|
![]() |
#901 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Yeston Designs Radeon HD 5770 X2 Graphics Card : http://www.techpowerup.com/img/10-10-12/64c.jpg http://www.techpowerup.com/img/10-10-12/64b.jpg http://www.techpowerup.com/img/10-10-12/64a.jpg Članak : http://techpowerup.com/132662/Yeston...hics-Card.html
![]() |
#902 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Super kartica, tj. super je samo ako daje bolje performanse od 5850(i da je jeftinja)...ak ne onda nema smisla! Al dvije takve u CF....tj 4x5770 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#903 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Ima poprilično mali pcb za karticu s dva grafička čipa te je dodatno napajanje ostalo na samo jednom 6 pin konektoru što je svakako predobro. Jedino što kasne s izvedbom 57xx serije kad nam je cijela 6xxx serija na vratima no iskreno me boli briga za tu karticu kad se ionako neće pojaviti na našem tržištu. No ipak priznajem super izgleda, bar na papiru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Problem s XFX ATI Radeon HD 5770
Dakle kupio sam sasvim nov kompjuter (tocno prije 1 godinu) i evo specifikacije: 1.Matična:MB ASUS P5P43TD, Intel P43, 1333MHZ( ima overclock na 1600MHZ),DDR3, GLAN, socket 775 2.Procesor:CPU Intel Core 2 Duo E7400 BOX 2,8 GHZ 3MB socket 775 3.Memorija:Memorija DDR3 4GB 1600MHZ Kingmax 4.HDD:HDD WD 1TB WD10001FALS serial ATA II 32Mb 7200/o min 5.Grafička:VGA XFX HD 5770 1024MB DDR5 2DVI HDMI DirectX 11 6.Kućište:Antec Three Hundred-Eu Midi Crno bez PS 7.Napajanje:550W Cheiftec ATXv2.0 12cm FAN 8.Optički ![]() E sad instalirao sam Win XP 32 bitni i nakon tjedan dana u igranju WoWa poceli su errori.Nakon nelagode oko tih stvari i nadanja da ce biti bolje kupio sam Win7 Ult 32bit ali oped jedne te iste greske.Otvori sam kuciste i nasao da Graficka kartica visi na PCI utoru bez da je zavidana vijkom a uhvacena je na kuciste nekakvim limom sto se samo kao pritisne i kao drzi a grafa na tome je labava te sam nazvao covjeka kod kojega sam kupio i rekao mi je da su takva danas kuciste da je to dobro.Poludio sam.Te sam Uzeo malu busilicu napravio rupu na kucistu za vidu da mogu pricvrstit grafu.Onda je radilo 1 mjesec bez gresaka. Nakon tih mjesec dana upalio sam WoW sve postavke na ultra postavim(( uvjek drzim postavke do kraja)temperatura 65c-68c)) odjednom vodoravne pruge i crni ekran itd da nenabrajam jedno za drugim a drajvere sam uvijek stavljao nove,zvuka ima ali slika nista minimize nedjeluje.I dan danas mi se to desava neki dan sam gledao nesto na Youtube i odjednom vodoravne pruge.