|
![]() |
#9121 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
A to da ćeš službeno upisati i 185/60 14 u prometnu, hoćeš isključivo ako je ta dimenzija gume postojala u nekom od paketa opreme dotičnog automobila. Ako nije, ne budeš je upisao ![]() Ja sad imam sve 4 175/65 14 na autu, a tvornička dimenzija su mi 175/60 14 i 185/55 14, i ove ne mogu upisati ni pomoću trikova, samo atestom, a dat 1100kn za upisati gume je suludo, to su mi skoro sve 4 nove ![]()
![]() |
![]() |
#9122 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
ovako |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9123 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
ja sam napravio glupost jer sam jednom prešao preko tih ivičnjaka i ušao u rotor,držao sam krajnje desnu a trebao sam srednju,uvijek nastojim držat krajnje desnu ili srednju osim kad znam da ću morat negdje skrenut lijevo,i onda još kad naletiš u gužvu nemožeš se više ni prestrojit razumijem pravila samo kaj u rotoru imaš više mogućnosti jer su dvije trake i treba pazit pogotovo kad se nađe netko tko nezna točno kamo ide i još prvi put vozi kroz famozni rotor,kad postoji samo jedna traka u rotoru onda sam nekako sigurniji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9125 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Nisam mislio da bi imao problema s upisom jer idu na auto i veće i manje gume po priručniku
![]() |
![]() |
#9126 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Rotor je taj, za početnika sa usasno slabim autom, stvarno užas. Ja sam tek polozio tada, imao sam 40ks dizela, koji neide smjesta, moram se ubaciti iz smjera Remetinec, u 20 do 8 ujutro. Nemoguća misija, samoubilačke napade sam radio. Prestrašno, još tada kriza nije udarila pa je auta bilo grooo...i žena za volanima ![]() Kasnije, sa jedno 280nm i 940kg, redovno sam bio jedini koji se "stigne" ubaciti u taj mrtvi rotor. Najjače je vidjeti non ZG tablice u tom rotoru, odmah uzbuna ![]()
![]() |
![]() |
#9127 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
![]() vidio sam i ja ZG tablice po karlovcu,jedan je bio totalno živčan bezveze na jednom V raskržju sa sporednom,to je ono kod sportske dvorane u karlovcu ako znate,onda sam vidio pretjecanja,prestrojavanja... gdje se nesmije i tako,uvijek vam se žuri negdje iz vlaka sam vidio jednog kako uredno prolazi na crveno itd.,samo malo pogledaš promet i ono začudiš se šta sve ima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9128 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#9129 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To je oduzimanje prednosti isto ko da ja nekome izletim iz sporedne i kazem mu da sam vec bio na glavnoj kad smo se sudarili. On je imal trokut i trebal je vidit da ide auto koji ima prednost.. Obicno auti iz te trake dolaze od Jadranskog. Ak je kruzil onda je vec sve jasno jer smo to konstatirali mada je to mala sansa bas na tom mjestu. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.12.2013. u 17:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9130 |
Premium
|
Jel zna tko dal se naplačuje i kolko parkiranje na plesu? Ima li gdje u krugu aerodroma free parking? Trebam auto ostaviti na jedan dan.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9131 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9132 |
Premium
|
Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9134 |
Guest
|
ekipa i ja bi isli u budimpestu za novu godinu sad. imamo izbor 2 auta, moja starija opel astra sa cijelogodisnjim gumama i frend noviji suzuki swift sa ljetnim gumama. koja je bolja opcija, sta kazu zakoni, kakva je vjerojatnost za neke probleme ako nas i zaustave/vide, mozemo li sa ljetnim proci ako imamo spremne lance u gepeku...? takodjer jel postoji i koliko kosta kratkotrajno povoljno osiguranje vozila za put inozemstvo?, unutar HR imam hak ali sta ako auto krepa u mađarskoj... |
![]() |
![]() |
#9136 |
Guest
|
ne moras se odmah rugati, objasni lijepo kolegu noobu. jel bolja situacija sa ovim mojim cijelogodisnjim? kakva je kod nas praksa, ako te zaustave zimi i vide sa ljetnim gumama odmah kazna ili ima progledavanja kroz prste uz opomenu stavec? ako sudjelujes u prometnoj nesreci sa ljetnim gumama - platis kaznu ili ima strasnijih stvari recimo da se odmah krivica prebaci na tebe...? sa cjelogodisnjim je sa zakonske strane sve ok, vode se kao zimske? |
![]() |
![]() |
#9137 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
@esc Evo iz glave, dom zdravlja u Sigetu, 5min hoda od tramvaja. Čekaj da ti još neko odgovori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9138 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
@ trpi ako pašu gume i felge sa tvog na frendov auto. ne znam na pamet kako stoji sa rupama i promjerima. (bolje i cjelogodišnje nego ljetne imho) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9139 |
Guest
|
cini se da se kolega dottore zeznuo. http://www.hak.hr/info/korisne-infor.../zimska-oprema Mađarska U Mađarskoj zimska oprema nije zakonski određena. No, u vrijeme obilnih snježnih oborina ili velike količine snijega na kolniku obvezna je uporaba lanaca za snijeg na pogonskim kotačima. U takvim slučajevima uporaba lanaca za snijeg zahtijeva se već pri prelasku državne granice. znaci samo lance u gepek i gg ![]() |
![]() |
![]() |
#9140 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
da, samo uzmi lanac i odi s ljetnikušama u 1 mj u mađu, gg
![]() |
#9141 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Imas kod Zubaka najam zimskih guma. Mislim da ti se za par kuna (cini mi se da se cijene krecu od nekakvih 10-15kn po danu) ne isplati zajebavati sa poslovicno glupim i izuzetno nadrkanim madjarskim murijacima.
![]() |
![]() |
#9142 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Bolje ideš sa Opelom nego ljetnim Suzuki.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9143 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
nije poanta uopce kažnjavaju/ne kažnjavaju... nego što zbog takvih ljudi stradavaju na cestama...
![]() |
#9146 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
u svezi guma,gdje najlakše i najtočnije naći info koje sve dimenzije guma mogu na pojedini model a da se može upisat u knjižicu? da li se gleda baš za odredjeni motor ili za sve motore te linije?
![]() |
#9148 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9149 |
Lynnfield