|
![]() |
#9061 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Čovjek kohi je snimao je zvao policiju i kad su zaustavili dotičnu nisu je kaznili a ona je rekla da je muškarci maltretiraju jer vozi sporo i po propisima. Dovoljno rečeno
![]() |
#9062 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
zaznut je onaj rotor u zagrebu,od 3 puta do sad dva puta sam se zeznuo,ima tko skicu kakvu da malo detaljnije proučim...jednom sam došao skroz desno a ono ta traka samo za desno a ne i za ulazak u rotor jer sam trebao skrenut na drugi izlaz,i jednom sam uletio pred auto a ovaj stvarno dosta brzo vozio u rotoru i izlazio sa rotora tako da sam ga zatvorio očito,nisam procijenio dobro...koliko kod ti dobro vozio ako neznaš kamo baš točno ideš i još voziš nepoznatu cestu uvijek je opasno,nisam ni bio baš pri sebi prebrzo se vozi definitivno,i ja isto nekad prebrzo kad znaš valjda svaku rupu i prednost pa znakove uopće ni ne gledam,onda dođeš tamo gdje treba gledat znakove i nastane problem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9063 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
U konkretnom slucaju, ako dolazis sa Luckog...
Moras shvatiti ovdje da se u rotoru smije prestrojavat, i da rotor sa tri trake ima samo jednu izlaznu (desnu)... Problem je sto svaki izlaz rotora ide na dvije trake na spojnoj cesti... Drugim rijecima, ekipa koje se vozi u skroz desnoj traci ce izaci u blizu traku, dok ce oni koji vode po srednjoj traci u rotoru izabrati lijevu traku spojne ceste... Upale zmigavac, naprave kratko prestrojavanje iz srednje u desnu i onda ... puf, nadju se u lijevoj traci spojne ceste... MNOGI VOZACI koji nisu iz ZG to ne razumiju i onda rade krug iz skroz vanjske trake sto je ravno samoubojstvu... Ovako, da se razumijemo, ovo je prijedlog nacina kako ne napravit sudar u rotoru sa vise traka... Moguce da ce se naci 50 razlicitih prijedloga, ali moj savjet bi ti bio da ako se zafrknes kod izlaska ili ako moras raditi puni krug u rotoru (u bilokojem slucaju), slobodno drzi lijevi zmigavac dok ne dodjes do dijela kada trebas izac, onda daj desni... Nitko ti to nece uzeti za zlo, neces ispast pi*kica, al ce svi jako dobro znati sto radis i koje su ti namjere... I da, nije sramota izaci na izlazu na kojem nisi planirao ako to nece prouzrociti sudar katastrofalnih posljedica po tebe i tvoje putnike... Racunaj da ako vozis po vanjskoj traci i ne izadjes na svom izlazu te netko radi ono kratko prestrojavanje iz srednje trake rotora o kojoj sam ti gore govorio i ulazi u lijevu traku spojne ceste, riskiras da ostanes bez lijeve strane tijela, sina/kceri, a mozda cak i na tramvajskim tracnicama sa cijelim drugim autom na sebi... Vidio sam par totalno debilnih situacija na tom rotoru (a i sam se nasao u njima), tako da je sve iz iskustva... Cudom se cudim sto nema sudara na tom rotoru... ![]() Sigurnost prije svega!!! ![]()
![]() |
![]() |
#9064 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Neka me netko ispravi ako sam krivo skuzio, crvenim sam oznacio smjer u kojem se nikada ne bi smjelo kretati. Sigurno: http://s30.postimg.org/kr0pyjhkx/sigurno_1.jpg Takodjer sigurno: http://s30.postimg.org/s5q1qx3gh/sigurno_2.jpg Nikad ne raditi: http://s30.postimg.org/yuwl6xosh/neraditi.jpg Isto nikad ne raditi, bez obzira sto automobil u lijevoj mozda ide ravno: http://s30.postimg.org/63zrgviyp/neraditi2.jpg
![]() |
#9066 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
3 i 4 su ti krivi i rade se stalno i na to trebaju pazit auti kaj se ubacuju na rotor.. Posto je to strana gdje se ubacuju auti sa mosta kaj idu prema Remetincu. Da ne kompliciram. Ubacuj se uvijek u sredini i prije nego sto dodes do svog skretanja daj zmigavac i samo skreni. Oprez, naravno. U skroz vanjskoj bus samo zavrsil u guzvi ak ne ides odmah na prvom skretanju van, ujutro i tad. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.12.2013. u 21:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9067 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9068 |
E Pluribus UNIX
|
Koliko muke oko obicnog raskrizja. Obzirom da "kruzni tok" (ili "rotor") ne postoji kao zakonska definicija (srecom). Dakle, taj crni kruzni tok je najobicnija cesta koja, obzirom na znakove s prikljucka, obicno daje prednost onima unutar kruznog toka. Obicno, jer ako znakova na prilaznim cestama nema, u prednosti je (zbog pravila desne strane) vozilo koje ulazi u "kruzni tok" (odnosno, raskrizje). Mislim da je svojedobno onaj "kruzni tok" kod HG Spota/HAK-a (Zagreb) bio takve prirode, pa je ne jednom tramakano sa signalizacijom... Sto se tice "izlaska" iz kruznog toka, naravno da ces izaci iz "vanjske", odnosno desne trake vani. Sve ostale trake ne sluze tome. Izlazis li vani s autoceste iz skroz lijeve trake? Ne izlazis. Nemoj ni sa "rotora", jer su pravila ista. To sto das zmigavac jednako je kao da seres susjedu pred vratima i zamolis ga (lijepo) tariguz. To sto si lijepo zamolio ne mijenja cinjenicu da si se usrao gdje nije trebalo. To sto se takvo nesto "radi" i sto je takvo nesto "zgodno" u guzvi vrijedi sve dok ne prodje sleper kroz tebe.
![]() |
![]() |
#9069 |
Premium
|
Joj gle Bubba!!! ![]() Sve sto si rekao stoji; u principu, uvijek izlazis iz vanjske (skroz desne) trake... ![]() ![]() ![]() Ovdje je stvar malo kompliciranija jer se radi o tome da rotor ima izlaz na dve-tri trake od spojne ceste sto ga cini dosta kompliciranijim... Tako da bih ja tu zaboravio sva moguca prometna pravila jer nitko ziv ne zna protumaciti pravila kako spada u takvim situacijama... ![]() Sa tim visetracnim rotorima i slicnim cestama uvijek idi kao da ce se desiti najgora moguca situacija, pa ces sretno doc na odrediste...
![]() |
#9070 |
Premium
|
U rotoru kod HG spota su prednost imali auti kaj dolaze iz rotora a ne sa ceste, bil je trokut ili cak stop. Od kad je semafor postavljen, onda je drugacije. Na rotoru kod Remetinca je legalno skretat i iz srednje trake, cesto i najsigurnije po mom misljenju uz postivanje prednosti auta koji se vozi po vanjskoj traci i radi krug. Meni su tamo najveci problem auti koji se ubacuju od Remtinca i ide na most a ostalo mi je sve normalno. Problem tog rotora je sto vozaci kaj skrecu iz srednje ne znaju da moraju pustit ove iz vanjske a ti cesto ni ne znaju kam idu. Jedino se za Remetinec mora skretat iz vanjske. Nekoc na tom rotori nije bili ni onih odjeljaka kaj su sad za trake za obavezno desno i onda je bil jos veci kaos. Ovo sad je jos i OK. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.12.2013. u 23:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9071 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
problem je što se ljudi ne znaju vozit, eto šta je problem, a još veći problem su splašene babetine koje rade upravo ovo kaj buba priča - daju žmigavac i sad to automacki summona great wall of china i onda ona može kud oće umjesto da ko svaki iole normalan vozač jednostavno napravi đir-dva-tri-pa i deset ako treba dok se ne ubaci u pripadajuću traku i izađe sa tog đavoljeg kola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9072 |
Premium
|
Ni nemres vise tam bit puno u nepoznanici. Sve je logicno i odvojeno osim skretanja za Novi Zg,most i Arenu gdje se legalno ide iz srdenje ali ovi iz vanjske imaju prednost ak delaju krug a ti kaj delaju krug su bas ti koje spominjes. Sve je ok dok ne udu u krivi smijer a vidal sam i to tamo, uglavnom dede. Ljudi su tam dosta u strahu pa paze iako ih ima kaj se voze dosta brzo pa se nekad malo teze ubacit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9073 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
što je najsmješnije da su tamo najčešći "mali" sudari i to upravo od ovih kaj se priključuju kružnom toku jerbo toliko bleje ulijevo da nalete na auto ispred njih ![]() ja osobno nikada tamo nisam imao ni najmanjih problema u ovih 10ak godina iskustva, ali jednostavno zato kaj hvatam brdo trenutnih vozača oko sebe i predviđam najgluplje moguće izljeve koje pojedinac ili pojedinka može napraviti, a taj rotor sam prešao sam bog zna koliko puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9074 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U zapruđu prvo nije bilo signalizacije dakle vrijedilo je pravilo desnr strane, pa su onda promijenili i stavili trokut na ulaz, i tek kasnije dodali svjetlosnu signalizaciju zbog pjesaka.
![]() |
#9076 |
Premium
|
Nisam ni ja nikad vidio nist ozbiljno tam a isal sam na poso onuda godinama, idem i sad. To je vise psihologija i strah od nepoznatog. Mene tam recimo zivcira kad netko oklijeva za ubacit se i onda moram cekat opet dok se ovi izvrte. Cesto se tam nadem i sa slapom zabijenom u pod pri ubacivanju ali to je vec folklor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9077 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ovo kaj Magarac veli... Ali ja se ne zivciram ak se netko ne ubaci. Ni ja se ne ubacim kad mi je sumnjivo, a par sekundi kasnije vidim da sam mogo. Zakaj riskirat ko budala? Isto tako se nadjem sa poklopljenim gasom tamo, al tak i tak se dosta vremena vozim sa poklopljenim gasom, a da se ni ne kuži izvana. 80konja i 1400 kila ![]() Isto tako ne kužim zašto bi se itko vozio u skroz unutrašnjoj traci (osim onih kojima je obavezan ulazak tamo. Ako idem iz Lučkog na Dubrovnik onda sam u skroz desnoj, ako idem na most onda sam u srednjoj. Ako idem sa Dubrovnika na most onda sam skroz desna, ako idem prema Areni onda sam srednja... Sa mosta sam isto tako ili skroz desna ili srednja. Al ne sjećam se kad sam sa mosta išo na aveniju. Jedino mi je nevjerojatno to koliko sam divljih ulazaka vidio. Ja čekam u srednjoj, a lik iz skroz lijeve projuri u rotor sa 40-60km/h naslijepo. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 23.12.2013. u 11:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9080 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]() Ali korisno je raspravljati o tome ![]()
![]() |
![]() |
#9081 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#9082 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
kad sam jednom išao krajnje desno tamo su oni neki mali ivičnjaci i ako se ja vozim u srednjoj moram pustit dakle ove desne ako ja izlazim,to možda nekad znači da se moram i zaustavit a to je isto opasno najbolje je onda čekat da bude šta manje auta u rotoru i držat se sredine mislim ti rotori su dobra stvar,u karlovcu ih ima sad sve više ali svi imaju samo jednu traku,ubrzaju promet za razliku od semafora ima tamo isto jedan rotor blizu arene zagreb,neznam kak se zove taj dio,možda remetinec,tamo nema nikakvih crta,a ono kaže brat je*** šta je ovaj širok |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9083 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Iz samog rotora ti smijes izac na srednju ili skroz lijevu traku spojne ceste (Av. Dubrovnik) i dec it... Oni koji koriste skroz desnu traku Av. Dubrovnik nisu ni usli prakticki u rotor...
![]() |
![]() |
#9084 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Da se razumijemo... Iz skroz unutrašnje lijeve trake ne možeš nigdje skrenut. Iz srednje možeš u lijeve trake izlaznih cesta, iz skroz desne upadaš u srednju traku izlaznih. Zakaj radite tolku znanost iz toga? Rotor ko rotor, samo kaj ima jednu nepotrebnu traku. Ako se netko sjeca, prije nije bilo ovih odvojenih skroz desnih traka? Valjda zato ima 3 trake... S druge strane, koliko idiota ima po onim kruznim tokovima oko Arena Centra to nije normalno. Ti rotori bi trebali imat dvije trake, a kako ih nisu iscrtali, ljudi uđu sa skroz lijeve i izlaze odmah na skroz desnu izlaznu traku. Njih bi trebalo zadavit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9085 |
Premium
|
Nisu se jos navikli. Ja sam jednom tjedno isal u Cakovec i tam su rotori(jednotracni) ko semafori u Zg i ljudi se voze najnormalnije bez problema. Nije da nema prometa, daleko od toga. Cak mi je to bio jedan od najbolji gradova za job jer bi se obavil brzo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9086 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Uletit ću malo s drugom temom. Vozim zimske gume 185/60/14, prednje su nove, a stražnje bi izdržale zimu, ali najradije bi ih bacio. Imam na raspolaganju gotovo nove 175/65/14. U knjižicu vozila pod dimenziju guma mi je upisana 175/65/14, kao i 185/55/15, ovu 185/60/14 planiram upisati na tehničkom uskoro. E sad, zanima me mogu li ja na prednjoj osovinu imati 185/60/14, a na stražnjoj 175/65/14.? Uzmimo da su obje službeno u knjižici vozila ( bit će).
![]() |
#9087 | |
Premium
|
Citiraj:
Tehnički se mora prestrojiti u desnu pa onda van i mora se poštivati pravo desnog (koji u desnoj traci može kružiti do pamtivijeka).
![]() |
![]() |
#9088 |
Premium
|
Ovisi kak je iscrtan a visetracni su cesto razliciti kao npr. ovj remetineki i recimo kod dzamije. Pune i iscrtane trake i trokuti definiraju promet u rotoru prije svega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9089 | |
Premium
|
Citiraj:
Pravila jasno nalažu izlazak iz krajnje desne trake (osim ako nije drugačije naznačeno prometnim znakovima, što nije) te pravilo desne strane. Taj problem "izlaska iz srednje" je u praksi zgodan za brzinu protoka, nezgodan ako naletiš na nekog tko kruži i napraviš sudar - automatski si kriv.
![]() |
![]() |
#9090 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
![]() ![]() bio sam ja prije dosta godina kao putnik ali mislim da nije bio ovako organiziran kako spominje i IcyTexx |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|