Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.01.2014., 18:45   #9271
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Jel zna tko gdje bi se mogao kupiti poklopac za prednji desni far za Seat Ibiza (mk3 6l model)?

Ovo mi treba:

Pohrani.com
salvarez je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2014., 21:42   #9272
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Izlazak iz srednje trake je uvijek problematičan (makar ga prvo nazvao "prestrojavanjem) iz više razloga. Prvo je da je prestrojavanje potrebno izvesti dovoljno ranije (ZSPC, čl. 2. s tim da nije definirano koliko ranije), drugo moraš paziti na ove iz desne trake (ZSPC, čl. 57.), treće je potrebno skretanje izvesti iz krajnje desne trake (ZSPC, čl. 56.).

Sve u svemu, ne postoji opravdanje (čisto zakonsko) direktnog skretanja iz srednje trake, kao što je čak i horizontalnom soignalizacijom predviđeno skretanje isključivo iz desne (s crtom vodiljoim, Pravilnik, čl. 71., H04).
Moral bi pogledat ZSPC, ali kao i kod raskrizja ako je vidljivo da prvi auto i drugi auto iz desne trake koji su tebi prvi jel skrecu isto desno kao i ti onda mozes iz srednje skrenuti direkt van iz toka.
kasko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.01.2014., 22:10   #9273
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Moral bi pogledat ZSPC, ali kao i kod raskrizja ako je vidljivo da prvi auto i drugi auto iz desne trake koji su tebi prvi jel skrecu isto desno kao i ti onda mozes iz srednje skrenuti direkt van iz toka.
kaj nema srednja traka isto crtu vodilju?
to je normalno i logično,uvijek se skreće u sebi bližu traku kad postoji raskrižje tj. kolnik sa više traka,onaj tko je lijevo skreće u svoju lijevu a onaj desno u desnu i kasnije se prestrojava tko kamo već želi
esc je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2014., 02:07   #9274
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Srednja traka (na rotoru u Remetincu) nije iscrtana kao izlazna.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2014., 09:01   #9275
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Nije iscrtana.

Mislim da na tu temu je sve rečeno. Vanjska traka ima prednost zbog pravila desne strane i ako se isključuješ iz srednje treba paziti da te ne pokupi netko iz vanjske jer bi u tom slučaju bio kriv auto iz srednje. I to je sva mudrost.
Staro 04.01.2014., 09:25   #9276
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
Jel zna tko gdje bi se mogao kupiti poklopac za prednji desni far za Seat Ibiza (mk3 6l model)?

Ovo mi treba:

To ti nitko nebude prodao sa ispravnog fara. Potraži po NJuškalu razbijene
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2014., 10:42   #9277
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Nije iscrtana.

Mislim da na tu temu je sve rečeno. Vanjska traka ima prednost zbog pravila desne strane i ako se isključuješ iz srednje treba paziti da te ne pokupi netko iz vanjske jer bi u tom slučaju bio kriv auto iz srednje. I to je sva mudrost.
Nije pravilo desne strane nego prestrojavanje.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2014., 12:11   #9278
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
kaj nema srednja traka isto crtu vodilju?
Nema.
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Nema nikakve "vidljivosti" već je za takvo što jedina iznimka znakovi koji na to upućuju.
Staro 04.01.2014., 12:14   #9279
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Nije pravilo desne strane nego prestrojavanje.
Da, ok.
Uglavnom to je poanta cijele rasprave.
Staro 04.01.2014., 22:37   #9280
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
esc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.01.2014., 01:13   #9281
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Talking Project car - moje prvo vozilo

Unapred se ispričavam ako slična tema postoji, no tema "Automobili" mi se čini previše općenitom, pa sam se odlučio na ovu.

Situacija je sljedeća. Već sam dugo u potrazi za nečime čime bi se zabavljao u slobodno vrijeme, tehnički sam kao većina vas dosta nadaren, no osim vještina na području informatike i elektrotehnike, ni mehanika mi nije strana i nemam straha od neuspjeha. Od nešto životne ušteđevine sam si odlučio kupiti vozilo (prvo motor, no kasnije je radi praktičnosti prevladao auto), da imam za voziti se iz Zagreba kući starcima u Daruvar, na more, Njemačku i tako.

Prvenstveno sam u porazi za manjim dizel vozilom snage 100-130 konja deklarirane potrošnje do 7l (jasno mi je koliko je to nerealno), mlađe od 10 godina sa do 150 000km (naravno realnih, gdje bi prije kupnje dobro pročešljao OBD/CAN-bus logove i slično). Za to sve sam spreman izdvojiti do recimo 5500 eura.

