Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2014., 17:48   #9511
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
sava s3, prednje od prosle zime, straznje stare (valjda) 4 godine. mjenjaju se zimske / ljetne, dva kompleta imam.

rezime - idu ko' metak. sorry ljudi i mozete pljuvati po njima, ali na 60 nagazim kocnicu i kocim po cesti na kojoj ima fest snijega i bljuzge. ok, blokirani kotaci jesu, ali auto osjetno usporava i staje (testirano u dva navrata na ravnoj cesti bez okolo auta).
kretanje laganini bez najmanjeg proklizavanja, zavoji nekih 10-15 km/h nize nego obicno bez gasa, niti jednom da je poceo bjezati ili slicno.
uzbrdice bez frke, ide...........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 17:55   #9512
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
je,od lani,a moje 4 od stare,imaš dizelaša ili? ja s astrom,100ks,teško lagano krenem,odmah ga vrti,ak nedaš malo više gasa,gecrkt.

Oglas
Staro 24.01.2014., 17:57   #9513
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam zaglavio sat i pol na Zagrebackoj. Dva i pol sata e vozim s posla.. Ljudi izlaze i ciste snijeg na sred ceste i voze se ko da su na ljetnima.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 17:59   #9514
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Nitko nije rekao da s3 nije loša po snijegu, dapače, odlična je. Al mi nismo skandinavija gdje je snijeg na cesti po pol godine. Kod nas se snijeg očisti i ostane ti mokra cesta na kojoj dotična guma baš i ne briljira. Imam ih i ja na jednom autu pa pričam s nekim osnovama. U svakom slučaju, definitivno sam zadovoljniji s Goodyear UG7 na drugom autu. A i to što veliš, kotači ti blokiraju pa brzo stane. Poznata je činjenica da auti bez ABS-a imaju dulji zaustavni put na šljunku i snijegu od auta bez. Jerbo ovima bez, zablokiraju kotači i guraju snijeg/šljunak ispred sebe što dodatno usporava auto. Ali, upravljivost s ABS-om je po meni veći plus.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 18:01   #9515
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Kad jesu na ljetnima...

Koma od gužve, nemre se čovjek nit otići provozat...
Staro 24.01.2014., 19:02   #9516
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
I kak je vani? Nemrem isprobat rucnu jer nemam zimulje
Ručna isprobana na praznom parkingu za šlepere. Friško utaban snijeg, predobro. Naravno, pain-in-the-ass je dovesti se do parkinga jer su izmilili ljetni papci.

Citiraj:
Autor ozren Pregled postova
Kad jesu na ljetnima...

Koma od gužve, nemre se čovjek nit otići provozat...
Užas jedna, ljetne gume na autima. Ja ispadam idiot što obilazim papke, koji voze 20km/h na ravnoj i vodoravnoj cesti. Znači, nema nagiba niti krivina, ali oni ne mogu voziti. Samo ugrožavaju sebe i sve ostale sudionike. To bi najoštrije kažnjavao. Ili lanci ili ostani doma, po takvim uvjetima. Mislim, kad se baš mora imati stalno ljetne gume na autu.
Staro 24.01.2014., 19:11   #9517
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Užas jedna, ljetne gume na autima. Ja ispadam idiot što obilazim papke, koji voze 20km/h na ravnoj i vodoravnoj cesti.
Isto stvar svake godine, s tim da ima ljudi koji se tako voze bez obzira kakve gume imali (osobno se uvjerio u to), takvima bi trebalo zabranit vozit kad padne snijeg...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 19:16   #9518
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ja sam danas ujutro uživao vozeći u Zagreb. Padalo je ko ludo na zagorskoj strani, na vrhu brda je bilo par cm snijega na cesti, al sam išo u S80 AWD. Divota za vozit, nijednom nije proklizao, a vozio sam tako da sam imao manje od 5 min kašnjenja na 45min u usporedbi kad vozim na suhoj cesti normalnim tempom. Usporilo me jedino onih 10 autiju koje sam preteko. U mojem Meganeu bi se klizalo za poludit.

Za ove na ljetnima bi trebalo imat neki bull bar i tutnut ih u najbližu grabu. Preventivno.

A sad na neki parking.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 19:21   #9519
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Svaka budala moze stisnut gas i vozit... Ali treba se moci zaustaviti.. Po mogucnosti ne u drugom autu, drvetu, ili necem petom. Mislim opcenito, nije upuceno nikome specijalno...
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 19:24   #9520
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
A sad na neki parking.
Malo prije došao iz trgovine i pod ručnom ušao na parking, a zatim pod ručnom parkirao. Žena je navikla na takve stvari, ali svejedno je morala prigovoriti. Žena. Uglavnom, kad smo izašli, gleda tragove i pita gdje sam povukao ručnu . Ako moraš pitati, onda sam dobro odvezao. Inače bi bilo svakakvih tragova, svuda, i pokoje udubljenje na autu.
Moja slavonija je kao stvorena za zimske radosti. Na brdu se baš ne bi proveo sa mojim cliom .

Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
Svaka budala moze stisnut gas i vozit... Ali treba se moci zaustaviti.. Po mogucnosti ne u drugom autu, drvetu, ili necem petom. Mislim opcenito, nije upuceno nikome specijalno...
Istina, ali ne zna svaka budala gdje smije stisnuti gas i gdje (i kako) se zaustaviti. Btw, ne može svatko stisnuti gas i voziti. Majstori, koje sam obišao, bi stajali u mjestu sa svojim ljetnim gumama.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2014., 19:43   #9521
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
te s ljetnim gumama po snijegu bi trebalo kaznjavati ko i pijance s 2 promila u krvi.
domis je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 20:09   #9522
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Istina, ali ne zna svaka budala gdje smije stisnuti gas i gdje (i kako) se zaustaviti. Btw, ne može svatko stisnuti gas i voziti. Majstori, koje sam obišao, bi stajali u mjestu sa svojim ljetnim gumama.
Samouvjerenost je dobra... U granicama.
Staro 24.01.2014., 20:12   #9523
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
Samouvjerenost je dobra... U granicama.
Obišao sam ih sa 40km/h. Ne mogu sporije voziti po snijegu na ravnoj cesti sa malo prometa.
Staro 24.01.2014., 20:33   #9524
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Ma sve 5...
Staro 24.01.2014., 20:48   #9525
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
te s ljetnim gumama po snijegu bi trebalo kaznjavati ko i pijance s 2 promila u krvi.
Ma oduzet im auto.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 20:51   #9526
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
ma kaznit ih kupivši im 4 zimske
Staro 24.01.2014., 20:58   #9527
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ma oduzet im auto.
nema potrebe za time
samo ih drugi dan sačekaš i opet lupiš kaznu
domis je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 22:51   #9528
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Nije ni tak sklizavo, osim na mostovima s obzirom na to kolko ima bljuzge na cesti. Probal sam se malo i vrtit u Velesajmu ali previse gripa cak i sa 4 godina starim gumama.
Staro 24.01.2014., 23:03   #9529
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Meni što više gripa gume imaju to mi je lakše radit veće i ljepše slideove...
Reko sam da ću zamijenit stare Michelin Alpin A3 ove godine, al kako su bile visoke temperature bilo mi je zao uništavat nove, a ovaj snijeg nije dovoljno ozbiljan da ih zamijenim makar se skliže. Na bljuzgi su pristojne, na snijegu su koše kad ostare... Znam da znaš kakve su jer si ih i ti imao. Prve tri sezone su super, a kasnije jad. Na kiši i mokrome su isto tako pristojne.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 23:17   #9530
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ima li ga da dolazin u Zg? Prosle godine san isa po ludom vrimenu i bilo je odlicno, nema panike ka tu u Dalmaciji...,

Evo za nekoga ko je reka da je lako skinit trkaca, i da Chris je vrlo dobar vozac

http://youtu.be/KLTxwpsj3Y4
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 23:28   #9531
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Meni što više gripa gume imaju to mi je lakše radit veće i ljepše slideove...
Reko sam da ću zamijenit stare Michelin Alpin A3 ove godine, al kako su bile visoke temperature bilo mi je zao uništavat nove, a ovaj snijeg nije dovoljno ozbiljan da ih zamijenim makar se skliže. Na bljuzgi su pristojne, na snijegu su koše kad ostare... Znam da znaš kakve su jer si ih i ti imao. Prve tri sezone su super, a kasnije jad. Na kiši i mokrome su isto tako pristojne.
Ja ocu fino u krug, bocno sa 4x4 ali nema 300ks a nema ni leda ispod snijega pa ga raskopa i dode do asfalta pa je gotovo. Treba se to sve fino malo zaledit pa bu ok. Velesajam je fora, nema nikog i neociscen je. Idem tam na trening pa s kasnije mogu malo probat zabavljat.
U Zg je jedino na mostovima malo kriticino jer se pocelo ledit pa auti poskakuju na brzini. Ostalo se moze vozit sa 5,6 banki bez problema i stat pristojno. Nema razloga za dve banke i za skoro dva sata Zagrebackoj od Jankomira do Drziceve. Zenska stoji na cesti i cisti snijeg s auta, nemres vjerovat. Za ove guzve nisu ni malo krive gradske sluzbe ili Bandic, ove koje su bile u spici. Nesigurnost, neiskustvo, neznanje i tu i tamo ko sa ljetnim gumama. Ja stalno gledam kad sam u prilici ko ima ili ko nema i tesko je nac auto na ljetnima kolko god nevjerojatno zvuci.
Staro 24.01.2014., 23:44   #9532
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Za mene kralj voznje je branko
http://www.youtube.com/watch?v=jkueZH9aa0Q

0:45 stvarno lik vozi kako treba.

