba nikakav zadnji pogon ni nista za drift ako ja mogu sa skodom sdi driftat onda se moze sa svakim autom.Ali ako si pocetnik bolje uzeti auto i malo na kakav prazan parking i ispobati sta su ti mogucnosti. Jer na cesti jedan krivi pokret sa 30kmh vjeruj mi da mozes dosta slupati auto.Pogotovo kada lupis u malo vecu hrpu snijega recimo od ralice(tvrd kao kamen). Nisam neki extra drifter ali se znam zabavit i lijepo proc neka raskrizja ali ipak po glavnoj cesti neka te malo vise odnese mozes se lijepo nabit u kakav jarak.

Mene kada sam polozio pucalo je da si uzmem swifta gti ali drago mi je da ga nisam uzeo jer bi vjerojatno zavrsio 2 metra pod zemljom.Sada mi je bitnije koliko auto trosi nego koliko ide Mada ova skoda nemoze ni 160 po autoputu meni je ipak drago proc 6 litara na 100km
Staro 27.01.2014., 08:46   #9548
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Imam jedan problem. Zaledio mi se auto skroz jer sam ga ostavio vani dok sam bio na poslu. Kasnije sam ga očistio koliko sam mogao ali je ostao zaleđen na nekim mjestima.
Razmišljao sam da ga otopim toplom vodom ali nekako mi se nije činilo kao dobra ideja.
Ujutro kad sam išao na posao počele su mi se paliti lampice za ABS i ESP te mi stoji lampica da je kvar ( onaj ključ mi svijetli ). Radi se o Renault Meganeu btw. Kočnice mi rade i auto se da voziti. Što da radim? Da pričekam da dođe bolje vrijeme i auto se otopi jer možda led zeza? Ili da odem do servisa, pošto mi je garancija valjana?
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 08:58   #9549
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Imam jedan problem. Zaledio mi se auto skroz jer sam ga ostavio vani dok sam bio na poslu. Kasnije sam ga očistio koliko sam mogao ali je ostao zaleđen na nekim mjestima.
Razmišljao sam da ga otopim toplom vodom ali nekako mi se nije činilo kao dobra ideja.
Ujutro kad sam išao na posao počele su mi se paliti lampice za ABS i ESP te mi stoji lampica da je kvar ( onaj ključ mi svijetli ). Radi se o Renault Meganeu btw. Kočnice mi rade i auto se da voziti. Što da radim? Da pričekam da dođe bolje vrijeme i auto se otopi jer možda led zeza? Ili da odem do servisa, pošto mi je garancija valjana?
Reno i struja,priča (problem) stara otkad je i struje u automobilima
Odi u servis nek ti spoje na dijagnostiku pošto kažeš da je pod garancijom, nema tu druge mudrosti, tako ćeš odmah vidjeti jel samo negdje neki spoj došao u kontakt s vodom ili je nešto gecrk.
Nikakvo topljenje toplom vodom ni slične ludosti ni pod razno. Već par godina otkad živim u svojoj kući nemam garažu i auto/i stoje vani pod svim vremenskim uvjetima i nikad niti jednom nije ništa bilo, upališ auto 15-20min prije kretanja da se zagrije kak spada i sve5.
Staro 27.01.2014., 09:53   #9550
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Budem tako učinio. PRvo ću pričekati da se odmrzne sve, ako ne nestanu upozorenja, pravac servis!
burmuz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2014., 10:03   #9551
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Budem tako učinio. PRvo ću pričekati da se odmrzne sve, ako ne nestanu upozorenja, pravac servis!
nikako ali nikako poljevati toplom vodom. Moguce je cak da dode do pucanje boje i stakla. A ako se i to ne dogodi preko noci tvoj auto ce postati kocka leda
Staro 27.01.2014., 11:08   #9552
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor legija Pregled postova
Netreba nikakav zadnji pogon ni nista za drift ako ja mogu sa skodom sdi driftat onda se moze sa svakim autom.Ali ako si pocetnik bolje uzeti auto i malo na kakav prazan parking i ispobati sta su ti mogucnosti. Jer na cesti jedan krivi pokret sa 30kmh vjeruj mi da mozes dosta slupati auto.Pogotovo kada lupis u malo vecu hrpu snijega recimo od ralice(tvrd kao kamen). Nisam neki extra drifter ali se znam zabavit i lijepo proc neka raskrizja ali ipak po glavnoj cesti neka te malo vise odnese mozes se lijepo nabit u kakav jarak.
Upravo to, prosiranje, parkinzi i udri, tako san ja, pa nekad se zabijes u nanos, nekad dobro, nekad te odnese i jednostavno se naucis, pogotovo mi dalmosi di nam je snig rijetkost dobro dodje... A crash testovi su s 50 tako da se auto moze razbit, ali opet nije neka kriticnost kao sa 100 npr (sta mladi misle da je pizdarija), a nije isto jos kad se zabijes haubom, vratima ili se okrenes na krov. Sta se tice prednje dobro je i to, ali generalno po meni je bolje da krenu s kockicom se igrat, pa da saznaju koliko ne znaju. Naravno sve u granicama normalnoga.
Citiraj:
Mene kada sam polozio pucalo je da si uzmem swifta gti ali drago mi je da ga nisam uzeo jer bi vjerojatno zavrsio 2 metra pod zemljom.Sada mi je bitnije koliko auto trosi nego koliko ide Mada ova skoda nemoze ni 160 po autoputu meni je ipak drago proc 6 litara na 100km
SDI - Samo Da Iđe

A sve ovisi koliko km radis, a opet ja nisan za auta s kojima ne mogu lako pretjecat, a to je brat bratu svako auto ispod 90ks (TD/TB/NA), i naravno sve 10 mi je podnošljivo za livat, priko toga je već vikend auto (dok ne dobijen 7/39 )

Swifta nebi uzeo jer mi je gadan :P
Staro 27.01.2014., 11:18   #9553
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
smiješna strana londona... ferrari nekog sultana obučen u baršun:

Pohrani.com

range rover nekog/e nesretnice:

Pohrani.com

zamjena za opela, omiljeno sredstvo u top gearu, ommage kolegi hamdiji

Pohrani.com

nissan leaf u prirodnom okruženju:

Pohrani.com
syss je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 11:34   #9554
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
smiješna strana londona... ferrari nekog sultana obučen u baršun:

Pohrani.com
Kad smo vec kod "cudnih" boja i presvlaka
Je li ko moze nac Smart "tjunerski" ali je presvucen u kožu (brodska) izvanka cili, bio je na nekom auto showu (Geneva?) ali ga nikako ne mogu nac.
Staro 27.01.2014., 12:04   #9555
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pretpostavljam da je ovaj

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 12:09   #9556
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Godisnji skup ljubitelja ljetnih guma
Staro 27.01.2014., 12:29   #9557
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pretpostavljam da je ovaj
Da da, ajde samo daj link od clanka / proizvodjaca
Citiraj:
Godisnji skup ljubitelja ljetnih guma
Staro 27.01.2014., 12:31   #9558
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Slučajno sam ga našao i to samo tu fotku. Članak nisam vidio nigdje

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 12:47   #9559
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
kakva kupovina je škoda octavia 2004. godište 1.9tdi 66kw sa oko 160k km za 45 soma?

kolika je potrošnja tog motora? negdje čitam da malo troši, negdje da troši ko blesav
domis je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 13:04   #9560
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
kakva kupovina je škoda octavia 2004. godište 1.9tdi 66kw sa oko 160k km za 45 soma?

kolika je potrošnja tog motora? negdje čitam da malo troši, negdje da troši ko blesav
Malo mi je puno za to godište. Koliko se sjećam trošila je osrednje - do 6,5 vani, 8,5 u gradu. Ali vidi okolo točnije.
Staro 27.01.2014., 13:17   #9561
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor domis Pregled postova

1. 45 soma je puno previše za tu Škodu.
2. Generalno je auto u biti dobar.
3. Taj motor malo troši, a genijalci koji uspiju u gradu 8.5 litara s tim motorom nategnut su fkt heroji.

Što gledaš, do koje cifre?
(Gledam aute zadnje pola godine, htio kupiti auto te klase, dok nisam dobio pedalu s đoba ). Cijene su maalo pale čak.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 13:49   #9562
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
do 50, max 55 soma, da malo trosi, da nije previse zahtjevan sa servisima
nekako preferiram limuzine (može se više odojki u gepek smjestiti )

edit.
znam da je puno tolko para za 10god stari auto, ali nigdje ne nalazim dizelše s tom zapremninom za manje love, a bezince nebi baš uzimal osim ako bi imali plin
domis je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 14:18   #9563
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
3. Taj motor malo troši, a genijalci koji uspiju u gradu 8.5 litara s tim motorom nategnut su fkt heroji.
.
Malo ili puno?

Alfica 147? 19jtd nema smrti a odlicno ide. Osobno san vozio 140ks verziju i golfovi padaju u vodu
Staro 27.01.2014., 14:26   #9564
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Malo ili puno?