Sad ovaj tehnički dio. Bit vozila je da ga servisiram sam, od gluposti kao izmjena ulja do reflow-a elektronike na (eventualnoj) Bosh pumpi, (mapiranja ECU-a EEPROM programatorom ) ili izmjene injektora itd..

Bit je da sami rezervni dijelovi budu pristupačni, da ne crkne nešto što samo po sebi košta 6000kn i auto stoji 3 mjeseca na parkingu jer nemam novaca za sam dio..

Tražio sam odgovor na ovo po drugim "specijaliziranim" forumima, no u vrlo kratkom roku se to pretvorilo u tko ima duži.. jel.. Pa zato pitam ovdje (za auto, naravno )

Trenutni favorit je Opel Corsa C (mk2) sa 1.7CDTI (Isuzu - 100ks) mašinom, a za njime ide klasika Astra (isto 1.7CDTI) ili PSA grupacija - Peugeot 307, Citoren C4 ili Ford Focus - svi s 1.6 (comon rail [hdi, tdci.. itd..]) s 110konja, svi proizvedeni oko 2005. godine.

Pa eto, volio bi čuti komentare (na samu ideju samostalnog servisiranja i odabir vozila ili dodatne ideje). Znači, prioritet je value i popravljivost Hvala!

EDIT: zaboravio sam napomenuti da imam pristup radionici sa kanalom i pristojnom količinom alata, tako da to neće biti problem.

Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 05.01.2014. u 01:38.
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 03:07   #9282
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ne rikavaju bas tako auti da bi ti to bila zabava u slobodno vrijeme, osim ak ne dobis neki krs. Ne postoji moderan TD na kojem nemre crknut nest skupo i osnovne servise mozes na svima radit sam. Za popravke prije svega treba znanje i iskustvo, ostalo je manje bitno osim hardwarea i softwarea. I 7 litri je daleko od nerealnog za modernije diesle te snage u sl. autima.

Ne treba to nova tema za to pitanje. Nije bas da gradis sam doma novi auto u garazi, kak bi naslov teme mogao sugerirart.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 04:30   #9283
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ne rikavaju bas tako auti da bi ti to bila zabava u slobodno vrijeme, osim ak ne dobis neki krs. Ne postoji moderan TD na kojem nemre crknut nest skupo i osnovne servise mozes na svima radit sam. Za popravke prije svega treba znanje i iskustvo, ostalo je manje bitno osim hardwarea i softwarea. I 7 litri je daleko od nerealnog za modernije diesle te snage u sl. autima.

Ne treba to nova tema za to pitanje. Nije bas da gradis sam doma novi auto u garazi, kak bi naslov teme mogao sugerirart.

Da.. zato sam i napisao u prvoj rečenici ono oko otvaranja nove teme, pročešljao sam "Automobile" i mislim da bi mnogima ovo bilo zanimljivo, kako su tu većinom mladi ljudi, a mnogi s puno želja i skromnih mogućnosti kao i ja.

Novčani limit sam odredio po nekom realnom studentskom budžetu koji je uz lagano šparanje od polaganja vozačkog ispita, kakav studentski posao i neku sitnu pomoć obitelji kod većine tu negdje, a to su i vozila koja smatram da ih se nitko nebi sramio voziti. Moderna, startna, šparna i (radi čega sam otvorio temu) nadam se uz nešto truda i volje, relativno povoljna za održavanje.

Cilj je izglasati najoptimalnije vozilo za osobu kakvu sam ranije opisao, jer kad se ušteđevina potroši.. rijetko će tko moći platiti koju tisući nekome za ruke.

Ovo treba biti jedan od onih projekata kako dorađujemo računala, mobitele i slično, ali na višoj razini. Meni osobno izazov, zabava i zadovoljstvo.

Puno toga se može napraviti sam, vozila jednog proizvođača između klasa često dijele mnoge dijelove, pa je često moguće osim izmjene diodica u plavo ugraditi putno računalo, omogućiti skrivene funkcije itd itd.. Mašine isto tako, gore spomenuta 1.7CDTI se primjerice ugrađuje i u Hondu Civic, jedna je od popularnijih mašina uopće i pretpostavljam da će time biti i dijelova. Kada nešto crkne, svi lete u servis, gdje im se često napravi više štete od koristi, a opet jedan elm327 ili bolje stn1110 mogu čuda napraviti..