I bojan tomic iz ogulina decko stvarno vozi svaka cast Najaci prolaz kroz cilj

http://www.youtube.com/watch?v=EVfvGeQEJ3Q

a ovako za snijeg sta da kazem kada sam iz brda Zalosno mi vidjet ljude sa mora kako se pate na njemu. Ali za nas to je normalno i skoro svaki covik kod nas nema nikakvih problema sa njim . Trenutno na autu imam prve zimse nove sava eskimo dok su zadnje stare 2 godine. Malo da nosi zadnje ali nista strasno.
Staro 24.01.2014., 23:52   #9533
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ove stare Cup Ocativije su neunistivi auti i idu ok za samo 180-190ks. Ekipa ih muze maksimalno i prezivljavaju.
Staro 25.01.2014., 03:57   #9534
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ali sam se sad nauživao sat ipo vremena vozeći se po snijegu, svuda . Još e sve neočišćeno, milina. I opet su me S3+ jako ugodno iznenadile

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2014., 16:11   #9535
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Moj prvi snijeg kao vozac
Jucer sam samo pol sata vozio po selu, testirao kocenje, kretanje, manevriranje, naravno zavoje...stari ima cjelogodisnje gume na autu.
Gledam si da mi je kakva kocka ili stari merc u voznom stanju
Staro 25.01.2014., 16:18   #9536
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
BF Goodrich G-force idu super po snijegu, one su tu negdje klasa Save ak se ne varam
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2014., 16:20   #9537
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Ali sam se sad nauživao sat ipo vremena vozeći se po snijegu, svuda . Još e sve neočišćeno, milina. I opet su me S3+ jako ugodno iznenadile

iznenađuju one po snijegu, a pogotovo u zavojima po mokrom!

Zadnje izmijenjeno od: Blue_Fatal1ty. 25.01.2014. u 16:59.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2014., 17:12   #9538
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Moj prvi snijeg kao vozac
Jucer sam samo pol sata vozio po selu, testirao kocenje, kretanje, manevriranje, naravno zavoje...stari ima cjelogodisnje gume na autu.
Gledam si da mi je kakva kocka ili stari merc u voznom stanju
Nadam se da se šališ.
Dobitna kombinacija za izgubit glavu ili se nabit u nekog.
Imao sam ama baše sve izvedbe kocke dostupne sa benz motorima osim m3, od 316 sa 75ks, preko is-a od 136ks, do 325i sa 170ks i sve i jedna je u rukama iti malo neiskusnog vozača, pogotovo ovih fwd only 'pro' drivera, savršen alat za suicid u lošim uvjetima na cesti.

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
iznenađuju one po snijegu, a pogotovo u zavojima po mokrom!
Ne mogu se više složit s tobom. Odvratno katastrofalno loše gume po svemu osim po snijegu, gdje su onak, ajmoreć mrvu iznad prosjeka.
Staro 26.01.2014., 00:17   #9539
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Nadam se da se šališ.
Dobitna kombinacija za izgubit glavu ili se nabit u nekog.
Imao sam ama baše sve izvedbe kocke dostupne sa benz motorima osim m3, od 316 sa 75ks, preko is-a od 136ks, do 325i sa 170ks i sve i jedna je u rukama iti malo neiskusnog vozača, pogotovo ovih fwd only 'pro' drivera, savršen alat za suicid u lošim uvjetima na cesti.

Snijeg bas i je povoljan za neiskusne, bocis sa 30kmh, najgore kaj se moze desit jeda se nasadis na bankinu na kojoj je nanos od ralice. U ponoc u selu nema psa na cesti, kamoli da imam koji auto za lupit....
Staro 26.01.2014., 04:22   #9540
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova

Snijeg bas i je povoljan za neiskusne, bocis sa 30kmh, najgore kaj se moze desit jeda se nasadis na bankinu na kojoj je nanos od ralice. U ponoc u selu nema psa na cesti, kamoli da imam koji auto za lupit....
Diskutabilno, vrlo. Morao bi poznavat na toj cesti svaku rupu i svaku neravninu, i opet da to sve znaš, sve i jedna kocka osim slabe obične 316ice je prejaka za vozit 30kmh i 'bočit' kako ti kažeš, a da ne spominjem nepredvidivost iste na neočišćenoj i skliskoj cesti.
Ne znam što da ti kažem da me ne shvatiš krivo, al vjeruj mi da je to zadnji auto (kocka) koji bi početnik trebao voziti, a kamoli ne u kombinaciji sa snijegom....
Tu je recimo jedan merc 190 (fan bmw-a sam, a stari merca, tako da smo izvozali sve kombinacije) je daleko prilagodljiviji i 'pitomiji' za isprobavat kojekakve cirkuse po snijegu nekom neukom. Tek nakon par zima te školice bilo bi razumno prijeć na sve čari nečeg tako nepredvidivog kao što je kocka.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno