|
![]() |
#9091 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Tako je, prema mostu najčešće skrećem iz srednje jer uđem s Lučkog skroz lijevo (najmanja kolona). Brz start i lagano prestrojavanje u srednju, i onda izlazak iz iste na most. Međutim, svaki put jako dobro gledam desno jer znam da sam kriv ako me lupi netko tko ne ide na most nego kruži.
![]() |
#9092 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Po pravilima ti njega lupas jer on ima prednost. To bi trebalo bit jasno svima jer u rotoru ima prednost auto koji kruzi osim ako nema trokut kao sto ima na izlasku prema areni i tam vise nije u prednosti pa nemre bas kruzit sa stalnom prednosti. Tam se isto smije skrenut iz srednje trake, prakticki mora u ujutro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9093 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kakav trokut "prema Areni"?
![]() |
![]() |
#9094 |
Premium
|
Pobrkal sam, ovi kaj idu nutra s jadranskog imaju trokut al se naseru svi i zablokiraju prakticki izlaz iz desne iako nemaju prednost.. Dva rotora sasvim drugacija su mi na pameti i oba su malo zeznutija i skroz razlicita. Remetinec i dzamija. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 23.12.2013. u 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9095 | ||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Pa bar je Remetinac jasan za razliku od recimo onog rotora kod King Crossa u Škorpikovoj... Kaj vam nije jasno u Remetincu sa srednjom? Ako si u njoj izlaziš u krajnju lijevu, krajnja lijeva na rotoru je za kruženje i to je to. Nema tebi nitko uletavat iz krajnje lijeve na rotoru u srednju ko budala i da još ti budeš kriv.
![]() |
![]() |
#9096 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9098 |
Premium
|
![]() |
#9099 |
Super Moderators
|
Smijem ![]() Barem u Remetincu. 20-godišnje iskustvo na tom rotoru. Veći su problem tamo bilmezi koji iz srednje hoće u srednju na A.Dubrovnik... A za onaj u Škorpikovoj mi je rečeno od strane organa da je najbolje držat se desne ili najbolje biti brži od ostalih sudionika u prometu ![]()
![]() |
#9100 | |
Premium
|
Ne smiješ. ![]() Druga je stvar što svi to rade, no ako nekog pokupiš u desnoj, policija već ima šprancu za pisanje prekršajnog naloga. ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9101 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Takvog pobije i najgluplji odvjetnik tupom olovkom...osim toga fakat je teško nekog pobrat tek tak na ovako velikom rotoru...ako ne da žmigavac odmah je sumljiv, pripaziš i to je to. Živim u Trnskom već 20+ godina i svaki dan sam po par puta na rotoru.
![]() |
![]() |
#9102 |
Premium
|
Smije se ali uz postivanje prednosti onoga iz desne trake kaj kruzi i vjerojatno bi bil kriv kad bi mu oduzel prednost. Ak se ne smije negdje, onda je vjerojatno prema Remetincu. Tam je najbitnije da se pazi i da se daju zmigavci a kaj se smije ili ne je bitno ali ne znaci nist ak se ne pazi jer je pogodno za zajebe. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.12.2013. u 00:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9103 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kriv si po par članaka ZSPC-a (izlazak iz srednje trake, oduzimanje prednosti, krivo prestrojavanje) i ništa na svijetu te ne spašava.
![]() |
![]() |
#9104 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Tesko. Obzirom da ti odvjetnik ni ne treba, jer je zakon, za divno cudo, jasan kao dan. Tako da u ovom slucaju sud moze biti jedino prijeki - kriv si 100%, a eventualno mozes debatirati odnos krivice druge strane, koji je u slucaju pridrzavanja brzine i tehnicke ispravnosti, mizeran (prosao si kroz nekoga ni krivog ni duznog - o cemu mi tu pricamo!?).
![]() |
![]() |
#9105 |
Premium
|
Tehnicki govoreci, jednostavno je neizvedivo izaci iz srednje trake na rotoru na spojnu cestu... To su vec zakoni fizike i jos uvijek nedostupna tehnologija teleportacije... Drugim rijecima - kako god ti pokusao izaci iz srednje trake rotora na spojnu cestu, prijeci ces preko vanjske trake rotora oces-neces... Pitanje je samo da li ce neko dobit po njonji ili ne u tom slucaju, tako da treba pripazit na indijance...
![]() |
#9106 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9107 |
Premium
|
Me too! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9108 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9109 | |
Premium
|
Citiraj:
Dakle, putanja ti je: srednja traka -> vanjska traka -> spojna cesta I to je uvijek tako i uvijek ce biti tako jer jednostavno ne mozes poletit i prijeci preko vanjske trake rotora bez da ju taknes... ![]()
![]() |
![]() |
#9112 |
Super Moderators
|
Dobro frajeri-ako je srednja za neskretanje i kruženje za koji vrag postoji lijeva? I još nam ostaje Škorpikova, baš me zanima kaj experti kažu o tom rotoru i zakonima? ![]()
![]() |
#9113 |
Premium
|
Mene ces vrlo cesto vidjet u lijevoj (unutarnjoj) traci rotora... Ta mi sluzi za prestic sve ostale koji se motaju po vanjskoj i srednjoj... ![]() ![]()
![]() |
#9114 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Unutarnja iliti skroz lijeva je skroz bespotrebna. Barem na rotoru te veličine. Da je to neki mega rotor kojem je promjer bar 500 m, imala bi smisla. IMO, dvije trake su dosta za svaki rotor. Skroz desna bi neposredno prije izlaska na spojnu cestu trebala imat one male ivičnjake koji ti jasno daju do znanja da moraš skrenut, dok bi srednja imala opciju; skreni desno na spojnu cestu, ili se prebaci u desnu i nastavi dalje do slijedeće spojne ili nastavi dalje po srednjoj. Da je tak, izbjegle bi se sve žive moguće rasprave šta i kako. Mislim neš ti problema, rotor je i dalje križanje u kome se moraš pridržavat znakova i pravila desne strane. Realno, najveći problem što se tiče rotora su debili koji su nesposobni dat žmigavac kad izlaze s rotora.
![]() |
#9115 |
Super Moderators
|
Ma taj rotor je čist ok, onaj u Škorpikovoj je puno opasniji. Remetinac je puno sigurniji od kad su stavili one male ivičnjake.
![]() |
#9116 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Vani je pravilo da u skroz desnoj traci mozes maksimalno ptoci ravno kroz rotor, a ne kruziti koliko hoces s ovim glupim pravilima. Zato uz tri trake velika vecina ide u desnu jer je to najsigurnije. Rotor je oznacen ko da smo vani da se iz srednje moze izaci, trake su iscrtane, ali s obzirom na pravila to nista ne znaci kad te skroz desni moze pokupiti.
![]() |
#9117 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Čekaj sad malo, pa srednja traka rotora ima iscrtanu putanju na av. Dubrovnik. Sa Savskog mosta u rotor ulaze 2 trake (treću, direktnu prema Laništu ne računam) Lijeva traka može u unutarnju i srednju traku rotora, desna traka samo u vanjsku. Vanjska traka rotora ima iscrtan ulazak u av. Dubrovnik i dosad mi se nije dogodilo da se neki specijalac uključio nastaviti prema Savskom mostu tom putanjom. Obično se na izlazu iz Remetinca smjeste u lijevu traku, da uđu u središnju traku rotora. i to mi je logično. Ne sjećam se da sam ikad sa Savskog mosta ulazio na av. Dubrovnik po skroz vanjskoj traci, ali ni po unutarnjoj. Vanjsku ostavim za ove koji dolaze s Laništa i iz Remetinca, a unutarnju za budale koje misle da će napraviti razliku ako preteknu 2 auta i ulete ko indijanci preko dvije trake u odvojak. Logično bi bilo da auti ulaze u kružni tok s više traka po potrebama izlaza, ali uvijek se nađe netko kome to nije logično... Unutarnja - prvi odvojak Srednja - drugi odvojak Treća - treći odvojak Škorpikova je idealna za nastradati kad nestrpljivi specijalac uleti u unutarnju trakui hoće van na Škorpikovu, a ja od čvora Jankomir idem u King Cross. Tamo nekad ni žmigavac ne pomaže jer budala jednostavno ne vidi. Bilo je bliskih susreta, srećom bez kontakta. Tko je ovdje u prednosti ako su oba auta već u kružnom toku? Zamislite da je pored crvenog u unutarnjoj (našoj lijevoj) traci neki bijeli auto. Crveni skreće, ali bijeli želi nastaviti po kružnom toku. Logično je da desna strana ima prednost, tj. taj imaginarni bijeli auto, ali imaju li ove isprekidane crte ikakvog značaja u tom slučaju? http://www.pohrani.com/f/37/B7/2E9dA...13-12-24-a.png
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 24.12.2013. u 10:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9118 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Dobro si rekao, ali ti se po zakonu mozes voziti u desnoj koliko hoces, to ponistava sve. Ma to je kao sto skoro svaki put mogu napraviti sudar s vukovarske skretanje na heinzelovu prema sjeveru. Iz skroz lijeve trakr treba ici u skroz lijevu u heinzelovu, a ja iz desne mogu u srednju ili skroz desnu. A u stvarnosti moram j skroz desnu jer ovaj iz lijeve skrece u srednju, a ako mora na pumpu skrene u skroz desnu.
![]() |
#9119 |
Super Moderators
|
Rotor u Škorpikovoj služi samo za punjenje proračuna i naplatu štete-tako mi je bar jedan organ rekel, da ako bude sudar nema boga da ne budeš kriv ![]()
![]() |
#9120 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Ljudi iz nekog razloga doživljavaju rotor, kružni tok, kak hoćete, kao noćnu moru, a to je i dalje križanje, samo s kružnim tokom prometa te za njega važe ista pravila i prometni propisi kao i za svako drugo. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 24.12.2013. u 11:00. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|