Uglavnom, od nekud moram početi, ako se zaletim i kupim ono što mi savjetuje susjed (tokar, bravar koji je pročitao nešto u "Autoklub-u"), nisam napravio ništa. Ono što očekujem od teme je argumentirana rasprava među školovanim i objektivnim ljudima i to je to.

Što se potrošnje goriva tiče, na velikoj kilometraži očekujem i veću potrošnju, mašina radi, EGR ventil može biti zaštopan, dizne, svašta, a dok se ne popravi, troši

Ove dvije mašine 1.7CDTI (Isuzu) i 1.6CDTI (PSA) mi se za sada čine najboljim odabirom, po onome što sam čitao Isuzu je znao imati headgasket problem, no rijetko i odlazio je redovito anlaser, a PSA opet maleni filter za ulje koji bi se lako zaštopao i kako bi nedovoljno ulja podmazivalo turbinu, zaribala bi, što bi prouzročilo ogromne troškove.

Novi sam u ovome, ali eto, imam strašno puno volje, pa ako želite pišite, ako mod smatra da je tema bezveze, neka briše, nema problema
Staro 05.01.2014., 09:17   #9284
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Zaboravljaš na jedan od najboljih dizla-1.9jtd 8V. Ipak su talijani izmislili "TDI" motor u serijskom autu.
Znaš kak se veli, ak voliš šrafati po autima i sam slagati-zemeš talijana hehehe
Staro 05.01.2014., 09:41   #9285
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Jedna opcija za njega je golf 1..A tema je stvarno bezveze
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 09:42   #9286
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Zaboravljaš na jedan od najboljih dizla-1.9jtd 8V. Ipak su talijani izmislili "TDI" motor u serijskom autu.
Znaš kak se veli, ak voliš šrafati po autima i sam slagati-zemeš talijana hehehe
Upravo to sam htio napisati.1.9 JTD i chipaj i šarafi do mile volje
Staro 05.01.2014., 10:39   #9287
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Greška u startu.

Pričati o spomenutim 1.6 i 1.7 dizlima kao o svakodnevnom autu plus remapiranja/chipanja je besmisleno. Izgubit ćeš gaće na tome, bez obzira što se radi o jeftinim autima.

Popravci modernih dizel pumpi na common railovima, reparacije turbina, reparacije dvomasenih zamašnjaka-što su česti i jako skupi kvarovi, nisu mogući kod susjeda Jože u radioni koja ima "grabu"

Kupi si neki normalan auto za takve vožnje, a za mapiranja i slično neki stariji auto, po mogućnosti turbaka.

Da, tema će potaknuti raspravu opet u krivom smjeru
Staro 05.01.2014., 14:30   #9288
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kažeš da ti je prioritet "value" i popravljivost - zaboravi auto do 10 godina starosti
Kažeš da ti auto treba za otić do Daruvara, mora, Njemačke - to je otprilike 2000-3000 km godišnje? Čemu dizel? Čemu 100-130 ks?

Kao što je netko napisao već, Golf I ti je sasvim dosta, iako mislim da bi Golf II bio savršen. Ne volim Golfove, ali znam puno ljudi, plićeg i dubljeg džepa (čak i neke estradnjake) koji imaju G2, čak i kao jedino vozilo.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 16:29   #9289
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
A tema je stvarno bezveze
Kao i teme Automobili i one nogometne u kojima se samo kote i uzgajaju trollovi...
domis je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 17:47   #9290
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pa tema i je bespotrebna kad već postoji Automobili. Nije jednom u toj temi zatražen savjet što da se kupi. Samo što je ovaj forum zadnje mjesto na kojem bi ja tražio savjet koji auto da kupim...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 18:01   #9291
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Valeov novi dvomaseni zamasnjak za Meganea dizel me je kostao 1300kn... Svi su mi spominjali neke divlje iznose od 4000kn+ i strašili me... Na kraju sam ga promijenio na 300k kad sam mijenjao i set kvacila da ne otvaram sve to zajedno ponovno. Na stranu to kaj je izletio novi semering radilice koji je usput ugrađen pa sam svejedno trebao ponovno otvarat... A nije bas da se je zamašnjak raspao ili nešto slično.
Kak će se i dal će se auto pokvarit uglavnom ovisi o početnim manama ili o tome kak je vožen i održavan. Pa meni je originalna turbina sad na 325k km u odličnom stanju...

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 05.01.2014. u 18:14.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 21:04   #9292
Thorax
Doomster
Moj komp

Thorax's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Meni se čini kao odlična tema i ideja, jer i sam zadnjih par godina učim, čitam i gledam oko popravaka, modifikacije itd... u biti najviše mi znače razni YT clipovi gdje se zbilja može svašta naučiti.

Nego da i postavim prvo pitanje onda. U pitanju je Corsa C (2004.), 1.3 CDTI. Uspješno sam zamjenio filter ulja i ulje, filter zraka, te je sad na redu filter goriva. U dilemi sam jer neki u uputama spominju vađenje osigurača pumpe za gorivo i onda paljenja auta kako bi se potrošilo gorivo u cijevima i izgubio protisak u sustavu jer bi u suprotnom kad se otpoji iscurilo dosta goriva. A neki uopće ne spominju, nego je princip rastavi-zamijeni-sastavi.
Ili to treba raditi samo za određene modele auta?
Napominjem da je mojoj Corsi filter goriva skroz gore, praktički dodiruje haubu, ne znam dal to kaj znači?

CPU: AMD Athlon 640 under TX3
MBO: Asrock 870 Extreme3
RAM: 8 GB DDR3 Mushkin @ 1333, CL8
VGA: XFX HD4830
HDD: WD 6400AAKS
Monitor: Samsung 2470H
PSU: Fortron PNF 400W
Net: 12 Mbit/1,25 Mbit
Sound: Logitech X-530

CPU: Intel Celeron T3100
MBO: HP 1526
RAM: 2 GB DDR3
VGA: GMA 4500MHD
HDD: WD3200BEVT
Monitor: 15,6“ LCD
PSU: HP 65 W
Sound: Arctic Sound P281

CPU: AMD Athlon M320 undervolt @ 0.975 V
MBO: AMD 785
RAM: 2 GB DDR2 800
VGA: Integrated HD4200
HDD: Hitachi 250 GB
Monitor: LCD 15,6“
PSU: Delta Electronics 65 W
Net: 8 Mbit/768 kbit
Sound: integrated
Thorax je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 21:28   #9293
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Evo i mene opet.. Ne znam dečki, pitao sam vas dobronamjerno za savjet, ja rado čitam tuđe teme, samogradnje, modanja i slično i veseli me tuđa volja i inspiracija. Prije koju godinu sam otvorio temu kako napraviti line out na Philips CCR600 auto radiju, tad nisam bio popljuvan, ali nije bilo previše interesa i ok. Ovo sad bezveze ili ne, opet napominjem, postoji moderator, ako smatra da je suvišna, obriše temu, napiše mi pm i ok, no sumnjam da je baš najbeskorisnija tema na forumu.

Meni je svako iskustvo bitno, servisirao sam mobitele, preprodavao ih, računala isto, radio razne elektro projekte i uvjek naučio nešto, netko visi na fb-u, ja radim ovo i eto, sad želim novi, veći projekt kojim ću popuniti slobodno vrijeme sad kad završim fax. Vozilo mi ne treba,posudim ga od staraca, no bit je posvetiti se nečemu, bio to tuning ili jednostavno održavanje i učenje malo po malo.

Zašto diesel? Tko zna kakva će situacija biti za 3-5-7 godina, što ako zaglibim s tim jednim, pa u slučaju benzinca uživam s kunom po kilometru.. A i nije to samo tih par odredišta koje sam nabrojao, mislim se voziti 15 000 - 20 000km godišnje, kilometraža se brzo skupi.

Tko se usudi s golfom jedinicom-dvojkom do njemačke i nazad? Je, ok, shvaćam to kao šalu, no nema mi smisla. Vozila koja sam nabrojao u prvome postu su moderna, svojevremeno jedna od najpopularnijih kupovina, često se karambolirana prodaju za dijelove i pretpostavljam, kako većina dijeli istu platformu (PSA), da se vjerojatnost kvarova smanjuje na minimum.

Što se tiče 1.9jtd-a, daa Odlična mašina, 130konja, 7l potrošnje, no uzeo bi jedino Grande Punta, a on već prelazi 6000 eura, pa mi je to puno.

I za one koji se jadaju oko priče o autima na računalnom forumu..

"Svaštara - Rasprave nevezane za računalne teme, poput popularnih "Žderonja"..."
Staro 05.01.2014., 21:40   #9294
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Okej, maknimo se malo od teorije i pokusajmo sagledati kakva je situacija u stvarnosti. Mene konkretno zanima imas li ti neki auto iz oglasnika koji je ogledan primjer ovoga sto si gore nabrojao?
tux-scooby je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 21:46   #9295
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Alfa 147 JTD?
Model 2005+ model s 120 ili čak 150ks

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 21:58   #9296
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Smile

Citiraj:
Autor tux-scooby Pregled postova
Okej, maknimo se malo od teorije i pokusajmo sagledati kakva je situacija u stvarnosti. Mene konkretno zanima imas li ti neki auto iz oglasnika koji je ogledan primjer ovoga sto si gore nabrojao?
Nisam siguran da se smije linkati njuškalo, no evo primjer, pa obrišem ako bude problema:

http://www.njuskalo.hr/auti/opel-cor...-oglas-9924029

U sličaju da oglas nestane, radi se o Corsi C s Cosmo paketom opreme, mašina je 1.7CDTI koju proizvodi ISUZU i ima 126k km, godina proizvodnje je 2005. Cifru zaokružimo na 25 000kn. Kako je ovo primjer, ne očekujem kupiti vozilo po toj cijeni, bolje platim više za veću očuvanost, da kasnije nemam problema.

Evo kako to ja vidim. Mali gradski auto s do 7l potrošnje (uz šparanje) koji ako treba, povuče do 190-200km/h i ubrzava 0-100Km/h ispod 10s. Vozilo s jednim od najboljih međuubrzanja u klasi. Baca 130g/km CO2, pa i ako ga uvozim iz DE, platiti ću samo 6% trošarina, što je na tu sitnu vrijednost ništa. "Vidim" turbinu varijabilne geometrije koja je za tu mašinu overkill (radi čega su u Corsi D digli snagu na 125 konja), samo 1100 kila i više nego skromnu unutrašnjost. Stanem ja, koji frend i par torbi i ide se na put Pola table dijeli s Astrom G i Astrom H, ima CAN kontrole CD30 mp3 auto radija itd.. A tu su i mali točkovi, mali izdaci, poslje 185mm gume postaje skupo
Staro 05.01.2014., 22:08   #9297
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Baš sam to htio napomenut, ako se možeš protegnut možda do 1.9 JTD-a (CDTI-a) od 150ks, onda si na konju. Alfa 147 ili eventualno neka Astra GTC H, najs

Ja već dosta dugo imam Vectru C iz 2006 (fejs lift) sa tim motorom, chipanim kod Gubića na 190ks i mogu samo reć da sam prezadovoljan. Auto ima momenta nenormalno, ostavljam Bembure 320d bez problema. Ali ima i drawback. Otisao zamasnjak, ali dobro, to im je jedina tvornička slabost (inače taj motor je bio i motor godine ako se ne varam, koje sad, ubij me) i na nekih 150 000km bilo je potrebno reparirat turbinu :S
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 22:08   #9298
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
@Pawzilla, jel ti kupuješ ili prodaješ auto??
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 22:19   #9299
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Hehe, malo jesam Opel fanboy, ali još uvjek kupujem

147 je isto predivno vozilo, no odgovaraju me frendovi od toga radi skupih dijelova. Prijatelj mi ima 156icu i kada nešto ode, čujem plač i zapomaganje.. Iako, auto ide.. Pitaju ga jednom u gradu, što ti u preko dana driftaš? Kaže on, a ne ne, auto je na servisu..

Da objasnim i zašto 100-130 konja. Do sad sam vozio Astru G od staraca, x20dtl - 2.0 s puž turbakom, 82 konja.. Je, fino je to i sve, ali poslje 120 vuče žalosno.. Htio bi kompromis, da ide (manja masa, veća snaga i moment), a opet razumna potrošnja, da kad nemam budem blizu 5l/100km ultra šparne vožnje, a kad stigne plaća da pročistim EGR od čađe uz 8-9l nafte.
Staro 05.01.2014., 22:28   #9300
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ock, znaci to je neki okvir. Cca, 3.500E vozilo i ostale 2k za popravke, regu i sl. Oprez sto se tice modernih naftara. Nase gorivo nije spaseno, postopa se puno toga, takodjer tim stilom voznje ces zastopati bilo koju turbinu a pogotovo tu sa varijabilnom geometrijom, I sto, ides obilaziti, stisnes gas a ono ne ide s mjesta - belaj. Prvo pronaci neki kvalitetni servis gdje bi mogao otici da ti pregledaju auto i nabroje sto bi sve trebalo promijeniti, moguce boljke i troskove.
tux-scooby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno