|
![]() |
#9241 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Konačno umirovio floppy nakon popizditisa zbog ne-prepoznavanja diskete kod prebacivanja s različitih drive-ova. Ne znam zašto sam tak dugo čekao ![]() U Amiga boji, došao je s AMIGAstore.eu. Prednost je što se tam može customizirati do bola, od firmware-a do opreme pa ne treba petljati više niš po njemu. (Jedina opcija na mojem je bila FlashFloppy firmware.) Čak ni poseban software nije potreban. Skinuo sam set image-a za DOS 6.22, umnožio ih i formatirao za što mi treba. Na linuxu mogu mountat image kao loop device i editirat ga po potrebi. Zadnje izmijenjeno od: stef. 05.06.2024. u 09:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9242 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da, poznati Gotek floppy emulator ![]() Ima jedna kategorija koja ni danas nikako ne može bez floppy - ja, to su: - "stare" klavijature (često sa drugačijim fw nego za pc) - razni "stari" ind. strojevi Tako da imaš šanse vratiti investiciju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9243 |
Premium
|
Recimo, ovo bi bio način kako instalirati Windows 95 s 13 floppy diskova ![]() https://archive.org/details/microsoft-windows-95_202404 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9244 |
Moderator
|
Nije to ništa, a tadašnji Office na 32 floppy diskova, to je bila patnja nagurat ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9246 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Stari hardware za kojim se slinilo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9247 |
Moderator
|
Da, baš tako, u mom slučaju 16. je bio problematičan, imao sam ga 2x, na guranje bi ipak sve kopiralo 😂 Pohvala Nbdy32, C64 na steroidima ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.06.2024. u 11:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9248 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9250 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9251 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ajebemu, da sam 96-te znao da se može skinut nebi stari morao iskeširat nofce ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9252 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
Vidim ovaj HS1000 nekakva manga, jedan od boljih Panasonica, makar navodno kralj je onaj neki AG-1980, to sam si maštao nekad i negdje nabavit. Koji setup koristiš za video capture ? Oko toga sam baš prije koji mjesec imao sa Trekkijem neobaveznu diskusiju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9253 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9254 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
C64 u tower izvedbi ... Fali još par sitnica, ali nadam se sad kad je proradio da bude i to uskoro u kućištu, sa dodanim floppyem, SD2IEC-om ... i ko zna kakve mi još gluposti padnu na pamet .... Naravno i ove pločice koje su na koso na toj ploči, pošto su na extended konektorima, budu na ploči, pa bu i to ljepše izgledalo .... A onda i kartice neke bumo, valjda .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9255 | |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Imam dva workflow-a 1. JVC S9760E - Elgato 2. HS-1000 - ES-10 (za filter) - Pinnacle 710 NV-70 imam dva, jedan za dijelove jedan funkcionalan u super stanju i odrzavan. Bio sam škrt kupit novu gumicu pa mi je kolega rekao za sprej koji opušta gumicu i uspio ju vratit u život, no taj video na kraju je ispao kao donor video pa sam đabe to radio, no nema veze. A što se tiče kondenzatora i lošeg lema smo zajedno kolega elektroničar i ja riješili sve probleme u videima.
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 06.06.2024. u 10:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9256 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2019
|
Citiraj:
![]() Koje kućište je u planu, šta imaš na umu? Ovo će biti strojčina samo takva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9257 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Citiraj:
Naravno bit će crno ko i ploča, a imam i nekih šarenih ventova koji bi mogli poslužiti da to zgleda svemirski :-) Huh, sad sam si dao razmišljati, da se to nebude vidjelo ako stranica nije prozirna .... aaaarrrrggghhh, pak ću morati u trošak .... Odlično je kaj se da napajati preko ATX napajanja, pa tako budu ostali kablovi za razne dodatke koje mislim staviti ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9258 |
Premium
Datum registracije: Apr 2019
|
Ma, biti će odlično, to o da hoćeš ne može ispasti loše ![]() Samo bi bilo dobro čim jednostavnije crno kućište (sa pleksijem, dakako) bez oznaka (ili sa skidivim/lako prekrivajućim oznakama) tako da možeš postaviti svoje u stilu Commodore-a. Možda i neki 3D print sa logom...uhhh...tu se dade čuda napraviti ![]() ... Nego...sad mi pade na pamet: da nemaš možda za prodati (jasno, ispravan i testiran) kernal ROM chip za 64-ku? MOS 901227-03 Da ne naručujem sa eBay-a. Ako imaš šta, 'ajmo na PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9259 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9263 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo jedan zgodan filmić od prije par dana za pogledati, ja sam u ovo doba još bio u pelenama ali svejedno vrlo zanimljivo (bar meni) ![]() https://youtu.be/RxzgW-WP13I |
![]() |
![]() |
![]() |
#9264 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9265 |
Moderator
|
DIY ZX SPECTRUM je izašao samo koju godinu kasnije i normalno da je bio popularniji jer je po specs bio bitno jači i upotrebljiviji. https://www.youtube.com/watch?v=XSPtji2-424 https://www.youtube.com/watch?v=rDp9...VtIGNvbXB1dGVy |
![]() |
![]() |
![]() |
#9266 |
1
|
Nabavio igračku iz 80ih prije koji dan, dosta očuvan, ali ima mehanizam skucan pa sam naručio nove sa aliexpressu no jedan ne mogu naći pa ću morat žicat okolo nekog da mi ga isprinta na printeru. https://i.imgur.com/GVCLKD0.jpg
![]() |
#9267 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() To su bili dani... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9268 | |
1
|
Citiraj:
ovaj prvi sa produžetkom ima 14T ali baš mora bit ovako tanki zubci jer on ide između brzina pa ih mijenja. Ako netko možda zna di nabavit nek svakako šibne ili tu ili na PM. https://i.imgur.com/TGy4yFn.jpg
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 09.06.2024. u 14:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9269 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ostaje ti eventualno 3D print opcija, ali koliko sam ja imao prilike vidjeti i čuti, printanje bilo kakve plastike je čista lutrija i u pravilu više znanstvena fantastika nego realna (i isplativa) metoda popravka. Osim naravno ako nemaš hrpu love za trošiti na zabavu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9270 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|