(Nov drajver 10.9).Kad je stavim na Stability test u FurMarku (najnovijem) dode do 80C u minutu i pocne beep beep beep.Tada upalim vent na 100% i temp padne oko 5 do 6 i drzi se i onda nakon 20ak minuta vodoravne pruge i crni ekrani.Windows 7 nakon reboota javi Windows recover after blue screen i kaze sljedece citiram Video Hardware Error U Starcraft 2 kada igram s ekipom nakon 20ak minuta Mouse Pointer mi se izoblici cak i tako bude i u windowsu i to se nece maknit dok ne resetiram komp. Procesor Core2Duo koji je 2,8GHZ pratio sam temperature po svakom Coreu pod full loadom max je 49c a kad nema loada onda je 37c do 38c BTW kompjuter sam kupio u Filip Informatika(stvarno sam pegula kod njih bilo sto kad kupim u njih uvijek nesto nevalja) dao sam im grafu prije par dana.Stavio je covjek na test i kaze nakon 24 sata testiranja da je grafa ispravna a ja nemogu vjerovat i govori da je temp oko 90c.U nadi da ce sve biti dobro odnio sam im Kuciste da vide sto se desava. Moze li tko pomoci???!!!Jer ja ovima iz Filipa nevjerujem. HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
ati HD 5770 NA NOVOM LCD MONITORU
Dobar dan.Zašto su mi svi filmovi na novom lcd monitoru nekoako kockasti i lošije kvalitete nego na starom crt-u.Jel možda treba nešto podesiti na grafičkoj.imam ati hd 5770 .hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Probaj gledati filmove iz malo veće udaljenosti ili nabavljaj filmove u visokoj rezoluciji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
nema veze dijagonala. ima 22" monitora koji su 13xx X 7xx i ima full hd monitora. to ti ovisi od playera. meni je to VLC radio da mi je pixelizirao filmove ali nakon kraceg podesavanja je sve bilo ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
http://www.hardwaresecrets.com/fulli...hp?image=11486 http://www.hardwaresecrets.com/fulli...hp?image=11485 Što se grafe tiče, po ovome što si napisao grafa je crkla i jedino što možeš je nositi je na reklamaciju gdje si je kupio ili eventualno dobavljaču. Ovisno koja firma piše na garantnom listu. Koji video format je u pitanju i koja rezolucija. Ako se radi o 720p/1080p oni bi trebali izgledati odlično. Ako se radi o raznim divXima niske rezolucije oni su pikselasti zbog toga što su razvučeni na visoku rezoluciju.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#912 |
Moderator
|
U principu ne. Problem je to što imaš monitor s panelom visoke rezolucije a video je vrlo niske rezolucije. Bilo bi puno lakše kada bi naveo koji je monitor u pitanju, koji OS itd.
![]() |
#915 |
Guest
|
Poigraj se sa splayer-om, VLC-om, imaš masu postavki za filtre koji ti mogu ublažiti ovo što navodiš...nekada će to biti na uštrb oštrine, no meni je i to bolja varijanta (uglavnom) od prenaglašene pikselizacije...imaš super grafu, OS kao rođen za te stvari i samo polako, eksperimentiraj... ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Moderator
|
Problem je kao što sam ti rekao Monitor ti ima rezoluciju 1680x1050 a na tu rezoluciju sad razvlačiš video materijal rezolucije kakvih 600x250 piksela. Dakle dobivaš isti rezultat ko da si uzeo primjerice neki JPEG tako niske rezolucije i raširio ga preko cijelog ekrana na 1680x1050. Ono što možeš je recimo dodatno podesiti video output. Postavi na EVR ili VMR9. No čistu sliku nećeš nikada dobiti u izvor tako niske rezolucije.
![]() |
#917 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
bas i nije. ako zelis dx11 na bilo kojoj rezi iznad 1280x720 s nekim solidnim FPSima, treba ti barem gtx460/1GB i gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
@kax Ugasi aero. Meni su filmovi očajni kad je aero upaljen jer on ugasi overlay. Čisto probaj da vidiš. Isto tako, kvaliteta slike mi varira od playera do playera. Kod mene nije problem u nativnoj rezi jer imam 17" crt. Jedino mi dobro izgleda u mplayeru kad je aero uključen, jer on vjerojatno nešto kompenzira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Guest
|
CRT-jci su svijet za sebe (još uvijek imam jednoga 21" spojenoga na gaming kantu kada me uhvati manija napucavanja u CoD serijalu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Premium
|
[QUOTE=Wolverine;1754778]Pa sad ako imaš Antec Three Hundred onda nema nikakvih limića i nema potrebe za bušenjem nikakvih rupa pošto rupe postoje. http://www.hardwaresecrets.com/fulli...hp?image=11486 http://www.hardwaresecrets.com/fulli...hp?image=11485 Što se grafe tiče, po ovome što si napisao grafa je crkla i jedino što možeš je nositi je na reklamaciju gdje si je kupio ili eventualno dobavljaču. Ovisno koja firma piše na garantnom listu. Evo iskreno mislim da mi kuciste nije Antec Three Hundred jer kad sam kupovao lik mi je dao par CD/DVDova i jos nesto gratis i losije Kuciste evo sad cu dat sliku kako izgleda iznutra.Samo da Uploadam *********************** E da jos sam nesto zaboravio napomeniti. Kad sam mu dao kuciste rekao sam mu da stavi grafu u kompjuter mi i stavi FurMark(koji imam instaliran). Nakon par dana mi je javio da sve radi okey a ja se jos cudim. Kako kako a niti je napravio test Maticne niti Test Rama Ako slucajno netko ima Nekakvi Bootabili program za testiranje Maticne molio bih da mi da link za skiniti jer cu sutra uzest kompa nazad i najvjerovatnije dat u neki bolji PC shop sto znaju kako i sto. Zadnje izmijenjeno od: tor. 19.10.2010. u 20:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
[QUOTE=Karlo666;1756710] Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Guest
|
Hm . Novi si, pohvatati ćeš konce već, za sada poslušaj ono što ti staff poručuje ![]() Nego, ako dvojiš u kvalitetu/poštenje servisa u shopu (što me ni malo ne čudi jer sam i sam imao svakakvih iskustava, al' dobro, "na stranu" sada sa tim...), razmotri opciju ultrakorisnoga PM-a, iz ST-a si, a ovdje ima i više nego kompetentnih članova koji bi ti mogli pomoći u bazičnim testovima setupa, (tebe to i zanima koliko vidim), da lakše lociraš problem...to te može stajati kakvih ćevapa i piva "U Hajduka", recimo, (jel' postoji to još uopće? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Premium
|
Hvala. Nego uzeo sam kompjuter nazad i napravio sam BurninTest i FurMark i LIDD jedno 24 sata je stajalo i kaze sve okey. Stvarno nerazumim. Kao evo i mom šefu ekran LCD( u istoimenog je kupio) ispod optimalne rezolucije nece da radi. A kad mu stavis Optimalnu radi. Da pojasnim ako se ostavi rezolucija 1680x1050 i resetira se komp ekran nece da se upali i pokaziva da je neoptimalna rezolucija a recimo prije par dana kada sam bio radilo je sve okey. E sad bog dragi zna sta se tu desava.Ista stvar je i sa mojom grafickom jedno mjesec dana radi okey onda mi usred Raida crkne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam danas nešto viška vremena pa sam se pozabavio sa svojom HD5750 karticom u smislu overclockinga. Nisam se nikad aktivno bavio time, pa sam odlučio otići u ATi CCC, otišao u ATi overdrive i pokrenio auto-tune. Sustav se tunirao nekih 25minuta i na kraju sam dobio GPU clock podignut sa 700 na 860MHz a memory sa 1150 na 1160MHz. Pa se pitam jesam li što time dobio? Ili da vratim postavke. E da, temp u loadu su se podigle za 10ak stipnjeva a u idleu za 5 C. I da evo zasad sve dobro radi, vrtio sam bfbc2 MP jedno sat i pol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
To bi valjda ti nama mogao reći no vjerojatno jesi neš malo, ako ništa drugo dobio si veću temp. ![]() Inače, memorija može ići još gore sigurno. Meni je moja bivša VTX-ica bila stabilna s GPU-om na 870Mhz dok je mem. bila na 1350Mhz, a dobitak je bio oko 5-6 fps-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() OK. Ma to me i zanimalo. Da sad vrtim neke testove, neću. Vratit ću sve na default. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
jel vrti netko bf bc2 u full hd rezoluciji sa radeonkom 5770 1gb??? zanima me hoce to raditi glatko sa tom grafom i tom rezom?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|