Alfica 147? 19jtd nema smrti a odlicno ide. Osobno san vozio 140ks verziju i golfovi padaju u vodu
8.5L je puno za tu mašinu makar i u toj "težoj" karoseriji...

Jesu dobre te Alfice?Ja se toga bojim, neznam ništa o njima, održavanje, motori itd., fkt sam totalni tudum za alfe .
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 14:33   #9565
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
147ica je po meni promašaj, kao i svaka alfa. Samo za ljubitelje...

Trenutno vozim škodu octaviu 2009. 103KW - 2.0TDI. Motor je savršen, snažan a auto stvarno malo troši. Sa ganjanjem oko 7.5 litara, sa laganom nogom kombinacija grad-otvoreno oko 5.5l.

Drugi auto je megane 1.6 benzinac, 110ks, i on je kao mrtvo rastrošno puhalo usporedno sa škodom.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 15:00   #9566
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:

Jesu dobre te Alfice?Ja se toga bojim, neznam ništa o njima, održavanje, motori itd., fkt sam totalni tudum za alfe .
Muy dobar auto(zapravo motor, JTD je bulletproof). Problem alfi su vlasnici.
Uglavnom su slabo održavane a ganjane ko da su ferrari. I onda te nakon kupnje rabljene čeka velik servis+izmijena prednjeg ovjesa. A kad vidiš cifru samo za stabilizatore i vilice, križat ćeš se.
Ali ako nađeš očuvan primjerak, jako zahvalan auto. Iako je 156 redizajn mnogo zgodnija.

Moj savjet - zaobiđi.

Inače dizel za 55k kn je lutrija nać kod nas, za te novce se ode u sloveniju/njemačku i za iste novce se doveze i registrira auto koji je bar godinu-dvije noviji i u boljem stanju.

Ali prvo vidi koliko kilometara radiš, ako je neka sitna kilometraža unutar grada onda možeš dosta jeftinije proć ako uzmeš nekog manjeg dizelaša. Manje su emisije a i manja trošarina onda.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 15:06   #9567
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Malo mi je puno za to godište. Koliko se sjećam trošila je osrednje - do 6,5 vani, 8,5 u gradu. Ali vidi okolo točnije.
Fakat trebaš silovat tu mašinu da troši 8,5 litara. Moj od 130 ks navuče 8 - 8,5, al s tim da se ja ne vozim ko penzić, nego je mrvicu teža noga na gasu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 15:31   #9568
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Fakat trebaš silovat tu mašinu da troši 8,5 litara. Moj od 130 ks navuče 8 - 8,5, al s tim da se ja ne vozim ko penzić, nego je mrvicu teža noga na gasu.
Po Zagrebu, bez problema. Megane 1.5 dCi mi je bio štedljiviji (cca 7,5) i osobno mi je bitno bolji izbor.
Staro 27.01.2014., 15:31   #9569
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Bilo koja alfa treba zaobic u dalekom krugu.Alfa sigurno pije puno vise nego skoda tako i bilo koji servis na alfi ti je sigurno duplo skuplji nego za skodu. Skoda octavia 2004godiste otvorena cestra-autoput potrosnja 4.8L dok u gradu 7L. Uglavnom taj se auto isplati kupit od prvog vlasnika i provjeriti sve na autu.Škoda Fabia 1,4 TDI se nade za 45t kn u odlicnom stanju. Je da je slabiji motor ali ce ti trajati.
Staro 27.01.2014., 15:39   #9570
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
ECO mod driveri, sta niko ne rasteze aute pod klimom
Citiraj:
Problem su vlasnici i ovjes, ali cili komplet za ovjes je oko 500€ tako da nije prestrasno.

IMHO unutrasnjost s kozom daleko (meni) nadmasuje Njemacku bracu koja su uredno skuplja 1000€ za isto godiste i slicnu motorizaciju (19TDI vs 19JTD). Opet kao kod svakog auta triba trazit, provjeravat i raspitivat se. Meni je prija tu odustala i dala je priki od starog kesh i lik je doveo bomba 2007 147 120ks za manje od 4k € sta je jako smisna cijena za auto s full opremom i smijesno malim km 80k (provejrena kompletno u Alfe). Kod nas za jebeni Polo 14TDI pitaju 5k naravno pre 2005

A klasika kad kupujes alfu, cut ces od lokalni serifa (TAS auto i ekipa) da se Afli veselis samo 2 puta kad je kupujes i prodajes, da ne valja i sve ostale baze. Naravno uvik izostave odlican 19JTD motor, odlicno voznju i stilski interijer.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno